מה שקרה בדו קרב דורש מחשבה מחדש על החוקים

ny22

New member
מנהל
כי הן היו בסוף...

אני לא אתפלא אם פעם אחת הן יגיוע אחרונות וזאת תהיה נקודה ללא הדחה...
&nbsp
תמיד את אלה שבסוף מראים פחות...

ddvic

New member

לגבי רעיון השיפור בנושא הדו קרב שהציע פותח השירשור מסכים.

אבל לגבי רוני ממש לא מסכים.
ברגע שאדם נלכד במקום מסוכן מבלי יכולת להיוושע הוא מקבל טראומה. הטראומה הזאת יכולה לחלוף אחרי ימים או שנים או לא לחלוף לעולם - תלוי בעוצמת הטראומה. בכל מקרה אין לצפות מאדם שחווה טראומה ש"יפגין קצת חוסן" וישתחרר ממנה מיידית. ההתנהגות של רוני היתה מאוד אנושית וצפויה.

Gרר

New member
זה נכון אבל במירוץ מה שבדרך כלל קורה

זה שבסופו של דבר הזוגות מציליחים להתגבר על טראומות כאלה ולבצע את המשימה. אפשר גם היה לעשות בשיטה של יוכי ולינור ולבקש מהזוגות היותר חזקים להפסיד להם. כאן זה היה נראה כאילו הויתור שלהם היה יותר מדי החלטי.

מצד שני אם הם ידעו שיפה ובועז לא יסיימו במילא זה יכול להסביר למה לא היתה להם המוטיבציה לדרבן את עצמן ולחזור עוד פעם למים או לנסות כל שיטה אחרת אלא פשוט להרים ידים.

ddvic

New member
לא על טראומות כאלה אולי על טראומות ופוביות ישנות

אבל לא על טריות מלפני 5 דקות.
&nbsp
"שיטת יוכי ולינור" היא מניפולציה שהבחורות האצילות לבית דואני לא מכבודן להשתמש בה.
&nbsp
וחוץ מזה כנראה באמת שהן ידעו על יפה ובועז.

אם זה היה חד פעמי, ניחא, אבל רוני מפגינה חולשה מנטלית מתמשכת

כמעט כל פרק היא פורצת בבכי [כבר בפרק הראשון לדעתי!] ואחותה הגדולה צריכה לפייס אותה כמו איזה אימאלה.
רוני צריכה לעשות איזה סוויצ' בראש.

ddvic

New member
עדיין בחוזק מנטלי רוני היא מעל הממוצע הנשי

וזה שהן תומכות אחת בשניה זה חלק מהיופי של ההרמוניה שלהן כזוג.
תדע לך שהמירוץ הזה הוא הרבה לפני העומס הפיזי הוא מעמסה מנטלית עצומה-ממש כמו ניסוי מנטלי קיצוני בבני אדם.

25330

New member
הרשה לי לגלות לך סוד
צבאי

יתכן שבדקת את ממוצע החוזק המנטלי ההשוואתי של גברים ונשים. אני לא בדקתי - כמו שאין לי מסוגלות לאבחן טראומה בכלל, ודרך המסך בפרט - לכן, קשה לי לקבוע ממצאים, בטח שודאיים.

עם-זאת, אני מסכימה שתוכניות ראליטי הן מעבדות עכברי אנוש בידי ההפקה, בימוי, עריכה, מניפולציות וכו'. אני גם מסכימה שיעל - מבעד למסך, לעריכה ולבימוי - מגלה פנים יפים שמעבר לזוהר, לפרסום ולשיער טלויזיה (מחומצן-מוחלק). גם אני הקטנה מתרשמת שיש בה הרבה יותר. יודע מה? אפילו יתכן שהדמעות הקבועות של רוני וסף השבירה הנמוך תמיד שלה, אינם אוטנתיים לחלוטין אלא מתווכים ונתונים למניפולציות של ההפקה ו"התפקיד" שנועד לה במסגרת הליהוק והסטוריליין, שקבועים מראש.

אבל... התהפכות סירה היא תרגולת בסיסית שמקובלת במסגרות ימיות, צבאיות ואזרחיות. בקורס חובלים (שלא עברתי) ומסגרות אחרות בח"י, הופכים בשגרה, סגי"מ על הצוערות והצוערים, או החיילים והחיילות (כולה ילדים בני 18, ולא בוגרים באמצע שנות ה-20) כמצב בסיסי ביותר במים שצריך להסתגל ולצאת ממנו לבד, במהירות ובשקט - אגב, בתנאים קשים הרבה יותר מה"סופר דרמה" שהראו במירוץ למליון בכיכוב רוני סופר-קשה-לה וים הדמעות בשתי עיניה (בים, ביבשה, ובכל מקום ופרק).

פרארי1

New member
ההתנהגות של רוני אולי הייתה אנושית וצפויה

אבל נראה לי שאתה קצת מגזים בעניין הטראומה, בעזרתה האדיבה של ההפקה, כמובן.
קיאק שמתהפך כולא מתחתיו המון אויר, יש זמן להתעשת, להבין איפה אתה נמצא ולשחות בנחת החוצה, או לחכות שמי שבסביבה יהפוך חזרה את הקיאק.
זה לא יאכטה ששוקלת מליון טון, זה נהפך בשניה וההעצמה של הדרמה כדי שנאמין שהיא הייתה בסכנת חיים, קצת פאתטית בעיני.
&nbsp
העובדה שהן החליטו די בשוויון נפש לוותר על המשימה, תומכת בטענה שהן ידעו בשלב די מוקדם שהן לא אחרונות ושיפה ובועז הולכים הביתה.

Jupiter30

New member
אויש רוני נוראית

כל התדמית של הסופרסטאר וGIRL POWER.. פחח, הבחורה לא מפסיקה לבכות כמו ילדה קטנה. אני במקום יעל הייתי מעיף לה 2 סטירות. אוף. אז התהפך עליה קיאק, אפשר לחשוב. צוללים מתחת לקיאק ונחלצים משם. במקום לבכות כמו תינוקת. ועוד הבחורה עושה כושר ומתגאה בכך. בכיינית.

לי זה קרה פעם, ואני לא בטראומה

הייתי כמה שניות מתחת למים ולסירה, שחיתי הצידה ועליתי. זהו. [זו היתה סירה מאסיבית אי אפשר היה להרים או להפוך, רק לשחות הצידה. [הלחץ היה שאני אשחה לרוחב הסירה ולא לאורך- שאז אני עדיין מתחתיה]]
ולא שאני משווה או שופט אותה. בעצם אני כן, כי בתחרות מהסוג הזה צריך לתת אקסטרה. ולכן גם אם ברגיל היית נבהל ומתקפל, בתחרות כזו תאסוף את הכוחות ותתגבר. ואני לא רואה את רוני עושה את זה, בנתיים

DANAMIR4

New member
צודק, הטראומה האיומה של ליפול מאוניה ענקית

באמצע ים סוער כשמסביב כרישים איומים מאיימים לחסל אותה והגלים הגבוהים מאיימים להעלים אותה לתמיד......דרמה גדולה

אה, בעצם היא התהפחה עם קיאק לאגם רגע כשמסביב אנשין צוות ועוד מתמודדים וכל מה שצריך זה לשחות ולעלות למעלה

אוי הטראומה

SivanCA

New member
נכון מאוד בשני תנאים

כמו שכבר כתבו אם זה באמת תחרות ולא משהו אחר ואם החוקים זה כמו קיר לכל המתמודדים ולא חוק שאפשר להזיז מתי שזה נוח. אבל אולי הציפייה שלנו לתחרות הוגנת היא יותר מדי בשביל הציניות של חברת ההפקה.

אתה לגמרי צודק בכול מה שאמרת

לפחות היו נותנים להם להתלבש כמו שטילטיל ומזרחי התלבשו למרות שאירית וסיני פרשו

Jason2

New member
אי אפשר לאלץ מישהו לעשות משהו בניגוד לרצונו

זה מנוגד לחוק ולכן גם נותנים את האפשרות לא לעשות משימה ולחכות 3 שעות בצד לפני שממשיכים.

Gרר

New member
ברור שמי שלא רוצה מקבל punishment

השאלה היתה רק מה עם כל היתר. למה הם קיבלו פטור אם מישהו החליט לקחת על עצמו לא להשתתף.

Jason2

New member
כי הן לא ויתרו

פשוט הפסידו בכוונה אני מסכים שיש כאן תקדים די מסוכן ואני מקווה שההפקה תחשוב איך לפתור את זה.

Gרר

New member
טכנית לא. מעשית כן

ולכן בדו קרב אם זוג לא עולה לא צריך לשחרר את הבאים אחריהם אלא לחכות שיבוא זוג נוסף שיתחרו ביניהם. אם אחרי זה הם יחליטו שהן כן רוצות לחזור זו בעיה אחרת וצריך גם כאן להחליט מה הנוהל.

ny22

New member
מנהל
אז למה האחיות לא חיכו 3 שעות??...

כמו שאמרתי כבר, אן לי שום דבר נגד האחיות.
הן באמת מקסימות ואני אוהב אותן,
אל בהנחה שזה אכן כך.
אם הן "ויתרו" על המשימה של הקיאק, למה הן חיכו רק רבע שעה ולא שלוש שעות?
יש לי באמת תחושה שיש כאן דברים ששהפקה די מסתירה מאיתנו...
(ולאו דווקא שקשורים אליהן).

למעלה