מזועזעת.. וחייבת לשתף אותכם..

palachinta

New member
סליחה, אבל אני מסכימה עם בעלך

כל כך ריחמת עליה שבא לך לבכות? את מעדיפה לא לצאת מהבית כדי לא לראות זוועות כאלה? תגידי, את לא מגזימה קצת? מה את יודעת? אם לילדה יש חום והם מנסים להוריד אותו? אם הילדה מתעקשת לא ללבוש ארוך והם מאפשרים לה את זה, כחלק מהשיטה החינוכית שלהם? (לתת לה ל"שאת בתוצאות הטבעיות" - כמו שקוראים לזה). זה לא שזרקו תינוקת עירומה אל תוך ערימת שלג. לא צריך להגזים. וזה באמת מרגיז. אני מסכימה עם מה שכתבה למעלה sipor על ההתערבות והשיפוטיות המוגזמת של אנשים בארץ בחיים של משפחות אחרות. הורה לא צריך להסתובב ברחוב בזמן שכולם מצקצקים בלשונם, שואלים, מעירים ומרמזים על הורותו הגרועה. זה חצוף, לא מנומס, ובמקרים רבים גם מיותר - כי זה תוצאה של פרשנות מוטעית.

טוב,את הגזמת ראיתי ילדה רועדת בטירוף מקור

והאמא אמרה לאחותה יאלה בואי כבר עוד מעט היא תתחיל לבכות ואין לי כח (והכוונה לילדה) לא נראה לי שהיא התכוונה להוריד חום ב22:00 בלילה... אני גם לא אוהבת שמעירים ונכון זה מעצבן ושכל אחד ישאר בחיים שלו, אבל ככה שהיא רעדה מקור בלי שמיכה עם שמלה קצרה ולא ראיתי שום פיסת בד באיזור (ישבנו מולה איזה 10 ד') זה כאב לי ואני מאוד רגישה כשזה נוגע לילדים, אני אישית תורמת המון דברים לויצו באיזור שלי ולפני שבוע תרמתי 500 ש"ח לאמא עם תינוקת שברחה מבעלה האלים לגור במקלט ואין לי כסף אבל כשזה נוגע לילדים יש לי רגש וזו פעם ראשונה שהערתי, לי גם מעירים מידי פעם אז כשהייתי "דבוקה" לילדה ומשכיבה אותה מאוחר כי היא לא רצתה לישון וזה באמת מעצבן אבל הרגשתי צורך להעיר לה, עובדה שהיא אמרה לאחותה בואי נלך אז אולי קצת עזרתי לילדה בזה.

dolly2

New member
"מנסים להוריד לה תחום?" באיזה מערה את חיה?

אבוי אם מה שאת עושה כשלילד שלך יש חום, זה להוציא אותו לקפוא מקור

palachinta

New member
כמה דברים על המערה שבה אני חיה

במערה שבה אני חיה, לא נותנים תרופות לילדים אם לא חייבים ממש. זה אומר שאם יש חום - מורידים באמצעות אמבטיות וקומפרסים, מורידים ממנו שמיכות ומלבישים אותו בבגדים קלים. ואם ילד חולה - גם מוציאים אותו לאוויר הפתוח ולא סוגרים אותו בחדר. מערה שבה אני חיה, חיים עוד אנשים, חברים וקרובים שלנו - שילדיהם לא קיבלו תרופה מימיהם - מאקמול ועד אנטיביוטיקה - והם ילדים בריאים וחזקים. יש עוד כמה דברים מעניינים במערה, אבל אני אשמור את זה לפעם אחרת.

../images/Emo45.gif גם אנחנו שם

עכשיו אני יודעת מי עושה לנו צפוף במערה

זו התעללות לשמה!

את יודעת עד כמה נורא זה להזרק לתוך אמבטיה קרה כשיש לך חום? כנראה שלא. כי אני זוכר איך זה ועדיין יש לי טראומה מזה. בבית חולים זרקו אותי לאמבטיה כזאת ואני זוכר איך לא יכולתי לנשום. אוקיי, לילד יש חום אז את משאירה אותו עם חום אבל מביאה לו בגדים קלים יותר? אז הוא יהיה יומיים עם חום, לא יוכל לישון בלילה. למה? כדור אקמול בודד יכול להוריד את החום ולתת לו את האופציה לחזור להיות ילד רגיל למספר שעות במקום זה את מתעללת בו ונותנת לו להיות ימים שלמים עם חום. אנחנו כבר לא חיים במאה ה 19. רך אגב אני השתמשתי בכדורים וכעת אני בריא לגמרי (טפו טפו טפו) לא פחות בריא מהילדים שלך שלא הקלת את הסבל שלהם.

ceylon

New member
לנכדה של הסבתא המופלאה

יש לי שתי סבתות נחמדות, עם כדורים רחמנא ליצלן, שכבר חצו את קו התשעים וגם סבא נחמד (עם כדורים) שנולד בדיוק עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה ועבר מאז עוד הרבה מלחמות גם בצורה פעילה. זו ברכה אמיתית לראות ולדבר עם אנשים כאלה. במיוחד אם הם קרובי משפחה בדרגה כזו. רק הסבירי לי מה התגובה שלך עושה כאן, במטותא. אולי צריך לפתוח אתר על הסבים והסבתות שלנו - עם תמונות וסיפורים. כמובן, אני מאחל נחת רוח לסבתך מהנכדה ומהנינים שבדרך ומאלה שכבר אולי הגיעו.

אני מניחה שאם באמת ראית שהילדה רועדת מקור

אלא שרק למקרה שלא האמא צדקה לגמרי. אני יכולה לספר לך שהבכור שלי הוא מעין ילד שתמיד חם לו (בניגוד לאחותו הקטנה). בחורף הוא קושי מתשמש במעיל (לא עבה, כזה אין לו בכלל, אלא מעיל פליז או רוח). אז את בהחלט יכולה לפגוש אותנו כשהוא הולך עם חולצה אורכה בלבד שעה שאמו ואחותו עטופות במעילים. אולי למען ההרגשה טובה של הציבור ברחוק אני צריכה להלביש אותו בכוח?
מזל שאנשים זרים לא מסתובבים בביתנו כי אז אולי היו מזעיקים שרותי רווחה למראה שלו מתרוצץ בשיא החורף יחף ולובש תחתונים בלבד

וכמובן כמובן כמובן שאני מקבלת שפע של הערות

במקרה אני לא טיפוס עצבני אז עונה בחיוך שהוא ילד גדול ומחליט לבד איך להתלבש, אבל לחמותי למשל מאוד לא קל אם זה והיא בהחלט יכולה לכתוב הודעה נוסח שלך כי לערכתה גם את הקטנה אני מלבישה לא מספיק לתנאי החורפים הקפואים שיש לנו בארץ

ברור שראיתי שהיא סובלת ישבתי מולה 10 דק' לא

הייתי מעירה סתם נשבעת לך שאני לא מעירה לאנשים אבל היא באמת קפאה ...

משהו להגיד לך בנושא ותחשבי על זה

כשאהוד היה תינוק קטן נסעתי לירושלים. אהוד היה לבוש יפה ובהתאם לעונה (לפחות לדעתי) ופתאום עברה אישה מבוגרת, עמדה מולי במשך שניות אחדות, הורידה לאהוד את הכובע (!!!) , נתנה לי אותו ביד ואמרה: חמודה, מה תעשי בחורף?, עכשיו קיץ, הילד לא צריך כובע, וכל זה הסבר כמו שמסבירים לילדה מפגרת.עוד אני המומה, עם הכובע ביד, עוברות לידי שתי זקנות, מצקצקות בלשון ואומרת: איזו אמא נוראית, ככה להוציא תינוק קטן בלי כובע... אין מה לעשות, תמיד יהיו אנשים שיחשבו שיש להם את החופש להתערב, והכי ישראלי, תמיד יהיו את האנשים ש ב ט ו ח י ם שהם יודעים הרבה יותר טוב ממך ואת סתם טפשה. ולראיה מקרה מצער שקרה בסופר השכונתי במודיעין סנטר. אמא ובת עושים להם קניות, הבת בערך בת ארבע, ואנחנו מאחוריהם. הבת כל הזמן:תקני לי תקני לי, והאמא מזכירה לה: הבטחת שתבחרי שני דברים וזהו, אז תחליטי מה את מעדיפה. ובכן, הילדה העדיפה להשתטח על הרצפה ולבכות. אני חוזרת, לא היתה כאן טיפת אלימות. האמא אמרה לה: טוב, אני רואה שאת רוצה לבכות, אז שתרגישי יותר טוב, תבואי איתי ונבחר איזה שני דברים את רוצה. לפי דעתי התנהלות מעולה של האמא. פת-אום, מגיעה איזו "נשמה טובה" באה אל הילדה ושואלת אותה: מה קרה חמודה? והאמא עונה, לא קרה לה כלום, היא כבר תרגע, וחשבה שהנשמה תמשיך בדרכה להתערב במקומות אחרים, אבל לנשמה תוכניות אחרות, היא צועקת על האמא- את לא רואה שהילדה סובלת?, איזו אמא את? היא בוכה!!!!!! (כאילו שלא שמענו) זה היה שלב שבעלי משך אותי בכוח על מנת לא להתערב ולהכנס גם לתוך המערכת האבסורדית הזו... אבל להמשך הזעזוע כעבור רבע שעה פסע שוטר לתוך החנות... הנשמה הטובה הזמינה לאמא משטרה ואיימה עליה בקול שהיא אמא לא כשירה, ויש לה קשרים במשרד הרווחה, והיא תדאג שיקחו לה את הילדה ואני אמרתי לעצמי כמעט בדמעות: אנשים לא מבינים שמי שיודע הכי טוב מה כל ילד צריך זה ההורים שלו? בגלל שיש קומץ אנשים קטן שמתעלל בילדיו,(אני לא מתעלמת מהקומץ הזה) יש לכל דיכפין זכות להתערב בחיינו? זה פשוט אבסורד!!!!!!!!!!!!! אתם לא שמים לב? כל הורה שמחזיק את היד בחוזקה לבן שלו הוא אוטומטית פושע???? תוכלו להגיד שהחוק מחייב אתכם למסור פרטים על כל מקום שנראה לכם שיש בה אלימות, אבל אני אומרת שהשירשורים האלו נמאסו עלי. מתי תבינו שיש הורים שככה בוחרים לחנך את ילדיהם וזה שזאת לא הדרך שלכם לא מראה שהם פושעים. וזאת פשוט זכותם!!!!!! ומי שמקלקל להם אלו אותם מתערבים שלא יודעים כלום, אבל כל כך משעמם להם שהם חייבים למצוא עניין בחיים של אחרים. שימו לב- מכל החופשה, זה הדברים שהיא הכי זכרה. איך את היית מרגישה אילו ניגשו אלייך אנשים שאת לא מכירה ושפטו אותך בלי לדעת את כל העובדות? איפה "זכאי עז שהוכחה אשמתו" !!!!!!!! ילד הוא לא נחלת הכלל. ילדים מוכים הם ילדים שמתעללים בהם ומרביצים להם על מנת לגרום להם כאב בלי קשר למעשיהם והם נדירים!! אי אפשר שכל ילד שנמצא בחוץ ואמא שלו אומרת לו משהו יהפוך להייד פארק וכל אחד יביע את דעתו. אני אומרת השיגו חיים, והתעסקו בהם, ואל תהיו עסוקים בלחפש בעיות מסביבכם. אני מוכנה לנחש שאף אחד מההורים המכים לא היה עושה זאת בציבור. ההורה המכה הוא ערמומי ויודע מתי לפעול. הגיוני שהורים אלו שאת ראית בחרו מחוסר ברירה לפעול כך ותאמיני לי שאם היית מתערבת היית רק מוסיפה שמן למדורה. 99.99% מההורים לא מכים את ילדיהם באופן שיטתי, ולכן, טוב יהיה אם לא תחפשו כאלו על ימין ועל שמאל השירשורים האלו נמאסו, ותמיד פותחים אותם צדקנים חסרי חיים שרק עסוקים בצלחות של השולחן ליד.

alfi3

New member
../images/Emo124.gifתודה לאל קול השפיות

צודקת בהחלט. יש מקרים שאנו לא יודעים מה התרחש קודם. כמו שתיארת עם הילדה הבוכיה בסופר- פשוט מזעזעת ההתערבות החצופה של אותה אישה. אני בעד להתלונן נגד אלימות אבל בואו גם נפעיל שיקול דעת ולא נחטט בכל דבר שאנו רואים.

ceylon

New member
יש צדק בדברייך - סיפור קטן ופנייה נרגשת

לא אחת נתקלתי בדחיפת אף ישראלית טיפוסית. בדרך כלל מתוך רצון להרשים את הסביבה, בן הזוג או לצורך טפיחה עצמית על השכם. ברשותך, אצרף לסיפורך עוד סיפור רלוונטי שקשור בעקיפין לפורום הזה. הסיפור הוא מזוית ראייה אישית וסובייקטיבית. המקום: פאב תל אביבי טיפוסי. השחקנים: מספר חברים שיצאו לבילוי ערב שגרתי ועל ידם יושב זוג, ככל הנראה בדייט ראשון. החברים נושקים לגיל השלושים, מיושבים בדעתם ולא זרים למקום ולאלכוהול שבו. הזוג באמצע העשור החמישי לחייו, יושב בשקט יחסי, השיחה פשוט לא קולחת. הגבר עכברי וביישן למראה והאשה מאופרת בכבדות וקצת משועממת. הגבר צנום ונמוך קומה, עם שאריות שיער שיבה מקלישות על פדחתו הגלויה. האשה אדמונית, שבעת קרבות ומנוסה בדייטים, אם לשפוט לפי עיניה הלאות. החברים שקועים בשיחה מרתקת. החברים מזמינים בירה. לא אחת ולא שתיים. רובם רגילים לכמויות. לאחד מהם קצת קשה להתמודד עם הכמות והוא פונה לחבר הקרוב אליו בשולחן ושואל אותו אם כדאי לו להזמין סיבוב נוסף המוצע לו על חשבון הבית. אותו חבר, עסוק בשיחה אקדמית מרתקת עם חברים אחרים, אומר לו שזה תלוי בו ועליו להחליט בעצמו, בהיותו ילד גדול. החבר החליט לוותר על העניין. האירוע עבר בשקט. או כך זה נראה. לפתע, קם ברוב הדר בן הזוג מן השולחן הסמוך. למרות הדוחק היחסי של הפאב וההופעה המוסיקלית שנערכה באותו הערב ממש מול השולחן נעמד הגבר מול אותו חבר מייעץ בפוזה מאיימת. יש לציין שהגבר המאיים היה נמוך בכ-35 ס"מ מהחבר המאויים - אבל המאיים לא ידע זאת כי המאויים בא קודם ועדיין לא קם. לא ברור אם דורבן על ידי בת זוגו המודאגת או שמא יזם זאת בעצמו. הגבר היה במרחק נגיעה מהחבר ובהתחשב בשעה ובהקשר אפשר לומר שהוא בהחלט שם את נפשו בכפו. לאחר רגע קל השיג את תשומת לבו של החבר המייעץ ונאם לפני החברים ובת הזוג הקשובה נאום נזפני קצר שעיקריו (בלשון יפה יותר מזו שלו): בוש והיכלם, ראיתי ושמעתי אותך! אני וזו שלצדי! הכיצד עלה בדעתך להדיח את הילד המסכן לשתיית אלכוהול וכו' וכו'. החברים שתקו במבוכה מבלי להבין מהיכן נחת האדם הזה ומה רצונו. הגבר שב למקומו כלעומת שבא. השקט שב למקומו. הסבר קטן: לחבר שביקש עצה היה מראה צעיר יחסית. לגבר שהטיף מוסר לא היה מראה מלבב במיוחד באותה שעה, עליי להודות. הוא נראה נואש. כנראה ששמע משהו שאיש מלבדו לא שמע או שהיה תחת השפעת אלכוהול. חשוב לציין שמתוך היכרות אישית עם הננזף שכל התלהמות ממנו והלאה התרשמתי שפעל היטב. לשתיקה בהקשר הזה היה אפקט מסרס לגבר שביקש להעצים את עצמו בעיני בת זוגו לדייט. הנושא החדש לשיחתם הלך ושקע. החברים קמו ויצאו לפניהם. הגבר נשאר להתמודד עם האישה אך ניכר בו כי ניסה לצוד בעינו ולו שבב תגובה נעלבת. ובכן, מטיף נכבד, עליך להבין שאפשר להרשים בחורה מבלי להרוס את הערב לאדם אחר. מה שעשית פגע בך באופן שאינך יכול להבינו. פגשת באדם זר וניסית לגרום לו סבל מבלי שזכית לתגובה הולמת. גם אם אינך מאמין במעגליות החיים עליי לומר לך - המעגל שנשאר פתוח ייסגר יום אחד. וכוונתי לסגירה אמיתית, בינך לבין עצמך, בהבנה ובחרטה כנה ובמצפון המתפלל לרחמים. אין שום טעם בהטפת מוסר לאדם שאינך מכיר מתוך ריגול אחריו ובמטרה לרכל עליו אחר כך. אם פגעת באדם טוב שלא ביודעין חטאת חטא שהדרך לכפר עליו סבוכה לאין ערוך יותר מהדרך לסיום אלגנטי של הדייט. או, כמו שאמר אח"כ חבר בוטה אחד לאחרים: הדבר היחיד שרצוי היה לומר לאותו שוטה היה "GET A LIFE" - דבר שבעליל היה מדוייק.

hadarling1

New member
זה דברים שקורים כל יום .

אני רואה את הדברים האלה כל יום . ההורים האלה פשוט משוגעים . סליחה שאני אומרת :X אבל זה שוט נוראי .... איך אבא , מסוגל לתת מכה לבן שלו ? לדם מדמו ? לבשר מבשרו ? אוי זה פשוט גועל נפש .. אבל יש דברים שהילדים מגזימים לדוגמא .. לפני כמה ימים אחי הקטן , בן 5 וחצי , החליט לפתוח את הדלת ולברוח לגן השעשועים בגלל ריב עם ההורים ועל מה היה ה"ריב" ? ההורים שלי לא הסכימו לו ללכת לחבר . ברור שהלכנו להביא אותו D: אז תסיקו בעצמכם ... יש פעמים שההורים מתנהגים נורא , ויש פעמים שהילדים פשוט מגזימים , ומציגים את ההורים ככאלה .

mjlk

New member
בקשר לקטע הראשון

שמעי, זה הגיוני שהילדה עשתה משהו רע והאבא פשוט כועס עליה, אני לא רואה בזה שום דבר אלים... צריך לראות את כל התמונה כדי לדעת - זה שהוא תפס לה את היד הביט עליה בכעס והיא בכתה זה כלום - ואם היא התנהגה לא בסדר ועשתה משהו לא בסדר, אז מותר לאבא לכעוס עליה - וסביר שהיא תבכה בגלל שאף ילד לא אוהב שכועסים עליו... כל השאר באמת מחריד..

למעלה