מזל שהתורה הקדושה הזהירה אותנו מאנשים כמוכם

ד ר א ל

New member
אין זה חשוב כלל מי צודק ומי לא

ובכלל אני לא נכנס לוויכוח הזה, על ישוע. כתבת שכואב לך והתפללת עלינו שה' יציל אותנו. יצא לי לדבר עם דתיים. גם קרובי משפחה שלי שהם חרדים. וכאשר אני מצטט להם מתהילים "קרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת" ואני אומר להם את דעתי - שאדם מאמין מתפלל - תפילותיו נענות בשלמות. הם נפלאים בלתרץ חוסר אמונתם בכל מיני דרכים. לגבי תפילתך, יש פה מבחן של אמונה, אם כולנו פה נחזור בתשובה (או נתגייר ליהדות) ונצטרף אליך בבית הכנסת, אז אפשר לומר שאתה אדם מאמין של אמת - כי התגשמה תפילתך.. לא כך הדבר? מתנצל, שאני קצת ציני. לבטח לא תקבל זאת, קשה יהיה למצוא אדם מאמין בינינו, אדם היודע אמת מהי. אתן לך דוגמא לחוסר אמונה, למרות שאני כבר כמעט מנחש מה תהיה התגובה... לפני כ14 או 15 שנה נחטף חייל דתי לשטחים, נחשון ווקסמן שמו. עשרות אלפים התפללו בשבילו, להצלתו. אם לא יותר מזה. ביניהם גם רבנים רבים (מן הסתם). התוצאה היתה שתוך כדי ניסיון חילוץ של צה"ל, הוא חוסל בידי שוביו. מסקנה בלתי נמנעת, לא היה מאמין של אמת אחד לרפואה בין המתפללים. ולדוגמה הפוכה אביא את יהושוע בן נון שהיה מאמין של אמת והוא ציווה על הכוכבים והם צייתו ולא זזו במשך 24 שעות.. (שמש בגבעון דום וירח בעמק איילון). מאחר שאתה מכיר את עצמך, תוכל לשייך את עצמך לאחת משתי הדוגמאות שציינתי. לסיכום, במקום להתווכח, יש עוד הרבה מה לעשות כדי להגיע לאמונה. ולא נראה לי שוויכוחים כאלה מגבירים אמונה.

מוריגן

New member
ברוך ה'!!!

כשה' נתן לעם ישראל את התורה, הוא באמת אמר שלא נוסיף דבר, כי לנו אין את הזכות. והרבנים שאני גדלתי עליהם (הגעתי ממשפחה מאמינה) וכל ההלכה והשטויות שבני אדם המציאו זה החטא הכי נורא. אתה שכחת את רבי עקיבא הגדול מכולם. הוא הראשון ואולי היחיד שהבין מה שאנחנו לא הבנו ולא מבינים. " לא בשמיים היא" הכוונה לא היתה שנתחיל להמציא חוקים, אלא שאנחנו לא מבינים את התורה! בשביל זה הקדוש ברוך הוא שלח לנו את ישוע! כדי שנבין את התורה, שנפסיק לתת לתאבי כוח ובצע לשלוט בנו אלא ניתן לעצמנו את ההזדמנות להבין את מה שאלוהים רוצה מאתנו. ישוע לא "המציא" שום דבר חדש, הוא הסביר לנו את התורה. הוא פירש לנו את מה שאנחנו, האבודים, לא הבנו. אלוהים לא רצה מלחמות, כמו שהוא אוהב אותנו הוא רצה שנאהב אחד את השני ואת זה הבנו רק כשישוע בא. רק כשנולד האור, ידענו שחטאנו, ידענו שעלינו לסלוח ולאהוב כמו שישוע עשה לנו כשהוקרב במקומנו. אני יהודיה. יהודיה בת ליהודים. רק בזכות ישוע אני יודעת מהי יהדות. רק בזכות ישוע ואהבתו האינסופית אני יודעת מהי תורה. רק בזכות ישוע וסליחתו, ידעתי לסלוח לאבותי שלא ידעו את הדרך הנכונה. רק בזכות ישוע ראיתי את האור. ראיתי את האמת. אנחנו בתור יהודים, צריכים להודות לה' בכל יום על כך שזכינו להיות עמו של המשיח. על כך שהוא שה' שלח את ישוע להראות לנו את הדרך כי נדדנו כעיוורים. ה"נביאים" היו שקר, כי הם סילפו את דבר' ה' וחירחרו ריב. חיפשו קהל, חיפשו כוח, חיפשו לשלוט כמו הפוליטיקאים של היום. ישוע היה צנוע ועניו. הוא היה המבחן שלנו בפני ה'. ככה האמונה שלנו נבחנה. כמו משה לפני פרעה בעזרתו של אלוהים בחרנו בצניעות, בגחל על פני הזהב. ניתן לך דוגמא מהחיים של היום. כשאתה רואה זמרת פיכסה כמו רוני סופרסטאר שלא באמת יודעת לשיר, אתה רואה אותה מקפצת בחזיה ותחתונים ויש סביבה המון רקדנים והיא עושה הכל כדי למשוך תשומת לב, הכל מלבד לשיר. ככה היו הנביאים. ואז תיקח זמרת כמו סלין דיון, מריה קארי, ברברה סטרייסנד, רק תבחר. אין להן צורך לקפץ כמו משוגעות, אין להן צורך בעדר סביבן שימשוך תשומת לב ואין להן צורך לקפץ בתחתונים וחזיה, כי הן שרות. הן שרות באמת ויש להן קול. ככה היה ישוע. למשיח האמת לא היה צורך בעדר סביבו, הוא לא הכריח אף אחד לעשות שום דבר. רק נתן את בשורת האל למי שידע להאמין באמת. יהודי אמיתי הוא לא נצר לשושלת, יהודי אמיתי הוא לא זה שלא קורע נייר טואלט בשבת. יהודי אמיתי אחי היקר, הוא זה שישוע בלבו.

Ugrin

New member
מורגן אתה נמצא בבועה שניפחת לעצמך

אתה אומר שישו בא לפרש לנו את התורה קדושה כי אנחנו לא הבאנו אותה אז אך מנתינת התורה ועד ישו עם שיראל התקיים מצוין ושמר את התורה והקב"ה המליך מלכים וכו? ובחר נביאים שדבריהם התקימו? הרי אם אותם נביאים סילפו את דברי ה' הוא לא היה בוחר בהם והיה מפסיק בהם את הנבואה ולא היה שולח בטוח את שמואל הנביא להמילך את דוד המלך ולא היה אומר לישעיה( ישעיהו בן אמוץ לא ישו שאת מאמינה בו) שיגיד לחזקיהו מלך יהודה שלא ידאג מהצבא האדיר של אשור שבא להחריב את ירושלים מכיוון שהקב"ה יגן על ממלכת יהודה מהצבא של אשור מכייון שבדורו של מלך חזקיהו כולם ידעו את התורה וקימו אותה ובאמת ככה קרה השם שלח מלאך שיהרוג את הצבא של אשור וכולם בבוקר פגרים מתים ויש גם עדות של ההיסטוריה של ממלכת אשור שכיביכול הייתה איזה מגפה והחיילים שנשלחו לכבוש את ירושלים נהרגו וגם ישעיהו אמר שכאשר סנחריב מלך אשור יחזור לממלכתו הוא יהרג וגם זה קרה אז אם הנביאים משקרים ולא מקימים את הפירוש של הקב"ה למה הוא בכלל נותן להם נבואות ואומר מה יקרה ומקיים זאת? את חיה בבואה שאת ניפחת לעצמך ואת לא רוצה לראות את ההיסטוריה של עם ישראל כפי שהייתה. מחילה את נפגעת אבל מקווה שתפנימי את הדברים ותלמדי ותקראי את התגובה שלי לפטריק תבוא עכשיו ותביני.

Ugrin

New member
לפטריק ולכולם פה

באמת לא בשביל להתווכח אלא כדי להבין אתה אמרת: "ישוע אמר:לא באתי לבטל את התורה והנביאים,כי אם לקיים." אז איך זה מסתדר אם מה שהשליחים(לא יודע מי בדיוק אבל ניראה לי שזה פאולוס) שביטל בעצם את חיוב קיום המצוות מה לפאולס יש מנדט לחלוק על מה שישו אמר? "אל תגעו במשיחיי,ובנביאיי אל תרעו" זה דוד מלך ישראל אמר כאשר בירך את עם ישראל ואת אלוקיי שראל,משיחיי=האבות הקדושים(אברהם יצחק ויעקב) לכן זה ברבים ,ובנביאיי אל תרעו,כי האבות היו גם כנביאים. "בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם " פה אתם פשוט שולל את כל האמונה שלך ואני יסביר למה, דבר ראשון חשוב לציין שזה לא מופיע ב " ויקרא פרק כ"א(21),פסוק ה'(5" כמו שכתבת אלא ב: דברים פרק יד' פסוק א' דברים פרק-יד "{א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" ולא סתם זה בורא עולם מתחיל ככה את הפרק בגלל הסיבה הזאת של "{א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" אלא בגלל הסיבה הזאת תמשיך לקרוא את כל פרק י"ד זה בעצם ציווים של כשרות וכל מיני מצוות ואיסורים של יהודים שכולם נובעים מהסיבה הזאת שמתחילה בפרק "{א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" אני מציע שתקרא את הפרק ותבין : דברים פרק-יד מהפרק הנל כל מי שתחת קטגוריית "{א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" חייב לקיים את המה שכתוב בהקשר למשפט זה ואני יעשה לך סדר אם לא תיקרא מה הבורא ביקש בפרק זה מאלו שהם "{א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" פסוק א: לֹא תִתְגֹּדְדוּ וְלֹא תָשִׂימוּ קָרְחָה בֵּין עֵינֵיכֶם לָמֵת {ג} לֹא תֹאכַל כָּל תּוֹעֵבָה: עכשיו יש הסבר איזה חיות אפשר לאכול (מה שלא מופיע פה אסור לאכל לאלה שהם " {א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" {ד} זֹאת הַבְּהֵמָה אֲשֶׁר תֹּאכֵלוּ שׁוֹר שֵׂה כְשָׂבִים וְשֵׂה עִזִּים {ה} אַיָּל וּצְבִי וְיַחְמוּר וְאַקּוֹ וְדִישֹׁן וּתְאוֹ וָזָמֶר: {ו} וְכָל בְּהֵמָה מַפְרֶסֶת פַּרְסָה וְשֹׁסַעַת שֶׁסַע שְׁתֵּי פְרָסוֹת מַעֲלַת גֵּרָה בַּבְּהֵמָה אֹתָהּ תֹּאכֵלוּ: - כל באמה שלא מַפְרֶסֶת פַּרְסָה וְשֹׁסַעַת שֶׁסַע שְׁתֵּי פְרָסוֹת מַעֲלַת גֵּרָה אסור לאכול למי שהוא "בנים אתם לה" {ז} אַךְ אֶת זֶה לֹא תֹאכְלוּ מִמַּעֲלֵי הַגֵּרָה וּמִמַּפְרִיסֵי הַפַּרְסָה הַשְּׁסוּעָה אֶת הַגָּמָל וְאֶת הָאַרְנֶבֶת וְאֶת הַשָּׁפָן כִּי מַעֲלֵה גֵרָה הֵמָּה וּפַרְסָה לֹא הִפְרִיסוּ טְמֵאִים הֵם לָכֶם {ח} וְאֶת הַחֲזִיר כִּי מַפְרִיס פַּרְסָה הוּא וְלֹא גֵרָה טָמֵא הוּא לָכֶם מִבְּשָׂרָם לֹא תֹאכֵלוּ וּבְנִבְלָתָם לֹא תִגָּעוּ: - אסור לאכול חזיר. זה ההסבר לגבי החיות שמותר או אסור לאכול,עכשיו הבורא מסביר מה מותר ומה אסור מהחיות שבמים: {ט} אֶת זֶה תֹּאכְלוּ מִכֹּל אֲשֶׁר בַּמָּיִם כֹּל אֲשֶׁר לוֹ סְנַפִּיר וְקַשְׂקֶשֶׂת תֹּאכֵלוּ: {י} וְכֹל אֲשֶׁר אֵין לוֹ סְנַפִּיר וְקַשְׂקֶשֶׂת לֹא תֹאכֵלוּ טָמֵא הוּא לָכֶם: : {יא} כָּל צִפּוֹר טְהֹרָה תֹּאכֵלוּ: {יב} וְזֶה אֲשֶׁר לֹא תֹאכְלוּ מֵהֶם הַנֶּשֶׁר וְהַפֶּרֶס וְהָעָזְנִיָּה: : {יג} וְהָרָאָה וְאֶת הָאַיָּה וְהַדַּיָּה לְמִינָהּ {יד} וְאֵת כָּל עֹרֵב לְמִינוֹ: {טו} וְאֵת בַּת הַיַּעֲנָה וְאֶת הַתַּחְמָס וְאֶת הַשָּׁחַף וְאֶת הַנֵּץ לְמִינֵהוּ: {טז} אֶת הַכּוֹס וְאֶת הַיַּנְשׁוּף וְהַתִּנְשָׁמֶת: {יז} וְהַקָּאָת וְאֶת הָרָחָמָה וְאֶת הַשָּׁלָךְ: {יח} וְהַחֲסִידָה וְהָאֲנָפָה לְמִינָהּ וְהַדּוּכִיפַת וְהָעֲטַלֵּף: {יט} וְכֹל שֶׁרֶץ הָעוֹף טָמֵא הוּא לָכֶם לֹא יֵאָכֵלוּ: - חחחח ראיתם כמה עופות אסור לאכול.... וזה רק אם אתם "בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם " אם אתם לא כאלו אז תאכלו. : {כז} וְהַלֵּוִי אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ לֹא תַעַזְבֶנּוּ כִּי אֵין לוֹ חֵלֶק וְנַחֲלָה עִמָּךְ: {כח} מִקְצֵה שָׁלֹשׁ שָׁנִים תּוֹצִיא אֶת כָּל מַעְשַׂר תְּבוּאָתְךָ בַּשָּׁנָה הַהִוא וְהִנַּחְתָּ בִּשְׁעָרֶיךָ: {כט} וּבָא הַלֵּוִי כִּי אֵין לוֹ ח&#1461

Ugrin

New member
ההמשך של דברי כי אין מקום

: {כז} וְהַלֵּוִי אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ לֹא תַעַזְבֶנּוּ כִּי אֵין לוֹ חֵלֶק וְנַחֲלָה עִמָּךְ: {כח} מִקְצֵה שָׁלֹשׁ שָׁנִים תּוֹצִיא אֶת כָּל מַעְשַׂר תְּבוּאָתְךָ בַּשָּׁנָה הַהִוא וְהִנַּחְתָּ בִּשְׁעָרֶיךָ: {כט} וּבָא הַלֵּוִי כִּי אֵין לוֹ חֵלֶק וְנַחֲלָה עִמָּךְ וְהַגֵּר וְהַיָּתוֹם וְהָאַלְמָנָה אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ וְאָכְלוּ וְשָׂבֵעוּ לְמַעַן יְבָרֶכְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בְּכָל מַעֲשֵׂה יָדְךָ אֲשֶׁר תַּעֲשֶׂה: קיצור אני רואה שאתם גם חייבים פה לכל אלה שהם לווים הרבה.... יש הרבה משפחות "לוי" ישראל תתחילו ממחר. וככה כל החיובים ש "{א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" חייבים בהם ממשיך עד לפרק כ"ח שזה 14 פרקים שלמים ומלאים של כל החובות של "{א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" אז אני אומר בואו תחילו אם החובות האלה אם אתם רואים בכם כ: "{א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" ומה שבאמת מעניין שלפני הפרק שהקב"ה מתחיל להגיד לנו במה אנחנו חיבים בגלל שאנחנו "{א} בָּנִים אַתֶּם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם" פרק לפני זה הוא מזהיר אותנו בהזהרות כמו: דברים פרק-יג {א} אֵת כָּל הַדָּבָר אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם אֹתוֹ תִשְׁמְרוּ לַעֲשׂוֹת לֹא תֹסֵף עָלָיו וְלֹא תִגְרַע מִמֶּנּוּ: {ב} כִּי יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא(ישו) אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם(מוחמד טען שחלם חלום שנגלה לו המלאך גביראל) וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת:(לדוגמא ישו אמר שהלך על המים וריפא אנשים מוחמד תקראו את העינין עם הבאר) {ג} וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא יְדַעְתָּם וְנָעָבְדֵם: {ד} לֹא תִשְׁמַע אֶל דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם: {ה} אַחֲרֵי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם תֵּלֵכוּ וְאֹתוֹ תִירָאוּ וְאֶת מִצְוֹתָיו תִּשְׁמֹרוּ וּבְקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ וְאֹתוֹ תַעֲבֹדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן: {ו} וְהַנָּבִיא הַהוּא אוֹ חֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא יוּמָת כִּי דִבֶּר סָרָה עַל יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם הַמּוֹצִיא אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם וְהַפֹּדְךָ מִבֵּית עֲבָדִים לְהַדִּיחֲךָ מִן הַדֶּרֶךְ אֲשֶׁר צִוְּךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לָלֶכֶת בָּהּ וּבִעַרְתָּ הָרָע מִקִּרְבֶּךָ: איזה יופי לפני החיובים של עם שיראל הקב"ה כבר מזהיר אותנו מישו וממוחמד ואומר לנו שזה רק ניסיון לעם ישראל ושלא נשמע לאותם "נביאים" שיראו לנו אותו ומופתים אלא :"אַחֲרֵי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם תֵּלֵכוּ וְאֹתוֹ תִירָאוּ וְאֶת מִצְוֹתָיו תִּשְׁמֹרוּ וּבְקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ וְאֹתוֹ תַעֲבֹדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן: " אני באמת מציע לכל אחד פה שיקרא את ספר דברים מפרק יג ואחרי זה יש את פרק י"ד שאומר שמי ש"בנים אתם לה'" צריך לקיים הרב חובות והחובות מוסברות מפרק י"ד עד לפרק כ"ח אז מי שבאמת באמת רוצה לחדעת את האמת כמו שכולכם רוצים אנא ממכם תקראו ותיראו ותבינו.

Ugrin

New member
עוד משהו למוריגן

למה את אומרת שאין בכלל פירוש לתורה? הרי הפרישולתורה ניתן בהר סיני הרי יכול להיות שהקב"ה יתן לנו תורה שרוב המצוות שם לא מובן איך לקיים ללא הסבר? יש דבר כזה "התורה שבעל פה" ולא סתם קראו לה "בעל פה" היא הייתה ידועה בפיותיהם של בני ישראל רק חזל ראו בצידקותם שהדורות הולכים ויורדים ברוחניות אז פחדו שישכחו את זה ולכן כתבו אותה. את יכולה לקרוא כאן: שמות פרק כ"ד פסוק י"ב: {יב} וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה עֲלֵה אֵלַי הָהָרָה וֶהְיֵה שָׁם וְאֶתְּנָה לְךָ אֶת לֻחֹת הָאֶבֶן וְהַתּוֹרָה וְהַמִּצְוָה אֲשֶׁר כָּתַבְתִּי לְהוֹרֹתָם. לֻחֹת הָאֶבֶן - זה לוחות הברית. וְהַתּוֹרָה - זו היא התורה שבכתב 5 ספרי תורה וְהַמִּצְוָה - זו היא התורה שבעל פה ולכן כתוב "והמצווה" מכיוון שזה איך לקיים את המצווה. שזה התורה שבעל הפה. הנצרות זה בכלל לא מה שישו תיכנן לעשות אלא זה מה שאנשים כתבו אנשים שלא פגשו את ישו והרה חוקים בכל לקבע מה שעוד יותר צריך להטריד אותך כמאמינה היא שרוב הקביעות קיום של הנצרות היא של "גאיוס פלביוס ואלריוס אאורליוס קונסטנטינוס " שהוא היה קיסר האימפריה הרומית והוא חי בכלל 313 שנים בערך אחרי ישו קבע כדוגמת בחירת יום ראשון (שיוחס במסורת הרומית לאל השמש) כיום המקודש לנצרות, וציון הולדתו של ישו ב-25 בדצמבר, שעל פי האמונה הפאגנית זהו יום הולדתו של אל השמש, שכן יום זה הוא היום הקצר בשנה ובו חל מפנה במהלך השמש. אז תיראי על מה האמונה שלך מתבססת ואחרי זה תבואי בטענות על היהדות.

מוריגן

New member
האמונה שלי

היא לא חנוכה או פורים או פסח או ראש השנה שכולם חגים פגאנים רק שתדע. ואל תגדיר את האמונה שלי לפני אחרים. אמרתי לך שאני יהודיה, כי אני בת ליהודים נכון? ז"א הלאום שלי יהודי. לא אמרתי שאני מאמינה בחגים שהמצאנו ולא אמרתי שאני "נוצריה" במובן המסורתי. אמרתי שישוע הראה לי את האמת, לגבי הכל. הוא הראה לי חיים, אלוהים, אהבה וסליחה. אל תלמד אותי על תושב"ע או כל דבר ביהדות. אני באתי מהליבה שלה. עד שעיני ראו אור, הייתי מה שאתה היית קורא לזה "דתיה". אני מכירה את העולם הזה הרבה יותר טוב ממך אח יקר, ורק ישוע עזר לי לצאת מהחשיכה שבה חיים האנשים בעולם הזה.

Ugrin

New member
למוריגן

בס"ד מחילה אם נפגעת לא באתי להעליב אותך. את אמרת: "אמרתי שישוע הראה לי את האמת, לגבי הכל. הוא הראה לי חיים, אלוהים, אהבה וסליחה" זה לא נכון מכיוון שישו לא נמצא בעולם הזה ושום דבר שהוא בעצמו כתב לא נמצא רק אנשים שלא חיו בדורו כתבו את הכתבים ואנשים כמו הקיסר של האימפריה הרומית קבע כמה קביעות כך שאת שוב מראה את נמצאת בבואה, קל להגיד "אל תלמד אותי על תושב"ע או כל דבר ביהדות. אני באתי מהליבה שלה" כי אם היית באה מהליבה של זה לא היית מגיע למצב שאת נמצאת, "אני מכירה את העולם הזה הרבה יותר טוב ממך אח יקר" את אומרת לי לא ללמד אותך על האמונה שלך וקובעת שאת יודעת יותר טוב ממני לגבי "העולם הזה" כאשר את לא יודעת מה הסטטוס שלי ותאמיני שאני לא חילוני ולא מסורתי כמו שאומרים אלא מעבר לזה. אז במקום להגיד : " ישוע עזר לי לצאת מהחשיכה " כאשר כל מה קראת מאותו איש זה בעצם לא ממנו אלא מאנשים שלא חיו בדורו,בואי לפחות תקראי ותנסי לבדוק דעות אחרות או את הדעות הראשונות שגם ישו האמין בהם ואם הוא האמין בהם אז זה כבר צריך לתת לך תחילת דרך לכיוון זה,את יכולה לקרוא את מה שכתבתי לפטריק ולחפש הרבה מאוד חומר ואת בסוף תמצאי כי אם תירצי את האור את תמצאי אותו אבל אולי את לא מעוניינת. בקשר לחגים את אומרת שהיהודים המציאו את החגים שלהם כאשר זה מה שקורה בנצרות יום ראשון כיום קדוש לנצרות וחג המולד מי המציא? קיסר רומי שחי 300+ שנים לאחר מותו של ישו ובכלל קבע את החגים האלה והמועדים אלא בגלל שהתבלבל בין ישו לאל השמש שחשב שזאת אותה דמות והתאריך של חג מולד ויום ראשון זה משהו שנובע מאמנותה של האיפמריה באל השמש כאשר יום ראשון ו25 בדצמבר היו כמו "חגים ומועדים" לאל השמש כך שבכלל מה שאת באה בטענה על היהדות בכלל קורה בנצרות בצורה כל כך גלויה ושלא נדבר על פאולוס שביטל את התורה משהו שישו לא אמר, בעוד שאנחנו היהודים קוראים בתורה משהו שאת מאמינה בו לא? שם כתוב: ויקרא פרק כ"ג {א} וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה לֵּאמֹר: {ב} דַּבֵּר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם מוֹעֲדֵי יְהוָה אֲשֶׁר תִּקְרְאוּ אֹתָם מִקְרָאֵי קֹדֶשׁ אֵלֶּה הֵם מוֹעֲדָי: {ג} שֵׁשֶׁת יָמִים תֵּעָשֶׂה מְלָאכָה וּבַיּוֹם הַשְּׁבִיעִי שַׁבַּת שַׁבָּתוֹן מִקְרָא קֹדֶשׁ כָּל מְלָאכָה לֹא תַעֲשׂוּ שַׁבָּת הִוא לַיהוָה בְּכֹל מוֹשְׁבֹתֵיכֶם: {ד} אֵלֶּה מוֹעֲדֵי יְהוָה מִקְרָאֵי קֹדֶשׁ אֲשֶׁר תִּקְרְאוּ אֹתָם בְּמוֹעֲדָם: {ה} בַּחֹדֶשׁ הָרִאשׁוֹן בְּאַרְבָּעָה עָשָׂר לַחֹדֶשׁ בֵּין הָעַרְבָּיִם פֶּסַח לַיהוָה: {ו} וּבַחֲמִשָּׁה עָשָׂר יוֹם לַחֹדֶשׁ הַזֶּה חַג הַמַּצּוֹת לַיהוָה שִׁבְעַת יָמִים מַצּוֹת תֹּאכֵלוּ: {ז} בַּיּוֹם הָרִאשׁוֹן מִקְרָא קֹדֶשׁ יִהְיֶה לָכֶם כָּל מְלֶאכֶת עֲבֹדָה לֹא תַעֲשׂוּ: {ח} וְהִקְרַבְתֶּם אִשֶּׁה לַיהוָה שִׁבְעַת יָמִים בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי מִקְרָא קֹדֶשׁ כָּל מְלֶאכֶת עֲבֹדָה לֹא תַעֲשׂוּ: {ט} וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה לֵּאמֹר: בהמשך הפרק יש עוד חגים את יכולה לקרוא את מבינה מה הבדל? אנחנו אומרים מה שהקב"ה אמר לנו לעשות אלא הציווים שלנו. ואם אותם חכמי תורה כיו כפי שאמרת לפני זה אנשים שמסלפים את דברי ה' או כמו פוליטקאים של היום הקב"ה לא היה שם אותם בתורתו ראי את הקודים שבתורה דברים יפים(תמונות): http://hidabroot.org/ARList.asp?CategoryID=16

לא נכון

ציטוט: " אנחנו אומרים מה שהקב"ה אמר לנו לעשות אלא הציווים שלנו." אתם עושים את מה שהרבנים שלכם אומרים לכם לעשות, ואף מגדילים ואומרים באחת המסכות, שדברי הרבנים משקלם כמשקל דבר ה', ושהקב"ה עצמו חייב לציית לפסיקות הרבנים. אם הייתם אומרים מה שהב"ה אמר לכם לעשות, אם הייתם מקיימים את התורה ומבקשי פני ה' ביראה, ולא פני כבוד הרב, הייתם מכריזים מעל כל הגגות שישוע המשיח הוא האמת הדרך והחיים. כלומר הייתם מוצאים ומגלים את האמת. אך כבודכם חשוב לכם יותר מכבודו של ה'.

Ugrin

New member
ליעקב תגובה אחרונה

בס"ד לא יפה להגיד שבאיזו מסכת כתוב כך וכך ולהמציא חס ושלום "שדברי הרבנים משקלם כמשקל דבר ה'" זה אתה ממציא כל שהמצאת הרבה מאוד דברים כדי שיהיה לך בסיס לאמונה החדשה שגם אותה המציאו. אני סיימתי פה מאחר ואין פה ממש התייחסות ואני רואה שאין גם רצון ממש לבדוק מצידכם וגם מקצת הזמן הפנוי שיש ברשותי, שבוע טוב וקדוש אמן ואמן .

לא המצאתי דבר

אני לא זוכר את המקור כרגע, ואין לי עדיין בביתי את ספריי התלמוד, אך אני קראתי קרוא וחזור, את הפסוקים בגמרא שמדברים על כך במפורש. עובדה שהיהדות הרבנית מייחסת לתורה שבעל פה, חשיבות אפילו יותר גבוהה מהתורה שבכתב. בעוד שבתורה שבכתב כתוב 'ויאמר ה' ', ובתורה שבעל פה כתוב רבי אליעזר אמר .... ורבי עקיבא אמר...

Ugrin

New member
ליעקב אחד

בס"ד אני לא יכול לדבר איתך כי כל מה שאתה מציג בפני אתה אומר שזה מהמקורות ולא מציג שום מקורות אלא רק ממציא דברים הנה עוד המצאה שעכשיו המצאת: "עובדה שהיהדות הרבנית מייחסת לתורה שבעל פה, חשיבות אפילו יותר גבוהה מהתורה שבכתב" אתה אמרת את זה בלי שום ביסוס אין מקורות אין כלום אתה ממציא דברים וחושב שככה הם בשטח,בשקירים לא מוחיכים בן אדם. בעוד שבתורה שבכתב כתוב 'ויאמר ה' ', ובתורה שבעל פה כתוב רבי אליעזר אמר .... ורבי עקיבא אמר..." נכון זה הם אמרו אבל כל מה שהם אמרו מהיכן זה? בתורה שבעל הפה הרי אותם צדיקים אומרים שכל מה שהם יודעים קיבלו הכל בהר סיני שעבר למשה וככה לכל הדורות על לדורם ולכן "רבי עיקבא אמר" מה הוא אמר? מה שקיבל מדורות קודמים וכו עד הרי סיני. אבל אתה העיק להפוך את זה ולהגיד שזה כאילו להראות שהם מעל מה שאלוקים אמר כל הדרכים שלכם זה "בתלחמן" פסוקים ומשמעויות זה לא עובד.!

ידידי

אני לא המצאתי דבר. זה שכרגע אני לא יכול להפנות אותך למראי מקום, אין הדבר אומר שלא כך הם פני הדברים. אין לדברים שרבי עקיבא אמר או לכל שאר רבני התלמוד בסיס בתורה. ואין כל איזכור לתורה שבעל פה בתורה הכתובה. בתורת משה כתוב בברור, "וְכָתַבְתָּ עַל-הָאֲבָנִים אֶת-כָּל-דִּבְרֵי הַתּוֹרָה הַזֹּאת בַּאֵר הֵיטֵב׃ " על המשה היה לכתוב את כל דברי התורה באר הייטב. הכל ברור בתורה ואין מקום לפירושים שונים, כי לא בשמיים היא. התורה שבעל פה היא למעשה פירושים שונים לתורה הכתובה, שהרבנים המציאו ופירשו.

חגי ישראל הם לא חגים פגאנים

פסח זהו חג קדוש שבו המשיח שלנו נצלב. גם ישוע חגג את חגי ישראל בינהם חנוכה, שבועות סוכות ופסח. ראש השנה הוא גם חג שה' קבע כמועד ה'. (יום זכרון תרועה) החג היחידי שהוא לא חג שיש לו בסיס כלשהו בכתובים, ושהוא חג פגאני וקשור לאחרא סיטרא הוא ל"ג בעומר.

new2008

New member
אתה עוד תתפלא לדעת שהאמונה ודרך החיים של דוד

ושאר המלכים כל כך שונה ולא כמו המנהיגים שלך היום זה תקף גם לגבי אברהם אבינו ומשה רבנו ושאר האבות אל תשווה בכלל... הדת היהודית הממסדית אינה ממלאת את התורה אלא את הדת שהתפתחה הרבה הרבה יותר מאוחר מימי אברהם/משה/והמלכים כל המסלול שהעולם עבר מראשיתו עד סופו הוא מסלול החזרה שלנו לבורא כן יהיה מוות וניצחונות של מדינות על מדינות יהיו חורבנות ויהיה הרבה סבל אבל הכל הוא רק חלק מהתוכנית האהבה הגדולה של הבורא לכל אורך התנך אתה יכול לראות את אותם אנשים גדולים אנשי ישראל הגדולים משוחחים עם ה' מפתחים איתו מערכת יחסים עמוקה מאמינים בו מקבלים את אהבתו ונותנים את אהבתם אליו "שיויתי אדוני לנגדי תמיד" אלוהים אמור להיות מול עינינו כל הזמן בכל שניה בחיינו! במשך אלפיים שנה רק חורבן אנחנו רואים בעולם מאז בית המקדש עד להיום אבל אנחנו מתעקשים להצדיק ולהסתיר את חטאנו עצמנו על ידי קיום עוד מצוות ותתי מצוות ועוד מילוי של דינים בזמן שהרב עובדיה שפט לדין מיתה 95 אחוז מהעולם והצדיק את עצמו על ידו בלבד ובזמן שחסידי חב"ד מתרוצצים בעולם עם המסר השקרי שלהם בזמן שממלכים כמשיח שרלטנים כמו הרב מילובביץ, בר כוכבא, גואל רצון, אורן זריף או ירון לונדון רחמנא ליצלן?! ("משיחיים" ממגוון האוכלוסיה כפי שאתה רואה) אולי הגיע הזמן לתת את ההגה לאלוהים? מתי נבין שהמשיח היחידי שיכול לגאול את העולם הוא אלוהים! באמצעות ישוע המשיח בן האלוהים האדון! מורנו ורבנו! אז במקום לרחם עלינו... שב בבית חודש שלם תקרא את התנך מתחילתו עד לסופו ולאחר מכן את הברית החדשה תנך: http://www.mechon-mamre.org/i/t/t0.htm ברית חדשה: http://www.kirjasilta.net/hadash/ לא השתכנעתה? עדיין לא מאמין.. רק אז תלך ותתפלל שאלוהים ירחם עלינו!

new2008

New member
ותאמין לי שאם תקרא את הכל הכל ליסודו לבד

אתה תקבל תשובות לכל השאלות ששאלת עכשיו ולכל הטענות שטענת עכשיו וכן אני חוזר ומדגיש לבד! תקרא הכל לבד!!

new2008

New member
ורק אז אתה תראה

שכולנו הפרנו את דבר אלוהים! ואת התורה! ואנחנו חוטאים כל הזמן גם בימינו! וושהדין שלנו הוא מוות וקללות וניתוק נצחי מאלוהים! אתה לא יכול לקיים את חלק מהתורה ולצפות שאלוהים יתעלם מחטאייך כי עשית חצי אלוהים אמר תמלאו הכל.. אל תפלו באחד מהם! כי אם ניפול זהו סיימנו! כדי להיות עם אלוהים צריך להיות טהורים! טהורים מחטא!!! ואנחנו חטאנו והדין שלנו הוא ממות!!!! וניתוק נצחי מאלוהים! אך אלוהים בחסד שלו! שלח את בנו לקורבן על כל עולם! הוא קורבן תמים בן אלוהים שקיים את כלך התורה צדיק בהתגלמותו קדוש בהתגלמותו והוא זה שישא את כל חטאי העולם בעבר בהווה ובעתיד למען שנשווע ולמען כך שאלוהים לא יצטרך לקיים את הקללה עלינו אז ברוב חסדו שלח את בנו! אתה יכול להתעלם מהעבודה שאתה חוטא ולהמשיך בדרך חייך.. או לקבל את חסד אלוהים! היום אתה עובד עבודת אלילים אתה יודע מזה עבודת אלילים? לשים את בטחונך ושלומך ואת חייך למשהו או מישהוא אחר אנשים תולים תקוות באנשים, ברבנים, שלהם המתכון המושלם לחייהם! אנשים תולים תקוות במזוזה, בצלב, בחמסה, בצמיד אדום, בכותל, בפסלים של דמויות תנ"כיות בביניינים בבית כנסת, באנשים, ברבנים וכו' זה לא נגמר! תתעורר ותתחיל לחפש את אלוהים לבד ותראה איך כל האמת תתגלה לפנייך! ותקבל מענה לכל שאלות ותהיות שעומדות בינך לבין האמונה! ה-ל-ל-ו-י-ה

Ugrin

New member
יש לך שיטה טובה אבל היא לא עובדת עלי

בס"ד במקום להתעמת אם הדברים אתה בוחר לך סיסמאות כמו : "לך תקרא מהתחלה" בלי לתת ציוני דבר ועזרים בניגוד אלי, או להגיד : "אלוהים יאמת לך את האמת" או שכמו מוריגן אמרה "ישו הוציא אותי מהחושך" וסיסמאות בלי שום בסיס או כאשר עלית דרגה והכנסת בתגובה שלך כל מיני טעונים כאילו הם עומדים מאוחרי כאשר אתה בכלל מעלה טענות שגויות שאתה רואה בהם ככה והם לא באמת בשטח: "אבל אנחנו מתעקשים להצדיק ולהסתיר את חטאנו " מעולם לא טענו ככה לא אנחנו היהודים ולא אני בעצמי הפוך אנחנו תמיד אומרים שבגלל שחטאנו זה קורה לנו ולכן צריכים לחזור בתשובה. "בזמן שהרב עובדיה שפט לדין מיתה 95 אחוז מהעולם והצדיק את עצמו על ידו בלבד" מעולם לא אמר ככה שוב אתה עושה מניפולציות. "ובזמן שחסידי חב"ד מתרוצצים בעולם עם המסר השקרי שלהם בזמן שממלכים כמשיח שרלטנים כמו הרב מילובביץ, בר כוכבא, גואל רצון, אורן זריף או ירון לונדון רחמנא ליצלן?! ("משיחיים" ממגוון האוכלוסיה כפי שאתה רואה)" דבר ראשון אני לא רואה בהם משיחיים כפי שאתה חושב שאני חושב,דבר שני שוב כתבת משהו שגוי כי חב"ד לא אמרו ש"בר כוכבא, גואל רצון, אורן זריף או ירון לונדון רחמנא ליצלן?!" הם משיחיים וכאשר אמרו ש הרב מילובביץ הוא משיח זה לא אותו משיח שאתם מדברים עליו כמו ישו אלא רק במעלה של דציק כמו משיח ולא שהוא בן של אלוקים או כאלה דברים אלא פשוט היה לו ניצוץ של משיח אבל הוא לא המשיח אני לא חושב ככה וכך גם העדה החרדית אומרת מכיוון שמשיח תפקידו לגאול את עם ישראל הרבי מילוביץ נפטר ולא עשה זאת לכן לא משיח. וגם חבד לא פתחו דת חדשה כמו הנצורים אלא הפוך הרבי מילוביץ היה צדיק ותלמיד חכם בתורה ולא סטה מהתורה כמו ישו וכף גם חסידי חב"ד הם מקימים תורה כמו כולם ולא פוסלים שום מצווה חס ושלום רק מאמינים כאשר יבוא המשיח זה היה הרבי מילוביץ.בלי לצאת נגד התורה חס ושלום. "אולי הגיע הזמן לתת את ההגה לאלוהים?" מי שהוא אמר שאנחנו שולטים בזה? הפוך ההגה אצל אלוקים ולא אצל ישו כמו שאתה כותב כאשר אתה סותר את עצמך כאשר אתה מעלה שתי משפטים שהם מנוגדים אחד לשני: "מתי נבין שהמשיח היחידי שיכול לגאול את העולם הוא אלוהים!" צודק הרי ההגה אצלו אתה אמרת. "באמצעות ישוע המשיח בן האלוהים האדון! מורנו ורבנו!" ניגוד. לסיום הקב"ה יחזיר את עם ישראל בתשובה ברחמיו הרבים ובמרה בימינו יתקיים הפסוק: "והתגדלתי ותהקדשתי ונודעתי לעיני גוים רבים וידעו כי אני ה'" שיהיה לכם חיים של אמת ותורה וקדושה ומלא מצוות לגויים שפה מלכתחילה לא פניתי אליכם.

new2008

New member
הסיבה היחידה שנאי אומר לך לקרוא את הכל

היא בגלל שאתה לוקח מספר פסוקים בודדים ועליהם בונה במקום לראות את התמונה הגדולה שאלוהים מציג לאורך כל התנך ובהמשך בברית החדשה החזרה בתשובה של הממסד הדתי נועד כביכול להחזיר את החוטאים מדרכם הרעה אבל איפה אלוהים אמר שעל ידי הדינים שהם קבעו אלוהים יסלח על עברנו ועל ההוה שלנו כחוטאים? מה גם שלא משנה גם אם אתה הרב ההגדול בישראל אתה עדיין תעשה חטאים " אין צדיק בארץ, אשר יעשה טוב ולא יחטא" קהלת מה שאומר שהעונש עדיין מחכה לנו! והעונש לפי דבר ה' הוא מוות וקללות! וכמובן ניתוק נצחי מאלוהים! אז רגע בוא נחשוב או קיי? אם החטא שלנו עדיין לא כופר ואל יכול להיות מכופר על ידי עוד מצוות? "צדקותינו כבגדי עידים" מה תעשה?! אין לך מה לעשות! חוץ מלחכות לחסדו של אלוהים! החסד כבר הגיע! למשיח יש תפקיד בעולם, המשיח הוא לא פרס שאנחנו מקבלים בגלל התנהגותנו הטובה (ואין לנו התנהגות טובה) והוא גם לא עונש בגלל חטאנו, הוא המושיע הגואל שה תמים קורבן תמים הוא מתנה שניתנה בחסד ברחמים..שבלעדיו כולנו היינו מתנתקים מאלוהים לנצח נצחים! לא עוד יום כיפור.. לא עוד קורבן בבית המקדש.. לא עוד תפילה בבית כנסת תכפר על חטאייך הרבים רק משיח בן אלוהים! אתה יודע למה אתה נבראת בכלל בעולם? למה האדם נברא? למה אלוהים כל יכול צריך אותנו? בשביל מה? מה הוא צריך מאנשים נחותים ממנו.? אתה יודע למה יש רע בעולם? למה אלוהים מהתחלה לא חיסל את הרע? למה אלוהים לא פשוט ברא את העולם מושלם בלי רע וזהו! ובלי היכולת לעשות רע ובלי הרצון לעשות רע?! מה אנחנו צעצועים של אלוהים? אלוהים משחק בנו?! אני יחזור ויאמר בפעם האחרונה תקרא את הכל מהתתחלה עד הסוף אם הלא מאמינים לא קיבלו את דברי ישוע הם לא יקבלו את דברי המאמינים, נקודה רק אלוהים יענה לך על הכל אם תדרוש ממנו!

new2008

New member
ולסיום, קצת מיכה!

" בַּמָּה אֲקַדֵּם יְהוָה, אִכַּף לֵאלֹהֵי מָרוֹם; הַאֲקַדְּמֶנּוּ בְעוֹלוֹת, בַּעֲגָלִים בְּנֵי שָׁנָה. ז הֲיִרְצֶה יְהוָה בְּאַלְפֵי אֵילִים, בְּרִבְבוֹת נַחֲלֵי-שָׁמֶן; הַאֶתֵּן בְּכוֹרִי פִּשְׁעִי, פְּרִי בִטְנִי חַטַּאת נַפְשִׁי. ח הִגִּיד לְךָ אָדָם, מַה-טּוֹב; וּמָה-יְהוָה דּוֹרֵשׁ מִמְּךָ, כִּי אִם-עֲשׂוֹת מִשְׁפָּט וְאַהֲבַת חֶסֶד, וְהַצְנֵעַ לֶכֶת, עִם-אֱלֹהֶיךָ." אחד מחילופי הדברים הכי יפים בדבר אלוהים! שואל מיכה איך הוא יכול למלאות את רצונות הבורא הוא מציע שלל דברים עולות, עגלים, ושאר רכוש אפילו מציע את הבן הבכור שלו!! להקרבה אלוהים עונה לו ועל הדרך עונה לכל האדם באשר הוא ומה שיהוה דורש מאיתנו הוא לא מעשים ומאמצים פיזיים וחיצוניים של האדם אלא להאמין בדבריו לאהוב ולקבל את החסד שלו! וגם לעשות חסד עם השאר! להיות תחת אלוהינו! ותחת דרכו! באהבה.. ולא מהפחד! חסד זו אהבה ללא תמורה! חסד זה לתת מבלי לקבל חסד זה לאהוב גם כשזה שלפנייך שונא אותך או לא מעוניין באהבתך ! רק לאלוהים החסד והוא יכול לתת לנו אותה כשנפעל איתה בינינו!

למעלה