טיפים...לבודפסט
טיפים לבודפשט והרי הונגריה ידועה גם בריקודים, באוכל, ויינות הטוקאי והאגר..והעוגות.. ואפשר גם לבקר במלון גלרט העתיק רק לשם הביקור- גם בכנסיה שבו- ואולי לתפוס איזו טבילה טובה בחמאם הטורקי שלו, או בחמאם הגדול הלא מקורה ליד הפארק המרכזי של העיר... (כל אחד יבחר יום לפי טעמו: יש ימים לגברים, יש לנשים ויש מעורבים...). ואם דברנו על עוגות, אז לקונדיטויה המפורסמת "ז´רבו" שבקצה המדרחוב ואצי-אוצה להכנס, להתפעל, לצלם ולא לקנות- יקררר! לעומת זאת, אדם יקר שלפי משקלו איני חושד בו שממעט באכילה, הלוא הוא ד"ר אבי קומפני, מדריך בעל ידע עצום על הונגריה ואתרים רבים אחרים בעולם, טוען בלהט שהקונדיטוריה RUSVURUM שמצפון לכנסית מטיאס היא הטובה בעולם... ומה לנשנש בה וללקק שפתיים? "דובוש" (מתופף)- עוגת שכבה, ועוד שכבה, ועוד שכבה, ועוד... "ריגו יאנג´י"- קציפת צימוקים ובצק. "שומלוי"- עוגת צימוקים אוורירית. "פלאצ´ינטה"- כריכיות ממולאות בכל מיני בשרים, או פטריות, או מתוקים. ולא נשכח שיש גם כמה ערבים- ומה נעשה בהם ? המולן רוז´ ההונגרי. תיאטרון הויגדו (שכבר כתבו עליו). ארוחת ערב מלאה עם פולקלור הונגרי: 1. גונדול- יקרה. לא ללכת. 2. קרפטיה. 3. מתיאש פינצר. 4. ב - Paprikasha ,או fokanal אינני זוכר בדיוק, יש מזנון "אכול כפי יכולתך 5. פוטל FOTAL. שייט על הדנובה מלווה בהסברים על האתרים שבדרך- עם משקה ראשון. בסירה של חברת השייט LEGENDA יש קלטות עם הסברים בדיבוב עברי מפי הד"ר הנ"ל). --------------------------------------------------------------------------------