משהו להגיד לך בנושא ותחשבי על זה
כשאהוד היה תינוק קטן נסעתי לירושלים. אהוד היה לבוש יפה ובהתאם לעונה (לפחות לדעתי) ופתאום עברה אישה מבוגרת, עמדה מולי במשך שניות אחדות, הורידה לאהוד את הכובע (!!!) , נתנה לי אותו ביד ואמרה: חמודה, מה תעשי בחורף?, עכשיו קיץ, הילד לא צריך כובע, וכל זה הסבר כמו שמסבירים לילדה מפגרת.עוד אני המומה, עם הכובע ביד, עוברות לידי שתי זקנות, מצקצקות בלשון ואומרת: איזו אמא נוראית, ככה להוציא תינוק קטן בלי כובע... אין מה לעשות, תמיד יהיו אנשים שיחשבו שיש להם את החופש להתערב, והכי ישראלי, תמיד יהיו את האנשים ש ב ט ו ח י ם שהם יודעים הרבה יותר טוב ממך ואת סתם טפשה. ולראיה מקרה מצער שקרה בסופר השכונתי במודיעין סנטר. אמא ובת עושים להם קניות, הבת בערך בת ארבע, ואנחנו מאחוריהם. הבת כל הזמן:תקני לי תקני לי, והאמא מזכירה לה: הבטחת שתבחרי שני דברים וזהו, אז תחליטי מה את מעדיפה. ובכן, הילדה העדיפה להשתטח על הרצפה ולבכות. אני חוזרת, לא היתה כאן טיפת אלימות. האמא אמרה לה: טוב, אני רואה שאת רוצה לבכות, אז שתרגישי יותר טוב, תבואי איתי ונבחר איזה שני דברים את רוצה. לפי דעתי התנהלות מעולה של האמא. פת-אום, מגיעה איזו "נשמה טובה" באה אל הילדה ושואלת אותה: מה קרה חמודה? והאמא עונה, לא קרה לה כלום, היא כבר תרגע, וחשבה שהנשמה תמשיך בדרכה להתערב במקומות אחרים, אבל לנשמה תוכניות אחרות, היא צועקת על האמא- את לא רואה שהילדה סובלת?, איזו אמא את? היא בוכה!!!!!! (כאילו שלא שמענו) זה היה שלב שבעלי משך אותי בכוח על מנת לא להתערב ולהכנס גם לתוך המערכת האבסורדית הזו... אבל להמשך הזעזוע כעבור רבע שעה פסע שוטר לתוך החנות... הנשמה הטובה הזמינה לאמא משטרה ואיימה עליה בקול שהיא אמא לא כשירה, ויש לה קשרים במשרד הרווחה, והיא תדאג שיקחו לה את הילדה ואני אמרתי לעצמי כמעט בדמעות: אנשים לא מבינים שמי שיודע הכי טוב מה כל ילד צריך זה ההורים שלו? בגלל שיש קומץ אנשים קטן שמתעלל בילדיו,(אני לא מתעלמת מהקומץ הזה) יש לכל דיכפין זכות להתערב בחיינו? זה פשוט אבסורד!!!!!!!!!!!!! אתם לא שמים לב? כל הורה שמחזיק את היד בחוזקה לבן שלו הוא אוטומטית פושע???? תוכלו להגיד שהחוק מחייב אתכם למסור פרטים על כל מקום שנראה לכם שיש בה אלימות, אבל אני אומרת שהשירשורים האלו נמאסו עלי. מתי תבינו שיש הורים שככה בוחרים לחנך את ילדיהם וזה שזאת לא הדרך שלכם לא מראה שהם פושעים. וזאת פשוט זכותם!!!!!! ומי שמקלקל להם אלו אותם מתערבים שלא יודעים כלום, אבל כל כך משעמם להם שהם חייבים למצוא עניין בחיים של אחרים. שימו לב- מכל החופשה, זה הדברים שהיא הכי זכרה. איך את היית מרגישה אילו ניגשו אלייך אנשים שאת לא מכירה ושפטו אותך בלי לדעת את כל העובדות? איפה "זכאי עז שהוכחה אשמתו" !!!!!!!! ילד הוא לא נחלת הכלל. ילדים מוכים הם ילדים שמתעללים בהם ומרביצים להם על מנת לגרום להם כאב בלי קשר למעשיהם והם נדירים!! אי אפשר שכל ילד שנמצא בחוץ ואמא שלו אומרת לו משהו יהפוך להייד פארק וכל אחד יביע את דעתו. אני אומרת השיגו חיים, והתעסקו בהם, ואל תהיו עסוקים בלחפש בעיות מסביבכם. אני מוכנה לנחש שאף אחד מההורים המכים לא היה עושה זאת בציבור. ההורה המכה הוא ערמומי ויודע מתי לפעול. הגיוני שהורים אלו שאת ראית בחרו מחוסר ברירה לפעול כך ותאמיני לי שאם היית מתערבת היית רק מוסיפה שמן למדורה. 99.99% מההורים לא מכים את ילדיהם באופן שיטתי, ולכן, טוב יהיה אם לא תחפשו כאלו על ימין ועל שמאל השירשורים האלו נמאסו, ותמיד פותחים אותם צדקנים חסרי חיים שרק עסוקים בצלחות של השולחן ליד.