../images/Emo35.gif שאלה מספר 12.
אחרי שהמשחק הסתיים, והקבוצה הפסידה 0:6, המנחה החליט לערוך ניסיון [חלק מהגולשים באינטרנט טענו, שזו היתה אכזריות מצידו]. העניין הוא, שלפני שהוגרלה שאלה מס. 11 המכריעה, נותרו על השולחן 3 מעטפות בלבד. אני מזכיר, שהשולחן, סביבו יושבים השחקנים, הוא בצורת רולטה, המחולקת ל-13 גזרות. על 12 מהן מונחות מעטפות המייצגות 12 שאלות שונות, וגזרה מספר 13 מיועדת לשאלה המוגרלת מהאינטרנט (הפעם נפלה עליה שאלה מס. 10). כל שאלה מוגרלת באמצעות סביבון הרולטה, המצביע בסופו של דבר על אחת המעטפות. מעטפה שכבר השתתפה במשחק מורחקת מהשולחן, ובמקומה נשאר מקום ריק. כאשר הסביבון נעצר מול מקום ריק, ממשיכים עם כיוון השעון עד המעטפה הראשונה. כאשר נותרו שלוש מעטפות בלבד, כאשר 2 מהן מונחות במקומות צמודים, והשלישית מולן, הסבירות של הנפילה על כל אחת מהן, כמובן, אינה שווה. במקרה הנ"ל, אחת מ-3 המעטפות שנותרו היתה מעטפת "משחק הבזק" (3 שאלות, 20 שניות לכל אחת), ובדיוק לה היה מינימום הסיכויים שהיא תיפול. רוב הסיכויים, בערך במידה שווה, נפלו על שתי המעטפות האחרות. ובכן, הוגרלה השאלה הקשה שהצגתי ב-11. המנחה כנראה רצה להפגין, שהקבוצה לא הוכשלה בכוונה, ושזה רק היה עניין של מזל, ורצה להפגין שהשאלה השנייה שיכלה ליפול היתה דווקא קלה. הוא ביקש לפתוח אותה, ונתן לשחקן הבודד אבדיינקו דקה אחת לפתרונה. ואכן הוא פתר אותה נכון, והמנחה ציין שהשאלה היתה די קלה, ושכל אחד מהשחקנים באולם היה פותר אותה. טוב, אז מכיוון שהשאלה הוצגה, אציג אותה גם אני, ונשפוט ביחד אם היא אכן כל כך קלה. הוצג ציור מאת וסילי וסילייביץ' וֶרֶשצָ'גִין (1842-1904, צייר המפורסם בעיקר בציורי קרבות): "שיא (apotheosis) המלחמה" (1870-1871, ר' קובץ מצורף). כששאלו את הצייר לאיזה סוג ציור אפשר לשייך תמונה זו, הוא ענה והצביע על סוג מסוים, אבל עם תנאי קטן. על איזה סוג הוא הצביע [אני מקווה שהמילה המתאימה היא "סוג", אבל אולי קוראים לזה "סגנון", אינני בטוח במקרה זה]? הערת
בקשר לשאלה 11 (לא קשורה לפתרון). גוגל נותן דפים למכביר עם המילה "Palekh", גם בעברית.