מה לשבת? לקינוח גם תפוח...

smaak

New member
ועוגת שוקולד בשביל יאן

קניתי תבניות חמודות ושמחות,
והפעם השתמשתי רק בקמח לבן, כי הקמח שלנו מחיטה מלאה לא טחון מאוד דק ויש בו סובין, והילד התלונן ואמר שהוא רוצה את הקמח הרגיל כדבריו. כאן צילמתי ממש אחרי שהוספתי את השוקולד הנוזלי.
המתכון מהבלוג של החיפושית כמובן, הכנתי גם בשבוע שעבר בתבנית אחרת.

הכנתי גם בולונז מסייטן בשביל יאן הסרבן, שיהיה לו לפסטה של היום ומחר.

וזהו להיום..
 

Ofericko

New member
ומחמאה זה טבעוני


 

ladybug6

New member
יש מצב שמחר נארח כאן ארוחת ערב

אמנם נהיה מעט אנשים וזה עוד לא סגור אבל בראש כבר מתבשלים לי כמה רעיונות:
- פרחי כרובית בפירורי לחם, או אפויה בתנור ואז מתובלת בלימון ושום
- חצילים שרופים/קלויים עם טחינה וחריף ליד
- פלפלי שושקה ממולאים אורז ועשבי תיבול
- גרטן תפוחי אדמה ברוטב שמנת צמחית ושמרי בירה
- סלט עדשים שחורות עם שלל עשבים ירוקים ועגבניות
- סלט ירוק ברוטב מיוחד
- לקינוח בא לי עוגה עם בסיס של עוגה בחושה ומעל שכבה של קרם נוגט . או טראפלס בציפוי ברס. נראה!
 

ladybug6

New member
חלילה, פרוסים דק דק לעיגולים

ומסודרים במניפה בתבנית, עליהם מזלפים את הרוטב, ואופים.
עוד אין לי מתכון מסודר לרוטב, אם תרצה אשתדל לרשום מינונים מחר (איפה הימים שהייתי משקיעה וגם מצלמת ומעלה לבלוג?!)
 

Ofericko

New member
דאקן דאקן. מיט טעמן? באמת איפה הימים ההם!

בודאי שאני ארצה. וישאק! נכון סוב?
 

ladybug6

New member
טוב, בסוף יצאה ארוחה די דומה לתכנון

שזה נדיר..
במקום ממולאים עשיתי בסוף פאי בשר (זה שבבלוג), במקום סלט עדשים עשיתי מג'דרה. ומעבר לזה היו חצילים בתנור שנחרצו ונדחסו לתוכם חתיכות של שום מתובל בשמן זית ומלח גס. אחרי האפייה הם קיבלו צריבה של ברנר בשביל טעם קצת שרוף, כזה שהקהל פה אוהב, אני פחות. הוגש עם טחינה ומטבוחה מעגבניות ופלפלים מתוקים+חריפים. היו גם פרחי הכרובית בפירורי לחם, הגרטן תפו"א וסלט ירוק.
לקינוח הכנתי עוגה עם בסיס של עוגת שוקולד, מעליה קרם עם נוגט. יצא נחמד, לא מפיל. היה גם אבטיח ופיצוחים ושקדים ירוקים בשביל המונדיאל וזה.

לצערי לא הספקתי לצלם שומדבר!
וגם לא למדוד כמויות.
אבל, הנה הנחיות לגרטן שמלבד העובדה שלא הספיק להיצרב כראוי, יצא מהמם. בהזדמנות אעלה גם לבלוג, אבל לבינתיים:
בישלתי משהו כמו רבע/שליש כרובית במים עם מלח עד שהכרובית היתה ממש רכה ומתפוררת. סיננתי וייבשתי. טחנתי בבלנדר מוט ביחד עם 3/4 מיכל של שמנת לבישול של אלפרו, הרבה מלח (התפו"א תפלים אז הרוטב צריך להיות מלוח מאוד), פלפל לבן, חצי כפית שמרי בירה, מעט מוסקט. עיבדתי לקרם חלק. כבר ככה הוא טעים מאוד.
בסיר קטן חיממתי כמה כפות של שמן זית עם כמה שיני שום חתוכות לחצאים/רבעים, טיגנתי על אש קטנה עד שהם התרככו קצת (לא נשרפו..). הוספתי כף קמח וערבבתי. הוספתי את הרוטב הלבן הטחון ועוד קצת מים לדילול, ובישלתי איזה 2 דקות.
את התפו"א פרסתי לפרוסות עגולות של איזה 2 מ"מ, בערך 5 תפו"א בינוניים-גדולים. שמתי בתבנית ושפכתי על זה את רוב הרוטב. ערבבתי וסידרתי בשכבות אחידות פחות או יותר. עשיתי קצת חורים עם סכין דקה וחדה, כדי שהרוטב יחלחל בין הכל. זילפתי מעל את שארית הרוטב. מעל הכל גיררתי דק קצת גבינ"צ טבעונית של צ'יזלי שבמקרה נשארה לי במקרר, אבל זה ממש לא חובה.
כיסיתי בנייר כסף ואפיתי על 200 מעלות עד שהתרכך. הורדתי את הנייר ונתתי לזה להיצרב. כדאי לתת לזה להשחים יפה, אני לא הספקתי ממש להשחים, אבל עדיין יצא טעים מאוד..

האורחים התלקקו ואמרו שאם לא היו יודעים מראש שהאוכל טבעוני, לא היו מנחשים לעולם
 

ladybug6

New member
ובעצם, יש גם סלסלת פטריות שמפיניון

קטנטנות, שצריכות למצוא ייעוד, ויש גם איזה 10 פלפלונים אדומים גמדיים ומתקתקים שצריך לחשוב מה לעשות איתם. חשבתי למלא אותם במשהו אבל אני חוששת שבישול ידגיש את המרירות הממילא-קיימת שלהם, וגם כמות קטנה יחסית.. לא שווה להתאמץ. אז נראה..
 

merav999

New member
כאן יש

פסטה מרצועות זוקיני ברוטב שמנת (אלפרו), פטריות, ערמונים ויין לבן.

מיקס אורז של סוגת (אורז שחור אדום ובר אם אני לא טועה).

שעועית לבנה ברוטב עגבניות.

ממולאים (קנויים).

יהיה חציל קלוי על האש עם טחינה ועוד כל מיני סלטים.
 

merav999

New member
שאלה על הכנת אורז מלא, יצא לי דייסתי

השריתי במים לפני הבישול. בהוראות כתוב לשים על כל כוס 1 ורבע כוס מים. על 2.5 כוסות אורז שמתי 5 וקצת כוסות מים.

איך מכינים שייצא אחד אחד? פחות מים, לא להשרות?

תודה
 

Ofericko

New member
וגם הפסטה שמנת וערמונים....


האמת שאצלנו בצפון עדיין קריר עד קר בערבים ובלילות.
 
אצלנו לקינוח הערב: קראמבל רובארב!

איזו שמחה, מצאתי בקצה שוק הכרמל דוכן שמוכר רובארב (ריבאס), אז יהיה קינוח בטעם של ילדות...
למנה ראשונה גספאצ׳ו, המרק של הקיץ
למנה עיקרית פטריות פורטבלה מושרות בשמן, חומץ בלסמי, שום ועשבי תיבול - וצלויות
פסטה מוקפצת עם מרווה ופרוסות קישואים, שום, לימון
סלט חסה

כולם מחכים מאד לקינוח
קניתי כמות ענקית ואני מקפיאה שיהיה להמשך הקיץ
 
למעלה