מה שאני לא יודע שאני לא יודע

יותם73

New member
מהמקורות....

מקובלים המעיטו במילים לגבי תיאור ההשגה. הם כמעט ולא כתבו על כך בספרי המקובלים. אלא ברמיזות בלבד.
כתב על כך בעל הסולם במאמר לסיום הזוהר:
ומה הם מעלותיו של אותו האדם שזכה לדביקות השי"ת? הן אינן מפורשות בשום מקום, אלא ברמזים דקים. אבל כדי לבאר הדברים שבמאמרי אני מוכרח לגלות קצת לפי מדת ההכרח ואסביר הדברים בדרך משל.
הגוף עם אבריו אחד הם. וכללות הגוף מחליף מחשבות והרגשים על כל אבר פרטי שלו. למשל, אם כללות הגוף חושב שאבר אחד ממנו ישמשו ויענג אותו, מיד אותו האבר יודע מחשבתו, וממציא לו התענוג שחושב. וכן אם איזה אבר חושב ומרגיש שצר לו המקום שהוא נמצא בו, מיד יודע כללות הגוף מחשבתו והרגשתו ומעבירו למקום הנוח לו. אמנם אם קרה ואיזה אבר נחתך מן הגוף, אז הם נעשים לשתי רשויות נפרדות וכללות הגוף כבר אינו יודע צרכיו של אותו האבר הנפרד. והאבר אינו יודע עוד מחשבותיו של הגוף שיוכל לשמש אותו ולהועיל לו. ואם יבוא הרופא ויחבר את האבר לגוף כמקודם לכן, הנה חוזר האבר לדעת מחשבותיו וצרכיו של כללות הגוף, וכללות הגוף חוזר לדעת צרכיו של האבר. לפי המשל הזה יש להבין ג"כ מעלת האדם שזכה להדבק בהשי"ת, כי כבר הוכחתי בהקדמה שלי לספר הזהר אות ט' שבכרך הא', (וכן בחוברת להאדרא זוטא שהוצאתי ביחוד לכבוד ל"ג בעומר), שהנשמה היא הארה נמשכת מעצמותו ית' והארה זו נפרדה מאת השי"ת ע"י שהשי"ת הלבישה ברצון לקבל, כי אותה מחשבת הבריאה להנות לנבראיו בראה בכל נשמה רצון לקבל הנאה, ושינוי צורה זו של רצון לקבל הפריד אותה הארה מעצמותו ית', ועשה אותה לחלק נפרד ממנו. ותעיין שם במקור כי אין כאן המקום להאריך בזה.
היוצא מזה, שכל נשמה היתה מקודם בריאתה בכלל עצמותו ית', אלא עם הבריאה, דהיינו עם הטבע של רצון לקבל הנאה שהוטבע בה, קנתה שינוי צורה ונפרדה מהשי"ת שכל ענינו רק להשפיע, כי שינוי הצורה מפריד ברוחניות כמו הגרזן בגשמיות, כמבואר לעיל. ונמצאת הנשמה דומה עתה לגמרי למשל האבר הנחתך מהגוף ונפרד ממנו, שאעפ"י שמקודם הפירוד היו שניהם האבר עם כללות הגוף אחד, והיו מחליפים מחשבות והרגשות זה עם זה. אבל לאחר שנחתך האבר מהגוף נעשו בזה שתי רשויות, וכבר אין אחד יודע מחשבותיו של השני וצרכיו של השני, ומכל שכן אחר שהנשמה נתלבשה בגוף של העוה"ז נפסקו כל הקשרים שהיו לה מטרם שנפרדה מעצמותו יתברך, וכמו שתי רשויות נפרדות הם.
ולפי זה מובנת מאליה מעלת האיש שזכה שוב להדבק בו, שפירושו שזוכה להשוואת הצורה עם השי"ת עי"ז שבכח התורה והמצוות הפך את הרצון לקבל המוטבע בו אשר הוא הוא שהפריד אותו מעצמותו ית', ועשה אותו לרצון להשפיע, וכל מעשיו הם רק להשפיע ולהועיל לזולתו שהוא השוה את הצורה ליוצרה, נמצא ממש בדומה לאותו אבר שנחתך פעם מהגוף וחזר ונתחבר שוב עם הגוף, שחוזר לדעת מחשבותיו של כללות הגוף, כמו שהי' יודע טרם שנפרד מהגוף. אף הנשמה כך, אחר שקנתה השוואה אליו יתברך, הנה היא חוזרת ויודעת מחשבותיו יתברךכמו שידעה מקודם שנפרדה ממנו בסבת שינוי הצורה של הרצון לקבל ואז מקויים בו הכתוב, דע את אלוקי אביך. כי אז זוכה לדעת השלמה שהיא דעת אלקית. וזוכה לכל סודות התורה, כי מחשבותיו יתברך הן סודות התורה.

hnc

New member
כשיש לך משהו מאוד חשוב לומר כמו ההשגה הזאת

אתה לא אומר זאת ברמיזות ובשפה עמומה, אלא דווקא בצורה הכי ברורה שאפשר כדי שכולם יבינו את הדבר החשוב הזה שיש לך לומר. אחרת, הדברים האלה לא יעשו רושם מי יודע מה על רוב האנשים כפי שאכן קורה עם הקבלה על הררי הספרים ואינספור המילים והזמן הרב שדרוש ללימוד שלה.

big ass blue

New member
זה הצחיק אותי.

פילוסופים בעבר, עשו מזה כסף,
היום קוראים להם, שיכורים.

CANADA101010

New member
עברו מאל לאל היו כאלו שפשוט הלכו קדימה אל אחד יותר מדי

מעניין אותי לדעת איזה יחס וסובלנות הייתי מקבל בפורום של מאמינים.
כפי שראיתי השבוע את MICHAEL MOORE אומר בראיון איתו: "הם נלחמים עם הסכין בין השיניים ואילו אנו מנהלים מלחמת כריות".
מכיוון שמדובר בדו שיח של חרשים המתחיל בציטוט של היידגר מרטין נאצי שלא הביע מעולם צער על הצטרפותו למפלגה יש אולי לקרוא את הכתבה של THE TELEGRAPH : The great Kabbalah con exposed
זה נראה יותר מעניין.
לאורך תקופה של אלפי שנים (אולי גם בגבקליטפה תורכיה) הצליחו לשכנע "מאמינים" לפרנס "קדושים". (לפני 11500 שנה - אולי עבדים - אין הוכחות)
במשך אלפי שנים עברו אנשים מאל לאל ועוד אל. היו כאלו שפשוט הלכו קדימה אל אחד יותר מידי.
כמו במרוץ שליחים עובר "מקל האמונה" הזה מדור לדור והם עדיין מפרנסים מליונים נטולי תרומה לאנושות.

יותם73

New member
וזו טעותך העיקרית

אינני מאמין,
לא נולדתי להורים דתיים.
לא חוויתי משהו בחיים שלי שבגללו עכשיו נעשיתי מאמין.
בחכמת הקבלה, אמונה = ידיעה.

למעלה