מה לשבת? לקינוח גם תפוח...

מה לשבת? לקינוח גם תפוח...

עד כה
סלט חצילים קלויים עם טחינה בבלנדר , הרבה מיצלימון סחוטרי,בצל ופטרוזיליה מקוצצים היטב וקטן קטן בסכין

סלק צלוי בתנור יוגש עם תחמיץ קליל עתיר קורנית לימונית ושום

עוד חציל הופרש להיות לבסיס למוסקה משבבי סויה

בצק פריך עליו יונח קרם חמצמץ ונילי שעליו יונחו פלחי אפרסקים קטנים בזיגוג קינמון וסוכר ויוגש עם רוטב פרות אדומים- שזיפים/ דובדבנים או תותים לפי מה שאביא מהירקן

קיצות אפויות מתפוחי אדמה ,בצל וקישואים מגוררים על פומפיה ומודבקים בקמח חומוס.

בתכנון- שעועית ירוקה מאודה עם בצל מוזהב ומעט מלח.
פלאפלים ממשרה החומוסים והעדשים החומים יחד עם עלי מנגולד וזוקיני

לא יודעת מה עוד

ואצלכם?
 
מהסלק נהיה

סלט, גררתי אותו עם גזר על פומפיה גסה, מיצלימון סחוטרי, הרבה עלי קורנית וגם אזוב, חופן חמוציות ברכז תפוחים וחופן צימוקים קטנטנים, בצל אחד קצוץ דקדק, מעט שמן זית ומלח.

לתנור נכנסה דלעת ערמונית עם תערובת של שמן שומשום, סילאן, שום ומלח ובצל חצוי.

ממרח פסטו שכולל בתוכו גם שקדים קלויים

נראה
 
לפלאפל הכנסתי כמה

עלי מרווה שהפכו לחוויה קולינרית, ממש כך
סלט הגזר סלק נגמר אז יהיה עלי לגרר חדש- שאלה תהיינה הצרות שלי

הבצק הפריך נ"ג נאפה לפרורים, הקרם הפך מעט גבינתי באדיבות טופוטי בתוספת לתערובת, רוטב הוכן מדובדבנים שהורתחו במיי סוכר ולימון להוציא מרירות, נטחנו בבלנדר וסוננו במסננת דקה והאפרסקים ממש בדקות אלה במחבת עם סוכר חום טיפ טיפה שומן קוקוס וקינמון, אפרסקי פיתה שמייצרים פרוסות חמודות קטנות ונגיש את הכל שכל אחד ירכיב לעצמו החלקים טעימים להפליא!

מהחציל הכנתי מוסקה עם תחתית חציל וזוקיני צלויים היטב, שבבי סויה מחוזקים בעגבניות טריות ובצל מטוגן למכביר כולל כרשה ומתובלים היטב בתבליני בשר ומלמעלה ערבבי טופוטי עם שום וחלב סויה וקורנפלור- מריח מעולה

סלט חצילים קלויים עם טחינה עשיר בפטרוזיליה ובצל קצוץ ילווה את סלט הירקות הצבעוני שיחתך ממש סמוך לארוחה כי אני אוהבת טרי וקטן קטן

טחינה רגילה בעבור הצעיר
אורז לבן עם כוסמת ירוקה לצד מרחשת מלאה שעועית ירוקה,בצל, גזר ותפוחי אדמה

וזהו אני חושבת
 

smaak

New member
בינתיים לא הרבה

הכנתי היום את הקציצות שלך, רק בלי פורטובלו, כי המחיר שלהן פה מוגזם (חמישה אירו לשתי פטריות גדולות, באמא ׳שכם).
יצאו נהדר, יאן התלהב מאוד, הגעתי בכלל למסקנה שהכנת קציצות זו דרך טובה לגרום לו לאכול דברים שהוא לא אוכל במצבם הראשוני.

ליד הקציצות פירה טעים,

קניתי גם הרבה גזרים צבעוניים דקיקים, וצליתי אותם בתנור עם שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, סוף הדרך, במיוחד הצהובים, כאלה מתוקים ונמסים על הלשון..

במקרר יש המון עגבניות שרי בצבעים,
סוג של ירוק שאני לא יודעת איך קוראים לו, אולי אצלם אותו בהמשך, שאני מתכננת לאדות,
קישואים קטנים שאני חושבת או לטגן עם בלילה, או למלא במשהו,
עוד פטריות.
הרבה גזר,
מצאתי השבוע טופו משי והייתי מאושרת, ראיתי כל מיני מתכונים שמצאו חן בעיניי וכללו אותו.


תמונות בהמשך.
 

smaak

New member
אה, ועוד משהו נחמד

ישבתי במשרד ושמעתי את פשושיק מכין שיעורים עם יאן.
הם לומדים על המחלקות השונות בסופרמרקט.
אחת השאלות בחוברת? באיזו מחלקה אנחנו קונים עוף צלוי?

פשושיק אומר ליאן- אם שואלים אותך את זה, תאמר להם- העופות חופשיים באחו, אנחנו לא אוכלים אותם.
 

smaak

New member
קצת תמונות

ירקות ממולאים, קישוא ירוק וצהוב, פלפלים, על התבנית הוספתי עגבניות שרי צהובות ואדומות, בצל, ואת הפנים של הקישואים שהוצאתי על מנת למלא.
 

smaak

New member
אחרי יציאה מהתנור

החלק העליון של הפלפל קצת נחרך, אבל ממש לא נורא. כל השאר יצא מצויין.
המילוי- בצל מטוגן, עשבי תיבול, סייטן, פטריות..
 

smaak

New member
גזרים בכל מיני צבעים

מאוד פשוט, שמן זית, תבלינים, רוזמרין, ולתנור. בחמש דקות אחרונות הפעלתי גריל כדי שיצלה מלמעלה, הגזרים הצהובים היו מדהימים, כל כך מתוקים.
 

smaak

New member
אפל פלאפ

החלטתי להכין ברגע האחרון, התאריך של הבצק פג היום, פלאס היו לי כמה תפוחים עייפים.
חתכתי לקוביות קטנות, בישלתי עם קצת סוכר חום, מקל ווניל, קינמון, מילאתי את הבצק ואפיתי. אפשר להבא להוסיף קצת מי סוכר ולהבריש.
 
למעלה