מה ההיגיון העומד מאחורי הנצרות?

רק דבר אחד לא מסתדר לי אתך

איך יכול מישהו שהוא חקרני וביקורתי לקבל דבר מה ללא חקרנות וביקורת. כל השאר מסתדר לי, כי ברגע שאדם מוכן לקבל כי יש לעולם בורא תבוני, הוא פתוח לקבל כל דבר. נראה לי כי אתה מקבל ללא עוררין קיומו של בורא תבוני רק משום שאינך מצליח להסביר באופן אחר את מבנה היקום. אולם זה שאינך מצליח למצוא הסבר אחר לא אומר שלא קיים כזה. אני מחזק את ידיך בעניין כתבי הקודש של הדתות השונות, כי גם בעיני הם חשודים כנגועים באינטרסנטיות ושחיתות המידות. אני חושש שגם מתוך הדאיזם עלולים לצמוח כאלה, משום שהדאיסטים אינם ממצים את החקרנות והביקורת עד תומן.

SupermanZW

Well-known member
יותר הגיוני בעיני שיש בורא תבוני

מאשר שאין. זה עניין של אמונה ולא של ידיעה. לו היה יותר הגיוני בעיני שאין בורא תבוני הייתי אתאיסט. אני ממצה את החקרנות והביקורת עד כמה שניתן אבל זה לא מחייב אותי להאמין באלוהים או לשלול את קיומו, בינתיים לא קיימת הוכחה לקיומו או אי קיומו, תבין, מדובר באמונה ולא בידיעה. גם באמונתי אני מוכן להטיל ספק ואם יוכח שאמונתי שגויה אאמין במה שיהיה יותר הגיוני בעיני אז. אני לא מאמין פנאטי ואני פתוח לשאלות ולביקורת ולכל דיון ספקני וביקורתי ככל שיהיה באמונתי כל עוד הוא מתנהל באופן מכובד. אם יוכח קיומו או אי קיומו של אלוהים אקבל את ההוכחה אם תהיה הוכחה אמיתית ותקפה. כל עוד אין הוכחה כזו אני מאמין בקיומו של אלוהים כי הגיוני יותר בעיני שהוא קיים. דאיסטים דוגלים בחקרנות ובביקורת ובגלל שיטתם אין להם דרך להצדיק שחיתות ואינטרסנטיות באמצעות אמונתם.

הרחקנו לכת

שנינו מרימים את דגל ההיגיון ובכל זאת שנינו מגיעים למסקנות הפוכות. אתה, מכוח ההיגיון, הגעת למסקנה (ולזכותך יאמר כי אינך מחזיק בה כבקרנות המזבח) כי יש לעולם בורא תבוני. אני, מכוח אותו היגיון, מראה כי בורא העולם משולל כל תכונה. שמא חוקי ההיגיון פגומים
או אולי אחד מאיתנו (או שנינו יחד) לא השתמשנו בהם נכון
אבל הרחקנו לכת. אני מוצא כי נהגנו חוסר נימוס כשהשתמשנו במזבח הכנסייה מכניסת האורחים הזאת כדי להקטיר חומרים שאינם מור, בשמים או לבונה. אנא, בטובך, ספר לי על מקומות אחרים בהם אתה נמצא ואבוא לשוחח אתך שם ולהתווכח בקולי קולות. לחילופין, אתה מוזמן לבקר בפורומים שלי. להתראות

SupermanZW

Well-known member
מה שלא הוכח אינו מאפשר ידיעה אלא רק

אמונה. לא ניתן אף בכלי לוגיים להוכיח או להפריך את קיומו של אלוהים ועל כך אחד להחליט האם להאמין הו או לא. ההיגיון אינו מחייב אמונה באלוהים ואינו אוסר אותה אך אופן ההתבוננות השונה גורם לאנשים שונים לבחור להאמין באלוהים או לא להאמין בו. תוכל למצוא אותי בפורום אתאיזם ולדון איתי שם על האמונה באלוהים או שלילתה.

אם אתה מכיר את הפילוסופיה של המדע

אם אתה מכיר את הפילוסופיה של המדע אתה בודאי יודע שהוכחות יש רק במתמטיקה. במדע יש רק הפרכות. להתראות

SupermanZW

Well-known member
אין הפרכה לקיום אלוהים ולכן אפשר

לבחור האם להאמין בו או לא. אני מוצא את הטיעונים לקיומו חזקים יותר.

אתה חוזר ומעיד על חולשה אפשרית שלך

כדאי שלא תוציא מכלל אפשרות כי מצאת את מה שמצאת רק משום שהשתמשת בכלים לא נכונים. וגם אם השתמשת בכלי הנכון, היגיון, יתכן כי השתמשת בו לא נכון. להתראות בפורומים אחרים ותודה לפורום נצרות משיחית על הסבלנות והסובלנות. חג שמח ושנה טובה

Laxir

New member
הוא כבר מנהל את פורום אתאיזם...

וזה למרות שהוא מאמין באלוהים

SupermanZW

Well-known member
בישראל יש מעט מאוד דאיסטים

לא הגשתי בקשה לניהול פורום דאיזם כי יש לי תחושה שהוא יהיה פורום שומם. הערכות לגבי מספר הדאיסטים בישראל נעות בין 14000 ל60000. עד עכשיו את ויובל היחידים שהביעו התעניינות בפורום דאיזם (אם יקום), מאמר שפרסמתי על דאיזם בפורום אתאיזם וגם בפורום תיאולוגיה לא זכה לשום התייחסות, אם יהיו משתמשים נוספים שיביעו התעניינות בפורום דאיזם אשקול להגיש בקשה להקמת פורום דאיזם וניהולו.

למעלה