מה עושים עם אחים שקשה לאהוב?

מה עושים עם אחים שקשה לאהוב?

מה עושים עם הורים שקשה לאהוב? האם עלינו לאהוב אותם? מתי מותר לסלק אותם מחיינו? איזה מסר אתם מעבירים לילדים בקשר לנושא הזה?

Deerest

New member
וואו

את בטוחה שאת רוצה לפתוח את התיבה הזו? כי להזיז אותה לא תוכלי היא כבדה מדי.

Deerest

New member
סדרת הלמה...

את לא אוהבת אותם? את חושבת שאת צריכה לאהוב אותם? את מתוסכלת כשאת לא מצליחה לאהוב אותם? את חושבת שתוכלי ל"מסור" לילדים שלך משהו שונה? ועכשיו זה מה? מונע ממך לאהוב אותם כפי שהם ולא כפי שאת רואה אותם? את מוציאה מהם שגורם לזה? ממשיך לקשור ביניכם בכלל? על "להתרחק כדי להתקרב" שמעת כבר?

מה אתה לא מבין?

אין לי תיבה בכלל חחחחחח העליתי נושא לדיון אל תהיה כבד

אישה,הקשיבי לי רגע

אני מרגיש נבוך,אף שאני עדיין לא הבעתי דעתי בעניין. דירסט לדעתי ענה לך באופן הכי נכון וחכם-לטעמי ולעניות דעתי-,ואף שאל שאלות,שאת היית אמורה לשאול לפניו, א ת ע צ מ ך ! את שואלת שאלה,בשתי הודעות נפרדות,ונראה כי זה חשוב לך,ובכל זאת,לא פייר,ולא חכם לחפש תשובה אצל מישהו אחר. דירסט חלש בזה! אז איזרי כוחות,ואולי נמשיך.....אפשר אולי מכיוון אחר,בהמשך...עוזי

דיסו איזה ספר כתבת?

בהודעה של שמשון הוא כתב ש"עלינו לאהוב את אחינו" חשבתי שזו נקודה מענינת לדיון שאלתי אותכם והיום חשבתי שנכון יהיה לכתוב את השאלה שלי בהודעה נפרדת כדי לא להפריע לאחרים להגיב לתוכן של ההודעה שלו. עד כאן ברור..... עכשיו מה קשור לשאלות שדירסט שאל אותי? שאלתי שאלה כללית

על כל טיפ אני מקבל כסף!

אני חי ממתן טיפים,ולכן לא ראלי לעשות זאת כאן! זה כמו לבקש ממני בקבוק יין,כי יש לי פיצוציה.... השאר כבר לא אקטואלי,כי אין לך תיבה,...את לא רצינית. ערב טוב.

Deerest

New member
נסיון

פגשתי באדם שעסק בגישור, גם בעניני נישואין והוא אמר לי שהוא מקבל לפגישה רק זוגות בעלי ותק מעל ל 7-10 שנים. יש דברים שבשביל שאפשר יהיה ממש לדבר עליהם צריך לחוות אותם קודם. אם אין לך תיבה אין לי מה לומר. (יש, והרבה, אבל זה עולה לי יקר, לכן אני מעדיף תיבה מולי)

הבנתי,מצטערת

אבל באמת שאין לי תיבה ההורים היו מקסימים האחים יודעים שאם הם מזגזגים הם מפסידים אותי ואולי בגלל זה אין לי תיבה

Deerest

New member
ונראה לי שגם לא תהיה לך

היא מתחילה להתהוות הרבה הרבה הרבה יותר מוקדם.

אני רוצה לספר לך משהו

הבן הקטן(3) לא מסתדר עם הבן הבכור יש לנו הרבה שיחות נפש אל תוך הלילה אני מנצלת כל הזדמנות שלנו ביחד לשיחות....אנחנו יכולים לדבר שעות...פשוט שעות....הלילה שלו יום והיום שלו לילה(סוף הלימודים) ....בנובמבר מתגייס. בקיצור אותו ערב הם(שונים מאוד באופי) רבו קסח חבלז....ובלילה סיפר לי על הדאגה שלו שהוא צריך לסבול אותו כל החיים אמרתי לו תקשיב...בעתיד כשתעזבו את הבית....תעשה כל מה שאתה יכול למען קשר טוב עם אחיך....ואם כל זה לא יצליח ועדיין אתה תסבול ממנו....מבחינתי תסלקו את עצמכם אחד מהחיים של השני....נפתחו לו העיניים....ונשם לרווחה....למחרת דאגתי להעלות את הנושא בפני כל הילדים...והסברתי ששום דבר לא מובן מאליו שהם צריכים לכבד את הדעות/הצרכים/גבולות של האחר....מאז היחסים בינהם קצת יותר טובים....אני אומרת שזה קשור לשיחה? מה אתה אומר?

אישה,תפני להם מקום טוב ביציע הכבוד!

לא ממליץ לשוחח איתם בלשון כל כך קשה,ובלתי מתפשרת... לא צריך שום דבר,ולדעתי את משתמשת במונחים שלא מעצימים אלא ההיפך. לא תמיד ועם כל אחד,ראוי לדבר על הכל...תני להם להתבשל,ובכלל,אני חושב שזה נורמאלי,כל מה שאת כותבת עליהם,ואין כאן מקום לדאגה. נו,את שמחה עכשיו? הוספתי חור בחגורה,וביום שבת אמרו לי פעמיים,שנהייתי יותר קטן... ערב טוב מה המצב איתך,אגב? עם המישקל... עוזי

החברה

האלה כבר גדולים המשפטים הרגילים ששמעו כל השנים לא קליטים יותר הקטן נתקף יאוש לפניכן לא דיברתי איתם בלשון כל כך קשה לא תכננתי את זה זה יצא טבעי ופשוט ודווקא בגלל זה הייתה לו הארה ה"לא חייבים" להמשיך יחד גרם לו לרעידת אדמה פתר לו את חוסר האונים הפך אותו מקורבן לשולט ונראה לי שמשם כבר היה לו יותר קל לחזור ולחבק את אחיו הפעם מבחירה אתה מבין את ההבדל? זה פשוט מקסים לכן רציתי לשתף אותכם יום טוב

וזה היה מתוכנן,אישה?

השפה הקשה,שהביאה לדעתך למצב,שבו הוא חזר לחבק את אחיו,מבחירה? מכל מקום,וזו רק דעתי,התוצאה המיידית לא משקפת את מה שעתיד לצוף ממשפטים "שקטים". ישנם דברים שאת נוקטתת כרגע,והם חריפים,ובטווח המיידי עשוי להיות להם אפקט,(למשל: מ כ ו ת ),(רק כדוגמא),ואז הכל צף בבגרות של הילד,ומקבל צורה של דברים שהשתיקה יפה להם. יש? בוקר טוב, עוזי.

למעלה