מה יש בחיפה שאין ברעננה?

מה יש בחיפה שאין ברעננה?

עיר יפה רעננה, מטופחת, גני המשחקים עברו שידרוג בשנים האחרונות, גם בשכונה שלי, שסבלה מאוד מהזנחה בעבר. המוקד העירוני מצויין, וגם בכל פעם שפניתי ישירות לראש העיר, קיבלתי תגובה עניינית ופעילה. מה שמותיר אותי מבולבלת נוכח הסתירה בין כל הפעילות המבורכת הזאת, ההקשבה לצרכי התושבים, לבין העדר פעילות כשהנושא מגיע לפלורליזם בחינוך. מה יש בחיפה שאין ברעננה? אפשר לראות בקישור המצורף.

בחיפה התפנה מבנה לביה"ס- ברעננה אין מבנה פנוי

אתמול נכחתי באירוע של "קרן רועי לא אחסר", שם התקיימה הפגנה שקטה של כמה (כ-30 ) מהורי ומילדי ביה"ס הדמוקראטי... לידיעתכם, אירוע ההתרמה השנתי של "קרן רועי לא אחסר", הינו אירוע אשר הכנסותיו נועדו לעזור לתלמידי העיר הנזקקים. - להרבה מבאי הכנס, ההפגנה של ההורים וילדיהם עם השלטים צרמה עד מאוד.- זה לא הזמן ולא המקום וחוסר רגישות בעליל לקיום ההפגנה שכזו - צודקת ככל שתהיה!!! אגב, הקרן היא על שמו של החייל, רועי חסן , שנהרג בנסיבות טראגיות. הוריו, אתי ומשה חסן עברו אסון נורא, ומנציחים את שם יקירם, בעבודת קודש בעלת אופי מובהק של עזרה לתלמידי בתיה"ס השונים בעיר. אירוע ההתרמה של קרן רועי לא אחסר, אשר מוקפד להיעשות דוקא בבית יד לבנים, הוא כעין הזכרה לחייל רועי חסן ז"ל. אני ראיתי בהפגנה זו, חילול כבוד המעמד!!! לצערי, אני אחות שכולה, באחת ההזכרות של אחי ז"ל, הגיעו רבנים מטיפים ומוכרי קמעות וספרי קודש למינהם. כל משפחתי ללא יוצא מהכלל חשה בחילול המעמד- והם נתבקשו לעזוב מיד את המקום ולכבד את המעמד. אגב, מנכ"ל העירייה יצא לדבר עם המפגינים, ואמר להם שנכון לעכשיו אין מבנה שיתאים להקמת ביה"ס. ולכשימצא מבנה כזה הוא יאוייש על ידם... לפי הכתבה בקישור, הרי שבחיפה יוקם בי"ס לאחר שהתפנה מבנה אחר בעיר . מנכ"ל העירייה אף הזמין את נציגי ההורים המפגינים לפגישה נוספת עם ראש העיר. אני חייבת להודות, שלכשראיתי את הרצינות והנכונות של העירייה להידברות, תמוה בעיניי - מדוע ההורים בוחרים בקוד התנהגות זה...?! ועוד אגב, גיליתי, שאחת מחברותיי המורות , מלמדת בביה"ס הדמוקראטי בגבעת אולגה. שאלתי אותה בסקרנות על ביה"ס וסגנון הלימוד שלו? היא ענתה לי בתסכול, כי הילדים לא לומדים כלל ורוב הזמן הם משחקים קלפים.. כשסיפרתי זאת לאחת המפגינות היא הובכה במעט וציינה, שהמנהלת בגבעת אולגה הייתה המנהלת הקודמת של ביה"ס הדמוקראטי בגבעת חן. ואני שואלת מהרהרת...אם כך הם פני הדברים... האם המאמץ כדאי בכלל ...?! ואוסיף בגאוות תושבת עיר- בעיניי, רעננה עוברת באלף מונים את חיפה ובכל התחומים

שאלה מעניינת:

האם ההפגנה התקיימה בתוך האולם או מבנה יד לבנים, או ברחבה שבחוץ? האם המפגינים הפריעו באיזו שהיא דרך לטקס? שאלה לא פחות מעניינת היא, האם ההורים הוזמנו לפגישה נוספת עם ראש העיר גם לפני הפגנה. אשמח אם מישהו ממשתתפי ההפגנה יספר.

ההפגנה התנהלה בחוץ בשקט.

שאלה מעניינת שאלת מר שאולי. המפגינים כיבדו את האירוע. אחד הסדרנים יצא וסמן שיעמדו בצד על המדרגות ולא יחסמו את הכניסה לבאים. המפגינים צייתו לבקשה, אולם מסתבר שנוכחותם נעמה לבאים, היות שהם התעניינו בנסיבות ההפגנה, וברובם תמכו בחברים המפגינים. המפגינים שמחו לפגוש ולשוחח עם מר ביילסקי שהגיע לאירוע. ומאוד נהנו לפגוש את מר שוצמן שטרח לצאת ולשוחח עמם. וממה שאני יודעת ההזמנה לפגישה עם ראש העיר מר חופרי הגיעה רק אחרי ההפגנה. עד כה שוחחו עם חברי הדמוקרטי מר שוצמן וקומץ מחברי המועצה.

במקומך- לא הייתי מחפשת צידוק להפגנה אתמול...

- מדבריך ניתן ללמוד- שאתה יודע היטב את התשובות לשאלותיך הלאקוניות לכאורה... ההפגנה אתמול הייתה מיותרת לחלוטין!!! - ויפה אם תשכילו זאת ותביעו התנצלותכם... מהשיחה שלכם עם המנכ"ל, הבנתי שהמנכ"ל בקשר איתכם כבר זמן רב,. וכי נפגשתם עימו לא פעם... אגב, לכששמעתי מהמפגינים, (שאגב אני מכירה כמה מהם באופן אישי- השכנים המדהימים שלי משכונת לב הפארק) - שכל רצונם הוא להיפגש עם ראש העיר- תמהתי, שכן אין מצב שראש העיר יענה בשלילה לפגישה עם כל תושב. אני אפילו התנדבתי לתווך ביניכם... מה שבעיקר הפריע לי אתמול- הוא תזמון ההפגנה... שאר דרישותיכם הן לגיטימיות בהחלט...

הרצינות שאת מדברת עליה דוקא מדאיגה אותי

אני מקווה שעיריית רעננה לא תתן לעולם מבנה או כל נכס / תקציב ציבורי למוסד חינוכי שאינו ממלכתי.

השאלה היא

מה רע במשחק קלפים. הקלפים כתובים באנגלית,והילדים לומדים כך דרך משחק את השפה, ומופיעים בהם ציורים מעניינים, המשחק הוא חברתי , הוא מלווה בפיתוח הדמיון, פיתוח השפה,בדיאלוג בין הילדים. אותה חברה הובכה מהבורות ומהאופן המהיר שבית ספר כגבעת אולגה הדואג לילדים מכל שכבות האוכלוסייה הושמץ בעובדות לא ממש מדוייקות. לא מזמן שודרה כתבה מאוד מעניינת בטלויזיה בשבח גבעת אולגה והצוות שעובד בו. הצוות עובד גם בשעות אחר הצהרים במרכזים הקהילתיים של המקום, ומשקיע ממרצו ומאהבתו ומזמנו הפנוי, ובינהם המנהלת הנהדרת רותי אבני שחברי קהילת הדמוקרטי ברעננה זכו להכיר אותה. את יודעת לא כל אחד רץ לגור או לעבוד בגבעת אולגה. בבית ספר זה מבקרים רבים מהארץ ומתפעלים ממנו. האם טרחת לבדוק את הסיפורים שספרה לך אחת מחברותייך המורות? האם בקרת שם. הרי טוב מראה עינים ממשמע אוזנים.

אותה מורה מלמדת בביה"ס לפרנסתה...

למעשה היא אמרה לי, "אם את בעיניין של לרשום את הילדים שלך לבי"ס דמוקראטי- אל תטעי... ואם את בעיניין של לעבוד שם - הרי שתצאי מאוד מתוסכלת...כי הילדים שם בסטלבט ולא מאפשרים ללמד..." ואגב, אני מורה לחנ"ג, ומעניין האם ניתן ללמד חנ"ג דרך משחק קלפים...?! תהיתי בפניה, מדוע היא ממשיכה לעבוד שם מתוסכלת?! - תשובתה הייתה כי לא מצאה מקום אחר קרוב לביתה וכי מדובר בפרנסה בלבד... מה...?! נראה לך, שיש בכלל צורך לטרוח ולבדוק את דבריה של חברתי...?! - היא אינה תושבת רעננה, והמליצה לי כחברה - מה יותר אמיתי מזה...?! ולמה שתשמיץ בי"ס ממנו היא מתפרנסת. - ידיה נקיות...!!! - ראי, זכותכם ללמד את ילדיכם כפי שאתם רוצים- אני לעומתך לא הייתי מאפשרת לבני ללמוד במקום כזה... אגב, יש לך תגובה על עצם ההפגנה באירוע אתמול...?! זה מפריע לי הרבה יותר מתוכנית הלימודים של ביה"ס...

ממש חבל

מקצוע החינוך איננו מקום עבודה. הוא ייעוד. מי שעובד בבית ספר דמוקרטי אמור ללמוד ולהבין את הדרך. וזו ממש בחירה שלו לעבוד במקום. כן וזו בחירה ללמוד בבית ספר דמוקרטי. מעניין מדוע גדל מספר המעוניינים ללמוד שם. ומדוע המכון לחינוך דמוקרטי משגשג, ולומדים בו יותר ויותר סטודנטים. את חייבת להבין, רוב האנשים הם תוצר של החינוך הפורמלי והם צריכים ללמוד לבוא ולראות במו עיניהם כמה מופלאה היא הדרך הזו. איש לא הכריח אותי לרשום את ילדי למקום הזה, ואני מתרגשת ומודה בכל יום על המקום הנהדר הזה. כמו אחרים אני מוותרת על דברים רבים כדי שבני ילמד שם. אני בחרתי וארגנתי את סדר העדיפויות שלי. עכשו נותר לי לחכות להכרה. שלה מתחילת הדרך אנו מייחלים . אנו נמצאים במשא ומתן עם משרד החינוך לכל אורך הזמן, ובינתיים אוכלוסיית הנרשמים גדלה משנה לשנה. ואנו מחכים למבנה כמו שיש בכל עיר בה יש ביהס דמוקרטי.

דברייך לגיטימיים! אני מצירה על ההפגנה אתמול -

שהייתה אמנם שקטה, - אך מיותרת לחלוטין ובעיקר פוגעת !!! על השאר יאמר - "איש באמונתו יחייה..." - ולא חשוב, מה הן דעותיי על החינוך הדמוקראטי... מה שחשוב הוא במה שאתם מאמינים שהוא הטוב ביותר עבור ילדיכם... מאחלת לכם בהצלחה!!!

amitai3

New member
הפגנת נוכחות שקטה, מכובדת ומכבדת !

אנשי קרן "רועי לא אחסר" לא חשבו כמוך הם הבינו את מצוקתנו מחד ואת כללי המשחק הדמוקרטי מאידך. לשרוף צמיגים/לחסום כבישים זה דמוקרטי?? יש כללי התנהגות ונשתדל לשמור עליהם. לא נכנסנו לטקס פנימה כדי לא להפריע. לא היו צעקות או כל התנהגות שאינה הולמת את אופיו של המעמד המכובד כן היו שלטים בעד בית ספר דמוקרטי ברעננה וכן-שכחת להזכיר- שלטי תמיכה בקרן רועי מר ביאלסקי, פוליטיקאי ותיק ואוהב רעננה - כן ניגש לשוחח איתנו ולרגע לא חשב שהתנהלותינו חורגת מהתקין חופרי כהרגלו התעלם והתחמק

אתה בטוח שלאנשי קרן רועי - זה לא הפריע../images/Emo35.gif

כדאי שתבדוק, כיוון שאני שמעתי דברים אחרים... ולא רק מהם - אלא מאנשי חינוך רבים אשר הגיעו לאירוע, לדעתי בהופעתכם יצרתם אנטגוניזם... ונכון, ראיתי שלט שלכם בו מוזכרת הקרן בזו הלשון- "קרן רועי לא יחסר" - וזה לא "אחסר"...טעות קטנה עם משמעות גדולה. ו - וואלק, ביילסקי ניגש לשוחח איתכם...ואם הוא לא העיר לכם שזה לא המקום - סימן שאתם צודקים...?! נו באמת...?! למרות שקשה לכם להודות, נוכחותכם בכניסה לאירוע עם ילדיכם הייתה לא מכובדת ולא מכבדת
ראה, מבין המפגינים, ברחבת יד לבנים פגשתי, כמה מהאנשים המקסימים ביותר בשכונת לב הפארק, אחד לאחד, ואני בטוחה שרובכם ככולכם -אנשים נחמדים... - אני נוטה להאמין שאתם מודרכים מראש איך כדאי לכם לנהוג... - מתוך ההתייחסות שלכם למאבק של הורי בי"ס זיו, ואופי ההפגנות שלכם הדומה. (להפגין עם ילדים ...) אולם אל נא תטעו - המאבק של בי"ס זיו שונה בתכלית מהמאבק שלכם... אני מסכימה, שעליכם להיות אסרטיביים בדרישותכם - אך עשו זאת בהגינות... לא מתאימה לכם דרך אחרת... ואני בטוחה שזה עוד יגיע...

ATAF151

New member
בחינוך הממלכתי הרגיל יש הרבה יותר תיסכול

לפעמים עדיף ילדים שנהנים ממשחק קלפים, מאשר ילדים שבוהים בקירות של הכיתה ולא באמת לומדים. בחינוך הממלכתי יש המון מורות מתוסכלות שרק מחכות לפנסיה ומקטרות על מערכת החינוך ועל הילדים הלומדים שם. ובחינוך הממלכתי יש המון ילדים שמעבירים שם את השנים עם אחוז קטן מאוד של לימודים בפועל. זה שמצאת תסכול אצל מורה בדמוקרטי, עוד לא הופך את החינוך הממלכתי ליותר טוב.

ATAF151

New member
בממלכתי רגיל

וגם אני כשהייתי ילד בזבזתי אחוז גבוה מהזמן בכיתה בבהייה בקירות לפעמים בגלל שכבר ידעתי את החומר שהיה ברמה נמוכה מאוד, ולפעמים בגלל שלא ידעתי את החומר ולמורה לא הייתה אפשרות להתעכב כדי שגם אני אבין. וכך בחלק לא קטן מהמקצועות הגעתי סמוך לבחינות הבגרות עם ידע נמוך מאוד, אולם אז השקעתי לבד בבית ותוך זמן קצר השלמתי את החומר והצלחתי.

אם כך רשום אותם לדמוקראטי- למה להתמהמה?!

ביחוד, כאשר אתה מודה שהיה לך ניסיון רע עם החינוך הממלכתי הרגיל...

ATAF151

New member
אני לא ארשום

אני לא ארשום גם כי זה עולה 1500 ש"ח לחודש וגם בגלל שבכלל לא ברור אם יהיה להם מקום לשנה הבאה. בנוסף אני בעד התייחסות אישית לכל ילד, לימוד בקבוצות קטנות וכדומה, אבל אני בעד שההורים ביחד עם הצוות המקצועי ובהתיעצות עם הילד יקבעו את לוח הלימודים של הילד, ולא לתת לילד להיות הקובע בנושא. לדעתי לילד אין מסכים כלים לבחור עבורו את מערכת הלימודים.

מחיר ותמורה

אכן כשהקמנו את בית הספר הזה חשבנו שנקבל הכרה כעבור זמן קצר. לא ברור לנו מדוע עיריית רעננה מסרבת בתוקף, עובדה בהוד השרון הקימו אחרינו, וכבר קיבלו הכרה. בכפר סבא העירייה הקימה את בית הספר הדמוקרטי. ורק כאן מובלעת עדיין מתווכחים אודות המהות. חשבנו שדווקא מקום נאור כמו רעננה ימהר להקים קריית חינוך ובה מספר בתי ספר עם סגנונות חינוך שונים לבחירה. מסתבר שטעינו . ואני מתקשה להבין מה הבעיה. ודרך אגב- גם בבית ספרנו הורים יכולים לקבוע עם החונך והילד מערכת שעות.

מה קשה להבין כאן../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif- נאמר לכם לחכות עד אשר

יתפנו מבנים ציבוריים בעיר... ואז תקבלו מבנה משלכם... ולפי התור... אני מתקשה להבין - מה לא ברור כאן

למעלה