מוזר לי שעדיין לא פתחו שרשור על הגזענות!

רוני13

New member
מוזר לי שעדיין לא פתחו שרשור על הגזענות!

לפני יומיים פורסמה כתבה בידיעות על מקרה של 4 בנות ממוצא אתיופי שהוכנסו לכיתה אחת לבד,שוחררו להפסקות נפרדות משאר הבציפר ושוחררו הביתה בשעות שונות משאר הבציפר. מה דעתכם בעניין?

רוני13

New member
לדעתי...

אם הן עולות חדשות מאתיופיה להכניס אותן לכיתה נפרדת היה רעיון טוב כדי שיתאימו להן תוכנית לימוד אישית המתאימה למצבן. אך לגבי השאר אני מתנגד לחלוטין! מה הרעיון להפריד אותן משאר התלמידות? הן לא פחות "טובות" מהן! המקרה הנ"ל מראה לדעתי את פני החברה הישראלית...גזענות יש פה ברמות מפחידות וזה נראה כאילו שכחנו לגמרי את השואה!

M e g g i

New member
גם אני חושבת כך!

הכיתות הניפרדות הן פתרון נהדר כדי שיוכלו להתאים עבורן תוכנית הדרגתית ומיוחדת בתקווה שתוכלנה בעתיד להשתלב במסגרת הרגילה בקלות. ההפסקות הנפרדות הן ממש בושה וחרפה ואות קלון לחברה הישראלית.

yonatan31

New member
זה לא יפה.

מזכיר את האפלייה נגד העולים בראשית המדינה.

תמיר1991

New member
זה שוב מוכיח שבחינוך הלא-ממלכתי, הכל יכול

להיות

M e g g i

New member
החינוך הוא ממלכתי-דתי!

ומה הקשר בכלל? צר לי לאכזב אותך אבל החינוך בבתי הספר החילוניים גרוע פי כמה וכמה! כיתה ה`- סיגריה ראשונה. כיתה ו`- וכבר ניסו סקס ואקטים מיניים. כתה ז`- שכטה ראשונה של סמים. בחינוך הדתי זה כמעט לא קורה. בחינוך החילוני רבים המקרים האלו. ואני אומרת זאת ממקורות ראשונים. אל תשמיץ סתם! גזענות קיימת לצערי בכל מגזר ומגדר ואנו צריכים לחסל אותה בהקדם האפשרי!

noamgk

New member
../images/Emo45.gif

גם סכינים למכביר ואלימות. החינוך החילוני הוא חינוך כושל, תגידו מה שתגידו.

antreprize

New member
....

1. חוץ מהנזקים הבריאותיים, מה הבעיה בסיגריות? 2. מה רע בלנסות סקס ואקטים מיניים, זה פוגע בהם(אם יוצאים מנקודת הנחה שהכל בהסכמה, מעשים לא בהסכמה זה דבר אחר) ? 3. איך את יודעת שלא מסתירים את זה אצל הדתיים? דברים כאלה לא ממש עוזרים בהשגת שידוך טוב ויכולים לפגוע בשם של המשפחה. 4. בשני המגזרים יש בעיות, אני מסכים, אבל חלק גדול מהבעיות, הם בעיות רק מנקודת מבט אחת. לnoamgk: החינוך החילוני לא כושל. ראית את הטבלאות של ציוני הגיוס(כן, זה ציון, ולא אחוזים)? אם כן, אז אתה יודע שבית הספר הדתי שקיבל את הציון הכי גבוה קיבל ציון שהוא קצת פחות מהציון שקיבל בית הספר החילוני שהיה במקום ה22(זה מראה על ערכים). שמעת על התוצאות של המבחנים הבינ"ל שהראו שמערכת החינוך במדינה היא כושלת? אם מוצאים את הציונים במערכת החינוך הערבית, הציון שלנו קופץ למעלה, אם מערכת החינוך החילונים הייתה כושלת זה לא היה קורא(בגלל שהחילונים מהווים אחוז גדול מהאוכלוסייה היהודית במדינה). נכון שיש במגזר החילוני בעיות(ובטח גם אצלכם לא חסר) , אבל הוא ממש לא כושל.

noamgk

New member
אצל דתיים אין מה להסתיר.

המשטרה שלנו היא המשטרה שלכם. אתה מדבר על חרדים, וזו לא הפעם הראשונה שאני שם לב שאינך יודע בכלל את ההבדל בין הדתי לאומי לחרדי (זו גם לא הפעם החמישים שאני שם לב שאתה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל). לא ראיתי את הטבלאות. "זה מראה על ערכים" - זה אולי המשפט הכי מטומטם שהבאת עד היום (חוץ מהקטע של ההומואים ושיעור הילודה, אולי). זה לא מראה על ערכים. זה מראה על ציונים. לך ובדוק כמה ילדים בכיתות ב'-ו' אצל החרדים והדתיים הגיעו לבית הספר עם סכין, וכמה אצל החילונים. זה מראה על ערכים. וזה רק יחמיר, וימים יגידו. זה קופץ למעלה, מן הסתם, אבל בכמה? וזו לא השאלה בכלל. אם ציונים היתה הבעיה האמיתית שלנו, מצבנו עוד טוב. הבעיה האמיתית שלנו היא הרמה הערכית של הנוער בישראל. כשאברי גלעד הגיע לבתי ספר דתיים הוא הופתע שלא שואלים אותו אם הוא מכיר את נינט, אלא שאלות עמוקות ומהותיות. אתה יכול להכחיש כמה שאתה רוצה, על הכבוד המגוחך שלך לכאורה, אבל זו עובדה בשטח שהנוער במצב גרוע - ושנינו יודעים טוב מאוד מי המורים שלו (רמז: תרבות, טלויזיה ואווירה של הפקרות). שאל כל אדם בוגר והוא יאמר לך עד כמה הדור הזה רדוד. (אתה מוזמן גם לשאול פה בפורום.)

M e g g i

New member
..............

1. חוץ מהנזקים הבריאותיים, מה הבעיה בסיגריות? כאשר ילדים מתחילים לעשן סיגריות בכיתה ה' זה ברור שזה נובע מן הרצון להרשים ומן הלחץ החברתי. ואל תתמם, הרי אם בגילאים יותר מאוחר הסתבר שלחץ חברתי הוא הגורם המשפיע קל וחומר שבכיתה ה'. מעבר לכך זה לא חוקי ובצדק! והרי דיברנו על חינוך. אז ברור מעל לכל ספק שהחינוך הגורם לכך שילדים מעשנים בכתה ה' הוא דפוק כי הוא גם פוגע בחוק וגם מזיק לילדים. [כן, כן, גיל 11 זה ילדים!]
2. מה רע בלנסות סקס ואקטים מיניים, זה פוגע בהם(אם יוצאים מנקודת הנחה שהכל בהסכמה, מעשים לא בהסכמה זה דבר אחר) ? דבר ראשון זה גם לא חוקי. אבל לא נדבר על זה... אתה לא חושב שזה קצת מוקדם מידי? אתה לא חושב שזה מסוכן? תאר לך ילדות בנות 12 בהריון. הופכים את אחד הדברים הטהורים שכולם בלי יוצא מן הכלל מסכימים שמאחד ומקרב בין זוג לחסר רגשות ואני בספק אם הם בכלל נהנים מזה ולא עושים "סתם בשביל הקטע". לא סתם אומרים "לעשות אהבה" והרי זה ברור שהם אפילו לא יודעים מה זו אהבה בין בני זוג. [מזכירה לך: ילדים בני 12] חוץ מזה ההיתרים לכך מצד המערכת [בעיקר החברתית] רק גורמים לזילזול הכל מה שקשור למין, זה הופך את זה לזול ואני בטוחה שזה לא החינוך שההורים והמורים רוצים אבל זה מה שקורה שם בבית ספר!
3. איך את יודעת שלא מסתירים את זה אצל הדתיים? דברים כאלה לא ממש עוזרים בהשגת שידוך טוב ויכולים לפגוע בשם של המשפחה? אני יודעת כי אני מגיעה מחברה דתית והאחים שלי לומדים כיום במסגרות דתיות והייתי מדריכה של חניכים שלמדו במסגרות האלו ונחשפתי לכך בכל דרך אפשרית כמעט. ואגב, לא כל הדתיים מתחתנים העזרת "שידוך טוב". אלא מכירים ויצאים לדייטים בדיוק כמו החילונים. [רק שבפגישה השלישית לא מתמזמזים וברביעית לא עולים לדירה..]
4. בשני המגזרים יש בעיות, אני מסכים, אבל חלק גדול מהבעיות, הם בעיות רק מנקודת מבט אחת. מאוד צר לי להגיד לך אבל, אל תקח את זה אישית. אני עצמי לא מהמגזר הדתי. אתה לא צריך לגונן על תופעות חמורות כ"כ הרי ברור שיש יוצאים מן הכלל. מעבר לזאת אני חושבת שכל הדתיים יסכימו שאם ההפליה הייתה על רקע שהן "לא מספיק דתיות" אז זה חמור ביותר! מכיוון שמילא אם היו עושים כתה חלשה אך, ברור שהיו צריכות להיות בה בנות לבנות. אדם שעשה מעשה כזה כלל לא יכול להגדיר את עצמו כדתי. אני לא רוצה לזלזל אבל, זה נראה כאילו אתה דווקא מתווכח, בלי טענה אמיתית אלא לצורך הויכוח, בלי כל מחשבה מוקדמת. מילא היית אומר שהמעשים שהצגתי לא קיימים אבל אתה מנסה לעודד ולהציג סיגריות סמים וסקס בגיל צעיר כדבר חיובי! אני בטוחה שרוב האנשים לא יסכימו איתך, אלו דברים ברורים...

antreprize

New member
....

1. החינוך הוא סיבה משנית, בגיל הזה הרבה פעמים עושים דברים כי אסור וכי ההורים אומרים ההפך(זה לא הופך את זה לנכון). 2. אל תתנהגי כאילו את חיה בימה"ב, בימינו אפשר לקיים יסי מין בלי להכנס להריון, וגם אם יש הריון, אפשר להפיל, אני גם חושב שזה לא הגיל המתאים ושבעתיד הם יתחרטו על זה(לא בגלל שהם נפגעו), אבל חוץ מזה שזה לא חוקי, איך הילדים נפגעים? 3. אבל איך את יודעת שלא מסתירים? איך את יודעת שאנשים לא שומרים דברים כאלה בסוד? לא סביר להניח שכשתלכי ברחוב את תשמעי מישהו שמספר איך הוא שומר בסוד את מה שקרה לו או לבן/בת. אני יודע שלא כולם מתחתנים בעזרת שידוך, זה לא סוד. 4. אני לא מגונן על תופעות חמורות, אני רק אומר שחלק מהבעיות הן בעיות רק מנקודת מבט אחת. ילדים שמתנסים באקטים מיניים או ביחסי מין זה לא דבר רע, זה לא דבר טוב(זה עבירה על החוק, סביר להניח שהם יתחרטו על זה, הם לא מבינים את המשמעויות), אבל זה גם לא דבר רע. ילדים שמעשנים סיגריות זה גם לא דבר טוב(עבירה על החוק, סביר להניח שיתחרטו, לא מבינים את המשמעות), אבל אם עוצרים את זה בזמן, אז זה גם לא דבר רע(כי הם יודעים ממה להזהר). אני לא מציג סמים, סיגריות וסקס בגיל צעיר כדבר חיובי, אני מציג את שני האחרונים כדבר שהוא לא חיובי אבל גם לא שלילי.

תמיר1991

New member
החינוך החילוני גם בעייתי, אבל איפה ראית בו

גזענות בשנות האלפיים?

תמיר1991

New member
אוקיי, אז גם אצלנו יש גזענות. אני לא שותף לה.

ובכל אופן, ההבדלה בין מזרחים לאשכנזים בחינוך החרדי (החרדים שהדתיים כל כך אוהבים...) עולה על כל אלה עשרות מונים

noamgk

New member
אתה רוצה גם לקיים תחרויות בנושא?

אולי תלך לשאול ב"שמאל האליטיסטי" מה הם חושבים על הספרדים מנתיבות, ירוחם ודימונה. ההבדלה של החרדים היא הדדית, הספרדים לוקחים את הספרדים והאשכנזים לוקחים את האשכנזים. זה לא עיניין של גזענות, זה עיניין של כבוד מטופש. וכמו שכבר אמרתי, אני אוהב חילונים בדיוק כמו שאני אוהב חרדיים ודת"ל.

תמיר1991

New member
כ"שמאלני אליטיסטי" בן עדות המזרח, שלאמו יש

משפחה בעיירות פיתוח, תאמין לי שאין לי שום בעיה עם ה"ספרדים" מ"שם". וכך גם לא לרוב השמאלנים שאני מכיר.

M e g g i

New member
הדתיים לא אוהבים את החרדים!

אם הם היו אוהבים אותם הם היו הופכים להיות כמוהם... רוב הדתיים שאני מכירה מעדיפים את הגישה המסורתית לדוגמא על פני הגישה החרדית...

M e g g i

New member
ואולי המילה "לא אוהבים" היא לא הנכונה...

כי אני אוהבת את עם ישראל כולו על כל זרמיו אבל, הכוונה היא ל- לא ממסכימים עם דעותיהם. ואין שום הבדל בנושא הזה בין חרדים לחילונים

למעלה