התמכרות
בהגדרה שלי היא משהו שלילי שמשפיע על החיים שלך לשלילה.
אם הצורך להתעדכן כל הזמן באקטואליה, ספורט או כלכלה היו פוגעים באותו מכור, היו פוגעים בו בעבודה, בחיי המשפחה או בכל דבר אחר, הייתי מסכים שזה שלילי..
מאחר ולא זה המצב, אז זו לא התמכרות וזה לא דבר שלילי.. יודע מה? אולי זה דבר שלילי בעינייך, אבל אנשים עושים דברים שליליים יום יום, שעה שעה והעולם חי עם זה בסדר.
אני לא חושב שהתנגדות לדרך חיים מסוימת היא שלילית כל זמן שהמתנגד מצליח להגיע לאותם הצלחות והישגים, בדרך אלטרנטיבית וכל זמן שהבחירה של אותו אדם, שלא להיגרר לנורמות, היא מתוך מוח שקול ואחרי תכנון ומחשבה ולא סתם כי "כיף להתמרד ולהיות השונה בחבורה".. הכל תלוי בנסיבות.
ברור שמכתיבים לנו דברים, הרי הריאלטי פרח בזכות הרעיון של כיוון למכנה המשותף הנמוך ביותר אבל, וזה אבל גדול, יש גם תאוריה שאומרת שהחיים קשים גם כך וכשבן אדם מגיע הביתה אחרי יום ארוך וקשה ואז הוא מגיע לשלב שבו הוא מתיישב מול הטלוויזיה אחרי שהשכיב את הילדים לישון, הדבר האחרון שמתחשק לו, זה לצפות באיזה תוכן איכותי שמצריך ריכוז וחשיבה והוא דווקא מעדיף את הטראש הזול כי זו אתנחתא אחרי בתוך השגרה הלוחצת.
גם זה לגיטימי בעייני גם אם לא כוס התה שלי.
מסכים לגבי הפסקה האחרונה באופן חלקי, זה נכון שלא צריכים בכוח למלא זמן מת אבל אני כן חושב שצריכים לנצל כל שנייה,
הכוונה שלי היא שאם אתה לא רוצה לדחוף ברגעים מתים איזשהו משהו טכנולוגי אז תכניס לשם משהו אחר (תקרא ספר, תצפה בסרט, תטייל וכו').
להשאיר זמן מת זה לא כל כך טוב במידה והזמן המת הזה הופך להיות מרכזי מאוד.
אם אתה סתם נותן שעה ביום לישיבה בחוסר מעש, זה אחלה אבל אם אתה נותן לריקבון הזה 3-4 שעות ביום אז זה שלילי.