מה שקרה בדו קרב דורש מחשבה מחדש על החוקים

Gרר

New member
מה שקרה בדו קרב דורש מחשבה מחדש על החוקים

לדעתי אם קורה מצב שזוג בכלל לא מוכן לעלות לדו קרב - הוא צריך לשבת בצד ולחטוף את הקנס, אבל במקביל - יתר הזוגות צריכים בכל זאת להמשיך לעשות את המשימה משתי סיבות:

א. כי חלק גדול מהמטרה של דו קרב זה לא רק לעכב את הזוג האחרון אלא גם לשנות את הסדר של הזוגות האחרים, ובמצב קיצוני יכול אפילו להיות שזוג שהגיע ראשון יפסיד להרבה זוגות וייתקע שם המון זמן, מה שישנה לגמרי את המיקום שלו. זה בדיוק מה שיפה בדו קרב. ברגע שאתה נותן לכל יתר הזוגות נצחון טכני זה אומר שסדר העזיבה של הדו קרב זהה בדיוק לסדר ההגעה וזה מוציא את כל העוקץ מהמשימה.

ב. כי מי שכן עשה את המשימה בזבז עליה זמן מסויים. במשימה של אתמול הזמן האמיתי היה להערכתי לפחות חצי שעה שבה אתה מגיע. מתלבש. מקבל תדרוך. מבצע את המשימה. מתנגב. מתלבש מחדש. הזוגות הראשונים השקיעו את הזמן הזה. הזוג שבא אחר כך היה שם בדיוק שתי דקות ורץ לדרכו. זה לא הוגן ובמצב אבסורדי יכול אפילו לאפשר לזוג שלא עשה את המשימה בכלל - להשיג זוג אחר שכן עשה את המשימה, וזאת לא בגלל שהם התעלו על עצמם אלא רק בגלל שאיזה זוג אחר פרש "עשה טובה" לכולם.

מסיבות אלה נראה לי שטוב יעשו בתכנית אם ישנו את החוקים ובמקרה כזה יאלצו את כל הזוגות להתחרות ביניהם כדי גם אם מראש ידוע שיש זוג שהחליט להיות אחרון.

פרארי1

New member
מסכים לגמרי

אגב, פעם אחת בפרק הייתה התייחסות של הזוגות להעדרות של יפה ובועז - רוני דואני אמרה על זה חצי משפט במונית, הרבה אחרי סיום משימת הדו קרב המבוזבזת.
קצת מגוחך שהן לא התייחסו לזה במהלך ההמתנה של הרבע שעה, כאשר ברור שהן ידעו כבר שם שיפה ובועז לא יגיעו.
בעצם, ברור שהן התייחסו לזה, רק שהעריכה השמיטה את זה, עוד מקרה אחד מני רבים, בו העורכים מתייחסים בזלזול לקהל שלהם.

25330

New member
הגיונית, הצדק עמכם; אלא שלדעתי, התשובה בגוף שאלותך

באנלוגיה לטורניר ספורט, כאשר קבוצה "נענשת" לא מפסיקים את הטורניר או מבטלים את יתר המשחקים. ה"רווח" היחיד הוא "הענשת" הקבוצה המפסידה טכנית וכתוצאה מכך, רווח-יתרון מקביל בעבור כל יתר המשתתפות בטורניר.

אלא ש"צדק" או הגיון תחרותי אינם רלוונטיים בתוכנית טלויזיה, שגם אם נקראית "מציאות" היא עדיין מלאכת הפקה ומציאות מדומה מתחילה ועד סוף. במקרה זה, נדמה לי שההפקה ניצלה את מנת מפלי הדמעות-דרמה... הקבועה של יקירתה רוני סופר-קשה-לה והתאימה אותה לאילוצי הזמן האבוד ואחרת שנגרמו בשל מוצא ה"כבוד" של ד"ר יפה ברזני בחיפוש מרפא לבועז ינוקא בבית חולים, תחת חיפוש מרפא והרהור בגיל די מתקדם - שבו, כידוע, הרגל ואופי הופכים כבר יותר ל"טבע" - לברבור-עקשנות-הפסד שכולו תוצר אופי עקשן-שתלטן-מבטל-מסרס.... לכל הפחות, מוצא של כבוד - שוב תחרותי - היה בעבורה להיות מודחת בתחרות ולא בתחפושת של מחלת בנה בוריאנט (לא קליני כמובן) של Munchausen by proxy. חבל שאפילו להפסיד כמו שמקובל בתחרות הם (=יפה וההפקה ששיתפה עמה פעולה) לא יודעים ועוד חושבים שזה לא "מכובד".

לסיכום אני מסכימה שאילו שלט בתוכנית רציונל תחרותי אין מקום לשנות את התחרות בשל פרישת/ויתר אחד או חלק ממרכיביו. למרבה הצער, כשם שציין פרארי לפני, איני משוכנעת שההגיון והכללים המנחים הם תחרותיים אלא דרמתיים-שיווקיים-רייטינגיים וכו' שמוסווים ונארזים בעבור הצופים בעטיפה מטעה ומאחזת עיניים של "תחרות" הוגנת ושיוויונית כביכול.

שום תחרות לא מסתיימת כאשר אחד המתמודדים פורש

רוב התחרויות הן: או ליגה [צבירת ניצחונות/נקודות], או טורניר [המפסיד יוצא] . בכל מקרה גם בטורניר אם קבוצה אחת מוותרת הקבוצה השנייה עולה אוטומטית לשלב הבא ומעבר לזה הטורניר ממשיך כסדרו. וגם כאן ראוי היה להנדס את החוקים כך שהדו קרב לא יקרוס כמגדל רעוע ברגע שזוג אחד מחליט שלא מתאים לו.

Gרר

New member
אפילו מבחינת ה-show נטו

נראה לי שהפקת התכנית זרקה לפח משימה ממש טובה בגלל שטות. את הדמעות של הדואניות היו מקבלים בכל מקרה אבל אם היו מחליטים שיתר הזוגות ימשיכו את הדו קרב ביניהם - היינו לפחות מקבלים פרק עם משימה מותחת ולא את השטות הזאת עם הארנבים שבמידה והדו קרב היה מתקיים סביר להניח שבפרק הערוך היתה זוכה למעט מאד זמן אוויר כי היא באמת היתה משימה סוג ב'.

Jason2

New member
אפשר לשנות את החוק

ברגע שזוג אחד פורש מרצונו הוא יקבל עונש של שעת עיכוב (לאחר הסיום) והדו קרב ימשיך עד שהאחרון שנשאר ימתין רבע שעה כרגיל.

Jason2

New member
היא לא ממש יקירתה

לא מראים אותן יותר מידי ומאפשרים להן לדפוק את עצמן ולהגיע כמעט אחרונים בכל פעם, בנוסף אילצו אותן ללכת למוסך ולתקן את הרכב בניגוד למקובל. לא נראה לי שעוזרים להן במיוחד. וכפי שאמרתי מותר למתמודדים לא לבצע משימה תוך סיכון הישארותו במירוץ. זה החוק.
&nbsp
ואפשר לכתוב תגובה בשפה שכולם מבינים, זה יוציא אותך לא פחות אינטלקטואלית.

הלוואי וחסרי היצירתיות בהפקה....

היו מקשיבים לכך. או קוראים בפורום הזה ומפנימים את משוב הצופים.
לא רק החוקים צריכים להשתנות או להתגמש מדי פעם, גם צורת העריכה. לא חייבים לעשות מתח עם כל צמד זוגות שנמצאים במרכז (4-5-6-7), זה לא באמת משנה מי מגיע קודם אלא התגובה של הזוגות למיקום שלהם. שיחסכו את העלק מתח. ואפשר למתוח את המיקום של הזוגות יותר, לא חייבים לסיים פרק בכך שכל הזוגות (חוץ משתיים) מסיימים משימה והם בדרך למשימה הבאה ולהשאיר את האחרונים במשימה הקודמת כדי ליצור מתח. ולא חייבים לתת יותר תשומת לב לזוגות הראשונים. אפשר לבקש מזוג אחר ש"יסביר מה עושים במשימה" בזמן העדויות מול המצלמה, זוג שלא נמצא במקום הראשון או השני. אני פשוט אומר שאפשר לרענן את צורת העריכה ולהפוך את התוכנית למרגשת יותר.
כמובן ששינוי מתבקש שכזה יחייב את ההפקה להעסיק עורכים אחרים, אנשים עם צורת חשיבה שונה. מכיוון שהם לא יחליפו כל יום את העורכים של התוכנית, הצופים נאלצים להתקע עם אותה עריכה מקובעת וחסרת גוון עד סוף העונה.

Jason2

New member
אתה לא מאפשר לעריכה ליצור מתח?

במקרה הזה אנשים יעזבו את התוכנית באמצע כיב מילא כבר יודעים מי מנצח אז מה זה שווה?
אני לא רוצה לראות זוג שמגיע לפני אחרון לשטיח בערך עשרים דקות לפני הזוג שהגיע אחרון ואז רבע שעה לראות את הזוג האחרון משלים את המשימה. זאת עריכה מעפנה.
&nbsp

נראה לך שאנשים יעזבו באמצע?

הם רוצים לראות את הסוף, הם ישארו עד הסוף.
אני לא מדבר על תוכנית ההדחה. לפני תוכנית הדחה יש מי יודע כמה פרקים שבהם המתמודדים עוברים כל מיני משימות. אותם פרקים מסתיימים באותה צורה - כמעט כל הזוגות סיימו משימה ובדרך לבאה חוץ משני זוגות אחרונים. ואני גם לא דיברתי על זוגות אחרונים, דיברתי על זוגות אמצע שלא משנה איפה הם מסיימים.

מסכים. גם אני חשבתי על זה.

ואני אוסיף עוד סיבה על מה שאמרתי - בשבילנו, הצופים. אנחנו רוצים לראות תחרות, ובמקום זה - כלום... איפה פה המשימה? איפה הקושי? איפה העניין, המתח? אני כצופה מתבאס מהתפתחות כזו במירוץ.
&nbsp
אגב רוני היא מה זה בכיינית! בסדר, אז היא נבהלה קצת, ככה מתפרקים? הגיע הזמן שתפגין קצת חוסן.

Gרר

New member
אם הדואניות היו יודעות שזה יעלה להן בהדחה...

אז הן היו כבר משכנעות את עצמן לעשות את זה שוב פעם. כנראה שהן ידעו על יפה ובועז.

25330

New member
או שההפקה עזרה להן להחליט

ללא ההפקה, המקסימום שהדואניות יכלו לדעת, במידה סבירה של וודאות, זה שיפה ובנה מאחוריהם ושללא דו-קרב, (שבו הן עלולות להפסיד) הן תפגרנה 15 דקות אחר מקהלת הצבא הכחול.

לדעתי, מנימוקים שפירטתי, ההפקה די "עזרה" ליקירותהן הדואניות ובתוך כך שילבה-קידמה-דחפה אינטרס שלה - שלא לערוך דו-קרב ימי בלילה על הסיכונים, ביטוחים, עלויות... הגבוהים ובלתי רנטבלים בעליל.

פרארי1

New member
אין שום ספק שאמרו להן שיפה ובועז לא מגיעים

הן לא היו מחליטות על דעת עצמן שעברה הרבע שעה של העונש, השחקן השבדי לא היה נותן להן את הרמז הבא והן לא היו ממשיכות הלאה סתם כי נמאס להן לחכות.
&nbsp
אני טוען את זה כל פעם מחדש - ההפקה / עורכים מזלזלים באינטלגינציה שלנו וזה מעצבן.
את התמימות איבדנו כבר מזמן, עוד בעונה הראשונה של הישרדות (אם לא קודם), אף אחד לא באמת חושב שאנחנו מקבלים את המציאות כמו שהיא, ידוע שיש התערבות הפקה בכל מקום, כולל האח הגדול, למשל, ששם יש אולי הכי הרבה "מציאות", אבל למה לעשות את זה כל כך בוטה, שקוף, מטופש, מעליב את הצופה?
למה להשתין מהמקפצה?
&nbsp
התשובה, אולי, נמצאת בכך שמכוונים למכנה משותף נמוך הרבה יותר ממשתתפי הפורום הזה או שפשוט לא אכפת להם מכלום מלבד רייטינג ומשום מה הם חושבים שכל האובר דרמה ומתח מזוייף, מביאים אחוזי צפיה גבוהים יותר.
חבל שלא לוקחים יותר מהפורמט האמריקאי, שם אי אפשר להאשים אותם שלא מעניין אותם רייטינג וכסף ועדיין, כבר 25 עונות שהם שומרים על עניין, קצב ומתח עם הרבה פחות התערבות, או לפחות עם הסוואה הרבה יותר טובה שלו, בלי להשתין מהמקפצה.

just Orli

New member
חדשה בפורום - חייבת להתייחס להשערה הנ"ל

את חושבת שההפקה לא ידעה מראש שיש בעיה בדו-קרב במים כשתכננו את המשימה הזו, וגילתה את זה פתאום רק כשהמתמודדים סוף סוף התחילו להגיע? ואז השתמשה בסיפור של רוני כתירוץ לא לעשות את המשימה בכלל? אני קצת מתקשה לקבל את זה משתי סיבות:
1. זה נראה כמו אוזלת יד רצינית של ההפקה, מה אם במקרה אף אחד לא היה טובע? האם באמת לא חשבו על הפרטים מראש?
2. רוני נראתה לי מבוהלת באופן אמין למדי, וגם אני במקומה לא הייתי ששה להיכנס שוב למים אחרי הסיפור הזה. קשה לי להאמין שהיה צורך פה בשכנוע מההפקה.

מה שכן נראה לי מוזר, זה למה נתנו להן לוותר ככה. לדעתי זה לא היה הוגן. לא ברור לי למה התאומים החביבים, שכל כך אהבו את רוני ויעל עד לפני רגע, ובבירור יכולים לנצח זוגות אחרים במשימה הזו (יותר מהן), לא ויתרו להן בגדלות נפש ונתנו להן להמשיך הלאה - במקום לבכות שתי דקות בחדר ההלבשה ולרוץ למקום השני. זה לא היו הם (?) שויתרו בדו-קרב ההיאבקות ליוכי ולינור? למה רוני ויעל צריכות להיענש בגלל שהיא כמעט טבעה? אני חושבת שמן הראוי היה שהן ימשיכו הלאה, והתאומים יעשו את הסיבוב הבא עם מישהו אחר. ככה גם כל המתמודדים היו באמת עושים את המשימה. רק בגלל הנקודה הזו אני חושבת שאולי יש משהו בדברייך לגבי ההתערבות של ההפקה, אבל זה מחזיר אותי לנקודה הראשונה - אם זו משימה כל כך מסוכנת שהם לא חשבו עליה מראש, זו אוזלת יד רצינית.

התאומים בזמנו הפסידו בכוונה ליוכי ולינור, במשימה הנוכחית

הם ניצחו את יעל ורוני, כך שאני משערת שלא יכלו להפסיד בכוונה.
אחרת, באמת לא ברור העניין.

Gרר

New member
לא כל כך הבנתי מה הבעיה עם המשימה הזאת

זה שרוני נפלה ולקחה את זה קשה זה סיפור אחד. אבל סך הכל זה לא היה נראה כמשימה יותר קשה מכל משימה אחרת של המירוץ למיליון.

למה? כי זו תחרות, ומי שמנצח, ממשיך

ומי שנופל למים וממרר בבכי, אולי יקבל רחמים ואולי לא, אבל גם אם כן זה בונוס. התאומים לא חייבים להם כלום. הם ניצחו - שלום. והם ניצחו כי רוני נפלה ראשונה למים.
מה שכן גם אני קצת התפלאתי שהתאומים התאפסו על עצמם ולא נתנו את הניצחון בנדיבות של שוטים, כמו פעם קודמת . חשיבה אסטרטגית היא לא הצד החזק שלהם הרי [או חשיבה בכלל].

למעלה