מה שקרה בדו קרב דורש מחשבה מחדש על החוקים

just Orli

New member
תודה רבה

ny22

New member
מנהל
שאלה

כתבת: "את חושבת שההפקה לא ידעה מראש שיש בעיה בדו-קרב במים כשתכננו את המשימה הזו..."
מה הכוונה?
על איזו בעיה מדובר?

just Orli

New member
מה ש-25330 כתבה

כאן: שהם חששו מהסכנה שבכניסה למים בחושך, ולכן העדיפו שכל המתמודדים ידלגו על המשימה בחסות רוני ויעל.

זה ממש לא אותו דבר -- במשימה הזאת השווי משקל יותר חשוב מהכוח

עובדה שהם הפסידו לדניאל ומאירי שהרבה יותר חלשים מהם

בהאבקות השניים היחידים שיכלו לנצח אותם היו רז ושי (הבן זוג של שני) ובמשימה הזאת הם יכלו להפסיד לכול זוג, אם התאום שעמד היה מאבד שיווי משקל.
נגד הדואניות יצא שהוא לא איבד שיווי משקל וככה הוא ניצל את היתרון הפיזי על רוני אבל הם פחדו להפסיד גם נגד הדואניות : "אם נפסיד להן אנחנו נשאר פה להרבה זמן"

עקרונית אני די מיואש מדיוני "ההפקה הזדונית" אבל עוד ניסיון

אחד:
בברזיל הים היה ממש גלי (גלים של לפחות שני מטר).
כשניכנסתי למים בפעם הראשונה (לא שודר) התהפכתי קשות, כולל נזק לכתף שלי שעדיין לא נירפא (בגמר הייתי עם זריקות נגד כאב).
כמעט טבעתי, בלעתי מלא מים וממש "נזרקתי לחוף".
אף אחד לא דיבר איתי, אף אחד לא ביטל את המשימה, הקאתי לי בצד, תיפעלתי את המשאף וחזרתי למים.

החוקים קבועים מראש - אם רוני סופר-קשה-לי החליטה שהיא לא ניכנסת שוב למים (ואני מבין אותה לגמרי) אז בזה זה ניגמר. הן פשוט מפסידות אוטומאטית...
יכול להיות שהחוקים צריכים להיות "זוג שבוחר לותר על הדו קרב יענש בפנלטי של X שעות" כמו במשימה רגילה, אבל זה לא כתוב ככה כרגע ולא משנים חוקים תוך כדי המשחק.

לגבי העורכים - העונה העורכים הם העורכים של העונה הראשונה שהייתה הרבה יותר "אמריקאית". עם זאת כפי שציינתי מספר פעמים, רוב הצופים רוצים טלנובלה ולא אירוע ספורט. וכמה שהיה נחמד, אלו האזרחים שאנחנו תקועים איתם (ע"ע נתוני רייטינג עונה ראשונה מול שאר העונות).

לגבי יפה ובועז - להזכירכם - הדואניות היו די בסוף. לא מן הנמנע שהן חשבו שבועז ויפה לפניהם. זה שאתם יודעים שהם מאחוריהם ממש ממש לא אומר שרוני ויעל גם יודעות את זה. אנחנו בדר"כ לא ידענו סדר הזנקה וסדר בכלל באופן מדוייק (תראו את שי ושני שחשבו שהגיעו 3 מקומות יותר גרוע ממה שהיה להם).

לסיכום - הפקה בלה בלה בלה, הפקה בלה בלה בלה.

נ.ב. - מה ניסגר עם זמן המסך של רז ואלכסה??

אני חושב שאם היו מחליטים לבטל את המשימה לא הייתם רואים אותה

כמו הרבה משימות אחרות שלא שודרו להפתעתנו (זה אגב קורה גם באמריקאי)
&nbsp
(ולפני שאתם מתנפלים - כן הן הגיעו במקום מתקדם לדו קרב אבל זה לא היה המצב כשהן הוזנקו, מפה לשם אין מצב שהן ידעו מה בדיוק קורה מסביבן)

פרארי1

New member
האם לדעתך הגיוני שהן לא ידעו עד הסוף?

כלומר עד ההמתנה של הרבע שעה?
הגיוני בעיניך שלא היו דיבורים עם כל הזוגות שקיבלו נצחון טכני, לגבי מי ראה, איפה ומתי את יפה ובועז?
&nbsp
אני מקבל לגמרי את דבריך שאנחנו כנראה מגזימים כאן בתאוריות הקונספירציה, אם כי מסרב להאמין שאין התערבות ומניפולציות הפקתיות בכלל.
&nbsp

גם אני לא סבור שאין התערבות הפקתית בכלל, אבל

אני פה בשביל להנות מהתחרות, לא לחפש את החורים. נכון שהמוצר לא מושלם והגרסה האמריקאית [שאני לא מכיר] כנראה טובה יותר, אבל זה מה יש, זה לא הולך להשתנות כנראה בטח לא העונה הזאת, ובסך הכל למרות החסרונות המרוץ היא כנראה התוכנית היותר שווה על מסך הטלויזיה בימים אלו. חפרני הקונספירציות מזכירים לי את אלו שתמיד חייבים לדעת ויודעים איך הקוסם עשה את זה ועוד לםני שהקסם הסתיים הם כבר מסבירים לסובבים 'נו זה ברור יש לו שרוול כפול ובתוך הכובע יש יונה מאולפת לבושה כארנב' . שבו אחורה תתרווחו ותהנו ,בערך, ממה שיש. אולי בעונות הבאות תעלה שוועתינו למעלה לחלונות הגבוהים ב'הפקה' [עוד מילה מפוצצת] והמצב ישתפר
&nbsp
אגב בארהב יש ענף ספורט האיבקות - מבוים כולו - ולדעתי זה אחד הדברים היותר אוויליים שנחתו פה מארצו של הדוד סם, אבל מה אני מבין -יש אנשים [והמון אנשים , אם לראות את הקהל במופעים האלה] שהם לגמרי בעניין , ולא מזיז להם שהעסק מתוסרט מתוזמן ומבויים מהגרביים ועד השיניים. למצב זה ישתבח שמו לא הגענו

DDN

New member
מסנגר על ההיאבקות

מתייחסים לזה כשואו ולא כספורט
בתקופות ה"טובות" (כלומר, באמצע שנות ה90, תחילת ה2000), היה אפשר לראות בזה טלנובלה לגברים - היו תככים, היו סיפורים "מעניינים", וזה היה מצחיק. זה היה דרמטי ובידורי. ספורט זה מעולם לא היה.
אנחנו לא צופים בזה בשביל התחרות ו"לדעת מי מנצח", זה פשוט מספק לנו סוג מסוים של בידור.

פרארי1

New member
בגדול, אני מסכים איתך

הבעיה שלי היא עם כל ה"חורים" כהגדרתך, שמהווים זלזול באינטליגנציה שלי כצופה.
דוגמאות לא חסרות והן מובאות פה בשרשורים השונים.

כמה הודעות יא ווראדי...

(כמה הודעות אני מתכוון מהבוקר כשנכנסתי)
למה שהתאומים יתנו לאחיות לנצח? דו קרב הקאנו תלוי הרבה פחות בגוח פיזי אלא בשיווי משקל ותזמון ככה שהזוג הכי חלש פיזית יכול בקלות לנצח את הזוג הכי חזק פיזית. למה שהתאומים יוותרו לאחיות כאשר התנאים שקולים?
וברוכה הבאה לפורום, מתקבלת בשמחה

25330

New member
ברוכה הבאה Just Orli
, בקצרה, לך ולפרארי

הפוך פרארי הפוך, מהטעמים שציינתי, לעניות ניחושי, לא רק שהן יודעו בידי ההפקה אלא שההפקה היא היוזמת לכל הרמת הידיים ושחרור יתר המשתתפים מסיכוני הלילה במים, ללא כל נסיון שכנוע של רוני הדומעת בהיסטריה (לפחות לפי מה שהוצג לנו). זאת לעניות הבנתי, מטעמי עלות, בטיחות, עיכוב באתרים ציבוריים אחרים ריתוק צוותי הפקה וסיוע מקומיים (אולם הנובל, ביה"ס, תחנת הרכבת...) ועוד.
לוגית, לכל הפחות, ואילו היו משלמים לי (והרבה) לדברר את ההפקה הייתי מתפתלת ועונה לך שתיאורטית יתכן "ספק". דואני לא יכלו לדעת בוודאות שיפצ'וק ולהקתה לא עקפו אותן במשימה קודמת. אם היו מוסיפים לשלם לי היתי עונה לך שמלכתחילה הן לא ידעו, אלא אך עם תום 15 הדקות, נאמר להן שהן חופשיות להמשיך ומשחררות מהצורך לחכות למי שלמעשה, כבר בשלב זה, ידוע היה ש"פרשו בכבוד מטעמים רפואיים" (ולכן אנחש - למען הגדל והאדיר דרמה- שודרה לנו בהבלטה "תמיההתה" של הדואנית: "איפה יפה ובועז" תוך כדי נסיעה מהאגם לחוות הארנבות המרתקת).

Just Orli, אכן הדוכסים מאילת הפסידו לדתיות לשעבר - ופרחות תמיד, ככל הנראה - ונכנעו להצגת "נכסיהן" הנשיים ורבי בנימין שבאמתחתן (מעניין שמחווה זו לא מנעה את הזוג החסוד והצנוע מללעוג למטיביהן-התאומים ואהדתם את קבוצת הכדורסל של עירם: הפועל אילת). לדעתי, הפגיעה ברוני ומפל הדמעות היתה יותר "תאונה" מאשר כוונה של שי. בכל מקרה התהפכות הסירה, ולכידתה של רוני סופר-קשה-לה (תמיד) אינה "באחריות" שי.

כשם שעניתי ל"עמלץ" בשרשור שאליו הפנתי, לדעתי, ההפקה לא תכננה את הברבור של מקהלת הצבא הכחול אלא זרמה עמו ושמחה לשתף פעולה עם מה שלדעתי היתה יוזמה של ד"ר יפה ברזני. בשל העלויות הגבוהות והשהיה הקצרה מאוד בשטוקהולם (אוביקטיבית, ובהשוואה לגרוזיה בפרט) היה עומס עצום של משימות, שנמשכו כמעט ללא הפסקה, למשך כיממה. מאחר שהמשימות קונסקיוטיביות (בטור ולא במקביל) יש להחזיק שעות ארוכות בעלויות לא-מבוטלות, אתרים וצוותים תוך התחשבות בדרישות, ריגולציה וכיו"ב מקומיות. לכן, יתכן שמה שלא תוכנן מראש ומאחר שהשעות נצברו היה להפקה windfall - רווח משמים בדמות הפינוי של בועז ינוקא עקב הפגיעה האנושה בכבוד אמו החופרת-מזמרת והוצאתה בכבוד על "סעיף רפואי" ולא הדחה בשל טיפשות ואופי בעייתי.

לנקודה העקרונית שלך פרארי, כמובן שאתה צודק והפגיעה באינטלגנציה מעליבה עד כאב. מצד שני (שוב בכובעי כ"סנגורית של השטן") ידוע ומקובל שתוכניות מציאות הן ז'אנר קבוע של "מציאות" מדומה המגוייסת לצרכי שיווק של מוצרים, ספונסרים, אתרים וכו' לצד, הנחלת ושיווק ה"רוח והערכים" שמזינים ומחזיקים את העוצמה התקשורתית כספקית אופיום מודרני להמונים.

בישראל הקטנה ובעלת השוק הריכוזי הבעיה כפולה ומכופלת. יתר על כן, בליהוק המאוד בעייתי של "עמך" לצד אנשי תקשורת מנוסים שמיוצגים בידי סוכנים היודעים דבר או שניים בתקשורת (ראה למשל את התביעה של משתתפי המבחנים ל-Master Chef הטוענים שרומו, מאחר שרשימת המשתתפים נקבעה ונסגרה עוד לפני המבחן שאליו הוזמנו אותם כאלף "נבחנים"). אם בעונה הקודמת היו זוכים שסומנו מראש ולצורך כך סתמו חורים בביוגרפיה, יצרו יש מאין דמות חיוביות וקלה להזדהות, נתנו זמן מסך, עזרו במשימות (משימת הטבילה האינדיאנית שלא היתה לדוגמה אחת מני רבות) וכו' וכו' השנה למדו את הלקח וטרחו לטשטש את מקורבי ההפקה ומועמדיה לזכיה (מי לפרס הניחומים: 700K; ומי לפרס האמיתי: קרירה תקשורתית [ע"ע ה"מפסידות": רומי וקורל ועוד]) ב"עוד מאותו דבר" - טופז jr ושות' דואני, זוג הדוגמנים (למרות שבהינף כתוביות רז הפך פתאום ליהלומן בפרק האחרון) רוזנבלום ואחרים שאת טיב ומקור הקשר שלהם להפקה אין אנו יודעים.

שילוב טעון ובעייתי מעיין זה של "עמך" (או עמך ללא מרכאות, זאת לא נדע) לצד מקורבים ו"מיוחסים" מעצים ומגדיל את הבעיות שעמן נאלצת ההפקה להתמודד כדי להסוות את הבימוי, העריכה והתסריט שכתוב מראש כדי שאנו הצופים נוטעה לחשוב שמדובר במציאות, תחרות, ושאר הבלים שלא קיימים, ושאפילו שעל הסוואתם, ביד מעט יותר מיומנת או משכנעת לא טורחת במיוחד ההפקה, ערוץ השידור וכו'.

פרארי1

New member
טיעון קלוש במקצת

בעניין הידעו / לא ידעו היכן יפה ובועז.
בניגוד לגרסה האמריקאית, שם מראים לנו הרבה מאד אינטרקציה בין הזוגות, כולל בריתות וכולי, בגרסה הישראלית בחרו לא להראות את הדברים האלה, אבל ברור שיש אינטרקציה וברור שהזוגות יודעים בגדול את המיקום שלהם ביחס לאחרים, גם אם לא במדוייק לחלוטין.
רוני ויעל היו בין הראשונות בדו קרב, כלומר עד לשלב ההמתנה של רבע שעה, עברו אותן רוב הזוגות במירוץ, אין מצב בעולם שלא היו שיחות בין המשתתפים על "מי ראה את יפה ובועז"? "מישהו ראה אותם אחרי משימת אבבא"? "מישהו ראה אותם בהדיפת גרזנים / אכילת לקרדה"? וכולי
למרות שאת נראית נהדר עם כובע הסנגורית, הטיעון ממש לא משכנע.
&nbsp
לגבי ההשערה שההפקה יזמה את הפיאסקו של ביטול המשימה, כנראה שאף פעם לא נדע, אלא אם בסיום העונה נקבל לפורום מישהו כמו קובי וטליה, שיפזרו פה ושם רמזים שאולי ישפכו אור על כל מיני דברים (כמובן, במסגרת מה שמתיר החוזה מול ההפקה).
העובדה שהמשימה לא נמשכה במתכונת שהציע Gרר, תומכת בהשערתך, אבל עדיין, אנחנו נשארים עם השערות שאין לנו איך להוכיח או להפריך.
&nbsp
אפשר להתנחם בעובדה שלא השאירו את יפה ובועז בתירוץ של קטע ללא הדחה, ייתכן שאם היה מדובר בזוג שההפקה יותר חפצה ביקרו, זה כן היה קורה.
בכלל, הקטע הזה של קטעים ללא הדחה, די לוט בערפל, גם בגרסה האמריקאית.
אי אפשר לדעת אם באמת מדובר בקטעים שנקבעו אקראית מראש, או קלף שנשלף בתזמון מושלם כדי לא לאבד זוג פופולרי.

25330

New member
עם מה ש(לא) משלמים לי
אתה באמת מצפה ל"לא-קלוש"

(קודם הופלתה בכתרת ולא קיבלת פרח, אז אני מתקנת לפחות, עתה
)
מסכימה שאכן "העמך" (סיני ואירית, טילטיל ומזרחי והזוג מפ"ת שהודח בארץ) עשו את שלהם (כתפאורה?; הסוואה?) ולכן יכולים לטוס בחזרה הביתה. בהחלט מסכימה שבגלל שמדובר בזוג "עמך" (ולא, נגיד: בדואניות, או הדוגמנים/יהלומן) אין צורך לשלוף ולביים גלגל הצלה למי שההפקה חפצה ביקרם. קביעתך זו אכן, להבנתי, מחזקת את התזה והבעיותיות שניסתי להציע בתגובה קודמת למעלה, לגבי שילובם של upstairs ו- downstairs יחד, במה שאמור להיות ארוז ומשווק כ"תחרות" הוגנת, שיוויונית, שוות סיכויים, נקיה מהתערבות וכו'.

פרארי1

New member
אלא אם ה"עמך" מוכיחים את עצמם כמביאי רייטניג

כמו הסגולות או איציק ואלירן, זוגות שבהתחלה עשו רושם של מועמדים לעוף על טיל (הסגולות כמעט לא יצאו מהארץ בגלל ניווט) ובהמשך כבר התקדמו יפה.
יכול להיות שפשוט הצלמים של יפה ובועז איימו להתפטר אם הם ייאלצו להמשיך להקשיב לשירים, אז לא הייתה ברירה אלא לארגן להם "מוצא מכובד".
&nbsp
בחזרה

25330 , את מקורבת לברנז'ה? לאליטות .? להפקה? השתתפת פעם

בתוכנית ריאלטי?

כי ההבחנות שלך הן מדוייקות מאוד

ny22

New member
מנהל
אני ממש מסכים עם זה...

עם כמה שרוני ויעל מקסימות וחמודות,
יש לי תחושה ממש חזקה שההפקה דוחפת אותן היכן שהיא יכולה...

למעלה