מה עדיף..?

Berethor

New member
לא קל לוותר על זה, במיוחד אם התחלת בזה כבר

אבל בכל מקרה, יש פה תדילמה של אוניברסיטה מול זוגיות, את לא היחידה שיש לה תבעיה הזאת.

Berethor

New member
אתם בבעיה אם כך

לך אין זמן עליו בגלל עיסוקים או סתם חוסר עניין(מקווה שזה לא הסיבה), והוא רוצה להיות איתך הרבה. אוניברסיטה כמו גם עבודות שגוזלות המון זמן, הם עניין של הקרבה, ללא ספק זה בא על חשבון זמן חופשי כמו גם יכול להיות על חשבון הזוגיות, וילדים ומה לא. בטווח הרחוק את אולי תרוויחי מהלימודים האלה, מה שגם לא בטוח(כי זה רק במקרה שזה באמת יתן לך משהו במשך), בזמן הנוכחי את מקריבה הרבה בגלל זה, לא סתם יש אנשים שהעיסוקים שלהם באים כמעט לחלוטין על חשבון הזוגיות, ילדים וכו. יש לזה מחיר. ברור שזה לא קל לנהל קשר ככה, בנוסף אם לבחור יש הרבה יותר זמן פנוי, הוא גם ירגיש יותר בחסרונך.

Berethor

New member
זה לא מדויק

לפי כדאיות כללית אולי לא, אבל לפי כדאיות אישית(מה שמתאים או לא מתאים לה) ועוד איך.

Berethor

New member
סבבה אם כך

Berethor

New member
מקיצון לקיצון?

שאלה קשה, כי שני האלטרנטיבות בעייתיות. מה יותר עדיף לך בסופו של דבר תלוי בך, תלוי במה את מצידך ותלוי במה את מעדיפה, מבחינה הגיונית עדיף זה שרוצה קרוב תמיד מאשר אחד שרואים רק פעם בשבוע, טוב שלא פעם בחודש. למרות שגם קרוב תמיד יכול לפעמיים להיות מוגזם, אבל שוב זה מה שיותר קרוב לאיך שזוגיות אמורה להראות לדעתי. לגבי אוניברסיטה אובכן משום שמדובר בדבר זמני בעיקרון אבל שהוא עורך שנים רבות וגוזל מלא זמן, אז בהחלט שזה דבר בעייתי, אני מניח שהוא יגלה הבנה לזה, במיוחד שזה משהו שיש לו הסבר והוא לא לצמיתות, אם כי ללא ספק קשה לנהל קשר עם מישהי שלומדת באוניברסיטה, אפילו בתור ידידות, על אחת כמה וכמה זוגיות. כביכול מדובר בצרות חיצוניות, בדומה למרחק, לא לגמרי צרות שקשורות בצד השני אם כי הן קשורות חלקית, אבל עדיין צרות שבהחלט מעיקות.

LIANSH21

New member
אוי נו באמת!!!!!!!!!!!!

להיפגש כל סופ"ש זה המון! וזה מספיק להמון זוגות...סליחה? סופ"ש מורכז משלושה ימים ...לראות את הבן זוג שלושה ימים בשבוע זה מעט? לדעתי זה אפילו הרבה !
ברור שהאוניברסיטה אמורה להיות הבחירה שלך, אין לך מה לשאול את זה אפילו
אני אישית מבן זוג כזה הייתי בורחת רחוק

Berethor

New member
שבוע זה לא שלוש אלא שבע

ולראות חברה פעם בשבוע זה בהחלט מעט. יש אנשים שהסידור הזה מתאים להם אבל ממש לא לכולם.

LIANSH21

New member
חרטה

אם הוא היה אוהב אותה באמת הוא היה מקבל כל החלטה שלה, תומך בה ומתמודד עם זה.
איפה בדיוק תמצא עכשיו בן\בת זוג שיכול להיות צמוד אליך 24\7...נו באמת, זה מזעזע

Berethor

New member
מי שמחפש מוצא

אם הוא מעוניין מישהי שתהיה הרבה איתו, אני בטוח שיש גם נשים שמעוניינות בדבר דומה, למעשה עד כמה שידוע לי דווקא לנשים בדרך כלל יש יותר נטייה לאהוב להיות הרבה עם בן הזוג ככה שזה ממש לא כזאת בעיה למצוא. עדיין השיקול אם להיפרד ואם הוא חושב שימצא משהו יותר טוב או לא היא שלו. עם כל הכבוד 'לאהבה', יש פה ניגוד אינטרסים ברור, הוא רוצה קשר קרוב והיא רוצה או נאלצת לספק לו קשר של מפגשים פעם בהרבה זמן יחסית. יש לו דרך לעצור את זה, לכן הוא שם אותה בפני בחירה קשה, של זוגיות מול לימודים. זה אומנם לא דבר כל כך נחמד לעשות מצידו, אבל אני יכול להבין מאיפה זה נובע, זה בהחלט קשה להיות בקשר במישהי שרוב חייה בשנים הקרובות היו סביב לימודים. הוא צריך להתחשב בא אבל הוא גם צריך להתחשב בעצמו, אם זה לא מתאים לו הוא לא חייב להיות איתה. אהבה זה לא הכל.

LIANSH21

New member
בדיוק

אז זה מה שאני מנסה להגיד- לא מתאים לו שילך...אבל בשבילה זה צריך להיות די ברור איזו בחירה לעשות ומה יותר חשוב (לטווח הרחוק)
כמובן שזה יהיה קשה וכואב להיפרד..ואם זה ייגמר זה יהיה בגללו ולא בגללה.

Berethor

New member
שום דבר לא ברור

הוא מצידו כבר בחר, הוא לא מוכן להסתפק בשאריות של קשר והוא הולך על כל הקופה, או שהיא לא הולכת לאוניברסיטה או שהם נפרדים. היא מצידה לא עשתה תבחירה עדיין של זוגיות(באופן כללי או איתו) לבין אוניברסיטה, הפרדה תהיה בגלל שניהם, בגלל ניגוד אינטרסים אם תרצי. בנוסף נוצר הרושם שלשניהם יש הרבה יותר זמן פנוי כרגע, מה שבדיעבד הופך את השינוי הזה אם תלך לאוניברסיטה לכל כך מהותי. היא צריכה להחליט מה היא מעדיפה זוגיות או לימודים, כל אחד עושה תבחירות שלו, יש אנשים שוויתרו על זוגיות בשביל לימודים ויש אנשים שוויתרו על לימודים או כל עיסוק בעייתי אחר בשביל זוגיות. יש הרבה מקרים של אנשים שמספרים שהם מתקשים לכנס לזוגיות בגלל אוניברסיטה, זה ממש לא רק בעיה איתו בנושא. לאוניברסיטה יש מחיר, מישהי שמשקיע הרבה זמן בלימודים/מקצוע זה בהחלט בא על חשבון זוגיות ומשפחה, לא סתם 'המומחים' הכי גדולים בתחום הם בדרך כלל אנשים רווקים שמשקיעים את כל כולם למקצוע. להכל יש מחיר.

LIANSH21

New member
אתה אומר דברים נכונים

אבל זה עדין שנוי במחלוקת ואני לא ממש מסכימה איתך למרות שבגדול אתה אומר דברים נכונים.
אין דבר כזה בחיים או או ...צריך לדעת לשלב ולאזן הכל במקביל...אחרת אלו לא חיים בריאים
ה'מומחים' האלה שאתה מדבר עליהם שנותרים רווקים עקב ההשקעה המקסימלית שלהם בלימודים ובעבודה לא חיים את החיים בצורה נכונה אבל כל אחד ומה שטוב לו
עובדה שלא חסר גם 'מומחים' שיש להם גם זוגיות ברקע
זוגיות לא אמורה להיות נטל, היא אמורה להיות שם ברקע ולגרום לך אושר ...ברור שצריך להשקיע זמן ועוד..אבל אי אפשר להקדיש את כל החיים לבן הזוג
יכול להיות שאני זו שטועה פה, יכול להיות שאני לא בדיוק יודעת מה זה זוגיות (למרות שהייתי בכאלה)
אבל בגדול כל אחד רואה 'זוגיות' בצורות שונות

ואתה צודק הדרך שבה בן הזוג שלה רואה את הזוגיות לא תואמת את מה שהיא מסוגלת להעניק, זה לא שיש פה אשמים, פשוט עוזבים
כי חבל לוותר כל חלומות ועל לימודים בגלל קשר נוכחי שלא ידוע לאן הוא יוביל
חוץ מזה שבקצב הזה (עם איך שהוא רוצה את הזוגיות) עלול להוביל למצב שהיא בכלל לא תלמד אף פעם ולא תגשים את עצמה. אז מה זה שווה להיות בקשר עם בן זוג שעוצר אותך ולא נותן להתקדם

לאחד כמוהו תתאים עקרת בית אולי

Berethor

New member
כן ככה זה

רק אציין שבקשר לזה שלא יודעים לאן הקשר מוביל, אותו דבר אפשר לומר גם על אוניברסיטה, למקרה שאינך יודעת יש מלא מקרים של אנשים שלמדו ולא יצא להם מזה כלום, גם כאלה שיש להם תואר, אבל בלי עבודה בנושא. ככה שבכל בחירה שלה בנושא יש סיכונים, לא סתם זה דילמה לא קלה בשבילה בכל כוון שלא תבחר. לגבי עקרת בית, אולי זה באמת מה שהוא מחפש, וזה גם אחד היתרונות בעקרות בית יש לומר, זוג ששני הצדדים קרייריסטים למרות שזה מצב שוויוני, זה גם מצב שבא הרבה על חשבון הזוגיות בהרבה מהמקרים, כמו גם על חשבון הילדים אם יש, וכל זאת במקרה שבכלל הלימודיים או קריירה מאפשרת להם זוגיות וילדים. לכל דבר יש מחיר ולאזן בין הדברים זה לא דבר פשוט, מה גם שלא כל אחד יכול או רוצה לעשות את זה, לא במקרה הרבה אנשים נמצאים במצב שאו זה או זה. לגבי איך את רואה זוגיות כן כל אחד רואה זוגיות אחרת, יש כאלה מצידם להתראות פעם בחודש זה מספיק, והעיקר שיש קריירה ויש כאלה שרוצים קשר יותר קרוב, כל אחד מה שהוא רוצה ומה שהוא נאלץ לעשות.

Berethor

New member
לגבי לכמה ימים היא רואה אותו היא לא ציינה

אין מצב שזה יוצא שלושה ימים, בטח שלא שלמים.

כמהאפשר

New member
זהלא ככה, ממש לא ככה.

ולא כל אחד יכול להשקיע כ-ל סופ"ש בזוגיות, בייחוד לא בהתחלה, אמצע וסוף סמסטר.
לא לפני תקופת הבחינות.
יש אנשים שצריכים להשקיע. ולהשאר בסביבה לימודית- וגם בבית צריכים ללמוד.

ממש לא כזה פשוט.

לי היו בני זוג סטודנטים וקרביים, אבל כמו שכתבתי- אני ממש הפוכה מ"אין לך מה לשאול".

Berethor

New member
נקודה טובה

אפילו בזמן שהיא בבית היא תבלה הרבה בלימודים אז מזה שווה?

כמהאפשר

New member
זה"שווה" אם האדם והקשר "שווים" לך. שוב, אלו

לא שיקולים טכניים כאן.

כל אחד מחליט מה נכון לו.
אם זה היה בן זוג שלי, מבחינתי שיהיה גם חודשיים רצוף בלימודים.
עם זאת, אני יודעת שהוא לא היה יוצא ללמוד חודשיים.
היה לי בן זוג שחיכה לי כמה חודשים כאשר טסתי לחו"ל, והכרנו רק כמה שבועות.

Berethor

New member
נכון שהקרבה וכמה מוכן לחכות זה גם שיקול

אם האדם השני חשוב לך ברור שתהי מסוגלת לחכות לו הרבה זמן וכו, אבל לכל דבר יש גבול, אני גם לא חושב שטיסה לחו"ל או הליכה לאוניברסיטה זה דברים כל כך דומים, טיסה לחו"ל גם אם זה לחודשים בדרך זה משהו חד פעמי ולא קורה באופן קבוע, אוניברסיטה זה משהו שלוקח מלא שנים, ולכן הסידור הזה הרבה יותר בעייתי, למרות שאת צודקת שהיו כאלה שמנואשות או 'בשם האהבה' והנאמנות, היו מוכנים לקבל אותו. בכל אופן לחכות למישהי שתחזור מחו"ל הרבה פחות קשה מלחכות למישהי שתסיים אוניברסיטה.

LIANSH21

New member
חוץ מזה באהבה וזוגיות צריך לדעת להתפשר

תמיד יהיה את המשהו הזה שיפריע לזוגיות...היום זה האוניברסיטה ומחר זה משהו אחר..
לא באמת קיים זוג שהוא 100% אחד בתחת של השני 24\7
יש זוגיות אבל יש גם כל אחד בפני עצמו - לכל אחד יש את העיסוקים שלו והשאיפות שלו
אי אפשר לעצור הכל וזהו

לדעתי אדם כזה לא מתאים בכלל לזוגיות

למעלה