אני מתכוון לשורה הראשונה, לפיל. זה הוא. וגם הזכרת את כל המילים המתארות את העיסוק ה"מיותר" שלו! ראיתי את העיסוק הזה שלו יחסית לא מזמן, בספארי בר"ג. שם גם כתוב הסבר, מדוע הוא עושה את זה.
אני מציג גם אותה למען "הסדר הטוב", למרות שאינני רואה מצב שמישהו יוכל לעלות על הפתרון. זה משהו מאוד ספציפי לרוסיה, וגם שם אין מצב שמישהו יוכל לעלות על התשובה, כולל כל השחקנים. שאלה זו הוגרלה מתוך 7351 שאלות שהגיעו באינטרנט בזמן השידור הישיר. "הרוב מעדיפים מַקָּפִים, אחרים מסתפקים בנקודות. בכל מקרה, נקודה ושני מקפים עדיפה על שתי נקודות ומקף אחד. במה מדובר". [התשובה אינה קשורה לכתב מורס]
זה משהו שכל תושב רוסיה החזיק בידיו, אבל ל-99.999% מתושבי רוסיה אין מושג שיש שם נקודות ומקפים. כנראה שולח השאלה הבחין בזה במקרה, והחליט לשלוח שאלה כזו. אגב, אני עוד לא בדקתי את זה. לכן, לשאלה זו אין למעשה כל טעם - אלא אם כן נחליט לשחק במשחק הידוע "נחשו על מה חשבתי" באמצעות שאלות. ולדעתי, אפילו מבחינה זו השאלה אינה מעניינת, ונראית לי מלאכותית מדי.
אלה דברים שישנם בכל העולם, אבל מדובר בגרסה השייכת לרוסיה באופן חד-משמעי. יש לי בבית כמה פריטים רוסיים שונים, אבל עוד לא בדקתי את העניין של הנקודות והמקפים. שולח השאלה טוען שישנם.
בדקתי סוף על מספר פריטים רוסיים שונים, ואכן מסומנים עליהם נקודות ומקפים, ובאופן בולט. אבל מה שהכי מעניין, בדקתי על שני פריטים ישראליים שונים, וגם בהם ראיתי מקפים דומים! אמנם בלי נקודות.
אמנם ישנם בהחלט גם פריטים ממתכת עם אותו שימוש, אבל כאן מדובר בפריטים שבפירוש אינם ממתכת. האמת, עכשיו אין לי מושג - אולי גם בפריטים ממתכת יש מקפים ונקודות? נדמה לי שלא.