מה לדעתכם היה ה"חטא" של איוב

אני חושב שהעיקרון של הספר יותק עמוק

מצדיק ורע לו. העיקרון של הספר שיש דברים אשר אין שכלו של האדם משיג ואינו יכול להבין וזהו, למעשה, תוכנו של פרק ל"ט.

שוחר1

New member
למעשה בתשובת ה' אין סיבה לסבל איוב

אלא אמירה כי האדם קטן, ואינו מבין את דרכי האל

שיבולית

New member
גם אני חושבת כך לגבי המסר של הס =>>

הספר מעביר אותנו מהלך, או אולי סדרת חינוך לפיה אל לנו תמיד למצוא הסבר לדברים הקורים סביבינו. וכשקורים סביבנו דברים לא מובנים - לא לחשוב שאין לזה סיבה אלא להין ששכלנו מוגבל... וכמו שה' אומר לאיוב- הוא לא היה כשה' ברא את העולם ויסד את הכל לכן הוא לא יכול להבין את הכל. ה' הוא היודע את כל רזי העולם ובפני האדם נותרות תעלומות ושאלות לא פתורות שאמנם מציקות לו, אך לא כדאי שיובילו אותו ליאוש ולמאיסה בכל (כמה זה רלוונטי להיום!)... וכדברי איוב: לָכֵן הִגַּדְתִּי, וְלֹא אָבִין; נִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי, וְלֹא אֵדָע כלומר מותר ולפעמים אין ברירה נשארים בחוסר תשובה...

shushu10

New member
לא כדאי לעצור בפסוק ג' ולהסיק מסקנה

בפסוקים ד' וה' ממשיך איוב את הרעיון ואומר - תחילה לא הבנתי נפלאות האל ועתה אני מבקש כי תקשיב לשאלותי ותודיעני מה פשר הנפלאות. קודם לכן רק שמעתיך ועתה גם עיני רואות (לראות במשמע להבין ממקור ראשון) אני יודע את מקומי.

adiveket

New member
איוב לא חטא - ואף סיפור שלא קרה

יש דיון בגמרא אם סיפור איוב בכלל קרה - הסברה היא שלא .סיפור איוב הוא משל של ההתהגות של אדם מול האלו-קים בו ה מנסה את את האדם עד לנקודת הקצה.לאחר הצלחת האדם לעמוד בניסיון ה גומל לו חסד ומפאר אותו בגשמיות וברוחניות. בניגוד לסיפור איוב אפשר לראות את סיפור אברהם פרשת לך לך ספר בראשית בו האמונה החזקה של אברהם ב - ה נתפסת כעיני ה כצדקה.

איתמר ש

New member
אני מוסיף לדיון

שיר שכתבתי על איוב; פחות על החטא, יותר על האדם. איוב וְאַחֲרִיתוֹ הִתְבָּרְכָה מֵרֵאשִׁיתוֹ. אֲבָל כְּשֶׁהִרְדִּים אֶת יְמִימָה רָאָה בְּעֵינֶיהָ גֻּלְגָּלוֹת, וּבְשִׁקְשׁוּק הָעֲדָרִים מֵהַחַלּוֹן שָׁמַע עֲצָמוֹת וַחֲרָסִים. וְעַד מוֹתוֹ שׁוּב לֹא צָחַק. עוֹד הִתְעַוֵּת כְּשֶׁיָּרַד הַחֹשֶׁךְ, שְׁלָדִים סוֹעֲרִים בְּדִמְיוֹנוֹ, כַּשְׂדִּים נוֹפְלִים עַל הַנְּעָרִים. וּכְשֶׁאַרְבָּעָה דּוֹרוֹת סָבִיב לְמִטָּתוֹ, זָקֵן, שָׂבֵעַ, עֵינָיו פְּקוּחוֹת, עוֹד בִּתּוֹ צוֹרַחַת מִתּוֹךְ הַהֲרִיסוֹת.

shushu10

New member
חייבת להגיב!

השיר ממש מצמרר ומשאיר אותך בהרגשה שאין סליחה וכפרה על העוול שנעשה לאיש. האמת היא שההפי-אנד בקטע האחרון של הספר, נראה קצת מודבק ולא שייך, ועל רק זה העלית גם יפה את דמותה של ימימה (תמימה?) .זה מפנה את תשומת לבנו לעובדה שרק שמות 3 בנותיו של איוב נזכרות ואף לא אחד משמות שבענה בניו. רכות נשית אל מול חרסים קהים. מדוע החלון הזה הזכיר לי את אמו של סיסרא הנשקפת מבעד לחלון ומחכה לשוא לפעמי מרכבותיו? יישר כח!

למעלה