מה שאני לא יודע שאני לא יודע

BravoMan

Active member
אתה מוכן להקשיב?

עוד לא ראיתי דוגמה ל-"הקשבה" מצדך מאז שהתחלת לכתוב בפורום.
&nbsp
הנה אתה מגיב לי שאני "קשה יום ומתוסכל", כאשר בפועל הסיבה שיש לי זמן פנוי לכתוב פה ולהתווכח עם אנשים כמוך, שעם כל הכבוד, לא באמת מחדשים כלום לאף אחד, היא שהחיים שלי דווקא די טובים.
&nbsp
אולי במקום לנסות להמציא מה לא בסדר איתי, תחזור להתייחס לעניין גלילאו, ג'ורדנו ברונו, ומקרים דומים אחרים?
&nbsp
טענת, שהסיבה שאנשים אלה נכלאו ואף הוצאו להורג במקרים מסוימים היה הפחד מזה שהם טועים.
אבל אלו סימוכין יש לך לגבות זאת?
&nbsp
האם אתה יכול לסתור בצורה רציונלית את הטענה שלי שהסיבה שהם נענשו היא הפחד של השלטון דאז שהם צודקים והשלטון טועה?
הפחד שאם יקבלו את השיטה שלהם שמאפשרת מחקר, הסמכות של הכנסייה כמקור הידע היחיד והאולטימטיבי תערער?
&nbsp
והאם אתה יכול להראות שאתה שונה מאותם אנשי כנסיה?
הרי לא התייחסת לשום ביקורת על דבריך שהועלת פה ע"י אף אדם.
אתה אומנם מגיב, אבל לא באמת מתייחס...

יותם73

New member
יחס

"האם אתה יכול להראות שאתה שונה מאותם אנשי כנסיה?
הרי לא התייחסת לשום ביקורת על דבריך שהועלת פה ע"י אף אדם.
אתה אומנם מגיב, אבל לא באמת מתייחס..."
&nbsp
לא, אני לא יכול להראות לך.
אני לא יכול להראות לעיוור מהם צבעים, אני לא יכול להראות לתתרן את ריחו של היסמין. לא אני לא יכול.
אתה רוצה לבדוק? בבקשה, בוא תלמד, תתייגע, תכשיר את הכלים.
אתה רושם שאני מגיב אבל לא מתייחס. האם אתה שם לב לצורת התגובה שלך???

BravoMan

Active member
כפי שציפיתי...

למדתי די הרבה דברים בחיי, וזו הסיבה שאני מרשה לעצמי לקרוא לך, ולאחרים שמוכרים את אותה הסחורה ומדברים בצורה כזו - נוכלים.
&nbsp
שיהיה בהצלחה בציד פריירים. אני יודע שהם לא מתים אלא רק מתחלפים, אז קהל יהיה לך עוד הרבה זמן...

דייהטסו

New member
כן אבל

אם עלי לקבל כל טענה תחת הטיעון ש"איני יודע מה שאיני יודע", אני נשאר בלי כלים לבחון מה נכון ומה אינו נכון. מהיכרותי עם תורת הקבלה, הטענה היא שכדי לגלות אותה לא צריך להשתמש בהגיון או בחושים או ברגשות אלא ב"נקודה שהתעוררה בלב". אז כיוון שיש רק שתי אפשרויות - או שלא התעוררה אצלי או שפשוט אינה קיימת, נצטרך לסכם שאם וכאשר תתעורר הנקודה המדוברת, אתחיל לפעול בכיוון. עד אז don't call us, we'll call you, אמשיך להשתמש בכלים הלא רעים שהטבע נתן לי - הגיון, חושים, רגשות. בעיה נוספת עם הקבלה - סילופי ההיסטוריה הגסים שמאמיניה מקבלים כאקסיומה.

יותם73

New member
אני נוטה להסכים

איתך, שאם אתה מאושר ומלא מאותם המילויים שהעולם הזה מספק לך, עדיין אינך בשל לחכמה זו.

דייהטסו

New member
זאת תעמולה

כאדם שכל חייו מתמודד בצורה גלוייה מאוד עם חוסר המשמעות בעולם וחוסר הסיפוק בחיי האדם, גישת הקבלה והתשובות שהקבלה נותנת לכאורה שגויות לחלוטין בעיני. לקרוא לזה "חכמה" עדיין לא הופך את זה לטוב ממאות גישות דתיות רוחניות ופילוסופיות אחרות לאותן סוגיות. הסיפור של "הנקודה שהתעוררה" מהווה יופי של נקודה מכירה, כי כל אחד רוצה להיות שייך לאותם הנבחרים ("ישראל") שיש להם נקודה מיוחדת ויעוד מיוחד (שפעם גם היה סודי). להתמודד ישירות עם הסוגיות הגדולות של חיים ומשמעות - זה דורש קצת יותר אומץ.

יותם73

New member
אתה מוכן גם להקשיב למרות כל מה שעברת בחייך?

כתבת ""חכמה" עדיין לא הופך את זה לטוב ממאות גישות דתיות רוחניות ופילוסופיות אחרות לאותן סוגיות"
תגיד לי מיסטר דייהטסו, מה אתה חושב שאני חי בעננים? מה אתה חושב שאני מאלו שלא עובדים וחושבים שהכול יגיע להם מלמעלה?
ברור שאתה מרגיש וחושב ככה.
ברור שאינך מאמין לכלום.
אני אגיד לך יותר מכך, דווקא אותם האנשים הלא מאמינים, הם אלו שרוצים להרגיש! לטעום! להבין על מה מדובר כשכתוב "טעמו כי טוב ה' "
אני מבין שאני נשמע עכשיו כמו איזה רבי (אני רחוק מכך) אבל כן, זכיתי לגעת במשהו שהשאיר בי התרשמות שאינה מאפשרת לי להמשיך בצורה רגילה בחיי.
מה זה טעמו?
מה זה טעמים?
הסבר: קח תינוק, תראה לו מרחוק משהו טעים. עדיין אין לו רצון אין לו השתוקקות מעצמו.
עכשיו תן לו לטעום מאותו המעדן, ולאחר שהוא טעם, קח ממנו את זה?
מה יצרת בו עכשיו? עכשיו יצרת בו השתוקקות, רצון עצמאי משלו. הוא חווה משהו שעכשיו לא נמצא ברשותו.
תעשה בעצמך את ההשלכה על רוחניות.
יש כלי שעוברים בו 4 מצבים. זה נקרא טעמים, נקודות, תגין, אותיות.
אנסה לקצר: טעמים = התענוג, האור, המילוי שמילא אל הכלי, את הרצון.
אותיות = ההתרשמות מהמילוי שהיה בכלי והסתלק.
ועל זה אומרים, התפשטות האור והסתלקותו עושה את הכלי ראוי לתפקידו.

ולסיום בנוגע למכירה תעמולה וכו - לא תראה ממני מילה, פסיק על משהו שהוא ספציפי יותר מחכמת הקבלה בכלליות. לא כתובת, לא שם ולא מספר טלפון.

ועכשיו, תעשה בעצמך את החשבון...

הפילוסוף הוא מרטין היידגר והוא היה חבר במפלגה הנאצית

אבל מי שכתב את המנשר למעלה כנראה לא מכיר אותו בכלל. הוא גם בלבל את השם הפרטי ושם המשפחה שלו. מן הסתם הוסיף את שמו רק בשביל להראות חשוב ויודע.

הטענה הטריויאלית שיש דברים שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים לא רלבנטית למקרה הנוכחי, כי הטענה היא ש"חוכמת הנסתר" כן יודעת אותם. אם היא יודעת - שתשכיל אותנו. אם לא, תפסיקו לנג'ס.

(מזכיר לי אחד מסיפורי חוודג'ה נאסר-א-דין שהתחזה פעם לחכם ואסטרולוג נכבד ובתוקף תפקידו היה צריך לשאת דרשה שבועית. כשהתעייף מהעניין אמר לקהל שלו: "כמה ממכם לא יודעים על מה אני הולך לדבר היום?" וחלק הצביעו. "כמה ממכם כן יודעים על מה אני הולך לדבר היום?" והאחרים הצביעו. "אז אני מציע שאלו שיודעים יספרו לאלו שלא יודעים").

טוב,הייתי מצפה שלפחות אבחנת שפינוזה תתגלה על ידי מקובלים-

שפינוזה הדגים שהתודעה היא איכות של ישות על חומרית(עיין הודעתי למטה).
איך מרגיש חלקיק פחמן במוח שלך?
איך מרגיש גלוטמאט (מוליך עצבי),בהיפוקמפוס(איזור מוחי)?
חלקיקי המוח נפרדים אחד מהשני,ורק משפיעים אחד על השני,
כמו כדורים במודל שולחן סנוקר, לא יוצרים משהו אחד,כל חלקיק נשאר כשלעצמו,ונוצרת מערכת חישובית בלבד.
אחדות התודעה!
אז על איזה גילויים אתה מדבר שם?
תראה את אבחנת היסוד על הרוחניות שתודעה לא יכולה להווצר מחומר,
גלה לנו שפינוזה ולא מקובל.
ואם קראת הודעותיי,אז זו לא תופעה רוחנית,אלה שאנו במציאות מדומה,
ויש מציאות מאחורינו,שונה מהפיסיקלית,מעבר למוגבלות הדמיה פיסיקלית .

hnc

New member
תגיד, למה במקום לכתוב הרבה בלי להגיד כלום, אתה לא ניגש לתכלס

ונותן איזו דוגמה קטנה או אפילו קטנטנה, הכי קטנטנה, למשהו שאתה יודע עכשיו מחכמת הקבלה שפעם לא ידעת שאתה לא יודע?
יש לי הרגשה שכמו הרב ד"ר מיכאל לייטמן על ערוץ הטלויזיה ואתר האינטרנט שלו עם אוקיינוסי המילים על חכמת הקבלה בלי לומר באמת משהו חשוב, גם אתה לא תוכל ועוד בכמה מילים באמת לתת משהו חשוב שיתפוס מישהו כאן.
אני בטוח שמה שמעבר לאדם הוא מעבר לאדם שהוא בסה"כ גרגיר קטנטן בעולם, כשהעולם עצמו גם הוא גרגיר אבק זעיר ביותר ביקום עצום עד אינסופי...
מה שהאדם יכול לעשות זה לחקור את חלקי המציאות שהם בתחום שלו ומהם להסיק מסקנות לגבי קיומו וכולי, מבלי להיכנס למה שמעבר לו שהוא מעבר לו נקודה.
אגב, הרב הד"ר מיכאל לייטמן הזה כשהוא נשאל שאלות קשות כמו שאני שאלתי אותו באתר האינטרנט שלו , הוא פשוט מעלים את השאלה במקום להתמודד איתה ולהיות ישר קודם כל עם עצמו...

tomasth

New member
זה ממש לא מעבר לבן אדם

יש לך מקובלים וחוקרי קבלה , יש לך מקבילים בשיטות רוחניות אחרותץ בין אם הם המציאו את הכל מה שעליו הם מדברים או גילו את אותם הדברים , הם יודעים אותם.

hnc

New member
זה העניין, תן דוגמה לאחד מאותם דברים

שהם גילו והם יודעים אותו.

יותם73

New member
תחום המציאות? סובייקטיבי

"לחקור את חלקי המציאות שהם בתחום שלו ומהם להסיק מסקנות לגבי קיומו וכולי,"
נכון מאוד, ובהרחבת תחומי הקליטה שלנו, תורחב מציאותנו.

hnc

New member
לאיפה בדיוק הורחבה המציאות כתוצאה מחכמת הקבלה?

והערה בקשר לתחומי הקליטה שלנו, אני חושב שרק דרך השכל תורחב המציאות שאנו תופסים מעבר לחושים ולמכשירים שלנו שדרכם תפיסתנו תמיד תהיה מוגבלת, בניגוד לתפיסה שלנו דרך השכל שאין לה גבולות, וכאמור תלויה רק בניתוח נכון של חלקי המציאות שאנו מכירים דרך החושים והמכשירים שלנו.

יותם73

New member
השכל? המחשבה? תוצאה של הרצון

השכל, המחשבה היא תוצאה של הרצון.
ולכן הייתי אומר שלרצון אין גבולות.
יותר מכך, הרצון הוא המסבב למחשבה, ואחרי המחשבה אנו רואים את הפעולות.
לכן העולם שלנו הינו עולם של תוצאות, שבו לא רואים את המחשבה, לא מודעים לרצון אלא מסיקים מהפעולות בלבד ולכן דווקא עולם זה הינו העולם המדומה.

hnc

New member
כן, המחשבה היא תוצאה של הרצון.אבל השכל הוא תוצאה של הטבע

ולא של הרצון, וכמובן שללא הטבע אין את השכל, ואין שום רצון, ובטח שאין גם את המחשבה...
וכל זה, כל כך הרבה מלל, ועדיין לא ענית על השאלה: "לאיפה בדיוק הורחבה המציאות כתוצאה מחכמת הקבלה?"
קח דוגמה לאיך צריכה להיות תשובה לשאלה הנ"ל: אם הייתי מבין שפת יצור מעמקים כלשהו והיתה לו יכולת להבין אותי הייתי אומר לו שמעבר למציאות שלו של המים יש חלק מציאות שהוא ברובו לא מים ושיצורים חיים מהלכים על האדמה וכאלה שמעופפים באוויר של חלק המציאות הזה, ושמעבר לחלק המציאות הזה יש עוד חלק של המציאות שאנו קוראים לו החלל החיצון ויש בו כוכבים כחול אשר על שפת הים וכולי.
זהו, לא צריך אוקיינוסים של מילים. אם היית יודע באמת לאיפה הורחבה המציאות כתוצאה מחכמת הקבלה לא היית צריך המון הודעות והליכה סחור סחור.

יותם73

New member
"לאיפה בדיוק הורחבה המציאות כתוצאה מחכמת הקבלה?

"לאיפה בדיוק הורחבה המציאות כתוצאה מחכמת הקבלה?
לתוכך. את עצמך בלבד אתה מגלה.

hnc

New member
יפה, סוף סוף תכלס...

כן, כמובן שגם תוכו של האדם הוא חלק מחלקי המציאות. אבל אם אתה רק מגלה את עצמך ובזה זה מסתיים, אין בזה הרבה. אבל אם דרך גילוי עצמך אתה מגלה חלק של המציאות שמעבר לחושים ולמדע האנושי זה כבר סיפור אחר ויש בזה חשיבות עצומה שרק מי שהגיע אליה יבין במה מדובר...
האם אתה מאלה שהגיעו אליה?
ואם כן למה בדיוק הגעת?

יותם73

New member
על עצמי

"האם אתה מאלה שהגיעו אליה?
ואם כן למה בדיוק הגעת"?

נמנע מלדבר על עצמי ולא משום צניעות.
האם אני מכיר במקום בו אני לומד אנשים שנמצאים במה שנקרא - השגה?
התשובה חיובית.

hnc

New member
אם כך אז מה היא ה"השגה" הזאת?

זוכר, תכלס?...

למעלה