מה נסגר עם העולם?

spaysi8

New member
אה, אגב

אצלנו בחבר'ה יש חוק שאסור להשתמש בפלאפון בבילויים ומי שנוגע בו- לוקחים לו עד לסוף הערב :p

mad alot

New member
כמו שאמרו לך, המצב שאת מתארת הוא קיצוני

רוב האנשים הם איפשהו באמצע.
אבל, אם את באמת מרגישה שכולם בפלאפון בזמן שאת מדברת איתם, אולי את לא מעניינת מספיק.

mad alot

New member
לא זה פשוט פועל על אותו ההגיון בערך.

לא רוצה לשלם טיפ = קמצן
לא רוצים לדבר איתך = משעממת.

mad alot

New member
מה למה למחוק

אני באמת אוהב את המילה הזו.
היא משעשעת על אמת.

המצב הוא לא קיצוני, הוא די נפוץ. ובלי קשר...

העיקרון הוא שאנשים עושים את העבודה שלהם ולכן הם לא צריכים לקבל טיפ. זו לא קמצנות, זו אידיאולוגיה שהזיזה דברים בעולם.

מסכים

התמכרות מטורפת לסמראטפונים וטבלטים.. ציוצים בטוויטר, העלאת תמונות אובססיבית לפייסבוק, צ'יטוט בלתי פוסק בוואטסאפ...
אני יכול לצאת עם חברים, וכל מה שיעניין אותם זה להצטלם / לצ'וטט בוואטסאפ / לשחק בכל מיני משחקים בסמארטפון.

אני גם רואה את זה במקום העבודה שלי: יש עובדים שכל הזמן מתעסקים בפלאפון במקום אמממ.. לעבוד.
הטכנולוגיה פשוט השתלטה לנו על החיים.
אנשים כבר לא מתקשרים לאחל מזל טוב - הם כותבים הודעות בפייסבוק.
אנשים כבר לא מתקשרים למסור תנחומים על פטירה - הם כותבים הודעות בפייסבוק.

אני לא מרגיש שהפייסבוק הרחיב את הקשרים החברתיים שלי, הוא תוקע חומה בינך לאנשים. במקום להיפגש ולדסקס, יושבים מול המחשב כל היום ומצ'וטטים ומגיבים לסטטוסים ומעלים תמונות.

וכן - גם אותי לא מעניין לראות תמונות ולקרוא סטטוסים של אנשים אחרים, אפילו בני משפחה. מעדיף אינטרקציה פנים מול פנים.

אממ...

הזכרת לי תקופה שגם אני ספגתי ביקורת בלתי פוסקת על הנייד שלי, אנשים זרים ברכבת היו פונים אלי ושואלים אם לא הגיע הזמן להחליף פלאפון, כשהסברתי שאני בהתחייבות ולשדרג יעלה לי סכום מכובד הם לא הבינו למה זה בכלל שיקול, ואפילו זכיתי להישאל "למה לסבול" - על זה עניתי שאני ממש לא סובלת מזה שהפלאפון שלי לא יפה כמו אחרים.

זה היה לפני 14 שנים, כשהיה לי מכשיר אריקסון אם מישהו זוכר, שלשדרג אותו לנוקיה או מכשיר אחר שהיה אז מודרני היה עולה לי כמו 3 וחצי משכורות צבאיות, ולכן העדפתי להמתין עוד מספר חודשים לסיום ההתחייבות ואז שידרגתי למכשיר שהיה אז שיא השכלול - אבל עדיין ההבדל העיקרי בינו לבין המכשיר הקודם היה המראה החיצוני, באותה תקופה הפונקציה העיקרית שהבדילה בין המכשירים היו המשחקים, לפעמים גם הצלילים. ביקורות תמיד יהיו ותמיד הן יהיו מטופשות ולא רלוונטיות.

Liliumit

New member
אין על טלפוני סנייק!

היה לי אייפוד ומכרתי אחרי חודש כי הוא לא נתן לי ללמוד בשקט ><

Besessenheit

New member
אני לגמרי מסכימה עם הרב המוחלט.

יש לי חברה שלא משנה לאן אני והיא נצא - לים, לפאב, אצלה בבית - היא מולי מתחילה להכנס לוואטסאפ. אלא אם כן מישהו בבית החולים זה יכול לחכות!!!! זה מטריף אותי אבל אין עם מי לדבר.

גם ידיד אחר שלי ככה - יצאנו אתמול והוא כל הערב תקוע שם ואני יוצאת עליו שזה ממש לא לעניין - יצאת איתי? לא יקרה כלום אם השיחות העמוקות שלך בוואטסאפ יחכו עוד שעתיים.

הייתי עכשיו בסרט - באמצע הסרט אותה חברה ועוד מלא אנשים נכנסים לוואטסאפ. מה נסגר עם זה?! אפילו באמצע סרט?! למה אתם טורחים לצאת מהבית בכלל...?

הקטע של הפייסבוק - בתור אחת שלא ממש גרה בארץ (לומדת בחול) אני באמת צריכה את הפייסבוק כדי לשמור קשר עם האנשים מהארץ. ולא - טלפון ממש לא בא בחשבון מן הסתם...

יש כאלה שהדברים האלה השתלטו על החיים שלהם ויש כאלה שיכולים להתמודד עם זה בצורה נורמלית. אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה העלתי תמונות לפייסבוק. ויש כאלה לעומת זאת שמעלים כל פעם שהם יוצאים לזרוק זבל. ברצינות.

EdisonGirl

New member
בגדול - מסכימה עם מה שאת אומרת

במקום שהנגישות הטכנולוגית תעזור לנו לעשות דברים בצורה מהירה ויעילה יותר, היא רק גוזלת מאיתנו עוד זמן ועוד חיי חברה...

מצד שני, אני לא בעד לוותר על הטכנולוגיה, אלא פשוט לאזן.
כן, יש לי מאות חברים שלא הייתי שומרת איתם על קשר ובטח שלא יודעת מה מתרחש בחייהם לולא היו לי בתוך המחשב (בפייסבוק). אז למה בפייסבוק כן? כי הם חשובים לי. פשוט 24/7 לא יכולים להתחלק לכל המטלות שלי + שמירה על קשר עם כל האנשים שחשובים לי. הפייסבוק מקל עליי בטירוף בקטע הזה, ואני דווקא מרוצה מאוד מהעניין.
ובאייפון? אני עושה הכל! מספיק לפגוש אותי פעם אחת כדי להבין שכל החיים שלי מתרחשים דרך האייפון, ואין לי אפילו משחק אחד
אני מנהלת את הלו"ז שלי, כותבת, מסכמת ומתעדת שיעורים, מזמינה תורים, עושה פעולות בחשבון הבנק, משלמת חשבונות וכן הלאה. כל מה שאפשר לעשות שם- אני אצה רצה לנסות!
בעיניי זה גאוני שפוטנציאל כזה טמון במרובע קטנטן.
ואיך אני שולטת בכל ים המידע שזורם אליי? פשוט מאפשרת לעצמי לכבות אותו, אם זה באמצעות השתק ואם זה באמצעות ניהול הנוטיפיקיישנס של האפליקציות השונות באופן דינאמי. מפעילה את ההתראות ומכבה אותן לסירוגין, ושולטת גם באופן בו ההתראות יופיעו. אני לגמרי שולטת במערכת היחסים שלי עם הטכנולוגיה, ולא היא בי, גם אם מדובר במערכת יחסים צמודה

למעלה