מה זה קושי להבין סיטואציות חברתיות, אפשר דוגמאות?

ליה1233

New member
מה זה קושי להבין סיטואציות חברתיות, אפשר דוגמאות?

למה מתכוונים? והאם סה קושי להבין או קושי להתנהל? וגם אותו דבר לגבי הבעות פנים נגיד אם מישהו עצוב לא תבינו את זה?

אשמח שתפרטו..

נניח,

אדם שיושב בקבוצה של אנשים שמשוחחים, ומתחיל לדבר על משהו, ולא מפסיק גם כשהאחרים מביעים חוסר עניין (למשל בהבעות פנים, התבוננות לכיוונים אחרים, אמירות, וכו׳), ובלי להבין שזה מה שהם מנסים להביע.
או מישהו בראיון עבודה שמתחיל לספר למראיין את הצרות שלו או דברים אישיים, לא מחייך ולא מתנהג בנימוס, וכו׳.

אם יראו לאדם תמונה של אדם עצוב וישאלו אותו איך הוא מרגיש - הוא כנראה יגיד שהוא עצוב, אבל אם הוא ידבר עם אותו אדם, יכול להיות שהוא בכלל לא יסתכל על הפנים שלו ולא ישים לב לסימנים שמעידים שהוא עצוב אם הוא לא יתחיל לגעות בבכי.

זה בול אני

אני חופר כל הזמן גם שאחים שלי עסוקים נכנס למקלחת ומדבר טו לכל מקום אחר ואני גם יכול לפלוט דברים ממש לא במקום והכי נראים לא רגשים כמו שסבתא שלי הייתה בבעת חולים בטיפול נמרץ ודאגתע אז אמרתי לאבי נו מה איתה היא כבר מתה ? והוא נורא כעס אבל זה לא היה מרוע פשוט דאגתי נורא .

arana1

New member
סיטואציה חברתית מתבססת על מוסכמה

על הנחות לא מודעות, על הסכמה שבשתיקה, שכך יש להגיב בצורה ההולמת למצב.

הדבר מתבטא דרך תחושת הקצב המשותפת לרוב, שלפיה מתי יש להביט, ואיך, ומתי צריך להחליף כמה מילים ולו חסרות משמעות רק בשביל לשמור על ה"אווירה", ובכלל מה מצופה ממי שנמצא בחברת בני אדם,
זה יכול להיות כל דבר, כולל הדרך שבה אתה עומד והולך והבחירות שלך עם מי ומתי ואיך להתקשר,
למשל,
אנשים נורמטיבים מדברים אל מי שנמצא מעליהם בסולם החברתי כלכלי בצורה שונה מאל מי שנמצא באותה רמה ודרגה כמותם או מתחתיה,
אוטיסטים לא יעשו את זה כל כך או בדרך כלל,
אז הם לא מבינים סיטואציה חברתית.

אם אתה שותק כשכולם מדברים אתה לא מבין סיטואציה חברתית, כי זה מחריג אותך מפעילות משותפת.

אם אתה לא אומר שלום, או להתראות, או מברך אנשים ביום טוב, או שואל מה נשמע נשמה,
כל זה חוסר הבנה של סיטואציה חברתית.

אם את מדברת על נושאים כמו מדע או אמנות במסיבה זה חוסר הבנה של סיטואציה חברתית.

זה אינסופי

ליה1233

New member
אז אני..

אני יותר מידי מנתחת הבעות םנים יותר מידי מבינה וידעת מתי מישהו נעלב או רוצה שאםסיק לדבר אולי אני לפעמים חוםרת אבל זה לאחים שלי והכל.. אבל אני חושבת שאני כן מבינה. ואני יחשעת שלמנהל תריך לדבר בכבוד בעוד שלאנשים שאיתי בדרך אחרת.. אני די מנומסת.. אבל כן אני לא כל כך משתתפת בםעילויות חרתיות ובשיחה חברתית כי בתכלס אני מתביישת מםחדת להגיד משהו לא נכון ולא מוצאת את עצמי..
בגדול אני כן מבינה. והבעות םנים יותר מידי

arana1

New member
לתחושתי גם אוטיסטים מבינים הבעות פנים

ואפילו יותר מדי, וגם בגלל זה הם פשוט מוותרים מראש על התחשבות במה שאנשים מביעים כי מה שקשוב באמת קולט מייד עד כמה אנשים מבטאים בו זמנית מסרים סותרים לחלוטין

אני גם מאוד רגיש להאטמות הזולת כלפי, שזו אחת הסיבות שאני בכלל לא יוצר קשרים, לדעתי גם אוטיסטים אחרים רגישים לזה, אלא שקשה להם,בדיוק כמו לבני אדם אחרים, לחיות בלי שום קשר כל הזמן.

אני לא מכבד מנהלים, אני שונא מנהלים, ומנהיגים, וכל אדם שמקרין סמכות הוא חרא בעיני

גם אני ארי

אכלתי אותה בגלל זה עבדתי בהבלות ובא המנהל איש עסקים מכובד ובא עלי לתת לי יד כי מכיר את אבא ולא עשיתי כלום אז אחד שני אמר תן לו יד תכבד זה יהודה המנהל אז בסוף נתתי לו יד וממד נגעלתי ממנ נראה מתנשא ומסריח .

מה שאת מתארת בהודעה הנוכחית

נשמע יותר כמו חרדה חברתית. אם את די מתרחקת מפעילויות חברתיות, סביר שזה ינציח את החרדה החברתית, כי את לא "משופשפת" בזה - ככל שמיומנים יותר במשהו, לרוב זה נעשה יותר קל ופחות מפחיד - ולא כל כך משנה מה הרמה הראשונית. יכול להיות שמשהו כמו קבוצת רעים יכול לעזור לך - גם בלי שתהיי על הספקטרום, אלא רק בעלת קשיים חברתיים מסוימים.

למה שלא יהיה? למה

שיהיו כל כך הרבה חרדות אחרות, ודווקא מהדבר הזה, שידוע כמלחיץ ברמה מסוימת (כמו רוב הדברים האחרים שיש לגביהם חרדות - נחשים, טיסה, גבהים, הרצאה, וכו') - לא תהיה חרדה?
מזכיר לי את זה:
https://www.youtube.com/watch?v=yQ6giVKp9ec

כי זה תפישה של הנורמה

יש חרדה בגלל הנורמה והתפישה אותנו כעושים סרטים מכל דבר למשל המונח המזויע אי וסות רגשי שנדבק לגבוליים ולא רק גם לאוטסטים מאוד הכל זו מוסכמה וצריך לשבור אותה יש חרדה רק שביא לא לקות אלא סלקטיבות כפי שטוען ארנה .

אבל מהתאור שלה זה מפריע לה והיא רוצה לשנות את זה -

וזה מה שחשוב. לארנה זה לא מפריע והוא לא רוצה לשנות את זה - אחלה. לה זה כן מפריע? אז כדאי לה למצוא דרכים שיעזרו לה לשנות את המצב.

מי אמר לך שזה לא מפריע לו ?

הוא מת מכאבים מזה הוא נכנס לצמתים שאני לא מאחל לאף אחד בוא פשוט לא מוכר את נשמתו לשטן זה הכל ,הוא איש עקרוני ויודע שזה לא לקות או מחלה ארנה סובל במון הוא פשוט לא מוכן לוותר על היפה בו בשביל קצת בשר מהנורמטיבים ומציע כך לאחרים זו השקפתן גם שלי אגב ואני סובל המון האמיני לי ... וכן רוצה לשנות את המצב את התפישה העקומה הזו ו וסימון אותנו כלקוים .

אבל מי פה דיבר על לקות?

דובר על חרדה חברתית - היא מתארת במילים שלה שהיא מפחדת. אז יש דברים שיכולים לעזור לה להתגבר על הפחד הזה, אם היא מעוניינת. אין קשר לשאלה אם זו לקות או לא לקות.

התפישה הטיפולית היא שזו לקות

והיא לא בסדר בעיני זה דבר נורא מאוד ולא מסכים עם הטענה שצריך לקבל את זה .
בעיני
&nbsp
אני מנסה לדבר על עניין יותר מופשט ועקרוני אני תמיד כך לוקח את החיצוני אל הפנימי לכן זה דיון גם פילוסופי שנוגע בחיים .
&nbsp
היא יכולה לאמץ גישה חברתית נורמטיבית ולהיות יותר חברתית באופן המקובל אבל בעיני זו טעות ואת זה ארנה הסביר כבר .

אני לא קובע כלום

אני מעלה ניסיון לפתח לדיון וזה תמיד יושתק בצורה הכי דפוקה ש " אל תגעו לי בזה זה שלי " לא מותר לדבר על הכל גם על רגשות של אחרים הכל כשר , הכל נתון לביקורת גם אמיתות אלוהים הכל נתון לחקירה גם הכי שגור ומובן זה עניין של סקרנות . שלצערי רוב האנשים לא פתוחים מספיק וסקרנים בהכל .

אוקי כי זה נראה כך

אין לי כרגע כוח לפצוח את הדיון הזה אולי לארנה היה מה להוסיף אני יזוז עכשיו אקרא אחר כך אם תכתבי .

arana1

New member
למה להתגבר ?

לדעתך את צריכה להתגבר על הפחד שיש לך לקפוץ מהגג ?

למעלה