מה עושים עם אחים שקשה לאהוב?

הדחקה מודעת! (יש בכלל דבר כזה?)

כנראה שהצדק איתך,אבל יש מציאות מסוימת,שאני חי בתוכה,המציאות שלי. אין לי להלין על ההגיון באופן החשיבה שלך,ובכל זאת כנראה שלעיתים זה כיף לשקר,אם זה לשקר את עצמי,ולצאת ברווח.... זה נכון,כי שירה היא הבעת רגש,ורגש הוא הדבר הכי אישי ודיסקרטי שאני מכיר עלי אדמות. רגש לילד,מבחינתי,זהו השיא,אין יותר,ופעם כשתהיתי ביני לביני,את מי אני אוהב יותר,את אחי הקטן-או שמא אותה-?,(שאלה שעלתה לי לפני 20 שנה),אכן לא ידעתי את מי יותר.....והרגשות היו מעורבים,ואני את אחי הקטן,אהבתי אהבת נפש שאין אני יכול לשחזרה היום,בגלל הנסיבות,שהשתנו,וכבר גדלנו ואני לא אמור לגונן עליו יותר..(לגונן זה כנראה מחבר ריגשית?) אבל היום אביבה,לא ייתכן שתישאל שאלה מסוג זה על ידי! הנסיבות משנות את השאלות באופן תדיר,וגם הבגרות האישית,ונסיון החיים. היום יש שליטה באהבה,("זה כבר לא יכול לקרות לי"),עם כל החופש שאני מעניק לעצמי.... בחיים מגיעים לשלב הזה,של מודעות,של הערכת רמות שונות של רגש,וסוגים שונים של רגשות,ואני מאמין בסוגי רגשות. ולדברייך,כמובן שלא כופים אותה,את האהבה,זה הרי מרחיק... היא פשוט קינאה לו,זה תסריט מוכר מהעיתונים,רדיו,ומהמציאות. במיקרה שלי,אני לוקח לי את החופש לחשוב הפוך מה"היגיון הקר". למה קראתי לא קר,אני לא ממש יודע. אם תירצי להתגונן את מוזמנת.... עוזי.

אביבה,הביעי את דעתך,פשוט שכחתי

לציין ליד "להתגונן" את זה:
עוזי

../images/Emo4.gifעל פי היהדות

ילד הוא פקדון שאתה מקבל והוא לא שלך אלא מופקד אצלך.האם פקדון חייב משהו לזה ששמר עליו?

סמסרה1

New member
עוזי שחף, שלום לך

היי עוזי מה הקטע "אני לא מקנא בו!"?????? הסבר נמק פרט :))

בוקר טוב סמסרה1

אני מפנה אותך למה שכתבתי בשירשור זה ב 30-5-04,בכותרת "הדחקה מודעת".. יום נעים עוזי

סמסרה1

New member
עוזי, צהריים טובים ../images/Emo70.gif

היי עוזי עדיין לא הבנתי למה התכוונת : " אני לא מקנא בו! הוא ילד גדול!" אשמח אם תסביר לי. ולהלן משהו חכם בנושא הורים וילדים: "אהבה פרושה לדעת שלחרר..."

צהריים טובים סמסרה1

צהריים טובים! כתבת שאת מכירה ילד שמנפנף לאימו בשיר הזה... והפניתי אותך למקום שבו כתבתי שאני מעט רכושני בגישה שלי לילדיי. ומה אמר אותו ילד? שהוא לא ממש הבן של אמא,וכו וכו,ואני הייתי יותר רוצה לשמוע מילדי "אבא,אני שלך,ואתה שלי",נראה לי יותר מתאים! צהריים טובים! עוזי.

סמסרה1

New member
עכשו ירד האסימון :)))

הי עוזי, בוקר טוב תודה, נגולה אבן מליבי, משום מה היה לי רושם מוטעה שאתה מנסה להעביר עלי ביקורת, עכשו הבנתי. בני כמה הילדים?

סמסרה1!

אפילו אני,כשאני מעביר ביקורת,מאד מקפיד שהיא תהיה לעניין,ומשתדל לא לפגוע,ובטח שלא בכל מה שקשור לילדים! כבר פגעתי,וגם פגעו בי,אך אני מאד מקווה שה"חשדות" שלך לא נבעו ממשהו שאת "קלטת" אודותי באופן מוטעה,או משהו דומה לזה... מכל מקום אני שמח שכעת את מבינה אותי,אוהב להיות מובן תמיד! יום נעים,ובוקר טוב! עוזי.

סמסרה1

New member
לעוזי ../images/Emo45.gif

היי עוזי מדי פעם אני מסתובבת כאן בפורום וגם בפורום "להרגיש טוב!". וכשיש דברים שמצליחים לגעת בי אני מגיבה קצת. בכל אופן, מתגובותייך בפורום שהצלחתי לקרוא מה שקלטתי לגבייך זה רק דברים טובים, באמת

spectacular

New member
מזדהה עם השאלה,

לי אישית מאוד קשה בנושא הזה, השלמתי עם העובדה המאכזבת, המסר שאני מעבירה קשור לנאמנות,

spectacular

New member
נאמנות,

בין אנשים קרובים, נאמנות נמצאת באותו מקום של קבלה, (לקבל את האחר) ואהבה ללא תנאי, קשורה לתחושת בטחון ותמיכה, ולבית ומשפחה מעצימים.

האם, טל

אדם שאת חשה כלפיו נאמנות, או אוהבת הוא אדם שגם ילדיך צריכים לאהוב או להיות נאמנים כלפיו? או שאולי את מתכוונת לנאמנות כללית למסגרת... שגם היא מתפרקת הרבה פעמים...? מוכנה להסביר את כוונתך?

spectacular

New member
היי אביבה,../images/Emo39.gif

לא,אין חובה לאהוב, אני מחנכת את ילדי שיש חשיבות לקשר המשפחתי שלנו, וחשוב לי מאוד שהיחסים בינהם יהיו טובים היום, כדי לתת סכוי טוב לקשר בעתיד. נאמנות של הצד השני נותנת תחושת בטחון.

למעלה