לנוחיותך
אני מצרפת מה שכתבתי למעלה לקאלה, כי זה מחזק את עוד יותר את עמדתך:
כמה דוגמאות (ואני לא אזכיר אפילו את החומה הארוכה והגבוהה בישראל):
הודו בנגלדש - גדר של 1700 מייל כי המוני בנגלדשים עניים רוצים לעבור להודו ה"עשירה".
ניקוסיאה - להפריד בין החלק היווני והטורקי.
וכמובן - מאז 2015 הוקמו גדרות באורך כולל של 800 מייל ע"י אוסטריה, בולגריה, יון, הונגריה, מקדוניה, סלובניה. הגדרות הן כדי לעצור את מתקפת ה"migrants" המוסלמים.
לא ברור לי מדוע את חושבת שהקמת גדר מוצדקת רק אם יש סכנת חיים. כשיש נחיל מסתננים ממדינה מסויימת, צריך לעצור אותם, וחומה היא אחת מהדרכים.
איזו דרך שפויה את מציעה ומדוע בניית החומה היא אינה שפויה? ב- 2006 דמוקרטים (ורפובליקאים) תמכו בהקמת חומה של כמעט 700 מייל בעלות של 2 מליון $ למייל. זה היה שפוי? כנראה שכן, כי אובמה, קלינטון, שומר ואחרים תמכו בזה.
בסופו של דבר החומה תחסוך הרבה מאוד כסף - המסתננים הבלתי חוקיים שנשארים בארה"ב עולים הרבה מאוד כסף למשלם המיסים (וכבר היה על זה ויכוח בעבר פה בפורום והצגתי נתונים), והיא תחסוך בהוצאות המשפטיות של סילוק המסתתנים שהגיעו לארה"ב ואז זכאים לשירותים שונים ומשונים. הם פשוט לא יגיעו לכאן.
נכון, החומה היא אינה פתרון מושלם, אבל בחיים אין פתרונות מושלמים. זה לא אומר שלא צריך ליישם את הפתרון הטוב ביותר שקיים עד עתה.
אה, ואם בכל זאת בשבילך חומה זה אך ורק כדי להגן על החיים, הרי שכמעט 100% מהסמים מארה"ב מגיעים דרך מקסיקו. סמים כידוע הורגים (סתם דוגמה, ב 2014 מתו רק בקליפורניה 4521 אנשים משימוש בסמים). נכון שישנם הזויים שטוענים שנכון, חומה תעזור להפחית את כמות הסמים שנכנסת, אבל רוב הסמים מגיעים בנקודות הגבול בכל מקרה ולכן אין טעם בחומה. אם בודקים מספרים אז ב2017 נתפסו בנקודות גבול 283000 פאונד של מריחואנה ומחוץ לנקודות הגבול ע"י פטרולים נתפסו 439000 פאונד מריחואנה. במתמפטאמין נתפסו 67000 פאונד והרואין ופנטאניל 1357 פאונד בנקודות גבול ו"רק" 10300 פאונד מתמפטאמין ו 332 פאונד הרואין ופנטאניל ע"י פטרולים.
מה שהגאונים לא אומרים זה שזו הכמות שנתפסה, בגלל שהרבה יותר קשה לתפוס את גונבי הגבול במקומות שאין שם חומה הפטרול לא יכול להיות בכל מקום בו זמנית. לכן אני משוכנעת שאחוז הסמים שנתפסים מחוץ לנקודות הגבול הוא זעיר יחסית לאחוז הסמים שלא נתפסים מחוץ לנקודות הגבול. בנקודות הגבול, האחוז שנתפס הוא כנראה גבוה בהרבה.
תחשבי כמה חיים זה היה מציל לו היו מקטינים את כמות הסמים שנכנסים. עשרות אלפים.
ותוספת - מה ש"מצחיק" הוא שלאחר כל המספרים האלו, יש "מומחים" שטוענים:
The existing fence along the U.S. - Mexican border has failed to stop the flow of drugs into North America, as the cartels have money to get their wares across the line in other ways. Experts say mainly the impoverished are trapped by these walls.
מעבר לעובדה שחומה *כן* תורמת לצמצום הסמים, ישנם מומחים (הכתבה אפילו לא טרחה לפרסם מי הם אותם מומחים) שטוענים שחומה רק תלכוד את העניים. אוי אוי אוי! הרי אנחנו לא רוצים אותם בארה"ב! אך שאפילו המומחים שבאים להראות שהחומה לכאורה לא עובדת, מעידים למעשה שהיא כן.