זה כמו להגיד
שיש אנשים שחיים יופי בלי אינטרנט (ובאמת יש כאלו בעולם המערבי) אבל זה לא משנה כלום..
ברומא תתנהג כרומאי ואם אתה חי בעולם שהולך ומתקדם טכנולוגית אז תתקדם איתו..
הרי עד לפני 20 שנה היו בוודאי אנשים שלא הבינו למה צריך את המחשב הביתי הזה..
למה צריך את הדבר הגדול והמכוער הזה בבית כאפשר לקנות איזה מיקסר או משהו כזה..
כיום בלי ידע בסיסי פלוס במחשבים כבר קשה מאוד למצוא עבודה, בטח ובטח עבודה טובה..
גם רישיון אולי לא היה קריטי להרבה אנשים מיושנים עד לפני 25-30 שנה אבל היום איך אפשר בלי זה?
העולם מתקדם ומי שמתעקש מתוך עיקרון מוזר להישאר מאחור, גורלו יהיה חיים קשים..
הרי עוד 5-10 שנים (אם לא כבר עכשיו), החיים יחייבו כל אחד שרוצה להגיע למשהו בעולם הזה, להחזיק סמארטפון, להבין במחשבים וכו'..
למה לא להתקדם עם התהליך? לא שסבלתי עם המכשיר הקודם שלי (גם טאץ' מתקדם אבל לא סמארטפון),
אבל אני חוסך כסף בזכות הווטסאפ והטנגו, אני לא צריך יותר כמעט באף מצב מצלמה דיגיטלית, שעון על היד, מכשיר GPS חיצוני או אפילו מחשב..
הכל יש לי בתוך מכשיר אחד קטן וגאוני שפשוט הופך את החיים שלי לקלים בהרבה..
ברור שאני משחק בו גם עם אפליקציות שונות, ברור שלא כל אפליקציה שיש לי היא הכרחית או אי פעם תהיה כזו..
אבל היי, אבל יש אפליקציה של רשימת קניות ואם יש אפליקציה למסעדות אז למה לא?
בשורה התחתונה, הטכנולוגיה חשובה וחיובית ברובה, סמארטפון ופייסבוק הם חלק גדול ממנה,
למה ללכת בכוח נגד הזרם? יש לך זימים ויכולת לנשום מתחת למים?
ושורה אחרונה על הפייסבוק, האתר הזה הפך ממש למורה פרטי, למקור מידע ענקי ומרוכז ולדרך לשמור על קשר עם עשרות אנשים במקביל ובקלות..
מעבר לכך הוא מאפשר לי לברר על מקומות בילוי שלא מתחזקים אתרי אינטרנט (מאז הפייס, הרבה אתרים נסגרו והרבה מקומות מוותרים פשוט על אתר לטובת עמוד פייס), לקרוא מידע שונה וזה ממש אחלה! כל בעיה או דילמה, אני יכול לפתור בעזרת הפייס והאנשים שבו.. אז למה לא בעצם?
למה להכריח את עצמי לשבת בספרייה בשביל חומר לימודי? למה להכריח את עצמי לעשות מלא טלפונים ביום למספר מצומצם של אנשים בשביל מידע לפני מבחן או בכלל מידע על מקום בילוי מסוים או אטרקציה מסוימת בארץ?
אני מאמין שכמו שאותם סקפטיים זלזלו בחשיבות האינטרנט, יבינו עוד כמה שנים שהפייסבוק והסמארטפונים הם באותו LEVEL של חשיבות.