מה לשבת? לקינוח גם תפוח...

סבתא שלי

הבריטית היתה מכינה את החבר הזה
הפעם הבאה שפגשתי בו מחוץ למטבחה היתה באוסטרליה אצל חברים מקומיים בקרמבל מעולה
 
אלו גבעולים אדמדמים שעושים מהם קומפוט

או כל מיני מטעמים ומאפים

אצלנו נהוג להכין מהם קראמבל
 

Ofericko

New member
אני חושב שסבתא של אשתי הזכירה את זה כמה

פעמים.
מעולם לא ראיתי.
 

ימימה

New member
ההורים של בן הזוג הגיעו לביקור צהריים

אז לא הספקנו לעשות קניות לשבת... מתוך מה שיש בבית יצא כנראה זה:
ניוקי (קנויים) ברוטב דלעת יפנית וערמונים
צ'יפס קייל
שניצל חציל מחציל קצת עייף...
סלט קולרבי וגזר
סלט כרוב ירוק עם שומשום וגרעיני חמניה
שבלולי בצק עלים עם רוטב פיצה ופטה שקדים שחייבים לסיים
ואיזשהו קינוח שעוד לא החלטתי מה הוא יהיה...
 

Gidi Shemer

New member
ימימה, עשית כבר פיילוט קייל

על הילדים (follow up על השרשור הקודם שלך)?

סקרן לשמוע תוצאות
 

ימימה

New member
התכוונתי להוסיף אותו לארוחה הזו

ופתאום באמצע האוכל נזכרתי ששכחתי...
מחר יום חדש....
 
הקציצות

מחומוס עדשים חומים מושרים עם מרווה מנגולד מאודה זוקיני בצל וקמח חומוס
 

usi1

New member
מהמם. אפשר מתכון ? אפויות ?

כל השלבים, למתקשים בקציצות.....
 
בבקשה

בקערה מבעוד יום שתי כוסות חומוסים קטנים,כוס עדשים חומים קטנים, מכוסים במים. לפחות פעמיים שטפתי במסננת וכיסיתי במים טריים.
אחר כך הכנסתי למעבד מזון וטחנתי, לא למשחה חלקה כי אם לעיסה עם גושים קטנים. העברתי לקערה ובאותו מעבד מזון טחנתי זוקיני גדול, 6-7 עלי מרווה טריים וצרור נאה של עלי מנגולד מאודים ללא החלק הלבן(אין בעיה להחליף בחצי צרור פטרוזיליה טריה וחצי צרורו כוסברה), בצל גדול.
הוספתי לתערובת נהשניה. 2 כפיות סודה לשתיה, כף כמון טחון, מלח, פלפל שחור.בערך חצי כוס קמח חומוס. ערבבתי היטב בידיים עד תחושת נוחות לעצב קציצה. הנחתי במקרר לשעה בערך שיצטנן.
במחבת חיממתי שמן זית לתוכו הכנסתי קציצות יחסית שטוחות .אחרי שהצד משחים הופכים להשחמת הצד השני.

הארות-
1.אין בעיה במקום זוקיני להכניס נתח דלעת/ בטטה/ גזר.
2.כמות קמח החומוס משתנה בהתאמה לרטיבות העיסה. לכן מתחילים מרבע כוס ומוסיפים לפי תחושת היד.
3.אפשר להחליף את הקטניות באחרות נניח מאש ועדשים שחורין, אזוקי וחומוס, עדשים ירוקים גדולים ומאש. אני מעדיפה שבתערובת יהיה חומוס אבל זה לא חובה.
4.הכמות שאני הכנתי היתה גדולה- כחמישים קציצות. אפשר להכין חצי.
5. לא לקמץ בתיבול הוא מתעמעם בתהליך.
 

siriusgirl

New member
2 שאלות

1. אפשרי גם באפיה? אם כן, באיזה חום ולכמה זמן?
2. לגבי שילוב שעועית בעיסה: הנבטתי לא מזמן שעועית והקפאתי. הבעיה היא שאחרי ותוכדי ההנבטה, עולה מהשעועית ריח של משהו...רקוב
. זה אמור להיות ככה? ידוע לך אולי אם זה משפיע גם על הטעם?

תודה
 
לא יודעת

לא ניסיתי בעיקרון כשאני אופה קציצות אני אופה ב-175 מעלות סביב 20 דקות

ריח רקוב משמעו רקוב ולא הייתי משתמשת בזה. האם החלפת את המים ?
 

siriusgirl

New member
תודה

ואכן, החלפתי. חברה אמרה לי שזה אמור להריח רע ורקוב, אבל לי אין ניסיון בזה ובטח שלא בבישול ובהשפעה על הטעם.
 
למעלה