מה הייתם עושים במצבי?

מתן4ל

New member
או סוף סוף מישהוא מבין אותי ../images/Emo13.gif

אם הRAM של מחשב קורס התוכנה לא יכולה לרוץ! אבל קשה לי להגיד שהיא לא קיימת. היא בסך הכל בלי מחשב. אני מכיר את הקטע הזה שינורונים יכולים להוסיף בינהם קשרים אבל זה חלק מהאלגוריתם מבחינתי. גם היכולת להתמודד עם פגיעה במח והיכולת לתפקד בלי חלקים מהמח זה פשוט כי זה אלגורתם מגניב כזה שאם אתה מעלים חלק ממנו הוא עדיין פועל. (בניגוד לרוב התוכנות שאני מכיר.) מבחינתי אפשר *להריץ* מחשבה עם גלגלי שיניים או מח של אדם. ואני מסכים איתך ב100% שפגיעה במח/הגלגלי שיניים תפגע בתוצאות של התוכנה (החומר יפגע ברוח). השאלה היא אם מבחינת הגדרה אתה מרשה לעצמך להגיד אין מח = המחשבה הפסיקה ליהיות קיימת או אין מח = המחשבה הפסיקה "לרוץ" (ואין לי מושג איפה היא. היא לא במקום פיסי היא באיזה עולם אידאות או איפה שדברים לא פיסיים נמצאים) כמדומני שאני פשוט יותר אוהב את ההגדרה השניה ואתה את הראשונה אבל אני מסכים ב100% עם המשפט שלך: "זה(היחס בין אלגוריתם למחשב) *בדיוק* היחס בין נוירונים למחשבה"

כמו שהערתי יותר מאוחר

ההקבלה לRAM היא פשטנית- יותר מדוייק יהיה לדבר על הנוירונים בתור קושחה עם יכולת שינוי עצמי.מה שקורה כשאתה מוריד חלק מקושחה זה שאתה, בין השאר, פוגע באלגוריתם.תבוא ותטען:"אבל האלגוריתם הקודם נשאר קיים איפשהו, באיזשהו "מרחב אידיאות"", ואני אומר:כשתוכל להראות לי שמרחב האידיאות הנ"ל קיים בצורה יותר מוחשית מאשר פונקציית דיריכלה רציפה ואינטגרבילית על R אני אהיה מוכן לשקול את עמדתך- זה שפונקציית גל N ממדית(אחד התיאורים האפשריים מבחינתי למחשבה) קיימת איפשהו במרחב הפונקציות האפשריות לא אומר שיש לה קשר לעולם. נ"ב כן, אני תומך בדעתו של קון לגבי הגדרת המדע.

מתן4ל

New member
מה דעתו של קון לגבי הגדרת המדע?

אני קורא לקושחה הזו מה שמממש את האלגוריתם וקורא לפגיעה פוגע במה שמממש את האלגוריתם. ביקשת שאני אוכיח שקיים מרחב אידאות: א) אני טוען שהוא קיים בדיוק באותה מוחשיות ואולי באותו מקום כמו פונקציית דיריכלה ב) אני כמובן לא מסוגל לעשות את זה אבל אם כבר הואלת להסכים איתי (בניגוד לסתיו
) שקיים משהוא שנקרא מרחב הפונקציות האפשריות.ואם מתחשק לך גם להסכים איתי שיש מרחב האלגוריתמים האפשריים (עם או בלי לעולם האידאות של אפלטון). ואם אתה יכול בבקשה להסכים איתי בלי הוכחה שפונקצית דריכלה קיימית או לא קיימת באיזה מרחב שאתה רוצה ובלבד שכשאתה מוחק לוח בכיתה זה לא מוחק את הפונקציה אלא את הציור שמסמל את הפונקציה. אז טוב אם לא כנראה משהוא ממש דפוק אצלי במח, ובמקרה הזה אני אודה שאתה צודק.
אגב, מעולם לא אמרתי שלכל מחשבה יש קשר לעולם - אם 0 אנשים חושבים את המחשבה הזו אז היא כנראה לא קשורה לעולם ואין צורך ללמוד עליה יותר מאשר על פונקצית דריכלה. ואם תוריד לכל האנשים בעולם איזשהוא חלק במח זה תיהיה סיבה מצוינת להפסיק ללמוד על החלק הזה ובמובן הזה אני מסכים להגדיר משהוא שיש 0 עותקים ממנו בעולם שלנו "לא קיים".(כנ"ל לגבי להוריד לאדם אחד את העותק היחיד). אני רוצה להסביר קצת יותר טוב מה אני חושב: נניח שיש איש שכשהוא רואה אש הוא בורח, יש כמה דברים חלק בעולם האמיתי וחלק סתם המצאנו לצורך העניין: א) יש עיין - היא אמיתי ואני יכול להראות אותה בצורה מוחשית. ב) יש "חבל של ניורונים"(מבנה ספציפי של ניורונים במח) בין היד לעיין. ג) יש יד. שים לב שאין כאן שום מחשבה - רק חבל שעשוי מניורונים. בכל זאת כדי לעשות לנו חיים יותר קלים וכדי שפסיכולוגים לא יצטרכו להמציא מושגים מוזרים אני קורא למשהוא שכשהוא רואה אש הוא בורח משהוא ש"החליט" לברוח מאש. מאחר שהשם "החלטה א" שנתתי לכל הדברים שכשהם רואה אש הוא בורח הוא לא פיסי ובמיוחד הוא *לא* חבל של ניורנים לכל לעניות דעתי אין קשר בינו לבין החבל של ניורונים שמממש אותו קשר. נ.ב. אם תבקש ממני גם להוכיח שכשיש 8 תפוחים על השולחן ואתה אוכל אחד מהם המספר 8 מפסיק ליהיות קיים אני יהיה בטוח שהשתגעתי

Nimst

New member
אז ככה

אתה מבלבל פה כמה דברים. דבר אחד הוא כוח נפשי והמשיכה אליו (של נשים או של גברים). דבר שני הוא כוח בקשר. בנוגע לעניין הראשון - גם נשים וגם גברים נמשכים לאנשים חזקים נפשית. לתת מחמאה, אגב, ממש לא מראה שאתה חלש, אלא להיפך. העניין השני הוא זה שדיברתי עליו, ונדמה לי שזה גם מה שאתה מדבר עליו. לחשוב על מערכת יחסים בין שני אנשים - במיוחד מערכת יחסים רומנטית - בתור משחק של כוח זה מעוות. אולי לגיטימי לחשוב ככה על היחסים שלך עם הבוס שלך, אבל עם הבחורה שאתה אוהב? אם שני אנשים אוהבים אחד את השני אין פה מקום לכוח. אתה רוצה שיהיה לשניכם טוב, אתה לא מחפש כוח על מערכת היחסים. ואם אתה באופן ספציפי כן מחפש כוח במערכת יחסים, לא הייתי ממליצה לאף בחורה להתקרב אליך.

pieceofmadness

New member
לגמרי!

קראתי מחקר לא מזמן, שאומר שלמרות כל המיתוסים, גם גברים וגם נשים מחפשים את אותו איזון של תכונות אופי שנחשבות "גבריות/נשיות". גם נשים רוצות מידה של רגישות בגבר, וגם גברים רוצים מידה של חוסן נפשי ועוצמה באישה. וכל בנאדם מחפש בנזוג עם רמת האיזון שלו בדיוק, וזה אומר משהו עליך, סאדנליפסיכוטיק.

לא אמרתי מה מחפשים

אמרתי שאני רואה את זה בקשרים קיימים של אנשים ברור שאף אחד לא מחפש כזה דבר, גם לא אני

איך אתה "מודד" כוח ביחסים?

יכול להיות שמה שאתה רואה זה משהו אחר שאתה מפרש כיחסי כוח?

אולי

(סוף סוף תגובה עניינית לא תוקפנית..) הכוונה שלי בכוח היא שברוב הקשרים (לא בכולם..) יש מישהו שיותר קובע, ויותר שולט בדינאמיקה של הקשר. לפעמים זה גם משתנה בין נושאים שונים, אבל טבעית, יש מוביל, כמו בריקוד

אה, אז אתה לא מדבר על "כוח" לדעתי מונח יותר

מתאים יהיה "אקטיביות"- זה לא שהאדם השני עושה משהו כנגד רצונו, זה פשוט שבנושא הזה הוא יותר סביל.

משהו כזה

מילים ונימוקים אף פעם לא היו הצד החזק שלי ;] גם קצת קשה להגיב בענייניות כשתוקפים אותי ואומרים לי שאף אחת לא תרצה להיות איתי בקשר...

Nimst

New member
אמרתי שאני לא ממליצה ../images/Emo3.gif

סליחה אם הייתי תוקפנית, אבל התגובה שלך היתה כל כך פרובוקטיבית שלא יכולתי להתאפק.

מעוות או לא מעוות

בכל מערכת יחסים יש את השולט והנשלט, לפעמים בצורה מובהקת יותר ולפעמים פחות. זה גם מתבטא בסקס בד"כ. אולי את לא רואה את זה, אני כן..

לא דיברתי על חוזק כזה

בתגובה גם אפשר לראות שדיברתי על הדבר השני שהיא אמרה

Nimst

New member
מעוות

אתה באמת רוצה להיות במערכת יחסים שבו יש שולט ונשלט, אפילו אם אתה "שולט"? ולמה שמישהי תרצה להיות איתך בכזו מערכת יחסים? אני לא יודעת בכמה מערכות יחסים אתה היית, אבל אני בספק אם הן היו בריאות.

אל תכנסי לפנים אישיים

מערכות היחסים שלי לא קשורות, אני מדבר על מה שאני רואה במערכות יחסים אחרות יש אי הסכמה, בואי נסגור את זה בכך..

Nimst

New member
רגע רגע

אתה אומר שמערכות היחסים שלך יוצאות דופן, אבל שבכל שאר מערכות היחסים יש שולט ונשלט? סליחה על הפן האישי, צודק שזה לא במקום. אני פשוט לא מכירה אף אחד אחר שרואה ככה מערכות יחסים רומנטיות, ולכן נשאר לי רק לדבר על אלה שלך.

תגובה

אני חושב שהתגובה שלי לעופר הייתה ממצאת לגבי הכוונה שלי, שכנראה לא הסברתי אותה נכון. אם את עדיין לא מסכימה, זה עניינך. וכן, אני חושב שזה קיים ברוב הקשרים, כולל את שלי.

למעלה