סוג של סיכום
לפני הכל תודה ענקית לכולכם על התמיכה, החיזוקים, החיבוקים, החוכמה והעצות הטובות. ה"שיחה" אתכם עזרה לי להבין מה בעצם מפריע לי, לחדד את התחושות שלי, לראות את נקודת המבט שלו, ולהגיע לתשובה של מה אני הולכת לעשות בצורה רגועה ושקולה. למזלי הרב, לא יכולתי לדבר על זה בכלל עם דוביבת עד מאוחר בערב, ואז כבר ראיתי את הדברים קצת אחרת, עם הרבה פחות בלאגן בבטן. וככה נמנעה מאיתנו האפשרות "לחמם" זו את זו בעצבים שלנו, ולהגיע למסקנות בצורה שפויה. אז אחרי ים המילים שהוחלף בנושא, זה מה שאני חושבת - אשאא קלעה בול כשאמרה שהוא נוהג כפוליטקאי - מפריד בין הפרטי לציבורי ונוהג בפטרונות כלפיי. אני יודעת שכשם שהוא גאה להציג אותי באותם אירועים גדולים של העבודה (ואין הכוונה לאופן המוצלח שבו תרמתי לארגון האירוע, אלא כמובן לכמה שאני נראית "ייצוגית"), ככה הוא חושש מהרושם שאעשה ומההשלכה של הרושם הזה עליו, בחתונה שאליה אופיע עם מאי. אני מודעת לזה ובמובן מסוים אני נותנת לו "הנחה" כי אני יודעת שהוא בכל זאת בנאדם מבוגר (עבר את גיל הפרישה, כאמור), ואמא שלי תמיד אומרת לי שאני מצפה מהחברה ליותר מדיי, שהחברה מתקדמת בצעדים קטנים בקבלה אותנו, וזה לא הוגן לצפות אחרי כל צעד כזה שמייד יבוא הצעד הבא, ושיהיה הצעד שנרצה. יש בזה מן הצדק, לדעתי. כן, שלא כדרכי, אני מפגינה כאן סוג של סבלנות. מפתיע. מצד שני, דוביבת טענה בצדק, שהאיש הוא מעין דיפלומט (גם באופי וגם כחלק מהתפקיד) שיודע לדבר ולהתנהג עם אנשים באופן מעורר התפעלות, אז למה הוא נהג כלפיי בצורה כזו מבזה? למה חש צורך "למרוח" אותי? הדרך הדיפולמטית היתה כנראה להשאיר את ההזמנה ריקה או לברר דרך אנשים אחרים מה הכוונות שלי או משהו יצירתי כזה. בגלל שבחר לנהוג כפי שבחר, הבהיר את כוונותיו מעל לכל ספק, ופגע בי מאוד. צדקה טוסברהינדא באומרה שהוא מתנהג כמו הורים מסוימים - אין לו כוונות רעות, אבל קשה לו להוציא אותי מהארון. אני מסכימה שאין טעם להעמיד אותו במבחן מיותר, לא רוצה להיתקע לו כמו עצם בגרון. היחסים התקינים והקרובים בעבודה חשובים לי יותר מנוכחות באירוע. נכון שחשוב להוציא את הדברים לאור, ולהראות שאין שום דבר חריג בזוגיות שלנו, אבל אני לא חושבת שהמקרה הזה שווה את הבלאגן (אנחנו עושות זאת כ"כ הרבה פעמים בחיים, בכ"כ הרבה מקומות). אני לא משתפנת או משהו, פשוט גם ככה אני מתייחסת לחתונה הזו כאל כורח מעיק, אז עוד להלביש עליה אי-נעימויות לכל הגורמים? לא שווה לי. הבוקר קמתי עם רעיון לפתרון: למחרת החתונה אני אתן לו מעטפה להעביר לבנו, ובה כרטיס ברכה בחתימת *פיגי ודוביבת* וקבלה על תרומה למרכז סיוע לקורבנות תקיפה מינית על שם בני הזוג. (ממש לא בא לי לתת לעשירים האלו את הגרושים שלא יזיזו להם ומלחיצים אותי לאללה). זה נראה לי כמו "הדבר הלסבי-הנכון לעשות". השאלה היא מה לעשות בימים שלפני החתונה, כשידברו עליה בעבודה. אני ממש לא רוצה להגיד מראש שאני לא באה. אני לא רוצה להתמודד עם כל הנושא הזה, כל מילה שאגיד לכל אחד תגרום איכשהו לכך שהוא ירגיש נבוך ואני ארגיש נבוכה ובעצם אני לא רוצה ללכת לחתונה (ודוביבת עוד פחות) בלי קשר לכלום, גם אם יתנצל וישלח לנו לימוזינה שתסיע אותנו לשם. לא מתאים לנו להיות שם וזהו. מצד שני, צודקת לחלוטין אמא של פינוקי שטוענת שאסור לי לחפות על ההתנהגות הלא-ראויה שלו. הוא זה שנהג לא בסדר ותיאורטית אם ישאלו אותי נגיד "איך את מגיעה לחתונה?" אני אמורה לומר שאני לא מגיעה, כי הוא לא הזמין את דוביבת ואני רואה בזה עלבון כיוון שזה מראה שהוא לא רואה בזוגיות שלי שווה לזו של כל אחד אחר, וכיוון שהוא לא סומך עליי שאתנהג באופן מכובד. כל זאת תיאורטית. השאלה איך אנהג בפועל? קצת קשה לי עם זה. אני נורא חוששת "לטלטל את הספינה" - להעלות כעסים ומבוכות לתוך מערכת היחסים המשרדית המורכבת. אולי זו פוליטיקה בריאה, אולי זה סוג של פחדנות. בכל אופן, אני בכלל לא בטוחה איזו תועלת תצא לי מזה. הרי אני לא אמורה "לחנך" אותו. להשכיל אותו - כן, לחנך - לא. אני חושבת שאני אתן לעוד קצת זמן לעבור, למועד להתקרב, ואני אחליט איך לנהוג. ושוב תודה לכולכם!