מוזר לי שעדיין לא פתחו שרשור על הגזענות!

StrengthHonor

New member
את שותפת לה

עובדה שזאת הדעה שלך על מגזר שהוא חצי מישראל ושוב אני רוסי חילוני מסורתי תביני , פשוט צריך כל הזמן לשים לב שאם הביקורת שמטיחים על אנשים אחרים לא חלה עליך

noamgk

New member
דעתי.

אני מסרב להאמין לכל דבר שכתוב בתקשורת. כמו שאני לא מאמין שמתנחלים עוקרים עצי זית לערבים, וכמו שאני לא מאמין שהמתבצרים על גג בית הכנסת בכפר דרום שפכו חומצה על שוטרים, כך אני לא מאמין (נכון לעכשיו) שהיתה אפליה בבית הספר. היתה עדות של אב באותה כתבה, שסיפר שבכיתה של בתו, שלומדת באותו בית ספר, יש אתיופיות. לדחוף את כולם בשם איזה ערך נשגב, לכאורה, לאותו קו הלימוד ולשחק ב"כאילו נאורים" זה לא מה שיטיב עם התלמידים. אם יש עולים שזקוקים לחיזוק ולימוד נפרד ומיוחד, יש לתת להם את צרכיהם. אולי מחר גם נקום ונתלונן שיש כאלה שניגשים לשלוש וארבע יחידות ולא לחמש? אולי נתלונן על כיתות החינוך המיוחד? ולמה לשלוח אנשים בעלי מוגבלויות שכליות למוסדות נפרדים? שישימו אותם בכיתת מחוננים! אני לא יודע את הסיבות ואת הדברים כפי שהם באמת, אבל במקרים כאלה - במיוחד כששומעים עליהם דרך התקשורת - יש וחובה להטיל ספקות.

M e g g i

New member
בהחשב בכך שכמוך אני לא מאמינה

בערך האינטגרציה ה`עליון` גם אני מפקפקת באמיתות הסיפור ובהצגת הפרטים כפי שהם ע``י התשקורת.

דעתי

בתור אחד שיושב הרבה ליד המחשב האמצעי שלי לקבל מידע הוא התקשורת. איזה עוד אמצעי מידע אני יכול לקבל ממנו מידע? אני יודע שעל פי חוק, התקשורת לא משקרת. אם היא הייתה מוציאה דיבה, הנפגע היה תובע אותה, וכולנו היינו שומעים על זה. לי דעתך נשמעת כמו הכחשה, אני לא אוהב את מה שאני שומע, אז כנראה התקשורת ממציאה דברים, ואף אחד לא קם ועוצר אותה. כי התקשורת מחזיקה בכיס הקטן שלה את בתי המשפט והשוטרים. הכל קונספירציה אחת גדולה.

noamgk

New member
עובדה היא שהיא משקרת.

חומצה - שקר. עצי זית - שקר. וגם בנוגע לאנרכיסטים היא משקרת לפעמים (יצא לי פעם לראות וידאו שלהם שהעיד אחרת ממה שדווח). אלו רק דוגמאות. כל ביטוי קטן, פסיק שלא במקום, חתיכת משפט או קטיעתו יכולים לשנות לגמרי את משמעות הדיווח. לסמוך על התקשורת בעיניים עצומות זה דבר נורא. אתה לא חייב לדעת הכל, וכמו שאמרתי - יש חובה להטיל ספק במה שכתוב בעיתון. גם את הדר שטירמר, לו היית גרמני של שנות ה-30, היית קורא ככה. אני יודע שזה קצת שונה, כי שם המשטר היה אחר, אבל גם פה התקשורת יכולה לעוות את הדברים לפי ראות עיניה (והיא עושה זאת). לאחרונה בדיוק סיימתי לקרוא את הספר "חוות החיות" המפורסם, של ג'ורג' אורוול, ובסיומו ישנה "הצעה להקדמה" שפורסמה לאחר מותו וצורפה לכל הגרסאות של הספר שיצאו לאחר מציאתה אצל הביוגרף שלו. להצעה-להקדמה הזאת קוראים "חופש העיתונות", ובה הוא מסביר על הצנזורה ה"טבעית" (שאינה ממשלתית לאומית) שפגעה בפירסום סיפרו, שעבר מסע תלאות נוראי עד שהצליח לצאת לאור. הממשלה היא ממשלת בריטניה הדמוקרטית(!), והטרבל-מייקרז הם אנשי השמאל הליברליים, שהיו מספיק סוציאליסטיים כדי לתמוך בסטאלין ובברית המועצות, אך לא מספיק בשביל לתת לאורוול להוציא לאור את סיפרו (שהתנגד לברית המועצות ולקומוניזם. מומלץ לקרוא). אני ממליץ לך לקחת כל מה שאתה קורא בעיתון בערבון מוגבל. אין שום סיבה לסמוך בעיניים עצומות על התקשורת, במיוחד כשידוע ומוכח שהיא מטה את הכתוב ע"פ דעותיה והלך הרוח הנדרש, או ע"פ הצורך הבלתי נלאה למכור כמה שיותר.

חוות החיות זה ספר מדהים

אני מקווה שקראת אותו באנגלית, הוא הרבה יותר טוב באנגלית. אני מקווה להאמין שבמדינה שלנו, הדמוקרטיה מספיק חזקה בכדי שאנשים שלא זרקו חוצמה, ובתקשרות נאמר שכן, יוכלו ללכת ולתבוע את התקשרות (דרך אגב, מעולם לא שמעתי על המקרה של החומצה). לגבי המקרה של עצי הזית, יש לי ידידה, שעזרה לשתול עצי זית שנהרסו על ידי מתנחלים, ואני די נוטה להאמין לה. מה שכן, הופתעתי מהמקרה בבריטניה. זה מזעזע לראות שבמדינה דמוקרטית לא נתנו לספר אנטי דיקטטורי לצאת לאור.

yonatan31

New member
מה קרה בבריטניה?

אתה מדבר על איך שלא הסכימו להוציא לאור את חוות החיות בגלל הברית עם הסובייטים?

noamgk

New member
קראתי בעברית.

את 1984 קראתי לפני כשנתיים, וגם הוא וגם חוות החיות נפלו לידיי במקרה (שמעתי עליהם לפני כן, וקפצתי על ההזדמנות לקרוא). אנשים לא זרקו חומצה, ובתקשורת סיפרו שכן. גם כשנחשף - בבדיקות מדעיות - מהו החומר שנשפך על השוטרים (שהוא, אגב, החומר שהשפריצו המכת"זיות על המתבצרים עצמם), התקשורת לא טרחה לפרסם זאת (את "יהודי לא שופך חומצה על יהודי" הם טרחו לפרסם בעמוד הראשי). אין מה לתבוע. מי יתבע? זו הוצאת דיבה קולקטיבית, על ציבור שלם, שמול בג"צ הוא חלש מאוד. אתה נוטה להאמין לחברתך, שסיפרה לך מן הסתם מה שהתקשורת סיפרה לה, ואני נוטה להאמין לוידאו שראיתי ובו ראו שהערבים עצמם כורתים את עציהם. אני גם נוטה להסתמך על כך שמעולם לא נעצרו חשודים בכריתת עצי זית (והיו, לכאורה, מקרים רבים כאלה). כדי שלא תופתע שוב - כתבתי את מה שכתבתי. זה לא בשמיים, זה יכול להיות גם כאן ועכשיו. זו אותה המציאות, רק לא אותו הזמן.

ממה שכתבת פה אני מבין שיש שני אשמים

מצד אחד יש את התקשורת שמחפשת רכילות, ומצד שני יש את כולנו שלא מתקנים את התקשורת כשהיא טועה. אתה יכול לראות דוגמא לזה בצהובונים. הדבר שהם מחפשים הכי הרבה זה סקנדלים, וברגע שהם מוצאים פירור הם מנפחים את זה. ההבדל הוא שהאנשים שנפגעים מהצהובונים שלא בצדק תמיד מתקוממים ומקבלים את ההכרה שלהם. הפרסומת לא תטרח לפרסם שהיא טעתה אלא אם כן יופעל עליה לחץ. שים לב שכל המקרים שתיארת הם לא שקר, הם פשוט ניפוח. המתנחלים השפריצו נוזלים, שהתגלו בסופו של דבר כחומצה.

noamgk

New member
אתה קורא לזה ניפוח, אני קורא לזה שקר.

ניפוח זה תלוי-ניסוח, לדעתי. שקר זה לומר דבר שלא היה. לומר ששפכו חומצה למרות שאין לכך כל בסיס וביסוס, יש מאין - זה שקר.

תלוי איך אתה מסתכל על זה

השוטרים שעליהם נשפך הנוזל חשבו שזה חומצה, הם רואיינו בחדשות ואמרו ששפכו עליהם חומצה. (אני לא ראיתי את זה, אני סתם מנחש, ואם לא כך זה קרה, כך זה היה יכול לקרות) אז יכול להיות שזה לא נכון, אבל זה לא יש מאין.

noamgk

New member
השוטרים לא חשבו כלום.

החומר שרף להם, זה הכל. מיד התקשורת הסיקה שהמתבצרים זרקו חומצה? והסיפור האמיתי? לגמרי אחר: גג בית הכנסת היה עשוי פלקל, והמתבצרים חששו שהוא יקרוס, ולכן הגבילו את כמות העולים אליו. השוטרים התחילו להשפריץ מהמכת"זיות את החומר הצבוע (זה סוג של סבון שנועד לסמן אותם יחד עם הבלימה של הזרם), והם ראו שהוא מצטבר על הרצפה, ולכן החלו לתפוס דליים ולשפוך את החומר למטה - על השוטרים. אף אחד לא העלה שום חומר מסוכן לגג הזה, והתקשורת בחרה לכתוב שכן, והעדיפה לא לתקן זאת כשהתברר שזה לא נכון. יש מאין.

רוני13

New member
זה ידוע שהתקשורת שמאלנית...

אפילו התקשורת עצמה לא טורחת לשלול את זה.

אז אני מסכים איתך כאן

התקשורת הגזימה, שוב, בגלל החיפוש שלה אחרי דרמה. אבל מישהו צריך לעצור אותה, התעלמות ממנה לא תעזור. להגיד שאתה מסרב לצפות בחדשות זו בריחה מן הבעיה, אי אפשר לפתור בעיות בדמוקרטיה על ידי התעלמות. אני באמת מאמין שאם אותם מתנחלים שהיו על הגג היו פונים לבית המשפט על הוצאת דיבה, הם היו מקבלים את ההתנצלות שלהם מהחדשות. הרבה פעמים שומעים התנצלויות בחדשות, בגלל שאנשים נלחמים בתקשורת.

noamgk

New member
מה זה יעזור להם?

זו לא פגיעה פרטית בהם, אף אחד לא שונא אותם בשמותיהם אחד-אחד. הדמוניזציה של התקשורת כוונה כלפי כל ציבור המתיישבים ונאמני הארץ. אני לא נגד קריאת עיתונים (אולי מסיבות אחרות כן, תלוי על איזה עיתון מדברים), אני פשוט לא חושב שצריך להאמין לכל דבר שקוראים. יש דברים שאפשר להיות בטוחים שהם נכונים, ויש כאלה שצריך לקבל מתוך ספק. למשל, אני יודע במאה אחוז כשנופל קסאם על שדרות, כשנחטפים חיילים או כשמחוסלים מחבלים. אבל אני לא יודע במאה אחוז שיגאל עמיר רצח את רבין, למשל, כי יש הרבה פרטים תמוהים בפרשיה, כמו גם בפרשיה בה אנו דנים. ובשניהם אני מטיל ספק עד שתצא האמת המוחלטת לאור (אם תצא).

אני לא כל כך מתמחה במשפטים

אבל אני בטוח שפרסום הודעות שקר על ידי התקשורת הוא עילה לתביעה. וזה טוב לא לקבל את כל מה שאומרים לך כמובן מאליו.

למעשה, שמעתי על זה

ואני מגנה את הפעילות של הפגיעה משני הצדדים. אני לא מצדיק אף אחד מן הצדדים, אני חושב שהם שניהם לא בסדר. לגבי הידידה שלי, אני מכיר אותה, ואני בטוח במאה אחוז, שהיא רק עזרה לשקם את מה שנהרס, ולא הרסה בעצמה.

מכושפת15

New member
היא לא משקרת

היא עושה סיפור גדול מדברים קטנים.. באמת יכול להיות שהתלמידות הללו הועברו לכיתה נפרדת בגלל רמה לימודית, והתקשורת עשתה מזה סיפור והיטתה את זה לכיוון הגזענות, כי מה לעשות, זה שערורייתי ומוכר.

למעלה