אה, אז יש בעיה
נתנו לך כאן שלל עצות, שאני חושבת שהן נכונות, רק שיש בהן עצמן בעיה. אם את מרגישה לא נוח ולא נעים (גם בגלל פגיעה שפגע בך, גם בגלל חיבה וכבוד כלפיו, ובעיקר בגלל שהאירוע עצמו אינו קוסם לך), אז ללכת לחתונה בכל זאת, זה להיות דגל, ולא את. אם כל הכבוד לניראות של הקהילה, את ודוביבת עדין אתן בדרך אישית ביותר, ומותר לכן להתנהג בדרך אישית. אני פשוט לא הייתי הולכת לחתונה, אך דואגת להפקיד מעטפת מתנה צנועה (בכל זאת, לא הלכתי, אז לא צריך להגזים בזה). בכרטיס הברכה הייתה מברכת מכל הלב, ומסבירה שצר לי לא להשתתף בשמחה, פשוט זוגתי לא הוזמנה, ובלעדיה איני מרגישה שלמה להשתתף בחגיגת זוגיות. הייתי מנסה לנסח זאת בעדינות רבה, אך לא מעלימה את האמת. מאותו רגע ואילך, הייתי חוזרת על כך כעל מנטרה - חתונה, גם אם גדולה, היא ארוע של הזוג. חוצפה היא לכפות על הזוג אורחים שאינם רוצים בהם. חתונה היא חגיגה של זוגיות. ללא זוגתי אינני מרגישה נח לחגוג זוגיות. על כל רמז להעלבות מהצד השני הייתי מתנצלת באריכות, אך מסרבת לזוז מעמדתי. (ובכל מקרה, כרטיס הברכה מופקד רק ביום החתונה או לאחריה, כך שאין זמן לשחק לך על המצפון.) בדרך זאת עמדתך ברורה ומנומסת, ולצד השני נותר רק להרהר בהבדלים בין היכולת שלו לקבל אותך בעבודה, אך לא בחיים.