מה נסגר עם העולם?

Liliumit

New member
מה נסגר עם העולם?

משהו שמאוד מאוד מציק לי לגבי התנהלות העולם היום...
הסמארטפונים, והפייסבוק.

סמארטפונים. אני מסתובבת עם טלפון שיש בו סנייק, סמסים ושיחות. התגובה האוטומטית היא, "מה זה? תחליפי תחליפי".
לכולם היום יש סמארטפונים, אייפונים, גלקסי. לא מכירה מישהו שלא.
זה לא שאני מתנגדת גדולה לטכנולוגיה או איזה סבתא חסרת חיים שכל היום בבית, אבל נהיה מין נוהל כזה שאפילו כשיוצאים לפאב - כולם בטלפונים.
הלו? מה נהיה? אנשים משתעבדים לטלפונים. לוואטסאפ. למה צריך וואטאסאפ כשחברים לידכם?
למה צריך כל הזמן להתעסק בשאר העולם ולא בבן אדם שנמצא מולך כרגע? אנשים מפוקסים בכל העולם מלבד שיחה אמיתית.
קנדי קראש. נסיעה באוטובוס? הליכה לקניון? צריך להעביר את הזמן? אוטומטית מעבירים לאיזה משחק טיפשי בטלפון. ודווקא ברגעים הכי משעממים יוצרים את הדברים הכי מעניינים.
ממש מרגיש לי שאין כזה דבר שאני בשיחה עם מישהו והוא באמת איתי. איתי, בלי לשלוח רגע בוואטאספ, בלי לבדוק שניה משהו בפייסבוק ובלי הקנדי קראש.
עוד דבר - היום אין כזה דבר ליהנות מיציאה אם לא מתעדים אותה. צ'ק אין, סטטוס בפייסבוק, וגולת הכותרת - תמונות! תמונות תמונות תמונות.
כשאנשים מתחילים להצטלם אני מבינה שהם הגיעו לשיא של הערב ומכאן אפשר רק לרדת.
מחקתי פעם את הפייסבוק לחצי שנה, החזרתי ומאז אני רק מנסה למחוק אותו שוב ושוב ושוב. לא עובד כבר כשכל החומר למבחן נמצא בקבוצה המחורבנת של הלימודים!
מה זה פייסבוק? מה זה?
רק להסתכל על חיים של אחרים שבקרוב המקרים לא מעניינים אותנו בכלל. אנשים שאם לא היה לנו אותם בפייסבוק, למי היה אכפת מהם?
ברור שיש יתרונות, אבל החסרונות בעיני הרבה יותר גדולים.
אנשים משועבדים לחרא הזה!! משועבדים להראות לאנשים דברים שהם לא. לשווק את עצמם לעולם. למי? לאנשים שבלי הפייסבוק הם לא היו רואים ממטר.
"בזכות הפייסבוק אני שומר על קשר על אנשים שלא הייתי שומר עליהם בלי הפייסבוק..."
בדיוק.
אם אנשים מספיק חשובים לנו, היינו מרימים טלפון, לא פותחים שיחה בצ'אט. כן כן, גם לאנשים מחו"ל, יש סקייפ בשביל זה.
בחיים לא הייתי מסתכלת על התמונות של החתונה של ההיא, ועל התמונות מהלימודים של ההוא, ועל החבר של החברה של האלה. מה זה מעניין אותי??

וזה לא שאני שופטת. פשוט הסמארטפונים והפייסבוק המחורבן הזה הפכו לחלק אינטגרלי בחיים שלנו, שלפעמים אנשים לא יודעים לעשות את ההבדל בין זה לבין החיים האמיתיים.
ומה עם הילדים שלנו? ילדים שבגיל 12 כבר פתחו חשבון בפייסבוק וקבוצה בוואטסאפ.
איך הם ידעו לחיות באמת? איך הם ידעו לעשות הפרדה?
לחיות חיים אמיתיים. בלי לבחור בכל כך הרבה אופציות.

האאא העולם השתגע.
ממזמן כבר

Black Balloon

New member
אני כ"כ כ"כ מסכימה איתך

אנשים כ"כ שקועים בריקנות הזאת, שזה מחרפן.
אני כבר כמעט שנה בלי פייסבוק, וואלה, לא חסר לי. וכן, הופ, פתאום כל ה"חברים" נעלמו..

Hawkgirl

New member
את מתארת 2 קיצונים

אבל יש גם באמצע. את לא צריכה להיות קיצונית לפה או לפה.

ofleibo

New member
את מתארת משהו מאוד מאוד קיצוני...

הקיצוניות היא לא דבר טוב- אבל אני בטוח שלא כולם בקיצון הזה שאת מתארת.

אני יודע שאני וחברים שלי לא עושים את זה- לא צ'ק אין, תמונות פעם בהמון זמן.
אני בחו"ל כבר כמה חודשים והפייסבוק זה דרך טובה לעבוד על דברים וקשרים שנשארו בארץ- במיוחד שיש הפרש שעות משמעותי ולהתקשר כמעט לא בא בחשבון.

ובאותו עניין- פייסבוק הוא כלי חברתי-תקשורתי. הוא הפך לכלי תקשורת עם חניכים כשהייתי עובד עם נוער- ועשה את זה מושלם.

אני מסכים איתך בנושא שזה הפך לעניין קיצוני ובעיקר מראה רק חיים מבויימים ולא חיים אמיתיים- כולם תמיד מחייכים ונראים טוב וכו' וכו'...
פייסבוק זה בעצם אוסף רגעי האושר של האדם- ובגלל זה אנשים מנסים להשיג כמה שיותר חברים וככה להראות כמה הם מוצלחים- וחבל שכך.

Liliumit

New member
נכון, וזה עצוב.

ברור שיש יתרונות..
ואני שמחה בשבילך ובשביל הסובב אותך שאתה לא מכיר את הקיצוניות הזאת שבאיזור שלי זה כנראה בשגרה.

ofleibo

New member
אז את מוזמנת לבוא ולהכיר את האיזור הלא קיצוני

שאני נמצא בו...

זה באמת נשמע ממש קיצוני.

ruven7

Active member
אני גר לא רחוק מבית ספר שהרבה מדרגות מובילות

אליו,ושומע על ילדים שלפעמים נופלים כי הפרצוץ שלהם תקוע במסך.
אני לא מדבר על אלה שעלולים להרוג מישהו כי בער להם לשלוח סמס בנהיגה.

הפייסבוק כן עוזר לשמור על קשר

יש לי בני דודים, שהם לא בטווח גיל שלי, אבל חשוב לי להיות איתם בקשר, יש לי המון בני דודים, גם בני דודים שגרים בחו"ל, זה עוזר לשמור על קשר, אבל כשאני עם אנשים זה חשוב לי להיות איתם ולא עם הנייד שלי, כי אחרת מה הטעם להפגש??? גם אני מתעצבנת כשאנשים נפגשים אחד עם השני אבל בעצם יותר מתעסקים בנייד, זה מרגיז!!!

ruven7

Active member
אז למה לא מייל רגיל?

אפשר לשלוח מייל לכמה שרוצים.
לא חייבים את הפייסבוק כדי לשמור על קשר.

Puskas

New member
למה לא מורס?

למה לא יונה? למה לא מכתבים בדואר?
כי מייל מסורבל יותר בעוד בפייסבוק פתוח כל הזמן ברקע ומעביר עדכונים מהר יותר..
כי במייל צריך להכניס כתובת ולהקפיד על כותרת ותוכן בעוד בפייס סתם פותחים הודעה וכותבים משהו זריז..
כי בפייס יכולים לענות לך תוך שנייה (יענו צ'ט) בעוד המייל מתנהל לאט בהרבה ולא מאפשר שיחות רציפות (מייל זה כמו פורום).

אבל אני בכלל חושב שצריכים לחזור לשיטה של שליחים על סוסים.

ruven7

Active member
אתה ממש מגזים ומקצין

רוצה,תשתמש בפייסבוק, מאות מליונים עושים את זה.
זה יכול להיות אמצעי נוח, אבל בסך בכל-לטעמי-זו פלאפורמה רדודה, אין באמת פרטיות ומי שיש לו 3000 'חברים' ומרגיש טוב עם זה-יבושם לו.
אנשים מטיילים בעולם צמודים לסלולר ומרגישים חובה להעלות כל תמונה בו ברגע לפייסבוק,לעדכן כל שטות ולעשות לייק לכל שטות.
זה ממכר.רבים לא מציבים גבולות וחיים בשביל זה, במקום שזה יהיה כלי עזר.
מכאן לחזור ליוני דואר או שליחים על סוסים המרחק גדול מאד וסתם הקצנה.

Puskas

New member
u just don't get it..

זה לא העניין של 3000 חברים (ולי יש 400), זה לא חייב להיות חברים קרובים..
הפלטפורמה הזו מאפשרת לך לשמור על קשר עם אנשים שלא בטוח שהיית מתאמץ יותר בשבילם לולא זה היה פשוט כל כך..
זו פלטפורמה שמאפשרת לך למצוא מקומות בילוי ואיך להגיע אליהם,
היא מאפשרת לסטודנטים שבינינו (אני בין היתר) לקבל חומר לימודי וסיכומים מצוינים מבלי שאני צריך לעבור בן אדם בן אדם במכללה או בספרייה..
כל מי שאיתי בתואר נמצא בקבוצה מרוכזת ואנחנו מעלים סיכומים, הבהרות לגבי נושאים שונים, עוזרים אחד לשני בעבודות ולקראת מבחנים וכו'..
הפייסבוק היום זו פלטפורמה גם להיכרויות רומנטיות ואפילו פלטפורמה שתופסת המקום של alljobs בחיפוש עבודה.. למה?
כי בניגוד לאתרים כמו אולג'ובס, בניגוד לחברות כוח אדם, פה מי שמציע לך משרות ועוזר לך לחפש עבודה, אלו אנשים כמוך, בגיל שלך ובסטטוס שלך..
יש קבוצות שלמות של אנשים שמציעים עבודות לאחרים.. בלי מנוע חיפוש, בלי שתהיה תלוי באילו חברות במשק עובדות עם אילו חברות כוח אדם וכו'..
הכל אישי וישיר יותר.

נכון שפייסבוק זה גם משחקים ושטויות.. אבל זה הרבה הרבה מעבר.. זה נותן המון דברים מאוד שימושיים ברמה היום יומית שאתה לא תקבל במייל או בצ'טים או בפורומים.. ולא סתם הפייסבוק גם מחליש את הפורומים.. כי מי צריך עוד אתר כשאפשר לפתוח קבוצה לאותו הפורום, רק בפייסבוק (ולפורום הזה יש קבוצה בפייסבוק).
זה ממכר? אז מה.. גם סיגריות, שוקולד, קוקה קולה, אלכוהול, טלוויזיה ומשקאות אנרגיה הם ממכרים.. ועדיין אנשים צורכים אותם על בסיס קבוע וחיים יופי עם ההתמכרות הזו..
גם האינטרנט ככלל, בלי קשר לפייס, זו התמכרות ולא ניראה שלך יש בעיה עם זה.
אז פייסבוק זה סה"כ עוד משהו ממכר אבל גם עוזר מאוד בחיים.. רוב האנשים צורכים אותו ברמת הסביר וזה שיש כמה מכורים קשים זה לא אומר שהפייס הוא גרוע או שהעולם הולך בכיוון מחורבן ושלילי.. כי מכורים קיצוניים יש גם לסיגריות, אלכוהול וסמים..
וגם בסמים, אם אתה מעשן פעם בשבוע קצת ירוק או חום זה סבבה לגמרי.. אם תתחיל עכשיו לפרק 5 פעמים ביום ראש בנג ואז תעבור לשורות אז זה רע מאוד..

כל דבר טוב במידה, רוב האנשים אכן טועמים במידה מכל דבר ולא מקצינים.

ruven7

Active member
אני לא אומר שאין תועלת בפייסבוק וטכנולוגיה

בכלל,באופן גורף
טכנולוגיה היא דבר חיובי.אני למשל תלוי בעבודתי באינטרנט ועובד עם מערכות שכולן אונליין, זה כורח המציאות במקרה שלי.
באותו אופן גם פייסבוק יכול להיות שימושי ומועיל בתנאים ואנשים מסויימים-להגיע לקהל מסויים,לקוחות,הצלבה בין מעסיקים למחפשי עבודה, whatever
הבעייה בו כמו בטכנולוגיה בכלל היא מידתיות.
כן,זה ממכר.כשאנשים לא משתמשים בו בצורה נכונה,מעדכנים כל שטות,מצלמים את עצמם בבית קפה או את המנה שהזמינו (וזה קורה) ושולחים לדף שלהם,כל דבר וכל שטות ולא יודעים כבר לעשות את ההפרדה בין הוירטואלי לאמיתי-זו הבעייה.כשילדים בבית הספר מבלים בו שעות ביממה,זה גרוע.
יותר ויותר אנשים מקצינים.זה קל כי הטכנולוגיה של תקשורת המונית כל כך זולה,נגישה,תמיד שם.
אשרי מי שיודע להציב גבולות, יותר ויותר לא.
לדוגמא -לפני שנתיים הייתי בסלובניה וקרואטיה וחלפנו על נופים מרהיבים באמת,חלק מהאנשים (לא ישראלים) פשוט היו שקועים בסלולרי או אייפד והחמיצו המון.אז לשם מה שילמתם 1000 דולר?

אני מאוד מסכים ואת לא קיצונית...

אני בדעה כמוך, הסמארטפונים משתלטים על החיים שלנו בכל דבר. אנשים תקועים עם הפרצוף למטה תקוע בפאלפון, במקום לדבר עם אנשים שנמצאים איתם.
העניין הוא, שכמעט לכל מי שיש סמארטפון יש גם ווטסאפ תקוע איתו ואינסטגרם ומשחקים מגוחכים. זה לא קיצוניות כאשר רוב האנשים משתמשים בהכל.
יש לי פאלפון מיושן, מהנפתחים האלה (מהסוג שנכנס לכיס של המכנס), ואני מסתדר מצוין בלי כל הפונקציות שלא מפסיקים להמציא.
פייסבוק יש לי כי הוא באמת עוזר בלימודים. מעבר לזה, אני כמעט ולא נכנס אליו.

spaysi8

New member
אני לא חושבת שיש הרבה שיתנגדו לדעות שלך

אבל מה לעשות שככה זה היום,
קשה להתנתק כשכולם נמצאים בפנים (כמו שאמרת למשל עם הקבוצה בפייסבוק..)

למעלה