יואו באמת? בעיני כולם שם חמודים ברמות.
ברגע שראיתי את במבי התאהבתי וזהו
(בקטע של איזה חמוד, לא באמת התאהבתי, כן?)
מה שמוביל אותי לנקודה הבאה:
הביטוי "אפקט במבי", למשל, מתאר יחס מועדף לחיות חמודות, מאיילים דרך חתולים ועד דולפינים. לא שיש חלילה בעיה עם אהבה לבעלי חיים, אבל "אפקט במבי" מתאר אהבה ילדותית משהו, שמבוססת לא על עובדות או על מציאות החיים בטבע, אלא על מראה חיצוני, השלכה של תכונות אנושיות על החיה או הופעתה ביצירות בדיונית.
זה פשוט הזכיר לי שנאמר פה לא מזמן שאחרי שמוצאים את נמו יצא כל הילדים רצו דג כמו נמו וזה גורם לי לתהות אם ילדים צריכים שההורים יסבירו להם את המסר של הסרט.
אלמנט אפל אחד שלאיש לא היה ספק שייכנס לסרט הוא מות אמו של במבי. הסצינה הזאת היא אחד הרגעים המוכרים ביותר בתולדות האנימציה הקולנועית והקולנוע בכלל, ואפשר אפילו לטעון שבלעדיה הסרט לא היה זכור באותה המידה. הסצינה שואבת את כוחה, במידה מסוים, מהעדינות שלה: במבי הרי לא רואה את גופת אמו ומנסה להעיר אותה, כמו למשל סימבה ב"מלך האריות". במקור נוצרה סצינה שמציגה את האם המתה, אך הוחלט לוותר עליה מפני שהייתה קשה מדי לצפייה. זה לא מנע מהסצנה הסופית לשבור את ליבם של ילדים ומבוגרים לאורך דורות - בכל זאת, איך אפשר שלא להישבר למראה עופר מתוק קורא שוב ושוב לאמו ולא נענה.
חיפשתי את הפסקה הזו בשרשור כי רציתי לרשום את זה כדוגמא לתגובה אחרת ולא זכרתי איפה קראתי את זה
אפילו פתחתי את ויקיפדיה ובא לצטט משם אבל חסכת לי לונה, תודה!
נו די עם ההאנשה הזאת
אמא איילה קוראת לבן שלה במבי. האינסטינקט הראשון שלי הוא לחשוב "וואו, זה מאוד לא מקורי." אבל אז נזכרתי שלפני הסרט לא קראו לכל אייל קטן במבי.
לת'אמפר יש מוטציה גנטית שאין לאחיו שזה רגל מקפצת חזקה. הוא מוריש את זה לכל ילדיו.
כנראה האולפן החליט שלומר את את המילה skunk (בואש) יהיה רע או משהו, אז מצאו תירוץ לכך שלא רק שיקראו לבואש פרח, אלא גם לכל המין שלהם קוראים פרח.
אחר כך פרח הבואש קורא לבן שלו במבי. (שזה מרגיש מגוחך לקרוא לחיה כל כך לא קשורה בשם במבי)
אוי שיט, אני עכשיו קולט שבטח אכלו את אמא של במבי. זה עצוב.
אגב, @It's Always Sunny , אני מרגיש שבחרתי בסרט מאוד רגיש עבורך אחרי מה ששיתפת בשרשור אוף:
כי חצי מהסרט זה במבי מנסה ללכת, מאבד שיווי משקל ונופל. בהתחלה כי הוא תינוק, אחר כך כי הוא על קרח. ואז בהמשך כשהוא מבוגר הוא נופל כמה פעמים בגלל האייל האחר
לא, זה בסדר
גם אני כמו במבי, כל הזמן נופלת.
לא הרגשתי שממש התעסקו בזה בבת הים הקטנה. הייתה הסצנה הזאת, אבל זה הרגיש שהיא יותר קומית. לא ראו בכלל התייחסות של אף דמות אחרת לעניין האכילת חיות.
נכון אבל אנחנו התעסקנו בזה בשרשור, אז יש מצב שזה הרגיש לי ככה בגלל זה.
כמובן.
מה חשבת שהוא? ומה גרם לך להבין שהוא בואש?
חשדתי שהוא בואש אבל לא הייתי בטוחה, אז בדקתי בגוגל איך בואש נראה ליתר ביטחון.
מרגיש שזה סרט משנות ה40.
אם זה היה מתרחש בימיינו אז במבי היה מתקשר לטלפון הנייד של פלין והם היו מיד מוצאים זה את זה.
כן, הבעיה היא שזה משנות ה-40 ולא נניח שהם בעלי חיים
(סליחה הייתי חייבת, אני מצטערת).
ריפרפתי על זה עכשיו.
מסתבר שהסופר של הספר היה יהודי.
אבל מה שממש מרגיש הזוי, זה שהוא היה צייד. והוא העיד על עצמו שהוא הרג איזה 200 איילים.
איזה מוזר
איזה מגזימות אתן
הוא לא מניאק, הוא נהדר, הוא אפילו עוזר לבמבי כשהוא בצרה!
הוא עושה מעל ומעבר יחסית לתפקיד של רוב האבות בטבע.
כשאת מציגה את זה ככה, אני מקבלת את מה שרשמת.
אני מניחה שזה פשוט מגיע אצלי מהשוואה לעולם שלנו.
אף פעם לא שמעתי את המילה מלקוש.
עכשיו קראתי שזה הגשם האחרון בעונת הגשמים.
אז אני אתוודה שהייתי צריכה לגלל את המושגים האלה כשרשמתם אותם כאן כי לא הבנתי על מה מדובר, כנראה שהפעם (פעמים?) היחידה ששמעתי את המילים האלו היה בגן.