יאללה בוא נגיד (זה לא עולה לנו כסף)
כמה דברים: יש נטיה בקרב חובבי רוק לעשות אבחנות כאלו של ז'אנרים כאילו הן חקוקות באבן איפשהו, במציאות, הסמנה המוסיקאלית היא פתוחה והרבה אנשים מושפעים מהמון דברים, להקות פרוג מושפעות מבלוז, אמני בלוז רוק מושפעים מפרוג, כולם מושפעים מהביטלס ויש לו מין בליל כזה של מוסיקה שמאוד קשה בדיעבד להפריד אותו ולקבוע מסמרות, זה לא שאין דבר כזה הגדרות ז'אנריות ושאי אפשר למצוא להקות שעומדות בהגדרות הללו, העניין הוא שברוב המקרים, אפשר למצוא במקרה הטוב אלבומים שעומדים בהגדרות ז'אנריות ולא להקות. אף אחד לא יגיד שג'נסיס או ג'אטרו טאל הם לא להקות פרוג, אבל האם כל האלבומים שלהם הם אלבומי פרוג?, כולל מה שג'נסיס עשו בעשרים השנה האחרונות, או מה ש JT עשו בתחילת דרכם או בשנות השמונים? רייט באמת הופשע ממוסיקה קלאסית ומג'אז, העניין הוא שהוא היחיד בלהקה שאפשר לראות אצלו השפעות כאלו, וההשפעה שלו על הלהקה ירדה ככל שהזמן עבר ואנחנו מוצאים יותר השפעה של גילמור ובעיקר ווטארס לאורך שנות השבעים (ואי אפשר לדבר על פרוג לפני שנות השבעים, אבל לכך עוד אגיע), מה שאנחנו מקבלים באלבומי פינק פלויד בשנות השבעים, הוא בעיקר השפעות של בלוז רוק, פסיכדליה וגם קצת פרוג (ולעיתים רחוקות מוסיקה קלאסית או ג'אז), במקרה הטוב אפשר להגיד שזה Art Rock, זה לא עומד בשום הגדרה אמיתית של פרוג שאני מכיר. לביטלס, אין שום אלבום שאפשר אפילו בקושי להגדיר כפרוגרסיב , בכלל אי אפשר לדבר על פרוגרסיב לפני 69, וגם אז (ב 1969) רק בשולים אוונגרדים, האלבומים המאוחרים של הביטלס, נעו בין פסיכדליה לבין Art rock, אבל אין בהם שום דבר שהופך אותם לפרוגרסיבים, אני גם לא מכיר אף אחד שיגיד על אף אלבום שלהם שהוא פסייח, הדבר היחיד שאפשר לכנות אותו פרוטו-פרוג הוא אבבי רואד וגם הוא רק בחלקים מאוד מסוימים שלו, נכון, הרבה להקות פרוג הושפעו מהביטלס, אבל זה לא עושה את האלבומים שלהם לפרוגרסיבים. ובקשר לבריטמן, יש המון ספרים על מוסיקה, אתה בוחר את המקורות שלך בהתאם לדעות שלך, אפשר לכתוב על אותם דברים, בהסתמך על מקורות לא פחות חשובים (ולפעמים יותר) ולהגיע למסקנות הפוכות, מאחר והוא לא כותב מחקרים אקדמיים אלא אתר אינטרנט עם אג'נדה משלו, זה בסדר גמור. ואגב אחרון, אני חושב שבריטמן עושה עבודה מאוד מעניינת וחשובה, צריך פשוט להבין שהוא כותב מנקודת מבט מאוד מסוימת ויש נקודות מבט רבות אחרות.