מזועזעת.. וחייבת לשתף אותכם..

sha na na revol

New member
אנשים עד כדי כך PC

שגם הדיון בתפוז הוא חדירה לפרטיות, ראיתי את זה עוד קודם בפורומים אחרים. "משטרת מחשבות", לוק איט אפ.

אני מצטטת:

"האבא מחזיק לילדה חזק חזק את היד, בצורה כזאת שנראה שעוד רגע היד שלה נחתכת לשניים, הוא מביט בה במבט איימה מפחיד...". ובתיאור המקרה הנוסף: "... אבא עם 2 ילדים.... מעיף פליק מצלצל על העורף של הילד...הילד בורח... הוא פנה אל הילד השני, ואמר לו בקולי קולות, לך תביא את הילד שברח, מיד ! אחרת אני מפרק לו את כל העצמות עוד היום !!!... הילד עונה לו (לאחיו): 'מה אני משוגע? ... הוא יהרוג אותי !'..." איפה פה ההכאה? האלימות?... כפי שכתבתי למעלה- אולי זו מעידה חד פעמית (?), אך לרוב מי שמעז לנהוג כך בפומבי, תגובותיו בין 4 קירות חסרות רסן עוד יותר. "להתערב בעיניניהם של אחרים"?... א. לא ראיתי כאן התערבות, רק הבעת דעה וזעזוע (מוצדק). ב. עפ"י החוק- כל אדם מחויב לדווח על אלימות שראה/יודע כלפי קטין. נקודה. הם חסרי האונים כאן, לא הוריהם שאיבדו שליטה. ברור שעל מקרה חד פעמי לא מתלוננים, אך אם קיים חשד סביר כי קטין סובל מהתעללות/אלימות כלשהי, חובת כל אדם באשר הוא "להתערב בעניינם של אחרים" ולדווח על כך לרשויות. הם כבר יעשו את בדיקותיהם.

מי נתן לנו את הזכות?...

בדיוק אותו אחד שנתן להורינו את הזכות להכות אותנו (אני לא מדבר עליך באופן אישי) ותאמין לי שכאחד שספג לא מעט בילדותו, אני יודע מה מרגיש הילד ואם אצליח ע"י ההתערבות שלי להציל אפילו ילד אחד מגורל של ילד מוכה אז דייני... בד"כ אני לא מתערב בעניניו של איש וגם לא מוכן שיתערבו בעיניני אבל האלימות הזאת כלפי ילדים חסרי ישע, מטריפה פשוט את דעתי ואני לא מוכן לראות מחזה כזה ולשתוק... האמת שאינני יודע איך בדיוק אגיב בשעת מעשה (עד היום לא נתקלתי בתופעה כזאת) - אולי אסתפק בלדווח לרשויות ואולי אסתכן ואנסה להעיר להורים, לא יודע, אבל בטוח אעשה משהו כשיתעורר הצורך...

sha na na revol

New member
התשובה פשוטה,

כי ני שמגיב בצורה כזאת רואהה ילד כאדם עם זכויות ולא כרכוש ההורה, שעד שנות ה50' (
) הוא באמת היה מוגדר ככה.

פלגיה

New member
אלימות נגד ילדים היתה תמיד

ואפילו ברמות גבוהות יותר: מכות במקל, בשוט, בחגורה. לא רק מצד ההורים אלא גם מצד המורים. ההבדל הוא שבעבר איש לא היה מזדעזע. זאת היתה ההתנהגות הרגילה, והדרך שבה כולם חינכו את ילדיהם. גם להשאיר ילד לבד לשעה או שעתים או לילה שלם - היה מנהג רגיל.

רגע, מה את בעצם אומרת?...

עצם העובדה שפעם זה היה נהוג, הופך את זה לגטימי בעינייך?... לא משנה מה היה פעם, אלימות היא אלימות בכל מצב ובכל זמן ואני לא מסוגל לתרץ אותה בכך ש"פעם זה היה נהוג"... פעם כולם הלכו ברגל או רכבו על חמור, אז מה? האים זה מה שאת מציעה לנו לעשות גם היום במקום לנסוע באוטו או ברכבת או לטוס במטוס?...

לדעתי פלגיה ענתה על השאלה:

"האם החברה שלנו הייתה תמיד אלימה, או שהפכנו לכאלה<? או שתמיד היה ופשוט לא ראיתי ?"... היא פשוט ענתה לשאלה זו, שנשאלה בתחילתו של השירשור, פשוטו כמשמעו. כל מה שהוספת מעבר לכך, זהו הפירוש שלך בלבד.

פלגיה

New member
היא נתנה דוגמאות לכך שהחברה נעשתה אלימה

וזה לא נכון. זאת אלימות לא חדשה שהיתה מאז ומתמיד, ויש לה שורשים גם במקורות היהודיים (ע"ע "חושך שבטו שונא בנו"). אני לא אומרת שזה לגיטימי. אני רק אומרת שהמצב רק נהיה טוב יותר - כי אנשים מזדעזעים, וזה הצעד הראשון לשיפור.

ואני קוראת את הדיון הזה, והדבר שכל הזמן

קופץ לי לראש, הוא, כמובן, ברית המילה. "המצב רק נהיה טוב יותר - כי אנשים מזדעזעים" "עצם העובדה שפעם זה היה נהוג, הופך את זה לגטימי בעינייך?..." "כי מי שמגיב בצורה כזאת רואה ילד כאדם עם זכויות ולא כרכוש ההורה" ערכים חדשים הולכים ומחלחלים לחברה שלנו, וטוב שכך.

BlackMambaa

New member
וזה מה שמעסיק אותך בחיים?? זה מה שעולה לך

לראש בכל פעם אפילו בלי קשר? ברית מילה? אני עשיתי לבן שלי ברית מילה ולא חשבתי על זה שנייה אחרי שזה קרה. כמו שאני לא חושבת על הכביסה שתליתי אמש. תחשבי שניה אם זה בסדר שזה כל פעם עולה בתודעה שלך. כי זה לא משהו שראוי למחשבה שניה.

ראוי. מאוד מאוד ראוי.

מכות לילדים, איומים על ילדים וחיתוך ילדים. מאוד דומים בעיני. כמו שאת לא חשבת שניה אחרי שזה קרה, כך אותו אבא לא חשב על הפליק שניה אחרי שזה קרה. מבחינתו זה ארוע לגיטימי שחלף ונגמר.

לאייה

New member
ברית מילה

לפעמים דווקא הקיצוניות הזה שבה כביכול האמת נמצאת רק בידייך [מזכיר לי מסיבת בר מצווה דתית שהייתי בה לא מזמן ונאום הרב שהתייחס בדבריו לחילונים הבורים שצריך לסלוח להם כמו לילד המפגר של השכנים כי הם לא ממש מבינים היכן מצויה האמת] מביאה אנשים למקומות הפוכים מאלה שאת מכוונת אליהם. אפשר גם פחות לקחת את זה לקיצוניות ולקבל את זה שיש אנשים שחושבים ההיפך ממך והם לא כאלה הורים רעים... להשוות אלימות לברית מילה לא מביא אותך לשיח שבאמת תהיה בו הקשבה ,רצון וענין לקחת את זה הלאה.

דווקא מסכימה עם החתולה במקרה הזה

לא יודעת אם היא התכוונה לזה, אלא שבעיני זה ממחיש את הרעיון שיש גבול להתערבות בהתנהלות המשפחות האחרות. אם להתייחס לתיאור הראשון למשל אז פותחת השרשור תיארה מקרה לגמרי לא ברור, מקרה שלא קלל שום אלימות מובהקת, ובכל זאת המסקנות כאן בשרשור היו מרחיקות לכת...
כלל המסקנות מה מתרחש בין כותלי ביתם של אותה משפחה בלתי ידועה לכולנו. בדיוק הבוקר נזכרנו שוב איך בסעודה משפחתית בערב שבועות הילדים השתוללו ובין היתר התחילו להרביץ לאבא (בקטע של משחק, הם נוהגים להשתולל שלושת ככה בינם לבין עצמם) אלא שהפעם הוא היה באמצע השיחה, לא ממש מוכן לחטוף מכה כואב באיזור האיניטמי שגברים נוהגים לגונן מכל משמר
. אז מה שקרה שבעלי התקפל לשניים ותוך כדאי פלט בנימה תוקפנית לאללה "ירדן, אם תעשה את זה שוב אני אפרק אותך!". זה נשמע רע מאוד, הילד נלחץ ואני חטפתי הלם והערתי לבעלי בתוקפנות מסויימת. כל זה התרחש מול המשפחה שלו שדווקא איתם אנחנו לא מתראים הרבה כלל ואין להם מושג מיוחד איך מתנהלת המשפחה שלנו. אני מניחה שהזדרזו להסיק שתוקפנות מילולית שולטת בבית ומפחיד לחשוב מה עוד. אז זהו שלא, ממש ממש לגמרי לא. וגם על עצמי אני יכולה להעיד שאני מתנהלת בצורה זהה מחוץ לכותלי ביתי כמו שבתוך חדרי החדרים. אז אם אני מתעצבנת בחוץ אני לא מנסה לייפות את זה בשביל ש"אנשים לא חשבו משהו".
לכן לדעתי בניית סיפורים מהצצה מזדמנת ברחוב מיותר לגמרי, תורמת אולי רק להרגשה טובה כלפי עצמך - הנה, כולם זעוותיים חוץ ממני

../images/Emo140.gif מצטער על אי ההבנה...

נכון, בהחלט בשנים האחרונות יש שיפור בתחום הזה אבל עדיין לא מספיק!!! החברה שלנו רק הולכת והופכת לאלימה יותר למרות שמהצד השני הגישה של הציבור לנושא השרשור הולכת ומשתנה לטובה, אבל זו רק "טיפה בים"... יש לנו עוד הרבה מה לעשות בתחום הזה כחברה ולדעתי הכל מתחיל מהחינוך שכל ילד אמור לקבל בבית ואח"כ מעביר לילדיו כשיהפוך להורה בעצמו, בתחום הזה יש לדעתי, עדיין הרבה מה לשפר...

פלגיה

New member
יש אלימות

מחוץ למשפחה. אלימות בתוך המשפחה היתה תמיד. אבל קצת קשה לשנות כשאפילו הפרסומות כנגד אלימות הן אלימות בעצמן.

הכל מתחיל בחינוך...

שהילד הצעיר אמור לקבל מגיל 0 בבית מהוריו... אם נחנך את ילדינו לסובלנות והקשבה האחד לשני ואם נסביר להם שאלימות היא מוצא אחרון להגנה עצמית בלבד כשממש כבר אין בררה, אז הכל יתחיל להראות אחרת... והכל מתחיל כמובן, מהתנהגות ההורים כלפי הילדים - הורים עצבנים ואלימים יגדלו ילדים עצבנים ואלימים... הפיתרון - רק בידנו!!!

אני חושבת שהחברה שלנו היתה אלימה גם קודם

אבל בשנים האחרונות האלימות הוקצנה והוחרפה ואני, כאמא, מאוד חוששת לגורל הילדים שלי. אתה מגדל ילדים, עוטף אותם בצמר גפן כמה שאפשר, מנסה להגן עליהם, והם גדלים ומתחילים לתפוס עצמאות, נוסעים עם החברים, יוצאים למסיבות... ואתה אף פעם לא בטוח ב- 100% שהילד שיצא מהבית יחזור אליו באותו המצב, שלם ובריא.
מפחיד, מאוד מפחיד.

בדיוק אני כבר יומיים לא יושנת ממה שראיתי ב..

היינו בערב יום חמישי בירושלים והיה קור אימים והיתה שם ילדה בעגלה אולי בת שנתיים עם אמא שלה, הילדה עם שמלה קצרה ורועדת מקור והאמא ה@#$% הזאת עם מעיללללללללללללללל כלבה אני כל כך התעצבנתי ואמרתי תגידי לא קר לה? הילדה רועדת מקור? והאמא \ענתה לי תתעסקי בעינינים שלך!! ובעלי רב איתי מה אני מתערבת סליחה ?? יש לי ילדה באותו הגיל התחלתי לבכות כל כך ריחמתי עליה היא ממש רעדה המסכנה, ועד עכשיו כשאני נזכרת אני בוכה... ממש זוועה כל הדברים האלו , אני מעדיפה לא לצאת החוצה ולא לראות דברים כאלו ממש קשה לי..

למעלה