מה נסגר עם העולם?

EdisonGirl

New member
המון- כן

יותר מידי? אף פעם אין יותר מידי בעיניי, כל עוד הכל רלוונטי לי

Puskas

New member
דמגוגיה נוראה!

אף אחד מעל גיל 18 לא משועבד לפייסבוק או לווטסאפ, אנשים פשוט מקלים לעצמם את החיים ונעזרים בכלים הללו.
למה להתחיל להשיג טלפונים של אנשים שבחיים לא דיברת איתם או להתחיל לחפש אותם ב144 רק בשביל לשאול משהו לקראת מבחן או עבודה כשאפשר פשוט להצטרף לקבוצת הפייסבוק של השנה שלך בתואר ולהיעזר ב-200 אנשים ויותר, חכמת המונים.
למה לעזאזל שאני אבזבז כסף על שיחות או SMSים כשאפשר לעשות הכל בחינם בווטסאפ או טנגו?
מה רע בצילום ותיעוד של ערבים מהנים? אז פעם לא היו מתעדים ככה כי או שלא היו מצלמות או שלא היה נוח או שהיה מגוחך להגיע למקום בילוי עם מצלמה דיגיטלית מגודלת..
היום יש סלולר עם מצלמה מעולה ויש אפליקציות צילום טובות אז למה לא? לצלם זה להשתעבד?
וזה שאנשים נכנסים לווטסאפ כשהם בחברת אחרים זה אולי כי זה שהם מתכתבים איתו לא נמצא שם במקרה? חשבת על זה?

חלאס כבר עם הבלבול מוח הדמגוגי הזול הזה של "אם היה חשוב היינו מרימים טלפון" ומה זו הצביעות הזו שסקייפ זה בסדר מבחינתך אבל ווטסטאפ ופייס הוא השטן?
לא רוצה להסתכל על תמונות אז אל תסתכלי נשמה שלי.. אף אחד לא מכריח אותך ללחוץ על התמונה בפייסבוק ולדפדף נכון?
גם העיתון לא הכל מעניין אותך ועדיין את קוראת עיתון, גם באתר YNET או וואלה לא הכל מעניין ובכל זאת את נתקלת בזה בחצי עין כשאת מדפדפת בדף הראשי..
וזה שיש לך מכשיר של סנייק זו בעיה שלך וזה מקשה על החיים שלך.. רוצה GPS? את צריכה מכשיר נפרד, רוצה לדבר? את משלמת על שיחה או SMS שגרתי..
רוצה לצלם? את צריכה להביא מכשיר נפרד, רוצה לשלוח מייל או לגלוש באינטרנט? חכי שתגיעי הביתה ואם במקרה זה משהו דחוף אז אכלת אותה..
רוצה לדבר עם ההורים שבחו"ל? תשלמי 7-8 שקל לדקה כי אין לך ווטסאפ או טנגו..
החיים שלך, תרצי או תרצי, קשים ומסובכים יותר בלי סמארטפון ואם תסגרי את הפייס הם יהפכו לקשים עוד יותר..
תתפלאי יקירתי אבל אפשר להחזיק סמארטפון וחשבון פייסבוק ועדיין להיות טיפוס חברתי ולנהל חיים מגוונים.. לא יודע באיזה הזויים נתקלת אבל כל מי שאני מכיר מצליח לשלב יופי של הקדמה והטכנולוגיה לצד הקשרים החברתיים המסורתיים.

אגב.. למה את צריכה אינטרנט בכלל? סתם שטן של קדמה.. למה גוגל books או גוגל סקולר? למה גוגל בכלל? בואי נחזיק כל אחד בבית 400 כרכבים של אנציקלופדית אביב ונמשיך לחיות על מידע שחלקו הגדול לא מעודכן וכל פעם שנרצה מידע קטן, נצטרך לחפור במאות עמודים..

בחייך.. הלאה..

Black Balloon

New member
זו ממש לא דמגוגיה

לא אומרת שכולם כאלה, אבל הרבה מאוד אנשים כ"כ שקועים בעולם הפייסבוק ובסמארטפונים שלהם, שהם מתעלמים מהעולם האמיתי. ואני מכירה לא מעט כאלה.
ולמה שהחיים יהיו קשים ומסובכים בלי פייסבוק? מה זה, מכשור רפואי?עובדה שיש אנשים בלי פייסבוק והם מסתדרים לא רע, אם לא יותר טוב.

Puskas

New member
זה כמו להגיד

שיש אנשים שחיים יופי בלי אינטרנט (ובאמת יש כאלו בעולם המערבי) אבל זה לא משנה כלום..
ברומא תתנהג כרומאי ואם אתה חי בעולם שהולך ומתקדם טכנולוגית אז תתקדם איתו..
הרי עד לפני 20 שנה היו בוודאי אנשים שלא הבינו למה צריך את המחשב הביתי הזה..
למה צריך את הדבר הגדול והמכוער הזה בבית כאפשר לקנות איזה מיקסר או משהו כזה..
כיום בלי ידע בסיסי פלוס במחשבים כבר קשה מאוד למצוא עבודה, בטח ובטח עבודה טובה..
גם רישיון אולי לא היה קריטי להרבה אנשים מיושנים עד לפני 25-30 שנה אבל היום איך אפשר בלי זה?
העולם מתקדם ומי שמתעקש מתוך עיקרון מוזר להישאר מאחור, גורלו יהיה חיים קשים..
הרי עוד 5-10 שנים (אם לא כבר עכשיו), החיים יחייבו כל אחד שרוצה להגיע למשהו בעולם הזה, להחזיק סמארטפון, להבין במחשבים וכו'..
למה לא להתקדם עם התהליך? לא שסבלתי עם המכשיר הקודם שלי (גם טאץ' מתקדם אבל לא סמארטפון),
אבל אני חוסך כסף בזכות הווטסאפ והטנגו, אני לא צריך יותר כמעט באף מצב מצלמה דיגיטלית, שעון על היד, מכשיר GPS חיצוני או אפילו מחשב..
הכל יש לי בתוך מכשיר אחד קטן וגאוני שפשוט הופך את החיים שלי לקלים בהרבה..

ברור שאני משחק בו גם עם אפליקציות שונות, ברור שלא כל אפליקציה שיש לי היא הכרחית או אי פעם תהיה כזו..
אבל היי, אבל יש אפליקציה של רשימת קניות ואם יש אפליקציה למסעדות אז למה לא?
בשורה התחתונה, הטכנולוגיה חשובה וחיובית ברובה, סמארטפון ופייסבוק הם חלק גדול ממנה,
למה ללכת בכוח נגד הזרם? יש לך זימים ויכולת לנשום מתחת למים?

ושורה אחרונה על הפייסבוק, האתר הזה הפך ממש למורה פרטי, למקור מידע ענקי ומרוכז ולדרך לשמור על קשר עם עשרות אנשים במקביל ובקלות..
מעבר לכך הוא מאפשר לי לברר על מקומות בילוי שלא מתחזקים אתרי אינטרנט (מאז הפייס, הרבה אתרים נסגרו והרבה מקומות מוותרים פשוט על אתר לטובת עמוד פייס), לקרוא מידע שונה וזה ממש אחלה! כל בעיה או דילמה, אני יכול לפתור בעזרת הפייס והאנשים שבו.. אז למה לא בעצם?
למה להכריח את עצמי לשבת בספרייה בשביל חומר לימודי? למה להכריח את עצמי לעשות מלא טלפונים ביום למספר מצומצם של אנשים בשביל מידע לפני מבחן או בכלל מידע על מקום בילוי מסוים או אטרקציה מסוימת בארץ?

אני מאמין שכמו שאותם סקפטיים זלזלו בחשיבות האינטרנט, יבינו עוד כמה שנים שהפייסבוק והסמארטפונים הם באותו LEVEL של חשיבות.

Liliumit

New member
אתה לא קורא את השורה התחתונה

הקטע הוא לא ש"הפייסבוק זה השטן!!! האייפון עוד יהרוס את כולנו!!"
זה מה שקורה לאנשים שמתמכרים לדברים האלה.
אז כן, יש יתרונות לפייסבוק, וגם יש הרבה יתרונות לסמארטפונים,
אבל כשאנשים לא יודעים לשלוט על המינון והם חייבים את זה זמין לידם באופן כפייתי זה גרוע, בלי קשר לדמגוגיה זולה.

אנשים היום רגילים שהכל בא להם בקלות. הם כבר שכחו מה זה להתאמץ בשביל משהו שהם רוצים שיהיה להם.
אנשים מתנוונים לאט לאט. אנשים כועסים כשלא מגיע להם מה שהם רצו עכשיו, ילדים גדלים לתוך תרבות המיקרו, לתוך ה"כאן ועכשיו",

אז אולי יש אנשים שככה טוב להם,
לי נראה שזה משהו שיהרוס אותנו בסוף.

Puskas

New member
זו דמגוגיה

כי כתבת הודעה שהיא לכאורה על תופעה ולכאורה מעידה על כיוון שלילי מאוד אליו העולם הולך וזה לא נכון..
הרוב המוחלט של האנשים בעולם המערבי כן משלבים חיי חברה בריאים לצד טכנולוגיה,
רוב האנשים בעולם המערבי כן יודעים להתנתק מהמכשירים והאתרים כשצריך..
את ציירת תמונה לפיה לאן שאני לא אפנה אני אמצא מכורים קשים שכבר לא מסוגלים לנהל שיחה אמתית..
אז דבר ראשון זה לא נכון כי אני דווקא רואה שאנשים מנהלים יופי של חיי פנים מול פנים (והמכללה שלי היא מדד טוב כי אני רואה מאות אנשים כל יום ואיך הם מתנהלים בשטח) ודבר שני גם הניסיון לטעון כי ווטסאפ ופייסבוק הם כר פורה של שיחות ריקניות ומטופשות הוא שגוי מראש..
גם בפייס ובווטס אפשר לנהל שיחות עומק.. פשוט זה מסובך יותר כי צריך לכתוב המון.

ולבסוף, מה זה להתאמץ? אנשים לא מתאמצים בשביל כסף ודירה? בשביל רכב חדש או זוגיות טובה?
בטח שמתאמצים ועובדים קשה אבל אם הטכנולוגיה מציעה לך הקלות בתחומים מסוימים אז למה לא?
ותרבות הכאן ועכשיו הייתה כאן מהשנייה הראשונה שקפיטליזם והמרדף אחרי תהילה נחתו..
תרבות אינסטנט לא קשורה בכלל לסמארטפונים או לפייסבוק..

ותסלחי לי אבל יש סתירה כשאת כותבת בהתחלה "הקטע הוא לא ש"הפייסבוק זה השטן!!! האייפון עוד יהרוס את כולנו!!""
ובסוף דווקא כן נותנת פה תחזית יום הדין "לי נראה שזה משהו שיהרוס אותנו בסוף."...
אז כן את מאלו שחושבים שטכנולוגיה זה רע וזה יפגע בעולם.. אז את שייכת למיעוט שולי מאוד..
זכותך להחזיק בדעה הזו אבל כשאת מגבה אותה בסתם הגזמות ודמגוגיה שלא משקפת את המצב בשטח, זה לא מחזיק מים.

Liliumit

New member
לא מסכימה איתך, אז נסכים לא להסכים.

ככה אני רואה את העולם מנקודת מבט שלי ולי זה מאוד חורה.
אתה לא רואה אותה ככה? שמחה בשבילך

Puskas

New member
הרוב המוחלט לא רואה ככה

ואני לא מבין למה צרות של אחרים (לכאורה צרות) מעניינות אותך עד כדי התפוצצות..
זה העולם, אפשר לזרום ואפשר לקטר..
בואי נגיד שיש בעולם הזה הרבה דברים שהייתי מתייחס אליהם ברצינות ותסכול לפני שהייתי משתגע ממציאות דמיונית שבה כולם מכורי סמארטפון ופייס.

ruven7

Active member
זו לא לגמרי דמגוגיה

אני לא נגד הטכנולוגיה ולא טכנופוב.
יש לה הרבה יתרונות,אין ויכוח.
אבל העניין בדיון כאן הוא המינון.
וכשאנשים יושבים בכל מקום מחוברים באינפוזיה למכשיר,לא יכולים להתנתק לשעה וליהנות מבילוי או הצגה בלי לבדוק את הפייסבוק או מה שלא יהיה זו התמכרות ושעבוד.
אני לא אומר שכולם כך,ושאין מי שיודעים לעשות את ההפרדה.
יש לי דף פייסבוק מאד בסיסי, מעט אינפורמציה ותמונה אחת.
לא מעניין אותי להעלות אלפי תמונות,לעדכן סטטוס כל שעה, לטייל בחו"ל וחלילה לא להעלות תמונות.הכיף בטיול הוא להתנתק.אין לי עניין ב-3000 "חברים".
ואני ממש לא רוצה שכאשר אני מנסה ליהנות בהופעה מישהו יתקע לי מסך בוהק מול העיניים.
אבל יש הרבה שלא יכולים אחרת,הם חיים בעולם של קשרים דרך המסך,צמודים למכשיר ופשוט לא יודעים לעשות את ההפרדה והניתוק לשעה.

Puskas

New member
אבל לא כך היא הציגה את הדברים..

היא הציגה את המציאות כאילו שכל המדינה הפכה לזומבים.. כאילו שהטכנולוגיה זה כמו הנאצים, הורסת כל חלקה טובה..
זה לא נכון, הרוב המוחלט שומרים על איזון ולכן להודעת יום הדין הזו אין כל אחיזה במציאות.

ruven7

Active member
מה קשור לנאצים בתגובה שלה..

היא לא מדברת על טכנולוגיה אלא על השימוש המוגזם בה וזה נכון
אני מוצא שיותר מדי לא שומרים על איזון,לא יודעים מתי להפסיק-במיוחד צעירים יותר.

Puskas

New member
הקצנה..

ולנושא, צעירים הם לא כל העולם, ילדים בני 14-18 בסוף הופכים לחיילים שמגנים על המדינה ולבוגרים שמנהלים אותה.
חוץ מצעירים יש גם אנשים בני 30 ומעלה והם לא ממש מתנהלים כמו בני 15 נכון?

אתה מוצא שיותר מדי לא שומרים על איזון ואני דווקא מוצא שהמדינה הזו מאוד יצרנית, מאוד מתקדמת, הכלכלה שלה טובה מאוד,
כל זה לא היה קורה, משתמר ומשתפר לאורך השנים אם אכן היו צומחים פה דורות של זומבים..
גם אלו שנראים לך כמגזימים בשימוש, בסופו של דבר עובדים, מתפרנסים, משכילים ומנהלים משפחה..

אז הודעת ה-21.12.12 שלה לא מחזיקה מים.
היא סתם לקחה קבוצה של בני נוער והחליטה שהם מייצגים את האוכלוסייה כולה.

ruven7

Active member
מה הקשר בין מדינה יצרנית למכורים לטכנולוגיה?

או שילדים גדלים?
אין ספק שיש אנשים יצרנים,חרוצים,משקיענים.אף אחד לא טוען את ההפך.
אבל יש יותר מדי אנשים שנכנסים להרצאה ולא מכבים את הנייד, גולשים מתחת לאף של המרצה (שזה יכול להיות מעליב),יושבים בהצגה עם עין אחת במסך.לא רק בני עשרה.אני רואה את זה מספיק.
אפשר לגדל משפחה ולהיות תלמיד תיכון גם כשאתה מכור לטכנולוגיה.זה יכול לפגוע במידה זו או אחרת, הכל תלוי בך ובגבולות שלך.
טכנולוגיה היא דבר חיובי ומבורך,ההתמכרות לה לא.

Puskas

New member
יפה וזה מה שאני אומר

אם 25-30 אחוז מהאוכלוסיה היו ברמת התמכרות אז ההודעה שלה הייתה במקום..
אבל תאכלס כמה מכורים יש? כמה אנשים יש שההתמכרות שלהם פוגעת להם כבר בחיים ובתפקוד הנורמלי?
אחוזים בודדים כנראה..
רוצה לדבר על התמכרות? תראה מה קורה בסין שם יש מאות מחנות/פנימיות ברחבי המדינה לילדים שהתמכרו ברמה מטורפת למחשבים.. ילדים ובני נוער שיושבים ימים רצופים כל המחשב בלי לאכול, לשתות או לקום מהכיסא.. חלק מהם מתים כך, חלק סתם מגיעים לבית חולים אבל בשורה התחתונה הם ממש סובלים מקריז כשלא נותנים להם לגעת כמה שעות במחשב..
זה לא המצב פה וזה שמישהו גולש או מתכתב תוך כדי הרצאה במכללה או שמישהו לא משתיק את המכשיר בכניסה לקולנוע, זה אולי מעצבן קצת אבל זו לא התמכרות שלילית.. צריך להבין את זה.

ruven7

Active member
אני לא יודע כמה אחוזים

אבל ממש שאני רואה זה יותר מבודדים.
וההערכה שלי-שזה עניין של זמן,זמינות ונגישות קלה והמעגל יתרחב.
אני לא מדבר על ההתמכרות ברמה שאתה מדבר אליה.עם זאת, יש לי אחיין בן 12 שאי אפשר לנתק מהמחשב אלא אם צועקים עליו.ולדעתי הוא ממש לא היחיד.

Liliumit

New member
צ'יל, זריז,

יש יתרונות בכל הדברים האלה,
אבל מה לעשות שאנשים לא יודעים לשלוט ולהגביל את עצמם ואנשים מגיעים למצב שהם מרגיש "חסך בפייסבוק" או ב"קנדי קראש" והם "לא יכולים" בלי הוואטסאפ.

ותרגיע את הנימה שלך, מי ישמע פתחתי עליך פה.
טוב לי להיות "מפגרת טכנולוגית", לפחות אני חיה ת'חיים כמו שהם ולא משועבדת לקופסאות מרובעות.

ג'יז

Puskas

New member
מה את מתגוננת?

כי בהודעה שלי אין סמיילים ופרחים? הכל טוב תרגיעי..
ותעשי לי טובה תפסיקי עם הדמגוגיה בסדר?
אני מכיר המון אנשים שלא משחקים קנדי קראש ולא מכורים לסמארטפון שלהם ואם אני מכיר אנשים כאלו מהסביבה ה"צרה" שלי אז אני מניח שבעולם כולו זה בהיקף גדול בהרבה.. את ממשיכה להיות דמגוגית ולטעון שכל אנשי הסמארטפונים (הפכת אותם לכת) הם מכורי קנדי קראש, אפתים שלא חיים את החיים האמתיים ולא רואים מה קורה מסביב אלא רק תקועים עם העיניים על המסך..
זה פשוט לא נכון.. הרוב המוחלט נהנים מיתרונות הסמארטפון והפייסבוק אך יודעים להתנהל גם מחוץ למטריקס הזה..
אם היית מכוונת את הפוסט הזה לבני נוער אז הייתי מקבל, אבל להכליל את זה על אנשים מבוגרים ובגירים שמנהלים חיים מסודרים? זה מגוחך וחסר כל אחיזה במציאות..

תקראי שוב את ההודעה שלך ותראי שסתם ציירת איזה עולם שמתאים לתזה שלך, עולם שכלל לא מתקיים בחוץ.

למעלה