בבקשה
בקערה מבעוד יום שתי כוסות חומוסים קטנים,כוס עדשים חומים קטנים, מכוסים במים. לפחות פעמיים שטפתי במסננת וכיסיתי במים טריים.
אחר כך הכנסתי למעבד מזון וטחנתי, לא למשחה חלקה כי אם לעיסה עם גושים קטנים. העברתי לקערה ובאותו מעבד מזון טחנתי זוקיני גדול, 6-7 עלי מרווה טריים וצרור נאה של עלי מנגולד מאודים ללא החלק הלבן(אין בעיה להחליף בחצי צרור פטרוזיליה טריה וחצי צרורו כוסברה), בצל גדול.
הוספתי לתערובת נהשניה. 2 כפיות סודה לשתיה, כף כמון טחון, מלח, פלפל שחור.בערך חצי כוס קמח חומוס. ערבבתי היטב בידיים עד תחושת נוחות לעצב קציצה. הנחתי במקרר לשעה בערך שיצטנן.
במחבת חיממתי שמן זית לתוכו הכנסתי קציצות יחסית שטוחות .אחרי שהצד משחים הופכים להשחמת הצד השני.
הארות-
1.אין בעיה במקום זוקיני להכניס נתח דלעת/ בטטה/ גזר.
2.כמות קמח החומוס משתנה בהתאמה לרטיבות העיסה. לכן מתחילים מרבע כוס ומוסיפים לפי תחושת היד.
3.אפשר להחליף את הקטניות באחרות נניח מאש ועדשים שחורין, אזוקי וחומוס, עדשים ירוקים גדולים ומאש. אני מעדיפה שבתערובת יהיה חומוס אבל זה לא חובה.
4.הכמות שאני הכנתי היתה גדולה- כחמישים קציצות. אפשר להכין חצי.
5. לא לקמץ בתיבול הוא מתעמעם בתהליך.