מה לשבת? לקינוח גם תפוח...

smaak

New member
אני רעבה עכשיו על הבוקר

ממה עשוי הציפוי של המוסקה?
 
טופוטי

6 שיני שום, 3/4 כוס חלב סויה ללא מלח וסוכר, כף שטוחה קמח תפוחי אדמה , מלח פלפל שחור
 
במילוי

הרבה, ממש מחבת מלא בבצל מטוגן קצוץ קטנטן בחיזוק של פרסה מקוצצת קטן קטן בשמן זית
מעליו שבבי סויה ששרו במים ונסחטו
עגבניות שתיים בקוביות ותיבול- כמון, קינמון,רוטב סויה נ"ג, קצת סילן נטול תוספות,פלפלת חריפה ופפריקה מתוקה.
הכל עורבב על חום נמוך וביעבע בעדינותכדי לאבד נוזלים
 
לדעתי

בקלות אפשר היה להוסיף פורטובלו חתוכות לרצועות דקיקות מעל הבצל אבל אחת הבנות לא נוגעת בפטריות אז...
 

Ofericko

New member
נפלא! מה ברוטב סויה רגיל הוא גלוטני?

אני לא הכנתי אף פעם מוסקה אבל הכנתי פאי רועים עם מילוי דומה. שם הוספתי גם שורש פטרוזיליה מגורר, גזר מגורר ואכן פטריות מגוררות.
 

יוספה 51

New member
אז להיום בקטנה יחסית- מתכון טעים במיוחד של

אורז עם חומוס וזיתים (מאתר אנונימוס אני חושבת). שמתי במקום זיתים שחורים זיתים ירוקים חריפים, יצא מצוין, וירקות אנטי-פסטי עם סירופמייפל ושמן זית (גם לא זוכרת למי נותנת את הקרדיט, אבל נותנת, נותנת), וסלט ירקות רגיל עם נענע שתמיד טעים. עסוקה בתכנון התקרובת לאורחים של מחר בערב, בנתיים יש כמה פטריות יפות מאד שצריכה לחשוב מה לעשות איתם, אעשה כנראה את הוורסיה של מיקי לעוגת תפח'ע, לחם מאופה הלחם, שלושה ממרחים ולא יודעת לגמרי. אחליט מחר בצהריים בטח.
 

elin86

New member
פטריות ממולאות עם שמנת צמחית מעל

יש מתכון אצל החסה לדעתי .. יוצא ממש טעים ואפשר לגוון
 

Ofericko

New member
אנטיפסטי עם מייפל נשמע מעניין מאד.

לטעמך, זה דומה לאפקט של סילאן או מורגש שזה משהו אחר לגמרי?
 
לדעתי זה ממני כי אני מרבה

להשתמש במייפל טבעי
זה לא אותו טעם כמו סילן, יותר מתוק ואין בו חמיצות
 
תקופת מבחנים = עצלות

הכנתי רק אורז צהוב (כורכום) ותבשיל עדשים ובמיה בעגבניות
יצא ממש טעים, אבל לקח רק עשרים דקות לארגן

יש טופו סחוט במרינדה למחר
 

smaak

New member
אמא שלי מתה על במיה

ומכינה כל פעם שהעונה מגיעה תבשילים בהמוניהם.
אני לא יכולה לסבול את המרקם, למרות שהיא מבשלת את זה מספיק כדי שלא יהיה רירי.
 
למעלה