אני מרגישה שהרבה סרטי דיסני מתעסקים באכזריות האדם לבעלי חיים/טבע וזה מוטיב שמופיע לאורך השנים, אולי זה פשוט מרגיש לי ככה אחרי שראינו את בת הים הקטנה בשבוע שעבר.
לא הרגשתי שממש התעסקו בזה בבת הים הקטנה. הייתה הסצנה הזאת, אבל זה הרגיש שהיא יותר קומית. לא ראו בכלל התייחסות של אף דמות אחרת לעניין האכילת חיות.
זה תמיד חמוד נורא לראות איך חיות כאלו (סוסים, פרות, ג'ירפות) מתחילים ללכת כמעט מיד אחרי הלידה על רגליים דקיקות.
הינשוף די מטריד. למה הוא דוחף את הפנים שלו לכיוון במבי?
אני רוצה סרט שיקרא "הינשוף מבמבי".
בסרט נחקור את העבר שלו ומה גרם לו להיות כמו שהוא.
הארנבים קצת עיצבנו אותי. במיוחד טמפר, לא יודעת למה, אולי כשראיתי אותם ואז ראיתי את במבי שהיה חמוד יותר, הרגיש לי שהם לא מספיק חמודים.
חחחחחחח... לא מספיק חמודים.
מעניין אם מדבב את במבי ילד לפי ויקיפדיה היו לבמבי כמה מדבבים.
וואלה, זה מעניין. כלומר היה ברור שזה מישהו אחר דיבב אותו כשהוא הופיע שוב עם קרניים באביב. אבל לפי ויקיפדיה היו 4 מדבבים. אחד לכל שלב בהתפתחות שלו.
*עכשיו גיליתי שמי שדיבב את במבי בסרט במבי 2 הוא אותו שחקן שדיבב את נמו מוצאים את נמו.
שמתם לב שלאימא ולאחים של טמפר יש עיניים כחולות ורק לו יש עיניים חומות?
את טוענת שהוא מאומץ? (בהחלט ייתכן. למה הוא היחיד עם הקטע של הרגל במשפחה?)
טמפר אומר לבמבי לאכול את התלתן בלי השורש. חחח, דיסני מנסים לחנך ילדים לאכילת ירקות?
זה היה קטע מצחיק באמת.
כל זה שאמא של ת'אמפר אומרת לו "מה אבא שלך אמר לך הבוקר?" ואז הוא חוזר על זה שאבא שלו אמר שצריך לאכול גם את הירוק. ואז מוסיף משהו על כך שזה מגעיל.
פלין ובמבי נפגשים. היא קצת טרולית. נאמר בהקשר של הסצנה בנחל שבה היא הפתיעה אותו מכיוון אחד ואז עברה לכיוון השני וחזרה על זה עד שהוא קלט אותה. זה מזכיר לי קצת משהו שאני עושה לפעמים
טופחת לאחיינים שלי על הכתף ואז מאשימה את מי שנמצא לידם (AKA אחיין אחר)
כן, היא הייתה מאוד מעצבנת שם. ובמבי היה כזה מסכן.
את לחלוטין פלין כנראה.
יש נסיך גדול ביער, הוא לא אמור להיות מלך?
יש מדינות קטנות שבראשם עומד תמיד נסיך ולא מלך. (למשל המדינה ליכטנשטיין)
הנסיך הגדול אומר לבמבי שאימא שלו לא תחזור. אז זה לא נאמר בפירוש שהיא מתה, רק נשמעת ירייה ואז המשפט הזה נאמר, מעניין אותי האם ילדים קטנים מבינים שהיא מתה או שזה עובר להם מעל הראש. מישהו יודע?
אני הופתעתי שלא רואים את הגופה שלה. אבל נראה לי שזה היה ברור לכולם שהיא מתה.
אז מסתבר שהסרט לא לוקח את הזמן להראות איך במבי התמודד עם הידיעה שאימא שלו מתה ובמה עבר עליו מאז ואנחנו מקבלים קפיצה בזמן ובמבי נגלה בפנינו כבתור אייל בוגר.
זה גם מה שהפתיע אותי מאוד
כמובן.
מה חשבת שהוא? ומה גרם לך להבין שהוא בואש?
במבי ופלין נפגשים בשנית אבל מסתבר שאייל נוסף ניסה לקחת בעלות על פלין, בהתחלה חשבתי שהוא הארוס שלה או משהו אבל ביקור קצר בויקיפדיה עזר לי להבין מה הלך בסצנה הזו. במבי והאייל (קוראים לו רונו) רבים ובמבי משליך את האייל מצוק, לדיסני יש משהו עם נבלים שמתים בנפילה, הא?
מי המציא שם בשביל האייל ההוא? אני די בטוח שהשם לא נאמר שם.
אה, אולי בספר זה היה כתוב.
*אוקי, עכשיו קראתי את התקציר של הספר בויקיפדיה ויש שם באמת הרבה כולל השם הזה. ומסתבר שפלין היא בת דודה של במבי.
עושה רושם שבספר יש הרבה אינטראקציות עם הרבה איילים אחרים ובסרט החליפו את רוב זה באינטראקציות עם חיות אחרות.
בני האדם מגיעים שוב אל היער והם מביאים איתם כלבי צייד, הכלבים רודפים אחרי פלין, במבי מגיע ונאבק בהם.
נאבק די מרשים בהם
במבי מצליח לברוח מהכלבים אבל נורה בזמן שהוא קופץ מעל עמק.
לא היה לי ברור אם הוא באמת נורה או שהוא נפצע מהקפיצה. כי לא ראיתי שיש לו דם. אבל כנראה באמת ירו בו.
נראה לי שהסרט הזה היה יותר מפחיד משלגיה נניח כי בניגוד למכשפה והקסמים שלה בשלגיה, פה האויבים הם בני האדם וזו סיטואציה שיכולה לקרות גם בחיים האמיתיים.
לא הרגיש לי מפחיד
חח האבא מסתכל מרחוק בדרמטיות.
דור שלם של גברים למד מהסרט הזה שככה אמורים להיות אבות
איזה יער מנומס כולם מברכים את במבי לשלום.
כן, נימוס זה חשוב מאוד בשביל לחיות ביער
"אם אין לך משהו נחמד לומר מוטב שלא תאמר כלום" - המוטו שלי לחיים שלמדתי מטמפר.
רציתי לציין את זה כשכתבתי את הסיכום שלי ושכחתי
"טיף טיף טף המלקוש הגיע שר לנו שיר להלהללה" השיר הזה תמיד בראש שלי כשיש גשם, בעיקר בגשם האחרון (דה) אבל גם הראשון כי אני תמיד מתלבלבת ביניהם וכי צריך שיר ליורה! בדיוק חשבתי על השיר הזה לפני רבע שעה כשאחותי דיווחה שיורד גשם.
אוי לא הם הולכים לאחו. למדתי הרבה מילים הסרט הזה, כמו "מלקוש" ו"אחו".
אף פעם לא שמעתי את המילה מלקוש.
עכשיו קראתי שזה הגשם האחרון בעונת הגשמים.
דווקא בסרט חשבתי שזה הגשם הראשון שבישר על תחילת החורף
או שבעצם במבי נולד בסוף החורף ואז זה היה הגשם האחרון ואחרי זה היה אביב וקיץ...
מרגיש לי לא נכון.
אמא מזהירה שהאחו מסוכן. אוי אוי.
ולא לחלוטין הבנתי - אם האחו מזוכן, אז למה כולם הולכים אליו? הם כנראה הצליחו למצוא אוכל גם בתוך היער.
הנה באים הגברים הצעירים. והנה המלך. לפחות הוא הולך כמו מלך. אה אז במבי נסיך כי הוא הבן שלו? פויה אבא מזניח.
אה הוא המלך כי הוא הכי זקן. טוב "הנסיך הגדול".
גם אני אמרתי שהוא אבא מזניח. וזה במיוחד עצוב שבמבי הפך להיות אבא מזניח בעצמו.
אבל כנראה זה פשוט תיאור מציאותי של מה שקורה בטבע עם איילים.
אני לא הבנתי לחלוטין אם בסרט במבי הוא נסיך כי אבא שלו הוא הנסיך הגדול או שכל האיילים הם נסיכים.
לפי ויקיפדיה בספר כל האיילים הבוגרים נקראים נסיכים. אבל אבא של במבי הוא הנסיך הגדול כי הוא הכי זקן באמת.
עכשיו הגענו לחלק שהם גדולים וזה תמיד טיפה מבאס כי הקולות שלהם פחות חמודים.
זה שהקולות השתנו בא לי ממש כהפתעה. אבל זה כי גם לא זכרתי שהסרט בכלל מתקדם לשלב שבמבי מבוגר יותר.
מסתבר שלבמבי היו 4 מדבבים לתקופות שונות. לת'אמפר ופרח היו 3 מדבבים כל אחד.
אוי במבי ופלין איבדו אחד את השני.
מרגיש שזה סרט משנות ה40.
אם זה היה מתרחש בימיינו אז במבי היה מתקשר לטלפון הנייד של פלין והם היו מיד מוצאים זה את זה.
אוי איזה נורא הקטע עם הציפור שנלחצת כ"כ שהיא עפה אז יורים בה.
כן, זה היה נורא עצוב.
בכלל זה שלב נורא אלים של הסרט.
כשאני צופה אני מבינה שאני זוכרת כל רגע.
הם ירו גם ב-במבי???
לא זכרתי את זה?
כנראה הצלחת להדחיק את זה
אבא עוזר לבמבי לברוח מהאש. יופי כולם ניצלו.
קשה ליל האמין שכל החיות ניצלו. פשוט חסכו מאיתנו גופות שרופות של בעלי חיים.
חוץ מהיער שבני האדם השמידו
אל דאגה, גם היער מתחדש
הסרט הזה בעייתי קצת עם קהל היעד שלו, בימינו לפחות. כאילו הוא די משעמם לא קורה פה כלום זה רצף זה סצינות חמודות לילדים ממש קטנים עם חיות חמודות. מצד שני אמא של במבי נרצחת זה אחד הרגעים הטראומטים ולא מתאים לילדים קטנים. פעם ילדים הסתפקו בפחות מצד אחד והיו פחות רגישים מצד שני.
דווקא היה ממש פחות משעמם ממה שחשבתי שיהיה.
אבל בהחלט עדיין מרגיש שונה מסרט עלילתי רגיל.
נראה לי שאחד הדברים העיקריים הוא זה שבאופן יחסי אין ממש האנשה של החיות.
כלומר כמובן שיש בהרבה דברים,
אבל בעיקרון עצם הקטע שאבא של במבי הוא מרוחק ממנו ואז במבי הוא גם אבא כזה, זה משהו שבסרט דיסני קלאסי לא היה קורה.