מחיקת רשומות לבלוגרים?

siv30

New member
מחיקת רשומות לבלוגרים?

מעלה לדיון את הנושא כי לא ראיתי כאן שהתייחסת לנושא. קראתי בבלוג של בצלאל (בלוג הבית) שבלוגר שלא משתמש בתגיות בצורה תבונית, או לחילופין מכניס תגית של "הנושא החם" ללא קשר לנושא הרשומה וזאת רק בשביל לקדם את עצמו ואת בלוגו, מסתכן במחיקת רשומה. אני מסכימה שזה לא אתי לקדם רשומות באופן הזה, אני מסכימה שאפשר להפעיל סנקציות שימנעו את קידום הבלוג בדף הראשי של הבלוגיה ובכלל של תפוז. אבל מחיקת רשומה נראה לי אקט לא מידתי ולא פרופורציונלי למידת העברה. כתבתי גם בבלוג של בצלאל ואולי אני טועה ואני רואה את הדברים באופן מעוות אבל לטעמי זה סוג של אלימות שלא תכופר, כי למעשה אני רואה רק מצב אחד בו חודרים לרשות הבלוגר והיא עברה על אחד מחוקי ישראל. הכצעקתה?

אני מסכים

אני חושב שאם החליטו להציג נושא חם לפי תגיות, צריך לקחת בחשבון שייתכן ולא כולם ישמעו לכללים או ינהגו בצורה "נקייה". מעבר לכך, זכותו של כל אחד להוסיף איזו תגית שהוא רוצה לבלוג שלו. מחיקת פוסטים זה ממש לא הפתרון המתאים. זה גרוע שבכלל חושבים על האפשרות הזאת כפתרון. לדעתי יש כמה דברים שניתן לעשות כדי לפתור את זה מבלי לאיים: אחד הוא להעביר לאישור פרסום כל פוסט שמועמד לנושא החם, כך בן אדם יבדוק והפוסטים שיוצגו בנושא החם יהיו רלוונטים. אבל יש כאן חסרון כי מישהו יצטרך לבזבז זמן על אישור פוסטים לנושא החם, ולכן אפשר גם כמו בישראבלוג, להכניס תיבת checkbox (תיבת סימון) בכל פוסט שתאפשר לכל מי שכתב על הנושא החם, לסמן אותה ("V - הפוסט עוסק ב-*הנושא החם* ומתאים לפרסום בנושא החם", משהו בסגנון). כך כל בלוגר יודע שאם הוא מסמן את השדה הזה, הוא נכנס לנושא החם (וכך אם ארצה להוסיף תגית שמופיעה בנושא החם אבל הפוסט שלי לא כל כך קשור.. לא אסמן ולא אכנס לנושא החם מלכתחילה). בכל אופן, אני בעד שילוב של שניהם, גם אם זה דורש בזבוז זמן לאישור הופעת פוסטים בנושא החם. כך עושים גם בישראבלוג ולדעתי זה עובד לא רע.

ayala26

New member
אבל זה אותו דבר

אנשים הוסיפו את התגית כדי להכנס לקוביית הנושא החם למרות שאינם קשורים לשם - כדרך פרסום לרשומה שלהם להופיע באיזושהי צורה בעמוד הבלוגיה ולא בגלל שהתגית נורא מתאימה לרשומה. שימוש ציני בתגיות, שהן לא "כולה תגיות" כמו שנאמר פה בתגובה הראשונה. התגיות משמשות לחיפוש רשומות על ידי קוראים. אז מה יעשה מי שרוצה להתפרסם במקום להוסיף תגית של הנושא החם? יסמן V ב- checkbox הנושא החם.. מה ההבדל??

siv30

New member
אבל את מסכימה למחיקת רשומה?

זה נראה לך הגיוני שאחרי שעמלת על רשומה מישהו בהינף אנטר ימחק לך אותה? לי זה נראה דורסני. ואני מסכימה עם כל מה שאת אומרת, אני רק אומרת שהעונש קיצוני מידי.

אני כותבת את כל הפוסטים שלי בוורד.

אז המחיקה הזאת לא מאיימת עלי, אני פשוט אחזיר את הפוסט בחזרה.

mary lou

New member
אגב וורד,

פעם מזמן גם לי היה נוח לכתוב בו עכשיו כשאני צריכה לכתוב משהו לא לבלוג ואין לי מוזה אני עוברת למסך ניהול של הבלוג כותבת שם ואז מעבירה לוורד. כוחו של הרגל...

ayala26

New member
אני מאמינה שזה רק איום

אם זה רק איום או הבטחה - אני לא מרגישה מאויימת. כי אני משתמשת בתגיות כמו שאמורים להשתמש בהן ולא מנסה לפרסם את עצמי בעמוד הבלוגיה. התגיות ברשומות שלי קשורות לרשומה. דבר שני, בעולם מסדי הנתונים באינטרנט אין ממש דבר כזה "למחוק" מקסימום יש להפוך ל inactive
שלאחר משא ומתן, תחנונים והבטחה להסיר את התגית הסוררת יהיה אפשר להחזיר את הרשומה כאילו לא קרה כלום.

קודם כל

אם זה כפי שאת אומרת, זה ימנע מתגיות לא קשורות: לא ישתמשו בתגיות לא קשורות על מנת לקדם פוסטים לנושא החם. שנית, כאשר מסמנים V בשדה checkbox זה שחור ולבן בלבד - או שסימנת, או שלא סימנת. יש האומרים שזכות כל אחד לצרף כל תגית שעולה על רוחו לבלוג, ואני מסכים עם זה. זכותו. בשדה checkbox אי אפשר להגיד את זה ואם מישהו "נתפס" בקביעות מנסה לקדם את עצמו בצורה הזו, זה הרבה יותר ברור. מעבר לכך, זה יותר מחייב לדעתי.

0r0r

New member
בוא אני אגלה לך משהו

סימון checkbox במקום תגיות רק יגדיל את כמות הספאם (אם בתצוגה ואם במה שאחראי כלשהו צריך לאשר) והיא לא כדאית לאף אחד. הסיבה פשוטה: קל לכל אדם לסמן אוטומטית את אותו checkbox מבלי לדעת את הנושא החם ומבלי להדרש לפעולות מיוחדות. בשיטה הנוכחית אותו אחד צריך לבדוק מה התגית הרלוונטית (שזה לא נורא אם הוא לא מפרסם פוסטים בקצב של כמה אנשים ששנינו מכירים, אבל זה עדיין יותר פעולות ומחשבה על המעשה) ויכול לשכוח שמדור הנושא החם קיים בכלל. לגבי אישורים.. אני לא חושב שכמות הספאם שיש שם בשלב הזה מצדיקה את בזבוז זמנו של עובד תפוז זה או אחר. לנסות לחנך גולשים, גם אם באיומים, זה בהחלט הצעד הראשון שהיה צריך להתבצע.

תקרא שוב

("V - הפוסט עוסק ב-*הנושא החם* ומתאים לפרסום בנושא החם) - *הנושא החם* = הנושא החם הנוכחי. כן כתוב בשורת הסימון מהו נושא החם, ומי שחושב שהפוסט שלו עוסק בזה יסמן את השדה. בהרבה יותר קל לסמן, אבל ככה אתה יכול לצרף איזו תגית שאתה רוצה מבלי שזה יפריע למישהו ממש בטעות. ואם סימנת והפוסט לא קשור, תפוז יכולים לפנות אליך ולהאשים אותך בצדק.

ע ל ו מ ה

New member
אבל הוא יציל את מי שלא מנסה לרמות

אם מישהו משתמש בתגית לאורך זמן אפילו אם לא ברור לנו הקשר בין תוכן הרשומה שלו לתגית - זו זכותו. אם פתאום התגית הופכת להיות תגית חמה, הוא הופך לפושע אפילו בלי ידיעתו, וכרגע מאיימים עליו אפילו במחיקת הרשומה שלו. אם מישהו יקליק על ה-checkbox זה יהיה ללא ספק בכוונה, ואם לא יהיה קשר בין הרשומה לנושא החם, בהחלט יגיע לו עונש כלשהו (הסרה מהדף הראשי לדדעתי, לא מחיקה, אבל עדיין יהיה מוצדק להפעיל נגדו סנקציה).

0r0r

New member
אבל

תמיד עדיף להקשות קצת על מי שלא מנסה לרמות מאשר להקל על מי שכן. אני לא חושב שיש יותר מידי אנשים שמשתמשים בתגיות קבועות ומשמעותיות לכלל ככה שיגיעו להיות "תגית חמה" ומי שעושה את זה לא כל כך מבין את הרעיון של התגיות לדעתי, אבל זה סיפור אחר. אני בטוח שאם אותו "פושע" יסביר כתגובה למסר שכנראה יישלח אליו שהוא משתמש בתגית הזו באופן קבוע, יעזבו אותו. ואם כך, אולי צריך בכלל להשאיר את המצב כמו שהוא וגם לחייב את הבלוגר לסמן שהוא התכוון להתווסף לנושא החם אם הוא השתמש בתגית החמה? בדיוק כדי שאף אחד לא ישתמש בזה בטעות. שוב.. גם כאן אני חושב שזו הגזמה ומספר המקרים לא מצדיק את קיום הדבר. אני לא חושב שלשאלת ה"מה עדיף לאפשר למשתמש" יש תשובה והיא תלויה בהשקפה של מי שאחראי על האופציה וכרגע זה בצלאל. אם צריך לעשות משהו עם הנושא החם הזה זה לקדם יותר את מודעות הבלוגרים לעניין התגיות וזה שהנושא החם מבוסס על תגיות. זה יביא שם ליותר תכנים (ויותר ספאם ואז הנושא יצטרך להשקל מחדש, אבל מישהו בתפוז צריך לעבוד מידי פעם.)

ע ל ו מ ה

New member
בקיצור... נסכים שהמצב הקיים הוא בסה"כ סביר

שאולי יש כמה מקרים של חריגות, ושצריך לטפל בהם בהגיון - כלומר, להסיר אותם מהדף הראשי. מה שיפה במערכות ה-Web 2.0 זה שמתן השליטה לקהל הרחב מניב פירות טובים. ויקיפדיה שמקטרגיה טענו שאין סיכוי שתצליח כי ברור שהמזיקים יחריבו אותה, התגלתה כהצלחה גדולה - ולא בשל מנהלים שאיימו או הפעילו סנקציות נוראיות, אלא דווקא כי הקהל הרחב עושה שימוש בכלים החכמים בפשטותם של הויקי, ומתקן כל נזק תוך דקות מהרגע שנעשה. קצת אמון והקשבה לציבור, זה מספיק.

איאון

New member
תיבה כזו קצת בעיתית..

אני יכולה להגיד לך שלפעמים אין לי צל של מושג מה ה"נושא החם" של אותו יום בזמן שאני כותבת את הפוסט, ואני בטוחה שאני לא היחידה... אני, לא אסמן את התיבה הזו, אבל בטוח יהיו כאלה שיסמנו גם בלי לדעת, העיקר שהבלוג שלהם יופיע בנושא החם.. אני חושבת שבצלאל קצת הקצין ברשומה שלו כשכתב "מחיקה" של הבלוג.. אני בטוחה שקודם יפנו לאותו בלוגר וינסו את כל הדרכים לפני מחיקה של משהוא.. אבל בהחלט חושבת שצריך לנקוט שאיזשהוא אמצעי כדי להפסיק את התופעה הזו של קידום רשומות בצורה כזו..

suki da yo

New member
אני לא חושבת בכלל

שצריך למנוע מאנשים שלא להשתמש לרעה בתגיות. יאללה, כולה תגיות. לפעמים אני גם שמה תגיות שהקשר שלהן לרשומה שלי הוא יותר אסוציאטיבי ואישי. אז כמובן שכשמדובר בנושא החם יש פה משהו לכאורה לא אתי, אבל בכל זאת, זה כולה בלוג באינטרנט. לא כאילו פוגעים פה בציפור נפשו של מישהו. חופש הביטוי עובד לשני הכיוונים. אם מצנזרים את הרע, יצנזרו אח"כ עוד כל מיני דברים. ובודאי ובודאי שאני נגד מחיקת רשומות. מקסימום הסרתן באופן אחר מרשימת הנושא החם.

אין מקום למחיקת רשומות במדינה דמוקרטית.

מה יהיה הצעד הבא? איסור פתיחת בלוג?

למעלה