בחיפה התפנה מבנה לביה"ס- ברעננה אין מבנה פנוי
אתמול נכחתי באירוע של "קרן רועי לא אחסר", שם התקיימה הפגנה שקטה של כמה (כ-30 ) מהורי ומילדי ביה"ס הדמוקראטי... לידיעתכם, אירוע ההתרמה השנתי של "קרן רועי לא אחסר", הינו אירוע אשר הכנסותיו נועדו לעזור לתלמידי העיר הנזקקים. - להרבה מבאי הכנס, ההפגנה של ההורים וילדיהם עם השלטים צרמה עד מאוד.- זה לא הזמן ולא המקום וחוסר רגישות בעליל לקיום ההפגנה שכזו - צודקת ככל שתהיה!!! אגב, הקרן היא על שמו של החייל, רועי חסן , שנהרג בנסיבות טראגיות. הוריו, אתי ומשה חסן עברו אסון נורא, ומנציחים את שם יקירם, בעבודת קודש בעלת אופי מובהק של עזרה לתלמידי בתיה"ס השונים בעיר. אירוע ההתרמה של קרן רועי לא אחסר, אשר מוקפד להיעשות דוקא בבית יד לבנים, הוא כעין הזכרה לחייל רועי חסן ז"ל. אני ראיתי בהפגנה זו, חילול כבוד המעמד!!! לצערי, אני אחות שכולה, באחת ההזכרות של אחי ז"ל, הגיעו רבנים מטיפים ומוכרי קמעות וספרי קודש למינהם. כל משפחתי ללא יוצא מהכלל חשה בחילול המעמד- והם נתבקשו לעזוב מיד את המקום ולכבד את המעמד. אגב, מנכ"ל העירייה יצא לדבר עם המפגינים, ואמר להם שנכון לעכשיו אין מבנה שיתאים להקמת ביה"ס. ולכשימצא מבנה כזה הוא יאוייש על ידם... לפי הכתבה בקישור, הרי שבחיפה יוקם בי"ס לאחר שהתפנה מבנה אחר בעיר . מנכ"ל העירייה אף הזמין את נציגי ההורים המפגינים לפגישה נוספת עם ראש העיר. אני חייבת להודות, שלכשראיתי את הרצינות והנכונות של העירייה להידברות, תמוה בעיניי - מדוע ההורים בוחרים בקוד התנהגות זה...?! ועוד אגב, גיליתי, שאחת מחברותיי המורות , מלמדת בביה"ס הדמוקראטי בגבעת אולגה. שאלתי אותה בסקרנות על ביה"ס וסגנון הלימוד שלו? היא ענתה לי בתסכול, כי הילדים לא לומדים כלל ורוב הזמן הם משחקים קלפים.. כשסיפרתי זאת לאחת המפגינות היא הובכה במעט וציינה, שהמנהלת בגבעת אולגה הייתה המנהלת הקודמת של ביה"ס הדמוקראטי בגבעת חן. ואני שואלת מהרהרת...אם כך הם פני הדברים... האם המאמץ כדאי בכלל ...?! ואוסיף בגאוות תושבת עיר- בעיניי, רעננה עוברת באלף מונים את חיפה ובכל התחומים