טוב, בסוף יצאה ארוחה די דומה לתכנון
שזה נדיר..
במקום ממולאים עשיתי בסוף פאי בשר (זה שבבלוג), במקום סלט עדשים עשיתי מג'דרה. ומעבר לזה היו חצילים בתנור שנחרצו ונדחסו לתוכם חתיכות של שום מתובל בשמן זית ומלח גס. אחרי האפייה הם קיבלו צריבה של ברנר בשביל טעם קצת שרוף, כזה שהקהל פה אוהב, אני פחות. הוגש עם טחינה ומטבוחה מעגבניות ופלפלים מתוקים+חריפים. היו גם פרחי הכרובית בפירורי לחם, הגרטן תפו"א וסלט ירוק.
לקינוח הכנתי עוגה עם בסיס של עוגת שוקולד, מעליה קרם עם נוגט. יצא נחמד, לא מפיל. היה גם אבטיח ופיצוחים ושקדים ירוקים בשביל המונדיאל וזה.
לצערי לא הספקתי לצלם שומדבר!
וגם לא למדוד כמויות.
אבל, הנה הנחיות לגרטן שמלבד העובדה שלא הספיק להיצרב כראוי, יצא מהמם. בהזדמנות אעלה גם לבלוג, אבל לבינתיים:
בישלתי משהו כמו רבע/שליש כרובית במים עם מלח עד שהכרובית היתה ממש רכה ומתפוררת. סיננתי וייבשתי. טחנתי בבלנדר מוט ביחד עם 3/4 מיכל של שמנת לבישול של אלפרו, הרבה מלח (התפו"א תפלים אז הרוטב צריך להיות מלוח מאוד), פלפל לבן, חצי כפית שמרי בירה, מעט מוסקט. עיבדתי לקרם חלק. כבר ככה הוא טעים מאוד.
בסיר קטן חיממתי כמה כפות של שמן זית עם כמה שיני שום חתוכות לחצאים/רבעים, טיגנתי על אש קטנה עד שהם התרככו קצת (לא נשרפו..). הוספתי כף קמח וערבבתי. הוספתי את הרוטב הלבן הטחון ועוד קצת מים לדילול, ובישלתי איזה 2 דקות.
את התפו"א פרסתי לפרוסות עגולות של איזה 2 מ"מ, בערך 5 תפו"א בינוניים-גדולים. שמתי בתבנית ושפכתי על זה את רוב הרוטב. ערבבתי וסידרתי בשכבות אחידות פחות או יותר. עשיתי קצת חורים עם סכין דקה וחדה, כדי שהרוטב יחלחל בין הכל. זילפתי מעל את שארית הרוטב. מעל הכל גיררתי דק קצת גבינ"צ טבעונית של צ'יזלי שבמקרה נשארה לי במקרר, אבל זה ממש לא חובה.
כיסיתי בנייר כסף ואפיתי על 200 מעלות עד שהתרכך. הורדתי את הנייר ונתתי לזה להיצרב. כדאי לתת לזה להשחים יפה, אני לא הספקתי ממש להשחים, אבל עדיין יצא טעים מאוד..
האורחים התלקקו ואמרו שאם לא היו יודעים מראש שהאוכל טבעוני, לא היו מנחשים לעולם