מה לבדוק ב-Treo אם קונים בחו"ל

2cookie

New member
התגעגעת?../images/Emo8.gif

1. פאלם שינתה את ניהול הזיכרון בכדי להדביק את WM, שמלכתחילה יכלה להתנהג כמו מחשב אישי וגם התחילה לעשות זאת בגירסה 5. ולא, אתה לא יכול לעשות הכל ביד אחת. לפחות לא כמו עם WM. לגבי ה-PIM והאפליקציות, השינוי לא כזה משמעותי וכולם גם ככה משתמשים בצד שלישי לצרכים האלה- לא שהיה משהו רע ביישומי ה-PIM לפני 5.4. לפחות זה עובד בפאלם כמו שצריך. שינוי ממשק הוא דבר משמעותי, יש דברים שלאנצ'ר בפאלם פשוט לא יכול לשנות כי לאנצ'ר הוא לא הממשק, הוא רק חלק ממנו. שינויי ממשק גם חברות כמו אפל עושות, רק שאת זה אתם לא משמיצים... 2. במכשירי סוני אי אפשר לצלם תוך כדי דברים אחרים, ועוד יותר אי אפשר לקנות כאלה אז אנא ממך. ועל גבי חיבור GPRS ממש לא מדובר בעוד שניה. לא יודע למה נשאר לך הדפדפן פתוח עם WM, אצלי משום מה ה-X סוגר אותו אחרי שהתקנתי תוכנה ש"משנה את הממשק" בדומה ללאנצ'רים של הפאלם שבזכותם כל כך נוח להשתמש בו. 3. יש אנשים שיקנו מכשיר כי הוא גם יפה וגם פונקציונלי, וזה הפוקט
4. עדיף תוכנה שמעמיסה על החומרה מאשר תוכנה שלא מנצלת את החומרה עד תום. יום אחד (נניח, היום) החומרה באמת תתאים לדרישות מערכת ההפעלה. לשם העניין, החומרה סחבה יפה את התוכנה מאז שאני זוכר את עצמי משתמש ב-PPC (ג'ורנדה 568 עם 200 מגה הרץ, נהניתי) והרבה יותר טוב מאז (X30 וממשיכיו החזקים). בפאלם אף אחד לא טורח להוסיף מולטיטאסקינג למרות שמעבד 520 מגה הרץ מסוגל להתמודד עם זה. 5. אצלי השיחות עבדו יפה אפילו עם MPX, אשמח להדגים לך עם KJAM ואוזניית BT (נפלא!) במפגש הבא כמו שצריך. סקייפ עובדת כל כך טוב שאפשר לבצע איתה שיחה חד צדדית (הפוקט רק מאזין) על גבי GPRS ושיחה דו צדדית על גבי EDGE. 6. העניין הוא שפאלם לא הוסיפה בדגמים החדשים שום דבר שהפוקט לא יכל לעשות קודם. לעומת זאת מייקרוסופט כן מוסיפה בהתמדה דברים שהפאלם לא יכול לעשות (נניח, תמיכה במסכי VGA או אפילו 800*480). 7. אתה מכחיש שנאלצת לאשר כל קונטקט כשהתחברת לצ'אטופוס לראשונה? מילא להכחיש שזה מעצבן....

+++

1. "פאלם שינתה את ניהול הזיכרון בכדי להדביק את WM" WM5 הוכרזה רק ב 10 במאי 2005. טראו 650 כבר הכיל NVFS באוקטובר 2004. אז מי בדיוק מנסה להדביק את מי בכל מה שקשור לניהול זכרון ועבודה "כמו מחשב אישי"? אני מוכן להשמיץ כל מי שקורא לשינוי ממשק "שדרוג מערכת הפעלה". גם את אפל. ראה לדוגמה נגדית את לינוקס. תוכל לבחור איזה ממשק שבא לך (גנום, KDE, XFCE וכו'). הממשק יכול להשתדרג וזה עדיין לא יחשב כשדרוג של מערכת ההפעלה. לדעתי, ממשק הוא חלק ממערכת ההפעלה. יש עוד חלקים חשובים לא פחות כמו דרייברים, קרנל ותוכניות שרות. אם משדרגים רק חלק מזה אז צריך לשנות רק חלק מהגרסה. 2. אתה שוב מדבר על תוכנות צד ג'. עם תוכנות צד ג', אני יכול להפוך את ממשק הפאלם לסקסי ונוח ויעיל. אם אתה מתכוון להחשיב את magicbutton בטיעונים לטובת מולטיטאסקינג. אז אני מתעקש להחשיב את zlauncher בטיעונים לנוחות ויופי של הממשק. 4. כאשר המכשיר יהיה מספיק יציב יעיל ונוח, לא משנה אם בגלל החומרה או בגלל מערכת ההפעלה, אז באמת ישתנו הטיעונים. אני מאמין שבקרוב מאוד מכשירי WM יעבדו מהר ולא יקרסו אף פעם. אז יהיה על מה לדבר. עד אז אני רק מרוצה מהיעדר המולטיטאסקינג של פאלם. מעולם לא נדרשתי לצלם תוך כדי שאני עושה משהו אחר. אם אני מצלם, אני מצלם. אם אני גולש באינטנטרנט אז אני לא עובד על וורד. 5. תדגים לי שיחה יעילה בסקייפ ואדגים לך קבלת כל אנשי הקשר בצ'אטופוס.

2cookie

New member
WM ופאלם הן לא לינוקס

כתוצאה מכך הממשק שבא איתן הוא פחות או יותר "זה מה יש", ולכן שדרוג של הממשק הוא בעיני שדרוג של מערכת ההפעלה. פאלם שינתה את ניהול הזיכרון כך שהמכשיר לא תלוי בזיכרון נדיף. פוקטים היו תלויים בזיכרון נדיף אבל בצורה שדימתה עבודה עם מחשב, מחיצת RAM ומחיצת איחסון. מחיצת האיכסון היתה מלאכותית לחלוטין ולפיכך חסרת משמעות, ברוב המכשירים שלי השארתי אותה פנויה לחלוטין. אני יודע שב-NVFS יש יותר מזה אבל זו הנקודה החשובה. 2. תחשיב את ZL, אבל קח בחשבון שיש דברים שהיא לא יכולה לשנות. אני ציינתי שמבחינת הבעיה הנקודתית של כפתור ה-X, ניתן לתקן את זה. 4. אולי בשבילך זה לא מספיק יציב יעיל ונוח, אני אוהב את זה מאז 2002. אני לא מאשים אותך, אבל זה ש-WM5 טיפה יותר איטית מ-PALM OS במעבדים הבינוניים לא אומר שהיא מערכת הרבה פחות טובה כמו שמנסים לעשות ממנה. לגבי הצילום, קורה לי שאני גולש ותוך כדי טעינת העמודים (ועד כמה שזכור לי גם אם טענתי עמוד, יצאתי מהדפדפן וחזרתי אליו העמוד לא מוצג) צץ מולי משהו שאני חייב לצלם. עם ה-KJAM אני יכול לעשות את זה, עם פאלם אני אחשוב פעמיים לפני שאפעיל את המצלמה. 5. שאל את איילת, לפני שלוש שעות קיימנו שיחה כזו. אני עם ה-KJAM מחובר לסקייפ על גבי WIFI ואוזניית SCALA 500, איילת עם מחשב. אני מטייל ברחבי הבית עם\בלי ה-KJAM, שומע מצוין וגם איילת שומעת טוב. במפגש הבא תוכל להיווכח בעצמך.

2cookie

New member
והנה הוכחה לדברי

אני גולש ופתאום המשטרה מפוצצת חפץ חשוד בז'בוטינסקי..

+++

במפגש הבא אני אדגים לך איך אני גולש באתר מסויים, באמצע מפסיק כדי לצלם תמונה, משייך את התמונה לאיש קשר, מחייג לאותו איש קשר כדי להודיע לו ששיכתי אותו לתמונה ואח"כ גם שולח לו את התמונה במייל (או MMS) ובסוף חוזר לדפדפן בדיוק לאותו אתר שהייתי בו.

2cookie

New member
שכחת את ה-TT, ה-TJ37, ה-UX40

וגולת הכותרת- טראו 600 שהפך ללבנה רק בגלל ששיניתי את התאריך. היו לי מספיק פאלמים, לא תודה

קוקי, עובדים עם פאלם! משחקים עם PPC

אמרתי את זה כבר 100 פעמים. פאלם = פלטפורמה יציבה, מהירה, חיפוש מהיר. חריץ הריסט עם קורי עכביש מחוסר שימוש והמילה הארד ריסט מוכרת לי במעומעם כאופציה תיאורטית. בקיצור סוס עבודה, לא מפונק, שיודע לעבוד בלי לזלול זיכרון, ובלי ברוגזים בדמות ריסטים.

2cookie

New member
פאלם זו לא פלטפורמה יציבה

זה סתם מיתוס, ושבעת הפאלמים שהיו לי כבר הוכיחו את זה מעל לכל ספק. גם ה-UX40, שהיה הכי יציב אצלי, לא היה יציב כמו ה-X30. חריץ הריסט שלי היה מבריק בלי גרגר אבק עליו בכל אחד מהמכשירים, PPC או פאלם.

ittays

New member
תביא לי פאלם מקוקי וחריץ ריסט ממנשה

ההבדלים בחריץ שלכם מעידים על השימוש השונה שלכם במכשיר

AYELET1

New member
למרות שאני פאלמיסטית בנשמתי, יש

משהו שצורם לי מאד בדבריך. אתה באמת ובאתמים חושב שכולם כאן בפורום (או לפחות כל משתמשי הפוקט) רואים בו גאדג'ט בלבד? ובאמת חיכיתי למנשה שיבהיר לך שיש עוד כמה אנשים פה וושם בפורום ש-PDA עבורם אינו גאדג'ט בלבד

2cookie

New member
את בטוחה ששירשרת למקום הנכון?

או שסתם לא הבנתי מה כוונתך?

ittays

New member
ההפך, נראה לי שהרוב פה עובדים איתו

השאלה כמה מוכנים לסבול בשביל אולי להכליל עוד פיצ'ר מדהים שלא כל-כך צריכים? נראה לי שכולנו הינו שמחים לעוד כמה פיצ'רים, השאלה הפרקטית כמה כסף זה עולה, כמה טרחה זה עד שזה עובד וכמה זה מאיים על מה שבאמת חשוב לנו במכשיר?

2cookie

New member
אם אתה לא רוצה פיצ'רים

קנה מכשיר בן 5-6 שנים. באלו באמת אין הרבה פיצ'רים וגם כמעט לא צריכים להחליף להם את הסוללות.

ittays

New member
מישהו יודע איפה הריסט ביומן flic../images/Emo35.gif

ביומן שלי יש רוב הפיצ'רים שאני צריך לא שוכח אף פגישה או מספר טלפון דוקא עם הבטריות לא היו לי בעיות העברית עובדת פיקס היומן לא רואה מוסך והתמיכה שלהם מעולה! נכון שכל שנה בסתיו אני צריך להחליף לו את כל הזכרון (אופיס דיפו, 20 ש"ח) הוא לא נכנס לי טוב בכיס המצלמה וה-MP3 לא מיצרים במודל שלי ובכלל אני מוצא שהאינטגרציה שלו עם הנוקיה 6310i היא לא משהו..
קצת כבוד לבנאדם שרק עכשיו רוצה להגר פעם ראשונה ל-PDA, כנראה Treo 650/680 למרות שלפני 5 שנים כבר תיכנתתי WinME ו-PalmOS נראה לי שהמעבר לפאלם בשביל אחד כמוני פשוט יהיה הרבה יותר נסבל.

קוקי... מתי תתבגר?

אתה יודע כמה אני הייתי בעד פלטפורמת הפוקט עד שסוג העבדה שלי באמת דרשה מכשיר לעבודה ואז מצאתי את פלטפורמת הפוקט כלא יעילה (איטית, דורשת SR מדי פעם, גישה לא יעילה לתוכנות ותכונות) מי שרוצה תגובה באפס זמן צריך פאלם. מי שרוצה נגישות מהירה לתוכנות צריך פאלם. מי שרוצה לתפעל את המכשיר מרגע המחשבה של להוציא את המכשיר מהכיס - צריך פאלם. מי שרוצה משחקים - שייקנה PSP וכו'... כיום השימוש היחיד שלי בפוקט (hx4700 הישן שלי) הוא לניווט בגלל המסך הפנטסטי שלו.

2cookie

New member
אתה קצת הפכפך

ולכן אני מרשה לעצמי להתייחס לדבריך ברצינות הראויה להם. מי שרוצה משחקים שיקנה X51V ויריץ אמולטור PSP, והרזולוציה ב-X50 עדיין גבוהה יותר. נקודה למחשבה.

2cookie

New member
ונקודה נוספת

אני מסכים איתך לגבי שאר הדברים וגם אני משתמש בפאלם בשביל תגובה באפס זמן ונגישות מהירה ליישומי PIM. ההבדל ביני ובינך הוא שאני לא סומך על פאלם שיעשה יותר מזה (סתם כי הוא... לא מסוגל) ושאני לא שם את הפאלם בכיס.

למעלה