מה יש בחיפה שאין ברעננה?

צמרת3

New member
שיוווווווו מסכנה החברה שלך דברה איתך ומוצאת

את עצמה על פורום באופן שאפשר לזהות אותה ולסכן את מקום עבודתה כי בבתי הספר שלנו מורים שמרגישים כך לא יכולים להיות איתנו. מה שנקרא עם חברים כאלה......

מציעה לדמוקראטי לחכות בתור- תל"י וחורב עמדו

בתור הרבה לפניכם. אתם לא מצפים להיות מועדפים על חינוך זה או אחר... גם אם אתם במצב של לחץ של קיום. זהו תהליך דמוקראטי ממדרגה ראשונה - לא...?! אני בטוחה שכאשר יתפנה מקום גם לכם- אף אחד לא יעצור מכם להגשים את החלום לילדיכם. ושיהיה לכם בהצלחה!

תמי את מפספסת את הפואנטה...

השאלה היא לא אם בי"ס דמוקרטי זה טוב או לא. לחלק זה מתאים ולחלק לא מתאים וכך נכון שיהיה. השאלה היא מה החשיבות של חינוך פלורליסטי במדינה בכלל ובעיר מסוימת בפרט. אנחנו חושבים שיש משמעות לחינוך פלורליסטי גם בהגנה על הדמוקרטיה. מדינה דמוקרטית היא זו שיודעת לתת לקולות שונים להישמע, ולהיות מחוזקת מהמגוון. מדינה דמוקטית לא אמורה לחתור לחינוך ב"שטנץ". את יודעת שרבים מאלו שחותמים על העצומה שלנו הם מהציבור הדתי? הם מבינים את החשיבות של חינוך פלורליסטי וכדאי שגם אנחנו החילוניים נתחיל להבין אותה

חשיבות החינוך הפלורליסטי רבה

רק שבי"ס דמוקרטי, פרטי, המבודד חינוך לדמוקרטיה ופלורליזם, הוא ההיפך הגמור מחינוך פלורליסטי. הוא אליטיסטי, הומוגני ומתנשא. מעט הילדים שהכרתי ושנטמעו בבתי"ס דמוקרטיים, הם ילדים בעלי קושי להיטמע בכל מסגרת שהיא, או ילדים להורים בעלי קושי עם מסגרות שמגלגלים את קשייהם לילדיהם. אני יכולה להבין שככל שממוססים גבולות, רואים פחות את הקושי. בין זה לבין הפיכת העניין לאידיאולוגיה, עוברת תהום דמגוגית מיותרת. אני סומכת על חוכמת ההמונים, תמיד סמכתי. והנה - בתיה"ס הדמוקרטיים נשאים מיעוט זניח ותושבי רעננה, ספציפית, אינם נוהרים אליהם. בכל מקרה, לפחות באיזור הגדה הדרומית - הועבר מסר משותף לעירייה, כי אם יוחלט אי פעם להקצות מבנה - אנו מבקשים שלא יוקם מוסד חינוכי פרטי באיזורנו. נהיה מוכנים, כתושבים, לתמוך ולסייע להקמת מוסד ממלכתי בלבד.

חוסר ידע כהתקפה

אני לא מבינה מניין את מנפנפת את כל העובדות הללו. מה שאת ממוססת זו האמת. אין לך שום דרך לבסס את דבריך כי את כל כך מתנגדת, ואת מאבדת את הקשר למציאות ובודה מציאות וירטואלית שהמקום היחד בו היא מתקיימת זה כאן במילותיך . בבית ספרנו יש גבולות יש סדר ויש הכי חשוב ילדים מאושרים שבאים בשמחה לבית הספר ולומדים נהדר משחקים נהדר, ההתפלגות של ילדים עם קשיים כמו בכל בית ספר אחר. וזאת עובדה. וזה מתחיל מהגן-- כי כאשר הילדים גדלים באווירה מקבלת ומכילה כשהם מגיעים לבית הספר מאושרים המעבר מתון והם ילדים למופת- מרבית הילדים גדלו כאן מגיל הגן והם כבר בכיתה ד הם ילדים מדהימים מאושרים ותלמידים נהדרים. אני לא אומר מילה על החינוך בבתי ספר אחרים ממלכתיים אני רק רוצה דמוקרטי ממלכתי גם לי כי אני לא "עיליתיסטית " אני מתפשרת: לא נוסעת לחול ולא קונה מכונית חדשה כדי שהילד שלי יהיה מאושר.וגם אני. אבל שוב זו בחירתי וזו גם זכותי. וכן זה קורה בכל יום, ויש כאן רבים כמוני.

היית פעם בברטוב?

אני מציע הלבקר כדי ללמוד משהו על אווירה מקבלת ומכילה. כל ילדי רעננה מדהימים, כמו ילדים במקומות אחרים (והרי רוב ילדי הדמוקרטי - כולל אלו שמעמידים דרישות בפני רעננה - אנים משלמי מיסים כאן בעיר). אליטיסטית כותבים ב"א".

אבקש להצמד לאמת

רוב ילדי הדמוקרטי ברעננה הם תושבי רעננה. בעצם מדוע חשובה העובדה הזו האם זה בגלל שתושבי רעננה קוראים לעצמם אליטיסתים? והאחרים לא איכותיים כמו התושבים ברעננה??? למשרד החינוך כולם שווים. אליטיזם אריסטוקרטי: אליטיזם הטוען כי זכויות היתר והסמכויות מגיעים לקבוצה מסוימת בגלל מוצאה או תאריה. אליטיזם מריטוקרטי: אליטיזם הטוען כי זכויות היתר והסמכויות מגיעים לקבוצה מסוימת בגלל כשרונה בתחום מסוים או הכשרה שעברה. אליטיזם טכנוקרטי: אליטיזם הטוען כי זכויות היתר והסמכויות מגיעים לקבוצה מסוימת בגלל הימנותה עם הפקידות הגבוהה והחזקתה בעמדות כוח. אליטיזם פלוטוקרטי: אליטיזם הטוען כי זכויות היתר והסמכויות מגיעים לקבוצה מסוימת בגלל החזקתה בעושר רב. חברים. ולאיזה סוג של אליתיזם משוייכים תושבי רעננה הלומדים בית הספר הדמוקרטי. שבוע טוב.

amitai3

New member
שגיאות כתיב

ראי הודעתך : אני מציע הלבקר /אנים משלמי לא חייבים לתקן לכולם, כבר הבנו שאת יותר חכמה ויותר יודעת ומן הסתם יותר צודקת כי התחפרת בעמדה ברורה ובלתי מתפשרת שבוע טוב

כמי שכותבת כ- 3000 מילים ביום ברשת

יש לי שגיאות הקלדה. יע"ז, אני תוצר של החינוך הממלכתי, לכן אין לי שגיאות כתיב.

amitai3

New member
גם אני תוצר אותו חינוך, וללא שגיאות כתיב

אבל זה היה מזמן... רציתי לבקש שתפרגני לאלו שבגרו באותו חינוך ממלכתי והצליחו איתם פחות בעניין הכתיב....

amitai - גם אתם מתחפרים בעמדה ברורה ובלתי

מתפשרת... וביננו - מהיכרותי את חנה - היא חכמה מאוד, יודעת הרבה מאוד, ובד"כ צודקת...וזה אך,מקצת משיבחה של חנה...בבוא הזמן תכיר אותה יותר לעומק ותבין עד כמה צדקתי... אל נא תרד לפסים אישיים - היא אינה חושבת כמוכם וזו זכותה הדמוקראטית להביע את דעתה. -למה שתחפוץ לרצות אותך...?! - חנה, באמת לא זקוקה להגנתי - ולמרות זאת אני מרגישה צורך להגיב, כיוון שתגובתך נועדה לסתום פיות - ולא לכך "התכוון המשורר..." לא...?!

amitai3

New member
התנצחות מיותרת

לא התכוונתי לסתום פיות ואין לי בעיה עם מגוון דעות - בתנאי שיותן לכל הדעות להשמע ! חנה לא אמורה לרצות אותי אבל, כאשר אנשים מסבירים וטוענים טענות -חכמות /טפשיות ומה שבינהן צריכה להיות תרבות של תשובות והתיחסויות. חנה מן הסתם בעלת תכונות טובות רבות ולא סתם משמשת מנהלת הפורום, ואין הטלת ספק בפקחותה, ההערה לגבי הטון שצורם, כך נשמעות באוזני רבות מתשובותיה ואף הערתי, לעינה בלבד, בימי תחילת השרשור....

מילים מילים מילים עילית אליטיזם

הנה פשר הטעות הסעיף שחיוני במיוחד לדיון שלנו הוא הסעיף שכותרתו היא "אנטי אליטיזם", ואותו אנסה לתרגם במדוייק: "המונח 'אליטיזם' או התואר 'אליטיסט' יכולים לשמש להבעת חוסר שביעות רצון ע"י אדם שאינו חבר בקבוצת עלית, או שחבר בקבוצה זו, ומתנגד לשימוש במעמד העלית בצורה מתנשאת ומעליבה ... אליטיזם יכול להתפש כמעודד את ההרחקה של רבים מעמדות כוח." ובכן מסתבר למרות השרשור המעניין בגין טעויות, שהטעות נובעת מפליטת קולמוס עיליתיזם אליטיזם ובכן מסתבר שהכוונה חשובה. ומה כוונתכן/כם שבוע טוב

לשון נופלת על לשון...אהבתי ואימצתי את הפירוש

שלך, אל ספר הלקסיקונים שלי... אני מניחה שגם לאקמיה ללשון היה מה לומר... אני חותמת, שלכל הגולשים באתר זה- ישנה כוונה טובה ואף יותר... אגב, איש דת מכובד, אמר לי פעם - שלכל מהלך ישנה מטרה ושלכל אות הנפלטת, ישנה, כוונה וייעוד... ושנדע רק טוב-

מאחר ואני חיה בקרבה רבה לכמה חיפאים

הרי שאני יכולה לומר, מאוזן ראשונה, שתושבי חיפה היו משתוקקים שיהיה להם מה שיש ברעננה: עיר מטופחת, אוכלוסיה אכפתית, עירייה שירותית מאוד, יחס לתושב/ת, אוויר נקי מחלקיקי מזהמים בכמות מסרטנת, חינוך טוב בכל העיר.

ערכתי ברור עם מכר חיפאי

לדבריו, ביה"ס האמור הינו מוסד חינוכי ערבי. כלומר - מגזרי, מקביל יותר להקצאת מבנה לחינוך העצמאי / ישיבה. נו, לפחות תתבססו על אמת ולא על דמגוגיה

בית ספר דמוקרטי, שהוקם על ידי עמותת הורים

אה, כן. הם ערבים. בחיפה. איפה פה הדמגוגיה? זה שלא ציינתי שהם ערבים, רחמנא לצלן? גם סוג של בני אדם שאכפת להם מהחינוך של הילדים שלהם. כמו הורי החינוך החרדי אגב. אז להקצות מבנה לחינוך העצמאי, כן. לישיבה כן. לבית ספר של ערבים, נו בסדר. יהודים שרוצים בית ספר דמוקרטי ברעננה? אוי געוואלד!

מיתוס התור...

איזה יופי שכולם יודעים לצטט את ראש העיר בנושא התור - אתם באמת תלמידים למופת יש תל"י, וחורב ונועם ומיתרים ואולי שכחתי עוד מישהו - ואם כתבתי אותם לא לפי התור המדויק - אני מתנצלת לכל אלה יש היום מבנה חוקי בתוך רעננה! ואולי יש להם עוד משהו במשותף... איזה מוזר - איך הם כולם הצליחו שיהיה להם מבנה חוקי!בתוך רעננה! ורק הדמוקרטים לא הצליחו בכך. אולי לא התאמצנו מספיק למצוא מבנה מתאים לחינוך? אולי האמנו לראש העיר כשהיה ראש אגף חינוך ועודד אותנו לשכור את המבנה בגבעת ח"ן?? אולי אנחנו לא מבקשים לעקוף את התור אלא רק שגם לנו יהיה מבנה חוקי - אפילו בתשלום!! אבל אני באמת לא רוצה לבלבל אף אחד עם העובדות אז אתם יכולים להמשיך לכתוב הגיגים על נושא התור

למעלה