מה יש בחיפה שאין ברעננה?

ברור לי שהם בסכנת קיום - אולם בדמוקרטיה יש

חוקים - אותם יש לכבד. בדמוקראטיה אסור להסכים למצב של איפה ואיפה... וכי כל הקודם זוכה... אני מציעה להם, שימצאו פתרונות זמניים עד שימצא להם הפיתרון המיוחל... אוסיף ואומר, - אני מעריצה את התנהגותו של ראש העיר, על כך שאינו נכנע לתכתיבים של תושבים, על אף כל הרעש והבלאגן שהם יוצרים בעיר... ועל אף העובדה שהוא יכול לאבד מצביעים פוטנציאליים... הרי שבמקרה הזה הוא נוהג בהגינות כלפי כל התושבים באשר הם - הוא ראש העיר של כולם

ארז S, אתה מהורי בית ספר זיו אם אני זוכרת?

האם ועד ההורים שם לא נקט במחאה ציבורית מאוד קולנית כדי להשאיר את בית הספר שלהם על כנו?

lul5

New member
מי שהשאיר את בי"ס זיו על כנו זה משרד החינוך

שכן התנגד התנגדות נחרצת שבמקום בי"ס ממלכתי ישוכן בי"ס פרטי שעדיין לא קיבל אישור מוסד ממשרד החינוך(הכוונה לתל"י) וכך קרקע את כוונתו של ראש העיר לפנות את זיו בעבור ילדי החינוך של תל"י אבל סוף טוב הכל טוב

מאוד מבלבל

מצד אחד, אומרים להורים של הדמוקרטי לעמוד בתור אחרי תל"י. עכשיו מספרים שתל"י בית ספר פרטי? בלי אישור משרד החינוך? איפה שהוא פה העובדות סותרות. אני חושבת, אישית, שהורי הדמוקרטי, וההורים בתל"י, וההורים בחורב, ובעמותות נוספות, צריכים לא לעמוד בתור אלה אחרי אלה. אלא שכם אל שכם.

- אולי תקימו קרייה של מספר בתי ספר...

כמו בכפר בתיה. אגב, בשכונת 2015, מתעתדים לבנות קריית חינוך - עלו על הסוס...

תל"י בי"ס ממלכתי, כבכל הארץ

דובר על הפרדת תל"י מהממלכתי הרגיל ופיצול לשני בתי"ס באיזור הרישום, מאחר ואוכלוסיית התלמידים החילוניים לא ממלאת בי"ס, היום. העירייה נזקקה לסמל מוסד לבי"ס בשכונה נטולת בי"ס, 2005,בלעדיו אסור לה להוסיף מוסד חינוכי, וכשזה ניתן (משרד החינוך התנגד בתחילה), נסללה הדרך לפתרון שכולם יצאו ממנו מרוצים - תל"י, זיו, מגד ותושבי 2005.

amitai3

New member
התבלבלתי, אם תל"י ממלכתי למה הם צריכים הכרה ?

ומבנה מהעיריה ??

amitai3

New member
ועכשו תל"י יושבים במגד!!!

במילים אחרות בי"ס פרטי- נשכח לרגע שהוא כולל 134 תלמידים, מתקיים בפועל 5 שנים (ועל הניירות והבקשות מהעיריה-15 ש') - העיריה ומחלקת החינוך ילחמו בו עד חורמה ! לא יתנו לו לא, לא, לא מגיע, אין לו הכרה מחר הוא יקבל הכרה כי ימצא מבנה (בעלויות מטורפות..) ואז כשר,צח כשלג, קבל מבנה - אנחנו מרוקנים את "מגד" הבא... ואילו בית ספר ממלכתי כדוגמת זיו יכול להקים קול צעקה ולקרקע את רצון ראש העיר כי ... תחזרו לפרק על דמוקרטיה (אגב גם במדינות דמוקרטיות יש אפליה מתקנת ) אנחנו סוחבים תיק מלא הבטחות (לכו לצד השני של רח' פרדס משותף אנחנו איתכם אנשי רעננה וכו' וכו'), עול כלכלי לא סביר ומסביבנו -כפטריות לאחר הגשם, כל עיר מפארת עצמה בחינוך דמוקרטי שמוכר ע"י משרד החינוך והעיריה. צאו מהקלישאות, מגיע לנו ועמדנו הרבה זמן בשקט בתור,

תל"י אינו, לא היה ולא יהיה פרטי

זהו בי"ס ממלכתי בו התל"ן מנוהל ע"י עמותת הורים, כמו בזיו וביחדיו. כשתהפכו לממלכתי מלא ותעסקו כהורים רק בתל"ן - תושבי רעננה ישמחו בכם, מן הסתם.

amitai3

New member
כשיהיה לנו מבנה נהייה ממלכתיים וההורים ינהלו

את העמותה. מעולם לא התערבנו כהורים בחלק הפדגוגי- שכרנו מנהלת יעצנו בבחירת צוות מורים , הגדרנו לימוד רב-גווני וכו' לפי כללי החינוך הדמוקרטי, ויחד עם ילדינו הם בחווית לימוד מצויינת. יש מעורבות הורית בחיי הילדים והקהילנ אך לא התערבות.

amitai3

New member
ראש העיר אינו מוכן לחינוך דמוקרטי ברעננה !!

לכן כל פניותינו הושבו ריקם

צמרת3

New member
המאבק האמיץ והחכם של הורי זיו שינה את

המציאות והכריח את משרד החינוך לחשוב

האם הוא דומה בתכלית למאבק של הורי הדמוקראטי?

בשום אופן לא... ולכן לתפישתי, המאבק של ביה"ס הדמוקראטי, לא אמיץ ולא חכם... לכל מאבק - הדרך שלו...

ארזS

New member
שלילי , מה לי ול"זיו" ?

אני דווקא מהורי הילדים בבי''ס "אריאל" הממ''ד. אני פשוט אדם ריאלי שמבין עניינים ומבין שהחיפזון מהשטן.

למעלה