זה כן.
אנשים שמאמינים בדתות לא דאיסטיות כגון בודהיזם, אינם מציגים את עצמם כאתאיסטים.

אם אתה רוצה לחזור שוב על הטענה "המדע הוא דת", תתחיל בבקשה בכך שתסביר אלו מאפיינים בדיוק של דת קיימים לדעתך במדע?

ואם אתה הולך עוד יותר רחוק, והולך להפריד את תורת האבולוציה, שהיא תגלית מדעית, משאר המדע, (כנראה רק כדי לייחס לי "דת" נפרדת ממר CANADA), תצטרך גם להסביר למה בכלל אתה קורא "מדע".

אגב, אתה לא מאמין ב-"יקום"? אם כן, אז איפה בדיוק אתה חי?
כלומר, לפי הגדרה מילונית, "יקום" זה כינוי לדבר הזה שאנו חיים בתוכו. כל החלל, כוכבי הלכת וכוכבי השבת, הכל.

אם אתה לא מאמין שהיקום קיים, האם אתה חושב שאנו נמצאים בתוך איזו מציאות מדומה?

(אם כוונתך לכך שיש אנשים שטעונים יקום = אלוהים, אז הם אינם אתאיסטים, אלא דתיים רגילים שמנסים לחרטת)

יש מוסר אתאיסטי, ולמעשה אתה זה שחי בתוכו, ולא אנחנו שחיים בתוך מוסר דתי.
כך למשל, לפי מוסר דתי (יהודי), צריך היה לסקול את כל משתתפי מצעד הגאווה, אבל לפי המוסר האתאיסטי מדובר באנשים שלא עשו שום דבר רע לאף אחד, ולכן דווקא נבלות כמו שליסל שרוצחים אותם הולכים לכלא.

בימינו, גם בחברות שעדיין יש רוב דתי בהן, כמו ארה"ב וישראל, החוקים בנויים לפי מוסר אתאיסטי מודרני, ולא לפי מוסר דתי עתיק, וזו הסיבה שטוב לחיות במדינות האלה.

מנגד, אתה מוזמן להסתכל על מדינות שסובבות אותנו, שבחלקן הגדול יש חוקי שאריה נוקשים, ושם תולים אנשים רק בגלל שהתאהבו באדם הלא נכון, זכותו של הבעל להרביץ לאישתו, וכו'.

לפני שאתה פותח פה על מוסר, כדאי מאוד שתלמד מוסר מה הוא.
אם היינו חיים לפי מוסר דתי, המדינה היית מוציא אותך (טוב, גם אותי) להורג רק על זה שכתבת תגובה בפורום בשבת!

ולטענה השלישית שלך: בדיוק על זה כתב מרקס "דת היא אופיום להמונים".
דת אכן מנחמת, אך אינה נותנת שום תמיכה.
זו נחמת שוו, בדיוק כמו סמים.

אם תסתכל על שכונות עניות בהן חיים קשים, תראה שגם רמת האלכוהוליזם ורמת שימוש בסמים גבוהה, בדומה לרמת דתיות.
אכן, אנשים נואשים רבים מוכנים לבכות גם לאלים מומצאים, אבל בדומה לסמים ואלכוהול זה לא גורם, ומעולם לא גרם לצרות שלהם להיעלם, רק החמיר אותם.

אתה צודק שהרבה חילונים בישראל אינם אתאיסטים, אבל יש הבדל חשוב בינם לבין דתיים:
הם אולי מאמינים, אך לא עושים.
הם לא מוותרים על לימודי ליבה, הם לא מוותרים על חיסונים, והם לא משקיעים מזמנם בהכחשת המדע והשמדת תוצריו.
הם גם עובדים, משלמים מסים, ומשרתים בצבא, ולא משתמשים בתירוצים מתוך הדת שלהם כדי להימנע מכל זה.

שים לב שאני מדבר כאן על דת ולא אמונה.
זה לא משנה במה אדם מאמין, כל עוד האמונה הזו אינה שולטת על מעשיו, וכל עוד אין מוסדות מבוססים על דת שיכפו את רצונם על בני אדם.

באיסלנד למשל, יש הרבה אנשים שמאמינים בפיות ושדונים, אך אין להם מוסדות, לא מבססים על זה חוקים, ובגדול אם תסתכל על אורח חיים של מאמין ממוצע כזה, תראה שהוא לא מתנהג שונה מתאיסט.

כי זו רק אמונה, ולא דת, ואין לזה סדרת חוקים.

מה שאתה כותב על דתות בסיכום אני יכול לכתוב גם על משטרים רודניים ואכזריים, מלחמות, ואפילו מחלות.
כל אלה, ורעות חולות אחרות קיימות במשך כל הזמן שדתות קיימות, ואף יותר, וגם אנחנו, בני אדם שוחרי שלום, אוהבי דמוקרטיה, ובריאים בגוף ובנפש נאלצים לחיות במדינה שנמצאת במצב מלחמה כמעת מתמיד, שכחה כמעת לגמרי דמוקרטיה מה היא, ויש בה התפרצות של מחלה שכבר היית אמורה להיכחד מן העולם!

לטעון שאנו "נהנים" מיתרונות של הזוועה הזו, זו טענה אווילית, וכדאי שתחשוב לעומק על מה שאתה כותב לפני שאתה כותב אותו!