מזועזעת.. וחייבת לשתף אותכם..

sha na na revol

New member
כשהורה רואה הורים אחרים עושים את זה

יותר 'קל לו', מה לעשות. ואל תדבר איתי על עדות, אבא שלי הוא ערס אשכנזי (אני רציני), כך שלא.
יש תופעות שמתחלקות באופן אזורי לא בגלל שאנשים שייכים למוצא מסוים, ובחיי שאני יודע. זה כמו שפעם היה פחות טאבו לתת מכה לילד, ויש את האנשים שפשוט 'העבירו את זה הלאה'. מה לעשות, צריך להכיר בזה.

אין קשר גם לאזור מסוים...

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "אזור מסוים" ? האים כוונתך לכך שלמשל בסביון או רמת אביב ג' מכים פחות מאשר בעירת פיתוח מסוימת או שכונת עוני כלשהיא (לא רוצה להזכיר שמות כדי לא לפגוע באף אחד) ? אם אכן זו כוונתך אז שוב, אני נאלץ לתקן אותך ולחזור על תגובתי הקודמת - הורים מכים יש בכל אחת משכבות האוכלוסיה ובכל האזורים בארץ ואין לתופעה הזאת קשר, לא למצב כלכלי, לא למוצא עדתי ולא לאזור מגורים... אתה צודק בכך שפעם סברו שמותר לתת "פליק" קטן כאקט חינוכי והיום יש פחות ופחות שסוברים כך ויש כמובן את אלה שחיים לפי מצוות הדת (ואין לי שום דבר נגד הדת ) ומאמינים ב - "חוסך שיבטו שונא בנו" וגם הם מפוזרים בכל הארץ ובכל שיכבות החברה... וישנם (לצערי) אלה שעדיין לא למדו להשתלט על יצר האלימות שלהם ולא יודעים איך לתקשר עם הילד שלהם שבמיקרה קצת "מעצבן" אותם ומיד הם משתמשים באמצעים אלימים כדי להשיג את מבוקשם או כדי להעניש את הילד... וגם את אלה תמצא בכל מקום... גם בין הפרופסורים מהאוניברסיטה והעשירים שחיים בשכונות יוקרה וגם בין אלה שגרים בעירות פיתוח ושכונות עוני...

sha na na revol

New member
אז אני חולק עלייך.

יש בכל מקום, כן, ואני אומר את זה בתור צפוני שאתה לא יודע כלום על החיים שלו ויכול להעיד לך שיש. אבל יש *פחות* ברמת אביב ג' ובסביון מאשר במשפחות קשות יום, אם אתה פותח את העיתון כל פעם שיש מקרה רצח במשפחה אתה תגלה שמות של מקומות שאתה פוחד להיכנס אליהם. אני יודע שיש פרופסורים שמכים את הנשים שלהם, אני יודע ששרה נתניהו מכה אנשים, ויש לי זכרון מספיק לטווח ארוך לזכור שהרוצחים של דרק רוט היו מהרצליה פיתוח. אני יודע שיש מכה של התעללות בתחולים וכלבים בכל תל אביב, ואני רואה אמהות מאבדות שליטה לכל מקום שהן לוקחות את הילדים שלהם. זה לא אומר שצריך להיכחש לעובדה שיש מבדקים לגבי ההשלכות הנפשיות למשל של שעות עבודה ולחץ בעבודה שגורמים אלימות. זה לא משנה את העובדה שסמים קשים מכים הכי הרבה בשכבה סוציו אקונומית נמוכה ואני מכבד אותך אז אני לא אגיד מה ההשלכות של זה. זה לא משהו שצריך להתעלם ממנו באותה מידה שאנחנו מזניחים את הביובים, המרזבים והשטפונות איפה שקשה לנו להסתכל. ואני יודע שאלימות היא בעיה של ריסון אבל אתה יוצא מנקודת הנחה שאני לא ראיתי שום דבר בחיים שלי. אני יודע יותר ממה שאתה חושב. נ.ב אני לא דיברתי על עדות, די עם זה.

נכון, לא דיברת על עדות אבל...

בכל זאת ישנה נימה מסוימת של התנשאות בדבריך... נכון הוא שבמקומות שיש יותר עוני ןמחסור יהיה גם יותר תיסכול שמוצא לפעמים את דרכו לכיוון של הפיכה לאלימות כלפי בני משפחה - זו עובדה ידועה ואין על כך וויכוח אבל סמים? אתה מעיד על עצמך שאתה "צפוני" אז אתה רוצה לספר לי שבשונות המצוקה יש יותר סמים מאשר באזור שבו אתה חי??? ... בשכונת מצוקה אולי יצטרכו להשתמש באלימות ופשע כדי להשיג את הסם אבל גם בשכונות היוקרה יש סמים והרבה... שם פשוט יותר קל להשיג אותו וגם אני יודע אי אלו דברים על החיים בשכונות היוקרה (הזכרת את רוצחיו של דרק רוט, אני מכיר את אמו של אחד מהם והיא לא בדיוק משכונת יוקרה...) וגם שם יש המון תיסכול בקרב הנוער שאולי לא תמיד סובל מאלימות אבל גם "חיים טובים" הם לא תמיד המצב האידיאלי עבור נער ממוצע והאמן לי שאני מכיר כמה סיפורי חיים של אנשים שמשתיכים למה שאתה קורא "צפונים"... בקיצור - אלימות קימת בכל מקום כפי שכבר אמרתי והיא אינה מהווה סימפטום אך ורק של אזורי מצוקה כי גם בשכונות ה"צפוניות" יש מצוקה - אמנם מצוקה מסוג אחר לגמרי אבל עדיין מצוקה... וגם שם יש מה שיוביל לאלימות וגם שם יש את הגורם האנושי שאף פעם אינו צפוי ואי אפשר לדעת איך ינהג... אז בבקשה מימך - אל תתנשא ואל תתגאה בכך שאתה "צפוני" ולכן טוב ממני כי אתה לא!...

sha na na revol

New member
ממש לא התגאתי,

בין השורות אמרתי שת"א מלאה אלימות, ובתגובה למה שאמרת על עדות אמרתי שאפילו במשפחה שלי הם מתחלקים ההפך... אם להגיד שאחד ההורים שלי מתנהג כמו ערס היא התנשאות, באמת יש לנו בעיה בסדר המחשבה.
ואפרופו לא ידעתי את מה שאמרת, בזמנו הופצה שמועה שהם מהרצליה פתוח, כתבו על זה בידעות. אם לא הייתי מגיע לכאן מהעמוד הראשי, בכלל לא הייתי יודע שככה התפרשתי וזה מה שאתה חושב, אתה מוזמן לקרוא עוד רשומות עלי לפני שתשפוט כי אני לא מסתיר שום דבר.

Potato chips1

New member
זו לא תופעה אילתית.

זו תופעה כללית, פשוט באילת בעונות מסויימות נמצאים כל ה"עמחה"...וסליחה על ההכללה, אבל כל מי שהיה ביולי בקלאב הוטל יודע על מה אני מדברת. כל ה"פילוס ושימי" למיניהם מתרכזים באילת, ולכן דווקא שם התופעות האלו... אני לא מבינה את התגובות מקלות הראש. החברה שלנו אלימה, וזה שיש אנשים שכ"כ אכפת להם וכל כך מזועזעים מזה, זה רק אומר שיש עוד תקווה....... זה לא נקרא להתערב במשהו שהוא לא עניינך. להגיד לאישה שהיא צריכה לשים כובע לתינוק שלה, זו התערבות. אבל אלימות זה עניין שאסור בחוק, שלא כמו כובע.... זה נושא בו אכפתיות והתערבות( כמו שעשתה אתי) היא חובה. לא ראיתם את הפרק בסיינפלד, עם חוק "השומרוני הטוב"?

sha na na revol

New member
בדיוק.

ואם היה מדובר במבוגר אחר, או אפילו בחיית מחמד אהובה, אנשים לא היו חושבים פעמיים איך להגיב, חומר למחשבה, אה
....

התכוונת של ישראלים המבקרים באילת

ולמה אני מציינת זאת ? מכיוו שכאילתית אני עדה יום יום לנופשים החושבים כי באילת הכל מותר. להכנס עם בגד ים למסעדה, בנק וכו', לנבל את הפה, להרעיש. אז אולי גם משפחות שנופשות מרגישות שילדיהם הם נטל ומרשים לעצמם גם להפליק. אז לפני שאת משמיצה תחשבי קצת. וסתם מעניין לדעת מאיזה פרוור יוקרתי הגברת ?

אתי77

New member
במשפט הבא שכתבתי...

כתבתי "הייתי רוצה להאמין..." כתבתי על "תופעה אילתית רק בגלל הצירוף מקרים שבין מה שקרה לה באילת לבין מה שקרה לנו. הלוואי וזאת לא היתה תופעה ארצית/עולמית... הכותרת היא סתם ממש לא התכוונתי לפגוע. אני מאוד אוהבת את אילת אנחנו שם כמעט כל חופשה ואין לי כל סיבה להשמיץ את תושבי העיר, ואני מתנצלת אם זנ נשמע כך מדבריי הקודמים. לצערי, בסביבה המאוד קרובה שלי אני גם עדה לפעמים למקרי אלימות אם זה בא ממשפחה מצרפת שלא מזמן האמא לא התביישה לתת פליק לילד כי נשפך לו בטעות הצלחת באירוע משפחתי או הורים לתלמיד אוטיסט שקשרו אותו למיטה על מנת שייתן להם קצת מנוחה...

../images/Emo45.gif תודה שהגבת

וכן, כייף לחיות באילת למרות שיש לחלק מהאנשים יש סטיגמה על תושבי העיר. אז תמשיכי לבוא ולהינות בכייף.

אנשים דפוקים- אבל זה חדש לך?

רק חבל שהם גם דופקים את הילדים שלהם במקום לדפוק לעצמם איזה כדור בראש. כשאנשים מביאים יותר נזק מתועלת הייתי אומר שהם צריכים להסיק את המסקנות לבד- אבל זה כמובן לא קורה....

mevav1

New member
קראתי בשבועון, לאשה על גברים שמכים

ומתעללים בנשותיהם. הלה, כשנמאס להן מכך, מזמינות משטרה וקורה המון פעמים כך לפי הכתבה שאיכשהו הגבר מגיע לסדנה בת כשבועיים או שלושה שבועות בה מלמדים את הגבר מי הוא ומה הוא ו שהוא לא שווה כלום אם הוא מתנהג כך לאשתו(וכו' וכו')... בקיצור, אחרי הסדנה ואחרי שבוע או יותר בה הם מתכחשים לזה, אני???? מה פתאום...אני מושלם....בא להם הבום והם מתחילים להודות ולהבין שהם מפלצות חסרי יכולת שיפוט רגעי או נפשי וברגע שזה נכנס לתודעתם, לרוב, הם משתנים. אותו הדבר, למה שהורה מכה לא יקבל זימון שכזה מהמשטרה, בו הוא חייב!!! להיות במקום שכזה שעיניו ייפקחו לפתע והוא לא יאמין כמה חלש...לדעתי, צריך להקים קול מחאה שזה יקרה במהרה כי כמו הנשים שלרוב לא יכולות להגן על עצמן, הילדים בכלל לא יכולים להן על עצמם וטוב ייעשה אם זה יקרה!

אכן מזעזע ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זכור לי מקרה שראיתי לפני שנים בודדות: בזמן הליכה בשכונה בעיר בה אני עובדת, ראיתי אמא צורחת על שני ילדיה, תוך כדי צרחות היא העיפה סטירה מצלצלת לילדה בת כ-10, ילדה גדולה פיזית, אשר עפה מכוח הסטירה לרצפה. בידה השנייה אחזה האם בילדון פעוט, משכה אותו בכוח, טילטלה אותו בעוצמה, תוך כדי בכי היסטרי שלו. ואז- תפסה את שניהם בידיהם וסחבה אותם עמה. ניסיתי לברר עליה פרטים מאנשים נוספים בשכונה שהיו עדים לאירוע, אך אף אחד לא ידע עליה דבר. אשה אחת עקבה אחריה מעט, כדי לדעת את כתובתה, אך היא נעלמה לה. הייתי מאד מתוסכלת מכך שלא יכולתי לדעת את הפרטים שלה (שם או כתובת), כדי להעביר את האינפפורמציה לגורמים המתאימים...

משה32

New member
השאלה היא מי נותן לנו את הזכות ?

למה השיפוט הסוביקטיבי שלנו יותר טוב נהשיפוט של מישהו אחר כלפי ילדיו? מי נותן לנו את הזכות להתערב בענינם של אחרים?

kees

New member
החוק במדינה שאוסר על הכאת ילד ומחייב דיווח

זה מי שנותן לנו את הזכות (והחובה) והלתערב במיקרים של אלימות נגד ילדים

כבר הפכתם את זה להכאה

האבא כך כתוב החזיק בידה של הילדה לא כתוב שהיכה אותה.

משה32

New member
אפה בדיוק היתה פה הכאה של הילד?

אני מצטט "האבא מחזיק לילדחזק חזק את היד" אולי שלוש דקות קודם הילד עשה דבר שסיכן את בריאותו והאבא מונע זאת ממנו? איך הפכנו להיות על סמך סיטואציה בודדת חוקרים שופטים וגוזרי דין ? אולי זאת האלימות שאנחנו מרשים לעצמינו להתערב בענינם של אחרים?

falou

New member
אומנם זו סיטואציה שניתנת אולי לפרשנות

אבל היכן ההתערבות כאן?

למעלה