מוזר לי שעדיין לא פתחו שרשור על הגזענות!

M e g g i

New member
גם בתי ספר דתיים מקבלים אתיופיים

המקרה הנ"ל הוא קיצוני!!! שמעת פעם על אולפנת צפירה? כמעט ומחצית הבנות שם הן אתיופיות אשר מתגוררות בתנאי פנימיה [לרוב בחינם]. ישנו נסיון מתמיד לשלב בין הבנות השונות ובו בזמן להעניק לכל אחת את צרכיה המיוחדים. והאולפנא הזו היא אחת מאלף! יש עוד המון מוסדות חינוך שצריך להתגאות בהם! באיזה מוסדות חילוניים ניתן להתגאות [בנושא הגזענות]?

JackDanyells

New member
כפרה

אני מצטט את עצמי, שוב, ואני מקווה שאני לא אצטרך שוב: ציטוט: "משום מה, יש כאן הרגשה שהחילונים הם נגד הבית ספר והדתיים בעד. זה לדעתי לא אמור להיות בכלל האישו - האישו הוא על האנשים שגרמו לכך שהדבר הזה יכול לקרות (שאתיופיות ילמדו לבד), לא משנה אם אותם אנשים /חילונים/דתיים/לבנים/שחורים." שתי הודעות למעלה, פסקה אחרונה. ואני אוסיף ואומר, שבכל חברה, יש את האנשים הטובים בה ויש את האנשים הפחות טובים בה. ככה זה אצל דתיים, חילונים, לבנים שחורים ועוד ועוד!

JackDanyells

New member
לא פתחו שרשור

כי זה כל כך ברור שהם טועים שאני לא מבין על מה הדיון
(אני לא כועס באופן אישי על רונאל אבל זה פשוט נורא! ;;)

רוני13

New member
חחח רציתי שזה יהפוך...

לדיון על הגזענות בארץ-אך הם בעיקר התמקדו במקרה הספציפי הזה,אבל לא נורא זה גם בסדר גמור. שבת שלום

antreprize

New member
אני לא יודע מה בדיוק קרה,

אבל קראתי הודעה(פה, באחד מהפורומים בתפוז) של אחד שטוען שהייתה להן רק מורה אחת כי הן בכיתה ב'(ככה זה אצל כולם), שהם היו בכיתה נפרדת בגלל שיש להן הרבה חוסרים שצריך להשלים ושהייתה להם הסעה נפרדת בגלל שהן היחידות מהאזור שבו הן גרות שלומדות באותו בי"ס.

אני לא מבין את המדינה שלנו

אנחנו תמיד רוצים שיעלו יהודים ואז שהם עולים מציקים להם ולא מקבלים אותם. קודם כל המדינה לא משלבת אותם בחברה כי אם היו נותנים לאתיופים בתים ליד עולים ותיקים אולי הצדדים היו לומדים להכיר אחד את השני. אני בכלל לא מבין את הגזענות של יהודי ליהודי שיהודי לא מחבב ערבי אפשר להבין אבל יהודי? זה אסון למדינה שלנו שמפלגת את העדות השונות

StrengthHonor

New member
הדבר הכי עלוב ומחיק בשרשור הזה

יש פה כמה משתמשים שאומר ים משהו כזה "איכס איזה *גזענים* הם הדתיים האיראניים הקיצוניים האלה אין הבדל ביניהם לבין החרדים" בעצם נטייה טיפוסית של אנשים , להתלונן על גזענות ולא לשים לב לזו שלהם.

noamgk

New member
אגב, זה מאשר את דבריי:

76% מהעולים שברמת בית הספר היסודי נקלטים בחינוך הממלכתי-דתי. מה שלא כתוב במאמרו, אגב, זה שיש גם שבטים מיוחדים בבני עקיבא שהוקמו לטובת קליטת האתיופים. (רוני אולי יפרט, אני לא זוכר איך קוראים לשבט...)

רוני13

New member
כן...

יש כמה שבטים כאלה ושמם "אחידן"-הם מיועדים לעולים חדשים מאתיופיה שעדיין בשלבי קליטה(גם כאלה שלא יודעים עברית). שבוע טוב

למעלה