מה יש בחיפה שאין ברעננה?

amitai3

New member
בדמוקרטיה יש חוקי התנהגות גם לראש העיר!

את מציגה תמונה ורודה ותמימה של חופרי העומד בפרץ כנגד הקהילה שלוחת הרסן של בית ספר מרחב אז רק כדי שיהיה ברור א. חופרי סרב לקבוע פגישה עם נציגנו ב. לאחר כתבות במקומונים הוא שלח את מנכ"ל העיריה ג. אמיר שוצמן -המנכ"ל, ביקש מנציגי הועד לא ליצור רעש תקשורתי ובתמורה יפתור את עינייננו, תוך הבנת לוחות הזמנים. ד. שוצמן/חופרי הציעו פתרונות שאינם מתקבלים על הדעת, וגררו אותנו בלך ושוב.... ה. ברגע האמת - שבוע לפני מועד הבקשות להכרה, יצא המרצע מן השק - נאמר מפורשות שלא תהיה תמיכה בחינוך דמוקרטי ברעננה. תשומת לבכם לא מבנה מעכב אותנו אלא - חוסר נכונות בסיסית לקיום חינוך פלורליסטי אמיתי במקום שאינו מתיישב עם הגישות המיושנות של חופרי - פלורליזם זו מילה יפה אבל שינוי תפיסות בסיסיות של חינוך והתנהלות עם ילדים-רחמנא לצלאן.... ו. חופרי לא הציע פגישה בהפגנת הנוכחות ביד לבנים. לחץ התושבים שהביעו תמיכה בזכותנו לתמיכה עירונית הביאה אלינו את שוצמן-המרגיע, ואחד ההורים (ידע אישי) הציע לקבוע פגישה עם חופרי... ואגב חופרי גם ראש העיר של רב ילדי בית ספר דמוקרטי רעננה והוריהם. התנהגותו כלפינו היא במקרה הטוב אטימות או אולי כפי שמצטייר לאחרונה ידיים לא ממש נקיות בהתנהלות של משא ומתן

אילו הייתי ראש העיר, לא הייתי נפגשת עמכם כלל

אחרי ההפגנה הלא מכבדת שלכם באירוע של קרן רועי. מעניין אותי לדעת, אם כל הדברים שכתבת בשמם של ראש העיר ושוצמן הינם נכונים...
אני נוטה להאמין שלא...
אני עדיין חושבת ששיניתם את קוד ההתנהגות שלכם, כיוון שאתם בלחץ, שכן כל עוד למדתם בגבעת חן - לא שמענו אתכם כלל...

amitai3

New member
גם אנחנו לא האמנו, לצערי הכל אמת לאמיתה !

לפי הדברים ששמעתי ממך עד כה אילו היית ראש העיר כבר היה ברעננה בית ספר דמוקרטי ?!! אין זה תפקידו של ראש עיר להתעלם (הרבה לפני ההפגנות ) והוא עשה זאת בכישרון עד הרגע שהוא היה בלחץ והודה באמת. ישבנו בגבעת חן שילמנו, שתקנו וחיכינו שצדקתנו תצא לאור. צדקת החינוך הדמוקרטי שמגיעה לו הכרה כמו כל זרם אחר בחינוך (ודרוש לו מבנה ציבורי) צדק בבית המשפט מאחר שהכשרנו את המבנה לפי דרישות הרשויות (שוב במיטב כספנו)- לקבלת אישור חריג ליעוד. צדק לילדנו שרוצים ללמוד בבית ספר מרחב ועוד ועוד איננו אנשי ריב ומדון, רובנו עובדים לפרנסתנו ורוצים לגדל את ילדינו בשקט ובנחת, לפי אמונתנו. לא רצינו ולא תכננו את השתלשלות הדברים לפני שנים- נהפוך הוא לא היה ספק בלבנו שאם נעצור את גדילתנו (ביקוש קיים) ונקיים את כל הדרישות הכרוכות במבנה תהייה הכרה ונתקבל בעירנו בזרועות פתוחות.... אנחנו כבר לא בלחץ, אנחנו קיימים אבל נמאס לחיות בבירוקרטיה קפקאית ובנוסף ראש העיר מנסה לגרש אותנו מעירנו ועושה ככל שביכולתו למנוע את חינוך ילדנו לפי דרכנו-- אין זו זכותו!! לפחות לא במדינה דמוקרטית.

ראש העיר מקדם את החינוך הממלכתי

ואת החינוך הדמוקרטי והפלורליסטי בעיר כולה. לא את החינוך הפרטי.

amitai3

New member
אז תכתבי שאת רוצה שנהייה ממלכתיים ושחופרי

יעזור בכך. אגב כשאת חורשת את העיר ולא מוצאת אותנו בימי שישי הרבה רעננים חותמים על עצומה הקוראת לחופרי לשים את מעשיו במקום לדבר בסיסמאות ולעשות למען חינוך פלורליסטי, וחינוך דמוקרטי.

בואי נחזור מאתים שנים אחורנית למה רק חמש

לפי החשכה אנחנו כבר שם. נגמרו המילים ועכשו חוזרים לנבוט. אנחנו מאוד רוצים להיות ממלכתיים מרגע היווסדנו וזה זמן רב. תושבי רעננה שמאפשרים את ההתעלמות הזו כולנו נרטבים מאותו ענן אל תשכחו. ואני מקווה שלא אצטרך להוציא מאמרים אלה בעוד זמן מה ולצטט לכולכם.

- מכניס לי מילים לפה הא...../images/Emo35.gif

באף שירשור לא אמרתי, שאילו הייתי ראש עיר, כבר היה בית ספר דמוקראטי ברעננה. ואגב, אילו הייתי ראש עיר- הרי שהייתי נוהגת בדיוק כפי שראש העיר הנוכחי נוהג... ואולי הייתי פחות עדינה לנוכח ההתנהגות וההתלהמות שלכם... כך שמזלכם, אני לא ראש העיר... אגב, חופרי מכהן כראש עיר רק שנתיים. ומאז הקמת ביה"ס הדמוקראטי, - שלוש שנים, ביילסקי כיהן כראש עיר ...- אותו "מר ביילסקי, פוליטיקאי ותיק ואוהב רעננה ..." כדבריכם: האם אז, בתקופתו של ביילסקי - האם הייתה התקדמות או התייחסות לדרישותיכם...?!

amitai3

New member
חופרי היה אחראי על החינוך כשקמנו פיזית

מהניירת לבי"ס. בבחירות הוא דיבר הרבה על פלורליזם בחינוך ופיזר רמזים שלא יתנגד לנו-לפי דברי אחד מוותיקי העמותה חופרי ציין שגבעת חן (למעשה לפני הישוב וממש צמוד לפרדב משותף) לא תחשב כאילו הרחקנו מרעננה - והרי לך פוליטיקאי שקיבל כסא. ביאלסקי כשהיה ראש העיר סרב לעזור לנו להקים בי"ס בטענה שאינו רוצה לעזור לשום מסגרת חינוכית לא ממלכתית. אבל ברגע שקם בית ספרנו הוא לא הפריע ואף שלח סגנים לבדוק את צרכינו ולעזור לנו עם רשויות, כגון כבאות כדי שנוכל לקבל אישורים למבנה הפרטי ששכרנו בקרית שרת. היום לאחר שהוקם בי"ס תיכון דתי בתמיכת העיריה גם הטיעון הראשון נפל. ובהקשר לדבריך הקודמים- ביאלסקי לא היה ניגש בחיוך למפגינים פרועים או חסרי טקט- זה לא נכון פוליטית (וגם לא מצטלם טוב). חושיו מחודדים כתמיד והוא מזהה מצוקה שגורמת לאנשים לרוץ אחרי ראש העיר עם שלטים כדי שידבר איתם.... אגב המצב היום שונה כי מאז נוספו למעלה מ-20 בתי ספר דמוקרטיים ומשרד החינוך מכיר בזרם זה כחלק ממערכת החינוך !! חופרי רשאי לחשוב שחינוך דמוקרטי זה לא טוב, הוא לא חייב לשלוח אלינו את ילדיו. אבל הוא ראש העיר שלי כמו של כל אחד אחר ועליו לעזור גם לי לחנך את ילדי לפי ראות עיני. שוב מדובר בגישה חינוכית מקובלת ומתוקצבת ע"י המדינה בהרבה ערים. האם היה חופרי אומר לעמותה למען חינוך דתי שלא מקובל עליו הפלג שלהם בפרוש לתורה !?

חופרי שלח אליכם את המנכ"ל, לא?

פתחתם כאן דיון הילולים שלם בנושא. אז איך זה נהיה פתאום נגד חופרי ו"שונה" מביילסקי (לא "ביאלסקי"...)?

amitai3

New member
כרגיל הינו תמימים

שמחנו בבוא המנכ"ל שוצמן, שהאמנו שרצונו לחפש יחד איתנו פתרון. המאבק הציבורי הושהה לצורך משא ומתן מהיר ועינייני, ואז גילינו ש : אמנם נפגשים איתנו אבל לא בתכיפות הראויה למצבנו אמנם מקשיבים בנעימות אבל כל הצעה שלנו נדחית על הסף אמנם מציעים הצעות אבל לא בעירנו וכו' אולי שוצמן דיבר בכנות איני מכירה אותו, את נציגנו הוא שיכנע, לאורך כל הזמן האמינו לכל הנאמר וקיבלו כל תרוץ (עסוק, לא ידבר אבל מרשה לנו לנסות.....) אבל חופרי לרגע לא התכוון לעזור, ולבסוף זה נאמר בגלוי !!!! ביילסקי לפחות דיבר דוגרי וידענו למה לצפות. חופרי אפילו סרב לכתוב ש אם נקבל הכרה ממשרד החינוך הוא יכיר בנו חופרי הוא ראש העיר עכשו ובעייתנו -כפי שהיא היום- מונחת לפתחו, התנמגותו ומעשיו מכתיבים את אלו שלנו שבת שלום

אבל האמת

ובכן האם גם תוכלי להסביר מדוע אנחנו לא מקבלים אישור להניח שולחן על מרצפות רעננה?? אמנם השלטים שאנו לובשים חביבים מאוד ואנחנו מסתדרים נהדר. אולם לידיעתך לא קיבלנו אישור להניח שולחן כשבקשנו רשות לפני חודש. איפה הדמוקרטיה נמצאת באיזה צד של המדרכה??? תוכלי להגיע גם היום ולראות את חברינו עומדים עם שלטים חינניים על גופם מסבירים ומחתימים תושבים רבים. להתראות

מעניין למה

מעניין איך אפשר לקרוא דמוקרטיה למה שמתרחש כאן ובעיקר במייל. שאלתי מוקדם הבוקר: באיזה צד של המדרכה נמצאת הדמוקרטיה ולמה לא מאשרים לנו להניח שולחן על רצפת הרחוב?.. איפה התשובות שלכם כשמועלית עובדה המתרחשת בכל יום שישי ברחבי רעננה מקרה כזה מעיד שהדמוקרטיה בהתגלמותה לא ממש נחלת הציבור הרענני.

ממש לא בסכנת קיום

דווקא המהלכים האלה מחזקים ומחממים את הלב. לעיתים מגיעים למקומות ומצבים שמאפשרים לבדוק את עצמנו ולמדוד את יכולותינו. המצב הנוכחי מאפשר לנו להתאחד לבדוק עצמנו להיות יצירתיים, ללמוד שאסור לוותר. המקום הזה ממלא את ליבי בהערכה ושמחה לאנשים עמם אני נמצאת. אתם חייבים להבין החלום שלנו רקם עור וגידים. יש כאן בית ספר שמשמח להגיע אליו בכל בוקר. אם לא היה כאן כזה היה צריך להמציא אותו, שוב ושוב...

ממש לא ברור

העמותה לבית ספר דמוקרטי ברעננה, קיימת יותר מחמש עשרה שנים.במהלך העשור הקודם חלק מההורים שראו שבימי הביניים עסקינן פנו לכפר סבא ושם העירייה בנתה בית ספר מפואר. שאר ההורים המשיכו להפגש ולחלום על רעננה נאורה יותר. ואז לפני כשש שבע שנים החלו להתארגן למען בית ספר כזה כאן, במרץ ובהחלטה שהפעם יקום כאן בית ספר כזה. - ובמקביל נפעל להכרה וכך עשינו. אז מספיק להגיד ולומר לחכות. עברו כבר יותר מחמש עשרה שנים מאז. הגיע הזמן שלאנשים שחיים כאן משלמים ים של מיסים שונים ומשונים הולכים למילואים ועובדים מאוד קשה כדי לממש חלום יקבלו את מה שמגיע להם. הבעיה שבמשך השנים שחלפו היינו מאוד מנומסים, נעימים, מתחשבים- חשבנו שכך יאה לנו-נמתין נחכה נגיש את כל הניירות נפנה לכל האחראים והיינו מאוד אופטימיים... אממה לא קרה דבר. ואני רוצה לומר לכם אנשים יקרים אנחנו לא הולכים לשום מקום אנחנו כאן שנים רבות בית הספר והגן שלנו כלכך מצויינים הילדים מאוד מאושרים. ולומדים כלכך יפה. בקרו למשל בספרייה שלנו שם תראו ילדים מכמה שכבות גיל יושבים וחוקרים בנושאים שבחרו. בואו ובקרו בסדנת האמנות המיוחדת שלנו תפגשו שם ילדים מכל שכבות הגיל. עובדים בכל אמצעי חזותי מקרש ועד מחשב. (תשאלו את מר שוצמן) בואו לראות את ילדי הגן המקסימים והנעימים שהמפקחות שביקרו שם פעמים רבות וכלכך . בואו לחצר שלנו תראו ילדים משחקים יחד מגיל גן עד חטיבה. הכנסו לשיעורי החשבון ושיעורי השפה, והאנגלית, כל אלה ועוד, מלאים בתלמידים שבחרו ללמוד וממלאים באחריות את חובתם.... ועוד ועוד אנחנו כאן כדי להשאר. להתראות

15 שנים...73 תלמידים מרעננה... ועדיין לא

קיבלתם הכרה ממשרד החינוך
ואני תוהה על מספר הילדים הנמוך שגייסתם ב- 15 שנות קיומכם...

ארזS

New member
ואולי ההורים הרעננים מבינים טוב מאוד

שלא זה החינוך שהם רוצים לידלים שלהם ? אהההה ????

איזה 15 שנים? 5, רובן לא ברעננה

ומחצית מתלמידי ביה"ס אינם רעננים. כמותית, מחוייבות העיר והעירייה היא ראשית למסגרות גדולות יותר, מן הסתם, של ילדי רעננה. תל"י, חורב.

למעלה