מה ההיגיון העומד מאחורי הנצרות?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifואולי חברים../images/Emo9.gif הטלר מספיק לכלך

לנו את הפורום באזכור שמו בפורום זה, כשזה באמת לא מענייני הפורום. אז בואו נוריד אותו ממעגל הדיון, לא חבל על האנרגיות?
 

Biblerule

New member
אם כך

קבל את התנצלותי בנוגע לטעותי.. ואכן כניראה שזה רק לעודד את הלאומנות הגרמנית (כפי שהרהרתי בכך בהודעותיי) ועברתי על הודעותך כעת :).
 

Serpent Axis

New member
טעות

היטלר מעולם לא הטיף לאמונה פגאנית כלשהי (גם לא טבטונית), הוא פנה לרגשות עממיים ורומנטיים דרך שימוש בסמלים וכו', אבל היה לו יותר חשוב לעודד תפיסות מעוותות של הנצרות - אם בכלל. היטלר גם אסר על התאגדויות של פגאנים, החרים תערוכות של אמנים פגאנים (הם סרבו לחתום על הציורים שלהם "הייל היטלר") ואם תעיין במיין קאמפף, יש שם מספר התייחסויות מלגלגות (בלשון המעטה) של היטלר כלפי הפגאנים. - לא ממש "פגאני" מצד הפיהרר, הא?
 

Amit Avigour

New member
הדת הנוצרית

מסעות הצלב בהחלט לא היו טובים. אתם חושבים שהאל שלכם היה גאה בזה? כל הכסף שיש לכנסיות היום הוא ממסעות הצלב. לדעתי, צריך לעשות בכסף הזה מעשי צדקה, ולא לבנות איתו כנסייות מפוארות. אני מכבד את אמונתכם, אך מדוע אינכם חוגגים חגים יהודיים, אם אתם מאמינים בתנ"ך?
 

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכי יהדות לא חוגגת חגים נוצרים

ואי אפשר להגיד על המשיחיים שהם מאמיני תנ"ך בלבד, הרי אחרי התנ"ך הגיע הבן של אלוהים, המלך של כל המלכים, המשיח שכולם חיכו לגאולתו, ועל כן הכל נהיה יצירה חדשה, וטובה יותר עם ישוע המשיח
. לגבי מסעות הצלב... הסטורית לא לוקח אותנו לשום מקום, כי תמיד יש טועים, בתנ"ך בני ישראל בגדו באלוהים עם פסל מזהב
.. בברית החדשה יהודה איש קריות בגד בישוע מורו , עם נשיקה (כמה ארס יש בשטן)
.. ובהמשך, התעוורו הרבה עיניים, מהרבה דתות, והספרים הקדושים של הדתות השונות לא כובדו, ומעשים בשם אלוהים שאינם קשורים לישוע במאומה נעשו והשאירו כתם לא קל.. אבל, אנחנו בהיום ובעכשיו, אם נבכה על כל מה שעבר, ונחיה בנסיון לכפר על טעויות האבות, אז נבזבז את החיים בהסברים, במקום שננצל את ההזדמנות היקרה, גופו ודמו הטהורים של ישוע שניתנו לנו בכדי להתרחץ ברוח הקודש, בכדי להיות בני אלוהים באימונה, וחטאינו ימחקו כי ישוע הוא רב סליחה והכל יכול, אמן.
 

Amit Avigour

New member
אני לא אומר שהם חטאו וזה לא נורמאלי

אבל הם ממשיכים לבזבז את הכסף על כנסיות מזהב.
 

SON OF JESUS

New member
זה משנה לך

הם יבזבזו על מה שהם רואים לנכון אנו לא באים להתחשבן איתם על מה הם מבזבזים את כספם , כמו שאנו לא באים איפה הרבנים הגדולים מבזבזים את כספם כל אחד והכיסו הפרטי זה לא העניין של הפורום הזה, איפה הכנסיה מבזבזת את הכסף, ומי אמר לך שהכסף של הכנסיה לא הולך לתרומות לנזקקים,
 

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלאט לאט אחים../images/Emo201.gif

אנו לא המקום לתת דין וחשבון לגבי כנסיות העולם והנצרות הגלובלית, זו הכניסייה שלנו, ונא להיצמד לתוכן הרוחני שלה ולשליחות שבאנו להציע לכולם
 

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמה שמפורט בהודעת המנהלת

ובעיקר, קהילה משיחית נוצרית ערבית מאמינה, שרואה במקום כניסייה וירטואלית שנוכל ללמוד לשתף להעשיר ולחזק אחד את השנייה באמונתנו.
 

lion 7

New member
החגים שבתנ``ך שייכים לעם אחד

עד שבא המשיח , אנו נחגוג חג אמיתי בשמים .. חג המולד, וחג הפסחא הם סמלים שבהם נזכרים בלידה העל טבעית, של רבינו ומושיענו ישוע המשיח בן דוד בלי חטא , והפסחא החג החשוב ביותר שקבעו לנו אבות האמונה בדורות , כתזכרת על מות המשיח וצליבתו , תחייתו ועלייתו וישבתו על ימין האלוהים כמכפר למאמיניו מארבעת קצוות תבל, ובכך נזכור אותו עד המפגש שלנו איתו המחודש בעננים שקרב דוקא, בהילקחות בכדי שנהיה איתו לעד,שם לא יהיה מלחמות או עוני או מחלות, כי מספיק שנראה אותו ודי לנו לבן האלוהים ולבן האדם היפה יותר מכל בני אנוש, מגיע לו חגים סמליים חשובים יותר מסתם חזרה על חגים שנקבעו דרך האל בעבר לעמו שמרד בו רבות, ולהם נשאר אמין ולא זנח אותם , ואתה עוד שואל למה אנו חוגגים? איך לא, כי בעצם אצלנו כל יום חג , ושמח מאד מאד מאד, כי עברנו מחיי החושך (במשיח) אל חיים מוארים,ישוע חפש אותנו בין מזבלות העולם הזה, אין לנו שום זכות ויחס כמו שהיה לכם כמו שבעבר, אנו נבחרנו מלפני בריאת העולם הזה ושמותנו נכתבו בספר החיים, כך שאף אחד יכול למחוק את שמות הפדויים בישוע, ישוע הוא האמת והדרך והחיים,האלף והתו, ההתחלה והסוף, כל טענה על שטות של איזה תקופה בידי נוצרים, כגון מסעות הצלב(למרות שיש הרואים במסעות אלה , ביטוח דרך הצליינים אל ארץ הקדש הארצית שהיתה בידי המוסלמים, דאז) מה שהיה היה אלוהים הוא השופט, גם רבים מהעמים הרגו אחד את השני, אז מה ישוע אשם? או שבגלל שמספר הנוצרים די גדול , מעורר קנאה אצלך, האם עדיף רבבות ישוועו או קומץ זניח שמרד רבות באל ? זו השאלה
 

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזהו משהו שכל הדתות נדמה לי

מסכימות עליו
קיום יחסי מין הם במסגרת הנישואין בלבד.
 

Serpent Axis

New member
לא, לא כל הדתות.

כמעט כל הצורות של פגאניזם מודרני רואות ביחסי מין - בין אם המעשה מתבצע במסגרת נישואין או לא - כמעשה מקודש. חלק אפילו מחשיבים את זה לפולחן של ממש. בהינדו אומנם בגישה "מסורתית", במבט ראשון אולי דומה לזו של הנצרות (ראית פעם סצנת סקס בסרט הודי? לא, אין דבר כזה בהודו. אין אפילו חינוך מיני. למעשה, הערכה גסה קובעת ש60% מהגברים ו40% מהנשים הם בתולים בליל כלולתם בהודו). אולם הגישה שלהם לנושא קצת שונה מהמערב. הינדים מעדיפים שהצופה בסרט ישתמש בדמיון שלו כדי להשלים את הסצנה, למשל. הינדים משדלים את הצעירים לא לקיים יחסי מין לפני הנישואים כי הם מעדיפים שהמעשה יתבצע בשלב מסוים של החיים שנקרא אשרמה (התרגום קשור איכשהו למפתן הדלת שלך או משהו בסגנון), שלב בגרות בו אמורים כבר להתבסס ולהביא ילדים לעולם וכו' וכו' וכו'. בכל אופן, להינדים יש גישה די שונה לסקס. הנצרות מחשיבה אותו לחטא, ההינדים לא - להיפך (ע"ע טנטרה). מי שלא ביקר במקדש של שיווה בהודו למשל, כדאי לו להימנע מכך אם הוא נוצרי מאמין או מזדעזע בקלות מציורי קיר סקסיים (וסקסיים). גם לבודהיסטים אין בעיה עם יחסי מין בפני עצמם, הבעיה של הבודהיסטים עם סקס היא לרוב הצורך בו. לטענת הבודהה, הצורך הזה לעולם לא יסופק ולכן הוא אחד הדברים שכובלים את האדם לסבל (או משהו כזה). בקיצור, עיקר הדתות שמחשיבות יחסי מין כחטא הן היהדות, הנצרות והאיסלם.
 

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכן כוונתי היתה לדתות השמיימיות

שידועות כיהדות נצרות ואיסלאם (לפי הסדר הכרונולוגי).
 
היהדות אינה רואה חטא ביחסים.

אלא קדושה שיש לשמור עליה. בשכונות חרדיות מלמדים גברים ונשים להנות מיחסי מין.
 

salt of earth

New member
כנרת, דובר על יחסים לפני הנישואין

אשר נחשב לחטא בשלושת הדתות השמימיות. הנצרות לא רואה ביחסי מין במסגרת קשר הנישואין הקדוש כחטא, כלל וכלל.
 
למעלה