מה זה קושי להבין סיטואציות חברתיות, אפשר דוגמאות?

לא, כי אני אמות. לעומת זאת, אם היא תתגבר

על הפחד שיש לה בארועים חברתיים, לא היא ולא אף אחד אחר ימות מזה. למעשה, מאחר שזה מפריע לה (לפי מה שהבנתי מההודעות שלה), מה שיקרה זה שהחיים שלה יהיו נעימים לה יותר.
אני מכירה מישהו שאחרי שהיה בקבוצה דמוית רעים, זה שינה את חייו והפך אותו מאדם בודד לאדם נשוי עם משפחה, והחיים שלו עכשיו הרבה יותר נעימים לו מכפי שהיו קודם.

arana1

New member
לא הם לא

היא תמות רגשית, נפשית, שזה גרוע אף ממוות פיזי, רק בשביל להשתלב כי בחברה שבה רוב האנשים לא סובלנים ולא רגישים לאפשרות של שונות, כמוך למשל, אין לה ברירה אמיתית.

אדם יכול להיות נשוי ומאושר ובעל משפחה טוב יותר דווקא בגלל שהוא מחונן ברגישות שאותה את מגנה כתסמין של לקות או בעייה

גם אני הורה שחווה הרבה אהבה עם ילדתו וגם חוויתי זוגיות מעניינת ומרגשת מאוד לא מעט דווקא בגלל שיש לי מה שנקרא בטעות חרדה חברתית,
גם ילדתי מאוד מאוד מאוד סלקטיבית,
אז הטיפשים יסמנו אותה כלוקה בחרדה חברתית,
בזמן שאני יודע שהסלקטיביות הזאת חיונית לקיומה כאדם מאוד מאוד יפה ורגיש וחכם

אותו אדם לא היה היום נשוי ומאושר ובעל משפחה

אם הוא לא היה רוכש את הכלים שרכש באותה קבוצה (לאו דווקא אלה שרצו ללמד אותו - אלא מה שהוא רכש מעצם ההשתתפות בקבוצה) הוא היה בודד. בעיניך זה רע שהוא רכש את הכלים האלה - אם תשאל אותו, הוא כנראה יגיד לך שהוא שמח שהוא הלך לקבוצה ההיא.
הוא לא מת רגשית ונפשית בקבוצה ההיא. הוא פרח.

arana1

New member
את לא יכולה לדעת את זה

ובכל מקרה, זו בעייה לזהות את הצורך בקשר אנושי עם "כלים" בגלל שמדובר בדבר הכי אישי ומקורי ופרטי,
ועצם ההזדקקותך למושג המתועב הזה בהקשר הזה מעידה עד כמה הלחץ להתנרמל עושה שמות בנשמות עדינות ומורכבות ממך,
והגיע הזמן שנכיר בחיוניות הפתיחות לפלורליזם ומגוון ונלמד לכבד ולתמוך לשקף גם רגישויות שחורגות מהתפריט הבבוני

זה לא להתנרמל. כמו שללמוד לכתוב זה לא להתנרמל.

אלה כלים בדיוק כמו שלכתוב זה כלי. ברגע שאתה רוכש את הכלי, אתה לא חייב להשתמש בו. אם אתה רוצה להשתמש בו, אתה יכול. זה הכל.
אני לא יודעת מה אתה חושב שקורה בקבוצות האלה, אבל אנשים לא יוצאים משם נ"טים. הם כן יכולים לצאת משם עם פחות פחד, בדיוק כמו שהיא רוצה, ולכן המלצתי לה עליהן.

גורג42

New member
זה לא כ"כ פשוט. זה ממש לא מספיק "להתגבר על פחד"

הנקודה היא, שהפחד הזה הוא הרבה פעמים מוצדק.

נכון, לא מתים מזה, אבל אין שום טעם ללכת ל"אירוע חברתי" אם לא נהנים מזה ולא לוקחים חלק פעיל בהשתתפות.

אם כל ניסיון שלך להשתתף בשיחה זוכה בהתעלמות, וגם אנשים כל זמן מדברים על הנושאים שממש ממש לא נעימים לך (רכילות בשני גרוש), אז זו חוויה עגומה מאוד. אולי לא מתים מזה, אבל זו בהחלט חוויה שנכון וראוי לפחד ממנה.

ולכן, לא מספיק "להתגבר על הפחד". צריך גם למצוא דרכים למנוע מהתסריט שתיארתי למעלה להתרחש. וזה לא קורה ע"י אימוץ הכלים הנ"טים. זה קורה ע"י בניית כלים משלך שמתאימים לסיטואציה.

אגב, חלק מהחוכמה כאן זה גם לדעת מתי שום כלי לא יעזור, ולהתרחק מסיטואציות כאלה מראש. לפעמים באמת שאין פתרון. לפעמים הפער בין הציפיות של המשתתפים האחרים באירוע לציפיות שלך הוא פשוט בלתי-ניתן לגישור. ובמקרים כאלה, זאת לא בושה להגיד "לא. זה לא מתאים לי. אני הפעם נשאר בבית".

יש טעם ללכת לאירוע חברתי אם, למשל, האירוע הזה

משרת מטרה מסוימת - כמו מציאת בן/בת זוג. וזה לא שאחרי שהשתתפת בקבוצה אתה מחויב ללכת לכל אירוע שיש - אתה יכול לבחור מתי ללכת לאן. ה"השתפשפות" בקבוצה, כמו גם ההשתפשפות ביחסים אחד-על-אחד עם חברים מהקבוצה שהתחברת איתם והשיפור ביכולת לפתוח בשיחה עם חברים/חברות פוטנציאליים, עוזרים לך להפיק את המירב מהאירועים שאתה כן הולך אליהם. אבל גם אם בחרת ללכת לאירוע ובדיעבד אתה רואה שהוא יותר מדי עבורך - אתה יכול בהחלט לעזוב. אף אחד לא כופה עליך כלום.

ואי אפשר לשנות את זה ולא צריך

היא צריכה לחפש מי שיקבל אותה כמו שהיא לשנות את עצמך כי זו הנורמה זו טעות כל אחד צריך להיות הוא אחרת הוא יסבול כל חייו .

מה זה "לשנות את עצמך"? כשלמדת לקרוא ולכתוב

"שינית את עצמך"? אז למה אם היא תהיה בכמה מפגשים חברתיים ותלמד להרגיש יותר נוח בחברה, זה אומר שהיא "שינתה את עצמה"? במה לרכוש כלים שיעזרו לה לעשות משהו שהיא רוצה בסיטואציות חברתיות מסוימות שונה מלרכוש כלים שעוזרים לקרוא, לכתוב, לעשות מתמטיקה, וכו'? למה לקרוא לאחד "לשנות את עצמך" ולשני לא?

כי זה לא כלים זה המהות

שפה היא לא כלי בטח לא רק זו תפישה נט תעולתנית אני לא מסכים איתה ,בנוגע למתמטיקה אני לא מוצא קשר כל כך בין הדברים מתמטיקה או קריאה וכתיבה עוזרת לאדם עצמו אם זה מעסיק אותו אבל כפית כללים חברתים של כולם היא אקט אלים כי הגוף נפש שונה אז את כופת תנועה לא לה ... לכן זה מעין אונס מחשבתי .. בעיני מעין שינוי של הלכי חשיבה בסיסים בה למען הכלל זה פאישזם אחדות בראש

אבל איך זו כפייה אם היא זו שמעוניינת

ללמוד את הכלים? אני לא חושבת שמדובר בכללים חברתיים דווקא. מדובר באיך להתנהל עם אנשים כך שהם ירצו להמשיך להיות איתך בקשר - איך לשים לב לרצונות ולצרכים שלהם ולא רק שלך, איך לפנות אליהם בצורה שלא תיראה להם מאיימת, וכו'. אלה לאו דווקא כללים במובן של מוסכמות, אלא כללים במובן של "אם אתה נמצא מול אדם, רוב הסיכויים שאם תעשה כך יקרה כך". למשל, אם תפנה לאדם ותצעק עליו - רוב הסיכויים שהוא יירתע, לא כי יש מוסכמה חברתית לא לצעוק על אחרים, אלא כי הצליל של צעקה לא נעים לרוב האנשים - גם תינוק בן יומו יבכה אם תצעק עליו. לאוטיסטים יש לרוב רגישויות נוספות על פני אלה הרגילות - כך שהכללים האלה אפילו לא יספיקו כדי לשוחח עם חלק לא קטן מהאוטיסטים, אבל הם יספיקו כדי לשוחח עם רוב האנשים. או אם תגיד למישהו משהו לא טוב (נגיד - שהוא מכוער), גם אם הוא נכון - רוב הסיכויים שהוא ייעלב, ויירתע מלהיות חבר שלך. לא כי זו מוסכמה חברתית לא להגיד לאנשים שהם מכוערים, אלא כי אנשים נוטים להיעלב כשאומרים להם דברים שליליים על עצמם.

כי זה עניין של מוסכמה נכפת בעיני

אני מסכים עם הטענות שלך לגבי העלבות וכו אבל אני משער שזו לא הסיבה ,בנוגע לכפייה לפי מה שהיא מתארת מתרחקים ממנה כי היא לא כמו כולם אז בעיני לנסות להיות כמו כולם זה כפייה של החברה נכון דהיא רוצה בזה אני מסכים אבל למה היא רוצה ? כי החברה לא מכילה אותה ,

לכן אני מציע שתכיר אנשים שכן יכלו אותה אז כן אולי קבוצה כמו רעים יכולה לעזור כי היא תכיר אנשים כמהו אז זה חיןבי אך בעיני לא כדאי לה לפתח קשר אם נטים כי הם לעולם לא יכלו אותה באמת אי אפשר לאמץ זהות שהיא לא אתה ,

אפשר להתאמן נכון אני מסכים אבל בסופו של דבר תמיד אתה תהיה שונה וכואב לשומע שהיא רואה בעצמה לקועה בגלל זה כי היא היא פשוט אדם רגיש יחסית לכן בעיני עדיף להכיר מה שדומה לך .

בנוגע לכפייה מורכב לי להסביר את זה מלולית לעומק אולי אחר כל אני אצליח מקווה שהבנת את דברי על הכפייה גם

בנוגע לכללים אני לא מבין אותך איך זו לא מוסכמה ? נימוס או דרכים מעגליות להבין מצבים שידברו ברוב הפעמים זה בדיוק מוסכמה למשל לומר שלום או לדבר רק בצורה מסיומת במצב מסיום מה שונה בזה מהקנית כליים חברתיים ? לא מוצא שום הבדל ...

לא אמרתי שאמרת

הגבתי על מה שמתאים לרוב האנשים ברוב המקרים ונתתי דוגמה הכי פשוטה וטרווולית סך הכל דוגמה לא משנה אני אין לי כוח לדבר על זה עוד.

גורג42

New member
החוכמה זה לא "ליישר קו עם הנורמה" אלא למצוא את מקומך הייחודי

ואת זה אי-אפשר לעשות בלי לצבור ניסיון חברתי בשטח, תוך מחשבה מתמדת על בירור העניין ואיך הוא מתבטא במקרה האישי שלנו.

ומי שמנסה להסתדר ע"י "להיות כמו כולם", צפויה לו הפתעה מאוד לא נעימה...

arana1

New member
הבעייה שאנשים מזהים התנסות עם אימון

ובגלל זה חושבים שאפשר וצריך להיפטר ממה שנקרא בטעות חרדה חברתית דרך תרגול ואימון או אילוף,
אז אפשר,
והרבה אנשים עושים את זה,
אבל ממש ממש ממש עדיף שלא

מתמטיקה או כתיבה לא זהה לאימוץ "כלים" (חח) חברתיים

מתמטיקה, תווים , א'-ב' הם מערכות של אבני יסוד וקשרים מחייבים בינהם שנועדו לאפשר פרשנות של שפע לצורה מתמטית , מוזיקלית ,כתובה מתוך האדם ומשמשות רק כסימבול או "קטעי מידע" קצרים שבונים את השלם . הם כמו הד.נ.א של אבולוציה לצורות שונות שיוצרות אינסוף ואריאציות לביטוי האדם.

חוקים חברתיים אינם שפה , ודאי לא מוסכמת ושרירה ובוודאי שמטרתם הפוכה-
מהאפשרות לתרגם קוד גנטי יקר של העצמיות לכלל היא כופה על הפרט להכנע לביטוי הכללי ולשכוח את שפתו היחודית. חוקי החברה הלא כתובים ברובם נועדו להסתיר, למנוע, לערפל בדיוק להפך ממה שאלה שהוזכרו למעלה.

למען הסדר הטוב יש לנו חוקי מדינה וכל השאר בנגזרת של אדם וחברו צריך להיות פתוח או מעורער יותר לסימן שאלה.

arana1

New member
לא מדויק ולא מועיל ולא נכון לסמן זאת כחרדה

כשאת מסמנת תחושה מסויימת כ"חרדה חברתית" את בעצם קובעת שיש כאן מכשול, משהו לא תקין, משהו שלא צריך להיות, שיש להתגבר עליו, וזו בעייה, כי העובדה שאנשים מסויימים, מסיבות מסויימות, לא מתחברים לדינמיקות חברתיות, לא מצביעה על פגם או משהו שיש להתגבר עליו, אלא דווקא על רגישות שבמקורה הוא טובה ומקדמת ונכונה

arana1

New member
אז ?

אני פוחד לעשות רע, לגרום נזק, לדעתך אני צריך להתגבר על הפחד הזה ?

הבעייה זה הלחץ החברתי, לפחות לדעתי, אדם, בוודאי אדם צעיר מאוד, רואה שכולם מרגישים נח בחברה ורק הוא לא, אז הוא מסיק שמשהו לא בסדר אצלו, לחץ חברתי זה הדבר הכי חזק בעולם, וברוב המקרים הוא דווקא לא מגלם רגישות או ערכיות, ומה שקורה, גם לפי יתר הדברים שהיא מעלה, זה שהיא אדם רגיש מאוד, אז כמו אוטיסטים רבים ואנשים רגישים בכלל, שלכן גם מרגישים כל אדם כעולם ומלואו, היא צריכה תנאים של שקט וסביבה אינטימית ופחות רועשת ואלימה בשביל לחוש מגע בין אישי מהותי לה,
אז אנשים מסמנים בדיוק את מה שהכי יפה וטוב בה כמשהו לא טוב,
וזו הדרך הכי קצרה לסיוט מהגהנום

למעלה