מה, כתוב לי שאני שעיר לעזאזל על המצח?!

Misteriosa

New member
מה, כתוב לי שאני שעיר לעזאזל על המצח?!

אוקיי, לא ידעתי כל כך לאיזה פורום לשרשר אבל הנחתי שאני צריכה לקבל דיעה מקבוצת הגיל שלי. (אני בת 23). כל דיעה.

כמעט בכל מקום עבודה שעבדתי בו ואני עובדת מגיל צעיר ומחזיקה מעמד בכל עבודה לפחות שנה עד עכשיו 2 עבודות רציניות, האחת במוקד שירות לקוחות והנוכחית בבית חולים (קשור יותר ללימודים שלי) ועוד כמה עבודות בין לבין שהחלפתי לחופשת לידה וכדומה.
יש לי חברים מכל מקום עבודה שעבדתי בו וסה"כ אני מסתדרת עם הצוות.
בכל מקום היו מרוצים ממני סה"כ וקיבלתי מחמאות על התפקוד שלי אבל באותם המקומות תמיד היה מישהו שראה לנכון להרים עליי את הקול, לדבר עלי בהתנשאות, להשפיל אותי מול אנשים, כאילו יש בי משהו שמשדר את זה שמותר לצעוק עליי, שמותר לעשות ממני סמרטוט.

תבינו אני לא באה מגישה קורבנית, זה לא שצעקו עליי פעם אחת ובאתי לבכות פה כי אני נעלבת מעומק נשמתי, אני מבינה יפה מאוד שאנשים בעבודה, במיוחד בעתות לחץ נוטים להתפרץ ושחיכוכים כאלה בעבודה זה לפעמים חלק מהשגרה, יאללה, העברתי, סלחתי ושכחתי.

פעם אחת..
פעם שניה...
פעם שלישית אני מבקשת בטון רגוע וענייני לא לדבר אליי בצורה כזאת.
פעם רביעית רק מראים לך כמה ציפצפו עליך בפעם השלישית.

וזה לא שהבן אדם הזה הוא באותו תפקיד איתך שאת יכולה להיחשב כמתחרה פוטנציאלית שלו, זה לא שאת מתחתיו בסולם הדרגים שאת עשויה לאיים עליו, זה פשוט כל מני בעלי תפקידים מסביב.
ואוף באמת שכבר נמאס לי לנתח!!

אז אני לא נעלבת ולא עושה סיפור ומנסה להגיד לעצמי ש"אוקיי, זה חלק מהחיים, גם עם אנשים כאלה צריך להתמודד כשעולים מעלה מעלה בסולם הקריירה", "תתעלמי, יש אנשים שאי אפשר לשנות" וכדומה

אבל אחרי המון המון זמן פתאום את אומרת שדי, נמאס לך!!

ואת נמצאת במקום שאת הגעת אליו בכוחות עצמך, אין לך אבא/ אמא/ דוד מנהל מחלקה בחברה שיכול לחזק אותך, את לא באת בפרוטקציה שאת יושבת חזק גם אם תחזירי באותן הצעקות... כי אם תחזירי אז תסתכני בלאבד את המקום שלך, ראיתי אנשים שזה קרה להם, אחרי שהם השקיעו את עצמם במקום עבודה מסוים.
ונכון, יש כאלה שעובדים קשה מדי אז מתיישבים להם על הראש, אבל שוב, אני הרבה פעמים בתקופת מבחן ואני לא יכולה לבוא במשפטים כמו "קודם אני אעשה לעצמי קפה ואז אגש להכין את הדוח" ואזזז רק אשב על המצגת גם אם את כל אלה אני אספיק בהחלט לעשות לפני X זמן.
היום למשל, הוטלה עלי משימה מסוימת.
אמרתי שלפני שאבצע אותה יש לי משהו SOS לדקה הקרובה ואני מיד אתפנה אחריו ואבצע את המשימה, לא נתנו לי אפילו להסביר את עצמי וישר חטפתי מטר של צעקות, מול כל הצוות, מול הלקוחות.

אוקיי, יכול להיות שאני רגישה, אבל ראבק אני באמת מבקשת הרבה?? יחסי אנוש זה דבר כל כך ברור מאליו?? הרי גם אותי מעצבנים אלף פעם ביום, מעולם לא ראיתי לנכון להתפרץ על מישהו, אני סופרת עד 10 ועוזרת לבן אדם או מבצעת משימה שהוטלה עליי על הצד הטוב ביותר, בצורה הכי אדיבה שאני יכולה, כי ככה, חינכו אותי בבית, אולי זו הייתה טעות.

אני משדרת חולשה?
משהו בי מראה על חוסר ביטחון?
אולי אני לא בסדר? אם כן, במה?

למה יש אנשים שאף פעם לא מרימים עליהם את הקול ואם כן אז הם מחזירים פי 100 ועם זאת אף פעם לא נפגעים ולמה יש אחרים שכל פעם צועקים עליהם.. כאילו כתוב להם שהם השעיר לעזאזל?

TDKR

New member
את לא יכולה לתת להם להתייחס אלייך ככה.

אם את לא מוכנה לענות להם, לפחות תתפטרי. המנהל שלך צווח עלייך מול עובדים אחרים וגם לקוחות, זה נוראי ומדובר ביחס שלא מגיע לאף אחד.

Lee Rock

New member
תשמעי, קשה לענות על זה בלי להכיר אותך.

אני לא רוצה להסיק מסקנות אבל יכול להיות משהו בגישה שלך או מה שאת עושה ויכול להיות שסתם נפלת על אידיוטים.

נגיד מתי שדחית את המשימה, יש כמה דרכים לומר את זה, נגיד אם תגידי עוד מעט או אחר כך אני עסוקה או בסדר אחרי שאני בלה בלה בלה אני יעשה אנשים יתעצבנו לעומת אם תגידי, "אין בעיה, אבל אני חייבת לסיים את זה קודם".
וגם הטון דיבור יכול להשפיע. אנשים יותר ירתעו מאנשים עם טון סמכותי, צלול ורגוע תוך כדי שאת מביטה בהם בפנים . זה נותן להם תחושה של ביטחון ושהם מדברים עם מישהו עם מעמד גבוהה.

מקווה שזה יעזור לך.

Optimus_Prime

New member
לצערי, יש הרבה אנשים עם יחסי אנוש גרועים

ואף פעם אי אפשר לדעת מה "מדליק" מישהו.
יש כאלה שמנצלים אנשים עם חוסר בטחון וצועקים עליהם וכך הם מרגישים טוב.
יש כאלה חסרי בטחון, שצועקים על אנשים עם בטחון, כי ככה הם מרגישים טוב. סג"מת שכזו, אני מניח. הם יודעים שבמקום אחר ובהזדמנות אחרת אין להם מה למכור מול אדם צעיר, מוכשר ומלא בבטחון, אז מתוקף הסמכות הם צועקים (אני מניח שאת מדברת על מישהו מעליך).
כתבו פה על טון הדיבור, למשל. יש אנשים שדיבור עצבני וצועק רק מדרבן אותם עוד יותר, ויש כאלה שמתעצבנים דווקא מאנשים שמדברים בשקט. זה מראה כאילו לא סופרים אותם..

בקיצור, אני די בטוח שזו לא את מבלי להכיר אותך מסיבה פשוטה - יש אנשים שאין להם יחסי אנוש. צועקים, חסרי כבוד, מבזים את חברי הצוות מול אנשים אחרים..
עכשיו צריך לחשוב על דרכי התמודדות. לצמצם פעילות מול אנשים כאלה, זה אחד. דבר שני, לקחת אותם ממש בקלות, בסופו של דבר הם יוצאים המפגרים. דבר שלישי, לנסות להגחיך אותם במתכוון או שלא.
אני מסכים איתך שלהחזיר זה בעייתי. אבל אנחנו לא חיים בעולם מושלם ואכן יש הרבה אנשים שמגיעים לעמדות שבהן הם יכולים לצעוק (כל זה בהנחה ואכן הם המנהלים שלך, כן? אחרת באמת שאין שום סיבה שבכלל תתייחסי לזה). בעיה שלהם. שיחנקו

Optimistic Girl

New member
מוסיפה

מסכימה עם הבחור בעל 4 אותיות באנגלית
אי אפשר לתת להם, להתייחס עלייך ככה !

תסלחי לי,
אבל אפילו על כלב לא צועקים בימנו...

כאילו אם נגיד את שפכת כוס תה על חולצה של אדם, זה טבעי שמרוב עצבים הוא יכול לצעוק, אבל אחכ צריך לבקש ממך סליחה שצעק
כי פשוט זה לא נורמלי.

נקודה.

אין חייה כזאת לצעוק על העובדים !!!!!!!!!!!!!!1
לא משנה אם זאת עבודה הכי גרוע בעולם.

עובדים צריך לשבח על מה שהם עשו טוב,
ולהעיר לפעם הבא , את הדברים שלא עשו כל כך טוב.

אולי אני אופטימית מידי...
אבל זאת השקפת העולם שלי.

ואת חומד,
צריכה דחוף ללמוד לאהוב את עצמך, ולקבל ביטחון עצמי וערך עצמי.
ולא לתת לאף אחד לצעוק עלייך
<אולי עפ היהדות להורים אולי כן מותר לצעוק על הילדים, אבל לדעתי גם זה לא בסדר>

אף אחד לא צריך לצעוק עלייך
וגם לא להרים קול.

לא מתאים לך היחס הזה?
ובצדק,
הגיעה הזמן להציב להם גבולות
או לעזוב את העבודה !!!!!!

ממש לפנות מצידי מחר לבוס הזה,
ולהגיד לו-אני מצטעת, אני לא מרשה לך לצעוק עליי,
לא מתאים לך, אני תמיד יכולה לעזוב.
אני אדם ואני דורשת כבוד.

כן,
ברור שאולי יהיה לך קצת מאתגר להגיד את זה,
אבל זאת כבר עבודה עצמית שלך... של פיתוח ביטחון העצמי והערך העצמי שלך.

בהצלחה
ותעדכני אותנו, בשינויים החיוביים שלך

goldy

New member
קוראים לזה "להיות שכירה"

אם את לא אוהבת שמשפילים אותך,
אם מטרת קיומך אינה להאחז ב"לעשות" כאילו היו קרנות המזבח,
אם את כן מסוגלת לדמיין את הפיתרון לבעיה,
אם את לא חייבת לפחד כדי לעשות,
אז את לא יכולה להיות שכירה.

אם בא לך פרטים נוספים יש לי שתי רשומות שעוסקות בדיוק בנושא זה.

Optimistic Girl

New member

לא לכולם מתאים להיות עצמאים,
לא לכולם יש את המשמעת העצמית הזאתי שצריכים אותה.

דבר איתנו,
כשבעזרת היקום, אתה תתחיל להרוויח מעסקים שאתה תפתח אותם ותלמד לנהל אותם.

Optimistic Girl

New member
זה דבר טוב

השאלה היא,
מתי תדע שאתה עצמאי?

מה צריך לקרות כדי שאתה תהיה עצמאי?

וכו וכו'
אל תענה לי,
תענה לעצמך.

יש 2 סוגי אנשים בעולם:
א.כאלו שרק מדברים יותר מידי על החלומות שלהם וזהו.
ב. כאלו שלוקחים סיכונים ומגשימים את החלומות שלהם.

ואיזה אדם אתה רוצה להיות ?

goldy

New member
כזה שיש לו מספיק בשבילם

שלא תקוע בין "לא יכול להיות שכיר" לבין "אין לי מספיק כסף / לא יכול להתחייב להחזר הלוואות".

Optimistic Girl

New member
אז בעצם

אתה אומר שאתה תקוע...

מקווה שתמצא לך עזרה, שתוציא אותך מתקיעות הזאת
ממליצה על אימון אישי עם NLP

בהצלחה.

באתי מהראשי. עוברת משהו דומה,

ואני יכולה לומר לך שזה הכל לדרך שאת תופסת את עצמך ולאדם מולו את מגיעה לתחושה כזו.

אם מדובר בקבוצה של אנשים - את צריכה להבין שדפוס ההתנהגות שלך לא באמת נתפס כגמיש כמו שאת רוצה לשדר אלא להתנהגות של "פראייר", ועל פראיירים דורכים.

אם מדובר באדם אחד - תעמדי על שלך. לא משנה מהו המחיר, תעמדי על שלך, אחרת זה כדור שלג שברגע שתעצרי אותו (כמו שאני עשיתי)- את זו שתצאי אשמה. ולא רק שתצאי אשמה
אלא שהדרך שתצא ממך לא תהיה אופיינית לך. למה? כי משכת ומשכת את הסבלנות שלך, והכניסו אותך לפינה שרצו ברגע שגדשה הסיאה.

מה את צריכה לעשות? לענות אקוטית על כל מקרה שיווצר. לא בצעקות, לא בריבים אלא באסרטיביות. מקסימום-בתקשורת לא מילולית- תעשי פרצוף או שתקומי ותלכי.

goldy

New member
את מבינה שאם זה היה עובד,

חסרי יחסי אנוש היו כולם עבריינים ובכלא.

Surrealistical

New member
ממש לא נכון

יחס של בן אדם זה לא משהו ששמור רק לאמצעיים. אפשרי מאוד למצוא עבודה שנותנים לך שם כבוד.

Surrealistical

New member
אין סוד

פשוט לא להשאר בעבודה שאת רואה שבה מתייחסים אליך לא כבן אדם אלא כשפחה.

Surrealistical

New member
זה לא תחום ספציפי

אלא מקום עבודה ספציפי.
בעבודה הנוכחית שלי למשל אף אחד לא מרים עלי את הקול וכולם נחמדים.
אני עובדת בתור פקידה. האם זה אומר שפקידות מקבלות יחס מכובד תמיד? לא. זה אומר שבמקום העבודה הספציפי הזה אני מקבלת יחס מכובד.

einat162

New member

לא לכולם מתאים להיות עצמאיים.

גם ב"להיות שכיר" יש כאלו "חזקים" שמלקקים לכולם ויש להם מידה מסויימת של גב מההנהלה, וכאלו ש"חלשים".

למעלה