מה נסגר עם העולם?

Blue Potion

New member
באופן עקרוני אני מסכימה

Cade Foster

New member
צודקת ולא צודקת

קודם כל אל תתייחסי לאלה שמציעים לך להחליף לסמארטפון. לאנשים יש נטייה להגזים ולרצות את המילה הטכנולוגית האחרונה רק כדי להגיד שיש להם הכי גדול. אחר כך כששואלים אותם מה תכלס התחדש מהגרסה הקודמת... אה, המסך גדול יותר. מצד שני לא צריך להגזים. ווייז תוכנה מאוד שימושית והיא לא תעבוד לך על נוקיה E72 או משהו כזה. תשדרגי אם את צריכה, לא כי אומרים לך שזה שווה. אבל בטח שאין צורך לעשות דווקא ולהתקע על הישן רק כדי להוציא לאנשים את העיניים.

לגבי הפייסבוק - את צריכה לזכור שלא מדובר רק בכלי לשמירה על קשר. זה כבר אתר הכרויות לכל דבר רק בחינם. קמפיינים פוליטיים שלמים התנהלו על דפי הפייסבוק ואפילו גרפו הצלחות מסחררות כמו במקרה של לפיד. המשפחה המורחבת שלי זה משהו באיזור השישים איש ואי אפשר לארגן איזה על האש בלי זה. וגם לך בעצמך יש שימוש בו. יש המון שימושים. כמו במקרה של הסמארטפונים, תשתמשי בזה למה שאת צריכה ולא כי צריך שיהיה.

קנדי קראש - ניסיתי לשחק פעם אחת ובאמת לא הבנתי מה כל כך כיף. שחקי פאן ראן :p

Puskas

New member
פאן ראן פסה חח

תנסה CSR Racing וTop Eleven חח..

ולגבי הפסקה הראשונה שלך, כמובן שלא צריך לרדוף תמיד אחרי הדבר הכי הכי חדש אבל רבאק.. יש לה מכשיר עם 16 צבעים, סנייק וצלצול של פעם.. אני חושב שאפילו גלקסי S הראשון או אייפון 3 יהיו שדרוג רציני חחח.. לא מדבר בכלל על אייפון S5, על ה-LG החדש והמטורף, על נוקיה לומיה או כמובן על S4..

Liliumit

New member
קנדי קראש זו גרסה חדשה לבג'וולד האגדי!

או לפחות ככה הכרתי לראשונה את המשחק באיזה גיל 12..

h a j b i

New member
נשמע שאת ממש סובלת

אבל אני ואחרים לא, אז כנראה שזו בעיה בעיקר שלך.
מי שכל כך סובל, שימכור את הסמארטפון ויסגור את הפייסבוק, אף אחד לא ימנע ממנו.

Blue Potion

New member
If you can't beat them, join them

התייחסת פה לשני נושאים, ההשפעה בתחום החברתי וההשפעה על איזור הנוחות

בתחום החברתי אני איתך - וואלה, אותי מעצבן גם שאני יושבת עם אנשים והם מתעסקים בטלפון (משחקים, מתכתבים עם אחרים וכו'). שוב, כמו שכתבתי פה בעבר, זה יכול לחרפן אותי ואני מסוגלת לנתק קשר עם אנשים בגלל זה.
אבל אם אנחנו עושים פעילויות ביחד (מצלמים וכו') אז זה לא מפריע לי.

בתחום איזור הנוחות אני לא מסכימה איתך - הסמארטפונים פותחים לך כ"כ הרבה אופציות שלא היית יכולה לקבל במכשיר אחד, הם נוחים ויעילים.

קיצר, If you can't beat them, join them

WiNK3991

New member
כל אחד רשאי לבחור את החברים שלו

מתוך מאות ה"חברים" שיש לי בפייסבוק בחרתי לקבל עדכון רק ממעטים שכותבים סטטוסים כשבאמת יש צורך לכתוב משהו ולא כתיבה לשם כתיבה על מנת להשיג תשומת לב.

אחד האנשים שלי הצהיר שהוא מעוניין למחוק את החשבון שלו אולם לבסוף הוא לא עשה את זה. זה הצחיק אותי. אמרתי לו שזה מעיד על חולשה ועל חוסר בשליטה עצמית. למעשה הוא הצהיר "איני יכול לשלוט בעצמי - לכן אני אנתק את עצמי מבלי דרך לחזור".

לטעמי, החוכמה האמיתית היא היכולת למצות את היתרונות של הטכנולוגיה מבלי להיפגע מהחסרונות.
הרי החסרונות שאת מתארת לא טבועים בטכנולוגיה עצמה כי אם באנשים שמשתמשים בה.
לאנשים חלשי אופי ורפי שכל יש נטייה להתמכרות, כמעט לכל דבר.
הדבר קורה משום שבקרת המציאות שלהם רופפת ומשום שהם לא מסוגלים לתכנן דברים לטווח ארוך.

ההצעה שלי היא להשיב לאנשים מכורים או אנשים עם נטייה להתמכרות בראשית דרכה בסנקציה חברתית. אם מזמינים אותם לבלות והם לא נותנים את תשומת לבם בבילוי - לא להזמין אותם לבילויים.

Liliumit

New member
שליטה עצמית, כן לא.

אני מחקתי את הפייסבוק בעיקר כי הבנתי שאני לא צריכה את זה בשביל קשרים חברתיים. בנוסף, פתאום מצאתי את עצמי מתמקדת בדברים שבעיני נראו כחשובים באמת.
מסכימה איתך לגבי הסנקציה החברתית.. הלוואי

ruven7

Active member
כמה שאני מסכים!

גם פרסמתי כאן בלוג בנושא שמתרכז יותר בנושא שהעניין מפריע לזולת,אנו חשופים לזה גם נגד רצוננו.
אני שייך לדור אחר.לא יודע מה זה סנייק,אין לי אייפון/סמארטפון ואני לא רוצה.יש לי מכשיר די פשוט לשיחות,סמס,תזכורות,דברים כאלה.
אני לא נגד טכנולוגיה.אני משתמש הרבה באינטרנט,גם לעבודה.
אבל מכאן להיות אחד מאלה שלא יכולים להיות סתם בכיף בבית קפה,לשבת בפארק וליהנות מהשקט בלי להיות עם האף תקוע במכשיר אווילי, מחובר בווריד לקבוצות חברתיות דביליות פחות או יותר-להעלות כל שטות לפייסבוק- המרחק גדול.
יותר מדי פשוט משועבדים מרצון.אני בוחר שלא להיות במעגל המטורף הזה,קשור למכשיר שאצלי מוגדר "אזיק אלקטרוני".
מצטלמים בכל מצב ומעלים לרשת, כאילו להטביע חותם.שכל העולם ידע ויראה שאני שותה בירה בפאב.
ילדים בני 14 מעבירים חופש על הספה בבית תקועים עם המכשיר בפנים.לא יוצאים.
וכשאני הולך להרצאה,הופעה,מה שלא יהיה- תמיד מוקף בברברת מתישה שלא נגמרת,תמיד יש מי ששוכחים לכבות את המכשיר המצלצל והמעצבן הזה, או מסריטים הופעה עם מסך בוהק שעולה על העצבים,או פלאש מעצבן.אני רואה גם אנשים יושבים בהרצאה עם עין תורנית במכשיר הדבילי.לא יכולים להתנתק לשעה ויש בזה לעתים גם סוג של עלבון למרצה- אתה משעמם,אני מעדיף משהו אחר.
נסיעה ברכבת ביום עמוס במיוחד יכולה להיות עונש.טוב שיש אוזניות.
בקיצור, העולם השתגע וכנראה שאין דרך חזרה.

Optimus_Prime

New member
אני מסכים איתך

ומוזר לי מאוד אלו שאמרו שזה מצב קיצוני, או שהרוב לא נוהגים כך - לדעתי הם טועים לחלוטין.
הרעיון העיקרי בהודעה שלך, לדעתי, זה הרעיון של מיצוי אפשרויות עד תום. חייבים לקרוא כל סטטוס, חייבים להגיב לכל סמיילי בווטסאפ, חייבים לענות לכל שיחה וחייבים להישאר "מעודכנים" כל הזמן. זו פשוט רמת חיים אינטנסיבית שהיא לא בריאה ולא נכונה לדעתי. אם יוצאים לבלות עם אנשים - יש להקדיש לאנשים האלו זמן. אם יש רגעים מתים בשיחה - לא רצים לפייסבוק להתעדכן, פשוט נהנים לרגע מהשתיקה. אם אתם עם חברים בפאב והם יוצאים לשירותים - אפשר להביט רגע על עיצוב המקום ולא לחפור מידית בווטסאפ.

בנוסף, כל משפטי הקלישאה בסגנון : "צריך להתקדם עם הטכנולוגיה" לא קשורים בעליל. אנשים לא מודעים לכך שיש גורמים אחרים (רמז - חברות מסחריות, למשל) שמנסים לשלוט בצריכה שלנו? הקפיצה בטכנולוגיה באמת מתרחשת כל פעם שאייפון חדש יוצא? אי אפשר, למשל, היה להוציא אייפון 1, ואז 5 שנים אחריו - להוציא אייפון 2 (עם כל השכלולים בבת אחת)?
בכלל, מי אמר שאני חייב להיות מעודכן כל היום. למה אני צריך לקרוא מיילים מהעבודה ב11 בלילה? למה לתת את האפשרות הזו לאנשים וכך לעשות את זה למקובל חברתית ותעסוקתית?

בקיצור, יש נושאים נוספים שמתקשרים למה שכתבת ורציתי להגיד דעתי עליהם. לא מנהל מלחמת חורמה נגד האתרים והאפליקציות האלו, אבל מנסה כל יום להזכיר לעצמי מה אמת הערך שלהן..
חג שמח

Puskas

New member
רוצה לשמוע סוד?

גופים מסחריים ותקשורת כבר שולטים בך :)
שמעת על הבניית מציאות? על מזרק תת עורי? על תוכניות שמכוונות למכנה המשותף הנמוך ביותר בכדי לתפוס את כולם ברשת?
הדברים האלו מתקיימים בכל נאום של שר, בכל מהדורת חדשות, בכל כתבה בעיתון..

וגם אתה מגזים.. לא חייבים לקרוא כל סטטוס או להגיב לכל דבר.. זה כן חשוב להישאר מעודכן אבל יותר בקטע של YNET מאשר של פייסבוק..
אני באמת ובתמים לא נתקלתי עדיין באנשים שמתנהלים כפי שאתה או פותחת השרשור מתארים..
אה סליחה כן נתקלתי.. אבל מדובר בבת דודה שלי בת 15..
בוא נגיד שביום שבו אנשים מבוגרים בני 25-30-40 יתנהלו כמו בני 15 בנושא הפייס אז ההודעה שלה תהיה רלוונטית..

ובחייך.. להסתכל על העיצוב של המקום? ואם זה לא מעניין אותי?
אם במקום לפתוח ווטסאפ או פייס כשמישהו היה קם לשירותים, הייתי פותח עיתון, זה היה יותר מקובל מבחינתך?
אני חושב שאנשים באמת נסחפים..

Optimus_Prime

New member
תודה ששיתפת איתי את הסוד.

אני עושה מה שסביר בעיני ולא מה שסביר בעיני החברה, כי המושג "סביר" או "מקובל" נוטה ל..מצבי רוח. מבחינתי לא סביר להיות מעודכן בYNET כל שניה ואני באמת רוצה לדעת מה כ"כ חשוב בזה. אם אתה תדע על רצח החייל (בכוונה אירוע אקטואלי מהשבוע) מחר בבוקר ולא הערב, זה ישנה?
יש הבדל בין להתעניין באקטואליה, או בספורט, לבין לדעת כל דבר שקורה מיד אחרי שהוא קורה.
אכן לא חייבים לקרוא כל סטטוס או להגיב לכל דבר, אבל אתה מסתכל על מקרה פרטי ולא על הסביבה: אחוז חדירת הסמארטפונים כאן הוא מהגבוהים בעולם, אחוז השימוש בווטסאפ, שעות גלישה בפייסבוק, שעות שיחה בטלפון הסלולרי וכו' וכו'. על כל סיבה אני יכול לתת תירוץ נגדי - מדברים הרבה בטלפון? אה, זה כי עובדים הרבה. וואלה יופי, אז ישראלים כנועים למעסיק שלהם ולא לסמארטפונים.
אל תסתכל על העיצוב של המקום. אבל באמת ובתמים מעניין אותי מה ההבדל בין לענות להודעה ברגע זה, או 30 דקות לאחר מכן, כשתצא מהמקום. מה ההבדל?

Puskas

New member
מי שאוהב אקטואליה

חייב להתעדכן כמה פעמים ביום.. כי זה פירוש המילה אקטואליה ואם משהו קרה עכשיו ואני התעדכנתי רק יום אחרי אז הדבר כבר לא אקטואלי ולפיכך סותר את הצורך שלי באקטואליה.. אין בזה שום דבר שלילי וזה אפילו בריא לדעת מה קורה מסביב.
ישראל צרכנית סמארטפונים גדולה? אז מה.. רק ברגע שבאים וממתגים את הסמארטפון כשטן וכדבר שלילי, אז נלחצים מהמצב..
מי שמבין שסמארטפון הוא סה"כ סלולרי עם יותר פונקציות, מבין גם שאין מה להילחץ ושהכל בסדר.
וכן, יש כאלו שמה לעשות כחלק מהעבודה צריכים לדבר הרבה.. לתאם עם ספקים, לתפעל תקלות וכו'..
מה הבעיה בזה? יש היום בעולם עשרות מקצועות חדשים שחיים סביב Tech וסביב קדמה.. זה המצב, זו לא התמכרות.

ולגבי הודעות, אין חובה לענות באותו רגע ואכן אם בן אדם יושב מולי ומדבר איתי אז אני לא אדליק את המסך ואתכתב..
אבל אם יש לי 3-4 דקות שאני סתם יושב עם עצמי במסעדה או בפאב.. אז למה לא לענות להודעות?
מה אני אעשה עם הזמן הזה שיהיה טוב ומועיל יותר? כלום תאכלס אז למה לא לענות?
ואם מישהו יתקשר אלייך בזמן שאתה ביציאה עם חברים, לא תענה כי זה לא מתאים? בטח שתענה כי זה לא מנומס לסנן אדם קרוב..
אז מה ההבדל בין שיחה לבין העברה של אותם מסרים רק דרך הודעה?

בקיצור, אפשר לכבות את ההזעקות, הכל בסדר בעולם מהבחינה הזו.

Optimus_Prime

New member
תראה.

צא מהדיון הזה ספציפית ותחשוב אם ההגדרות שלך באמת נורמטיביות.
מי שמתעניין באקטואליה חייב להתעדכן כמה פעמים ביום? ז"א שכל מי שרואה פעם אחת ביום חדשות (למשל) או קורא בבוקר עיתון (נניח) או שרואה תוכניות אקטואליה רק בסופ"ש - לא מתעניין באקטואליה?
ה"עניין באקטואליה" זה העניין בתהליכים , במגמות, בחדשות, בדיווחים ולא בניסיון לדעת ראשון מה קרה. מזכיר לי את הבדיחה הזו של העיתונים (בד"כ עיתוני ספורט) : "פרסום ראשון". וואו. כל הכבוד לכם.
אתה חושב שזה לא שלילי. אני חושב שזו התמכרות בלי שום תוכן מאחוריה וזה בהחלט לא בריא.
אני, אגב, לא נלחץ ולא מפעיל אזעקות, ושמתי לב שזו לא תגובה ראשונה שאתה משתמש בביטויים האלו.
אתה באמת חושב שהתנגדות לדרך חיים מסויימת היא כ"כ קיצונית? שאני כמו הילד שצועק זאב זאב? בסה"כ אומר את דעתי. לך היא נשמעת קיצונית, שטנית, שלילית ועוד כהנה וכהנה. שים לב לטרמינולוגיה ומה זה אומר.
הלאה. אתה בעצמך חשפת את הסוד שגופים מסחריים ותקשורת כבר שולטים בך. אז האם העניין שלך באקטואליה היה זהה, אם למשל לא היה לך חיבור לאינטרנט? או שלא היו 3000 אתרי חדשות, 30 תחנות רדיו, 4 ערוצי טלויזיה ו4 עיתונים שמדווחים על כל פיפס שקרה? אתה מתעניין בזה או שהם מכתיבים לך להתעניין בזה בגלל העומס?
כנ"ל חברות מסחריות. האם אנחנו באמת רוצים לעבוד 24/7 ולפתור תקלות עם ספקים ב1 בלילה, או שאנחנו רוצים לחכות ל-6 בבוקר?
יש, יש לא מעט אנשים שלא עובדים מהבית. שלא קוראים מיילים בסמארטפון (הנה - אני אחד כזה, ואני עובד בסביבת עבודה מאוד לוחצת ומתקדמת לכאורה). אתה טוען שאני לא עומד בשורה אחת עם כל השאר?
אחלה. בעיה שלהם ולא שלי. כמו כל דבר בעולם, קל מאוד להתיישר בשוורה, גם אם אתה לא אוהב את זה.

בקשר לפסקה האחרונה שלך - המטרה בחיים היא לא ניצול מקסימלי של הזמן ו"להרוג" כל שניה מתה. זה שאנחנו רבי-תכלית לא אומר שאנחנו חייבים לקרוא עיתון תוך כדי האוכל, להקשיב לאוזניות בזמן שנוסעים באוטובוס וכו'. אפשר לעשות את זה. זה כיף. אפשר גם לא.
אם העולם בסדר או לא - על זה כתבתי בהודעה הראשונה שלי.

Puskas

New member
התמכרות

בהגדרה שלי היא משהו שלילי שמשפיע על החיים שלך לשלילה.
אם הצורך להתעדכן כל הזמן באקטואליה, ספורט או כלכלה היו פוגעים באותו מכור, היו פוגעים בו בעבודה, בחיי המשפחה או בכל דבר אחר, הייתי מסכים שזה שלילי..
מאחר ולא זה המצב, אז זו לא התמכרות וזה לא דבר שלילי.. יודע מה? אולי זה דבר שלילי בעינייך, אבל אנשים עושים דברים שליליים יום יום, שעה שעה והעולם חי עם זה בסדר.

אני לא חושב שהתנגדות לדרך חיים מסוימת היא שלילית כל זמן שהמתנגד מצליח להגיע לאותם הצלחות והישגים, בדרך אלטרנטיבית וכל זמן שהבחירה של אותו אדם, שלא להיגרר לנורמות, היא מתוך מוח שקול ואחרי תכנון ומחשבה ולא סתם כי "כיף להתמרד ולהיות השונה בחבורה".. הכל תלוי בנסיבות.

ברור שמכתיבים לנו דברים, הרי הריאלטי פרח בזכות הרעיון של כיוון למכנה המשותף הנמוך ביותר אבל, וזה אבל גדול, יש גם תאוריה שאומרת שהחיים קשים גם כך וכשבן אדם מגיע הביתה אחרי יום ארוך וקשה ואז הוא מגיע לשלב שבו הוא מתיישב מול הטלוויזיה אחרי שהשכיב את הילדים לישון, הדבר האחרון שמתחשק לו, זה לצפות באיזה תוכן איכותי שמצריך ריכוז וחשיבה והוא דווקא מעדיף את הטראש הזול כי זו אתנחתא אחרי בתוך השגרה הלוחצת.
גם זה לגיטימי בעייני גם אם לא כוס התה שלי.

מסכים לגבי הפסקה האחרונה באופן חלקי, זה נכון שלא צריכים בכוח למלא זמן מת אבל אני כן חושב שצריכים לנצל כל שנייה,
הכוונה שלי היא שאם אתה לא רוצה לדחוף ברגעים מתים איזשהו משהו טכנולוגי אז תכניס לשם משהו אחר (תקרא ספר, תצפה בסרט, תטייל וכו').
להשאיר זמן מת זה לא כל כך טוב במידה והזמן המת הזה הופך להיות מרכזי מאוד.
אם אתה סתם נותן שעה ביום לישיבה בחוסר מעש, זה אחלה אבל אם אתה נותן לריקבון הזה 3-4 שעות ביום אז זה שלילי.

Purple Mushroom

New member
זה קצת קיצוני

החכמה זה לשלב בין הדברים.
לי גם אין סמארטפון, כנראה בגלל שיקולים כלכליים. אבל פייסבוק יש לי, וכן זה ממכר, אז האינטרנט שלי (התחברתי לפני 17 שנים,קצת יותר) הוא רק בנייח, וכן , יש לי פייסבוק, וקנדי קראש אני משחק רק בלילה, מול המחשב.

החכמה זה לשלב בין הדברים, לשים גבולות. בשנה הראשונה שלי שהתחברתי לאינטרנט, היה את ה icq, וסבא וסבתא שלי מצד אבא, אמרו:" מה, אתה מתכתב ב icq עם חבר שלי שגר כ"כ קרוב אליך".
זה עיניין של טכנולוגיה, כמו שלדוגמא היום הסקייפ , שיחת הסקייפ עם חבר שלי התנהלה בסקייפ, במקום שארים אליו טלפון מנייח לנייח.
כן, אני גם מאוד שמרן.
אבל יש גם אנשים מבוגרים, שבכלל אף פעם לא היו מחוברים לאינטרנט, וכנראה לא יהיו. וגם לא בטוח שהיו בזוגיות, וכבר אנשים מבוגרים. (חושב על בן אדם ספיציפי אחד שמכיר, בערך בגיל של אבא שלי.).

בקיצור, החוכמה זה לשלב. זה לא שהעולם השתגע, הוא פשוט בתרבות קצת שונה מלפני כמה שנים, טכנולוגית, לטוב ולרע. בכל מצב יש יתרונות וחסרונות ככל הנראה, לא צריך להשתגע כ"כ. תיהיה קצת אופטימית :)

einat162

New member
כ"כ מזדהה !!!!! גם לי יש טלפון "טיפש"

נוקיה 2630, עם מצלמה של איזה 0.3 מגה פיקסל. שיחות הוא יודע להוציא, גם סמסים - והמצלמה זה סתם צעצוע.
לא מרגישה חסך עם אינטרנט כי רוב היום אני בעבודה מול מחשב, בבית (יש איזורי WIF לידי, מחשב נייד), ונגן אייפוד טאץ ישן (דור 2) שיכול לגלוש ב WIFI.
הקטע שהיום גם מכשירים גנריים מבוססי אנדרואיד יכולים להיות תחליף טוב, והם ממש זולים. נתקלתי בכתבה הזאת הבוקר ואני חושבת לשדרג את עצמי בכיוון הזה:
http://www.xnet.co.il/family/articles/0,14566,L-3102868,00.html?dcMaa=1
אין לי גם בעיה בלקנות דגמים ישנים יותר של חברות מוכרות- אבל אני רוצה חדש, לא יד שנייה.

נראה... כרגע זה רק עניין של עצלנות.....

למעלה