מה הלאה

afon

New member
מה הלאה

נתקלתי בבעיה שרבים וטובים נתקלו... מה הלאה? חרשתי על רוב החומר של פינק פלויד וכבר אני מחפש דברים חדשים, עכשיו הבעיה היא שאין שום להקה שבכלל דומה לפינק פלויד... אז מה עושים? למישהו יש המלצות ללהקות עם מוזיקה טובה ואיכותית? בעיקר רוק ופרוגרסיב... פאנק ומטאל לא יתקבלו בברכה.

מה הלאה?

עוד פינק פלויד.. וברצינות, להקה מצויינת וותיקה שרק עכשיו אני מתחיל להכיר אותה היא ה jethro tull, מוזיקה זורמת, מילים חזקות,ומעל הכל החליל, אך החליל. ממליץ להתחיל מהדיסקים "aqualung" ו "thick as a brick" שני דיסקים בגדר חובה תהנה

melancholy man

New member
הלאה?

לקרוא הרבה, לשמוע המון, לקחת איתך מה שמוצא חן בעינך ולעזוב את מה שלא, תאמין לי יש עוד הרבה דברים מעולים חוץ מפיק פלוייד בעולם, השאלה היחידה היא מה מאותם דברים ימצאו חן בעינך. ולפינת הציףציף: עזוב אותך מפרוגרסיב

afon

New member
נו בדיוק...

אני מבקש המלצות על להקות שכדי לשמוע אותן וסביר להניח שאני אוהב אותן. בתור מנהל פורום אגדות רוק אני בטוח שיש לך מה להמליץ.

melancholy man

New member
יש לי המון מה להמליץ

ובפורום השני שאני מנהל (בעצם פה אני רק מ"מ) יש מלא המלצות כאלה, יש עוד מקומות ברשת שאפשר לקרוא המלצות, למשל בשרת העיוור, בתקליטיה של הארץ , או אם אתה מעדיף פרוג, אז באתר של ברייטמן. כמובן שיש המון המון אתרים באנגלית ותקצר היריעה, הקישורים שהבאתי הם דוגמיות לדברים איכותיים יחסית שאפשר למצוא בעברית, למותר לציין שאישית אני מעדיף את ההמלצות של פורום אגדות רוק...
. אני כותב על תקליטים שאני אוהב, אני לא יודע להמליץ לאחרים מה לשמוע, כל אחד מפתח את הטעם שלו באופן עצמאי.

ברוך ה', לא חסר!

אם אתה אוהב פרוגרסיב אז יש את genesis בתחילת דרכם (foxtrot ו- selling england by the pound ועוד) jethro tull גם להקה מצויינת,ל- camel יש את snow goose המדהים וking krimson-in the court of the crimson king, red ועוד. יש גם להקות פחות מוכרות כמו focus (נראה לי שככה כותבים את זה) ומריליון שגם נחמדות ושכחתי גם את emerson' lake and palmer ו- yes. זה בפרוגרסיב (אני ממליץ להתחיל מin the court of the crimson king). אבל דוגרי, האמת- עזוב פרוגרסיב, יש דברים יותר מעניינים... טום וויטס, ניק דרייק, ניל יאנג, מריאן פיית'פול... מה שבטוח - לא חסר!

NIR Y

New member
באמת לא חסר

ועם פרוגרסיב אז אני גם ממליץ על king krimson-in the court of the crimson king ועל קאמל סנאוו גוס, האחרים או שלא שמעתי או שלא אהבתי, אבל תאמת שאני לא מוצא הרבה דברים שכדאי לשמוע בפרוג. אז אני ימליץ פשוט על להקות שאני אוהב במיוחד- דייר סטרייטס, דיפ פרפל, ביטלס, דורס... ככה סתם ארבע כי יש כול כך הרבה...

Davidson

New member
ניל יאנג וחבריו מעניינים?../images/Emo13.gif

כמובן
בואו נקח גיטרה אקוסטית
נמרח שיר שלם ל5 דקות
ונמחזר את זה 12 פעמים
אני חושב שקאמל היא הלהקה הקרובה ביותר לפ"פ

flowerboy69

New member
חוצפה!!!

ניל יאנג הוא אחד היוצרים הכי גדולים שהיו.הגדולה שלו היא הפשטות שלו והרגש הכנה והאישי שהוא נותן לשירים. יש לי את כל 60+ האלבומים שלו וכל אלבום עטוף בקסם אחר.אני לא אוהב את הכל אבל אני אוהב את היחודיות שלו ואת הכתיבה המרגשת בעיני ושוב לדעתי הוא אחד מהיוצרים הכי גדולים. ואגב לכל מי שאוהב אותו-יצא אוסף ראשון שלו והוא במהדורה מיוחדת כולל דיוידי.מומלץ...

melancholy man

New member
לא צריך להתרגז

ואגב, בעיני יאנג הוא אחד משני הכותבים הגדולים ברוק האמרקאי (השני והגדול מכולם הוא כמובן דילן) ואחד היוצרים החשובים בתולדות בכלל, עדיין, עדיף להגיב ברוגע.

flowerboy69

New member
הכי כיף זה גשם...

לצאת לעבודה כשאפור כזה בחוץ או ללכת יחפים בגשם... וודסטוק עוד כאן!!! :)

itaikuskus

New member
אל תשמע פרוג

פרוג זו לא מוסיקה טובה. אתה לא רוצה מטאל ופאנק, האלטרנטיבה השלישית מבחינתי היא המקבילות של פלויד לסצנת הפסיכדליה של סוף שנות ה60 (מעבר לאוקינוס). אלבומים מומלצים לשמיעה: the doors-strange days אלבומם הראשון של הדלתות, מוזר,מיסתורי,מצוין. jefferson airplane-surealistic pillow וואו איזה אלבום זה, פשוט נהדר. מתחיל במקצב סוחף,ממשיך עם somebody to love וזורם לאט לאט, עם הרבה אהבה וסמים ורוקנרול. the jimi hendrix experience-axis:bold as love it doesn't get any better than this.....פשוט אלבום מושלם. אחרי האלבום הבכורה שלהם, האקספיריינס בחרו להפחית בכמות הלהיטים ולהשקיע באלבום כמוצר שלם. אחד הטובים בהיסטוריה. the beatles-abbey road (בריטים) אני מניח שכבר שמעת...ואם לא..רוץ לשמוע simon&garfunkel-bridge over troubled water אלבום האולפן האחרון של הצמד הנהדר הזה. poetry in motion. deep purple-shades of deep purple (עוד בריטים) שמעת את סמוק און דה ווטר? לא אהבת? (הנחה שלי), ובכן אלבום זה לא דומה בכלל לרוק הכבר שמציעים גילאן וחבורתו, זהו האלבום הראשון של הלהקה, כשעוד רוד אוונס עשה קולות רומנטיים,ריצ'י בלקמור הכניס סולואים רק כשהיה חייב,והם היו מקליטים קאברים לביטלס ולקרים, אבל המוסיקה...וואו יעני. cream-disraeli gears (בריטיש אינווייז'ן!) הדבר הכי טוב שאריק קלפטון לקח בו חלק, אלבום מצוין, להקה גדולה. מומלץ גם לשמוע את fresh cream. זהו בעצם..תעשה חיים.

The Albatross

New member
פרוג זו לא מוזיקה טובה?

זה שווה ערך להצהרה "Jimi Hendrix זה לא מוזיקה טובה". לך לעמוד בצד, עם הפנים לפינה ועל רגל אחת. אף אחד לא אמר שאתה חייב לאהוב פרוג. מצד שני, אתה ממש לא חייב לפסול מוזיקה על הסף. ועוד בטיעון של מוזיקה לא טובה. מילא אם היית אומר את זה על מזרחית.

melancholy man

New member
לא הייתי אומר על שום סגנון מוסיקאלי

ולו בשל העבודה שלא ניתן לשמוע את השירים והיצירות שקשורות לאותו הז'אנר. יש הרבה דברים טובים שקוראים להם פרוג, יש גם (כמו בכל ז'אנר מוסיקאלי) המון זבל, צריך לשפוט כל דבר לגופו, וזה נכון גם לגבי "מוסיקה מזרחית" (המרכאות הן משום שזה שם כולל להמון סוגי מוסיקה)

One Echoe

New member
המוזיקה המזרחית בארץ.

היא לא המוזיקה המזרחית בעולם. המוזיקה המזרחית בארץ זאת מוזיקת כסף, וזה דבר ידוע. חוץ מזה שכל השירים מדברים על אותו נושא, ומעובדים באותה צורה. ובלי קשר שזה אותו נושא, המילים מאוד באנליות ומאוד מפגרות לעיתים. והעיבודים עושים לי כאב ראש מוזיקה משעממת. ולכן אפשר להגדיר את כל הז'אנר כמשעמם.(מהניסיון, אני עדיין לא ראיתי משהו מעניין בז'אנר הזה) (סתם ניתוח שלי על מוזיקה מזרחית)

melancholy man

New member
תנסה למשל את התזמורת האנדלוסית

גם להקת שפתיים עשתה הרבה דברים מעניינים וגם אמיר בניון הוא מוסיקאי רציני ומעניין, אגב, האם יהודה פוליקר הוא זמר מזרחי? באופן כללי, השם "מוסיקה מזרחית", הוא שם שכוונתו להפחית מחשיבות המוסיקה הים תיכונית (משהו הוא מזרחי רק בהשוואה שנמצא מערבית לו והוא המרכז...), האמת היא, שבז'אנר הזה יש המון דברים, החל ממוסיקה פרסית קלאסית (שהדים לה אפשר למצוא באלבומים הראשונים (והמצוינים) של אהוד בנאי, דרך מוסיקה מצרית (נסו פעם לשמוע בראש פתוח את עבדל וואהב או אום כל ת'ום), עד למוסיקה עממית תימנית (שהשפעות שלה אפשר לשמוע בצורת השירה של זוהר ארגוב, שאני לא מכיר הרבה זמרים ישראלים עם איכויות קוליות כמו שלו) ומוסיקת ראמבטיקה יוונית, כל הסגנונות הללו, הם לא פחות אומנותים, חשובים ומענינים, מכל מה שעשו מוצרט, הנדל או לנון ומקרטני. אתה מתכוון לפופ מזרחי, והוא כמו הפופ בעולם בכלל היום, היום, מברינטי ספירס אפשר להשליך אחורה לסיד בארט?

One Echoe

New member
יהודה פוליקר לא זמן מזרחי.

בכל מקרה, הוא לא דומה לשום זמר מזרחי אחר בארץ. עמיר בניון, אני מאוד מחבב אותו. וגם את חיים אוליאל, שהיה בלהקת שפתיים(אני לא מכיר שירים של הלהקה) ולא יצא לי לשמוע את האלבומים הראשונים של אהוד בנאי. אבל בכל מקרה, כשאני אומר מוזיקה מזרחית אני מתכוון למושיק עפיה-שרית חדד-קובי פרץ. אם תגדיר את זה כפופ מזרחי, בסדר. מקובל עלי.

למעלה