מחיקת רשומות לבלוגרים?

שירה1973

New member
המדינה אמנם דמוקרטית, קסומה

אבל נראה לי שטעות להתייחס לתפוז (שהוא חברה פרטית, ככל הידוע לי) כאל מקום דמוקרטי. כל אחד כאן מקבל במה פתוחה (יחסית) כדי להשמיע את דיעותיו, הגיגיו ומחשבותיו אבל צריך לזכור כל העת שאנחנו נמצאים בתוך "מדינה" מסויימת, ולמדינה הזו יש כללים משלה. אם תטוסי לתאילנד ותקללי קבל עם ועדה את המלך - עליך לדעת שאת צפויה להיענש בעונש כבד. אם תטוסי לסינגפור ותשליכי לתומך את המסטיק שבפיך על המדרכה- עליך לצפות שתיענשי בכל חומרת העונש. יש חוקים גם לכתיבה בתפוז, ואני משערת שיש חוקים גם לכתיבה בכל מקום אחר שמאפשר הקמת בלוגים, וכגולשים ומשתמשים אנחנו מחוייבים לעמוד בהם, בעיניי זה די פשוט. לנושא הספציפי של התגיות - אני חושבת שזה צרם לי באופן החמור ביותר ביום השואה. לא אכנס לשמות מדוייקים, אבל במספר ימים ספורים בהם הנושא החם היה "יום השואה" טרח בלוגר להכניס רשומות שגם אם מאד תשתדלי, לא תצליחי לזהות בדל של קשר בינן ובין ששת המליונים שנטבחו בשואה. אבל מה, מכיוון שהיה דחוף לו להיכנס בכל זאת לרשימה ולהגדיל את מבקריו, הוא הוסיף את התגית החמה. בעיניי לפחות, זה כל כך דוחה שקשה למצוא את המלים המתאימות כדי להביע את הסלידה. האם צריך למחוק את הרשומה שלו ? לא חושבת, אבל בהחלט צריך להוציא אותו מיד מהרשימה של התגיות הרלוונטיות, ובהחלט יש מקום לדעתי לכתוב לו מסר אישי שיבהיר לו שאין מקום לשימוש הציני הזה בתגיות.

אני בהחלט מסכימה איתך שיש צורך

לנקוט בצעדי ענישה. מחיקת רשומות מתקשרת אצלי עם משטרים חשוכים. בהחלט מקובל עלי שיש להרחיק את הבלוגר (שוב, אין לי מושג מי הבלוגר ואני משערת שיש רבים) לתקופה הולמת.

לא סיימתי את המשפט עד הסוף -

להרחיק מהדף הראשי של הבלוגיה, לא מתפוז בכלל...

siv30

New member
תראי התכנים שייכים לבלוגר

אני לא חושבת שיש רשות למישהו דמוקרטי או לא למחוק משהו מהתכנים שלי למעט אם אני פוגעת בחוק של המדינה.

שירה1973

New member
סיון אני מסכימה איתך לגבי חוקי המדינה

אבל השאלה שעולה אצלי היא האם תפוז לא רשאית (שוב, כחברה פרטית) להנהיג בתוך הפרדס הוירטואלי שלה גם חוקים משלה, חוקים ב נ ו ס ף לחוקי המדינה, שאותם ברור שאי אפשר להפר. אם נשווה את זה לבית פרטי של מישהו. האם כאשר את נכנסת לביתו הפרטי של אדם, לא נראה לך סביר להישמע להוראות בעלי הבית ? לצורך העניין - אם הם יסבירו לך שהם נוהגים להסיר את נעליהם בכניסה, או לא להניח רגליים על הכורסאות או השד יודע מה עוד, האם לא נראה לך סביר שכאורחת בביתם את אמורה לכבד את כללי המקום, ובמידה ולא תכבדי את הכללים, את לוקחת על עצמך את האחריות שלא תוזמני לשם שוב ? ככה אני רואה את זה. תפוז הוא לא הבית שלי, אני רק אורחת פה. הבלוג שלי הוא הפינה הקטנה שלי בתוך תפוז, ובמובנים רבים הבלוג הוא הבית הוירטואלי שלי ובתוכו אני מחוקקת את החוקים המשניים שלי. גם החוקים המשניים שלי, אסור שיסרסו את החוקים הכלליים של תפוז, וזה ברור לי לגמרי. כל מי שפותח בלוג, מתחייב לחתום שהוא מסכים עם כללי התקנון של תפוז, אני מניחה שלא כולם קוראים אותו ברצינות אבל באופן תיאורטי כולנו התחייבנו למערכת של חוקים וכללים שלא אנחנו הכתבנו אותם ולא המדינה הכתיבה אותם, אלא מערכת תפוז.

siv30

New member
תראי אם התכנים לא שייכים לבלוגר

ואם המערכת יכולה למחוק תכנים זה בעייתי ברמות קשות ואני אפילו לא רוצה לחשוב על זה. היה פעם בלוגר תפוזו, כשחסמו אותו מפורום, לא היתה לו גישה לבלוג שלו, והוא החליט ללכת עם תכניו. חבל כי אז הפרדס יאבד את הכותבים שלו. ויש פה המון כותבים מצויינים!

בוודאי שהיא רשאית

אני לא בטוח שבית פרטי זו דוגמא טובה. דוגמא יותר טובה מבית פרטי זה מסעדה, למשל. נשווה את זה למסעדה בה יש חוקים של המקום וזה פרטי ושייך בסך הכל למישהו. אני אכן אכבד את חוקי המקום ואנהג בהתאם. אבל, אם וכאשר חוקי המקום לא ימצאו חן בעיני, יש לי את הזכות המלאה לעזוב את המקום. וכזכור, מסעדה לא מפרנסת את עצמה: היא צריכה אנשים כמוני כדי להמשיך להיות שם. היא לא היחידה באיזור ויש אחרות שמציעות דברים מאכלים אחרים, אולי טובים יותר. תפוז יכולים לקבוע חוקים, עם זה אני מסכים. אבל בשורה התחתונה, כמו המסעדה, הם רק מספקים את השרות, אנחנו את התוכן. אם תפוז, ישראבלוג.. או כל מערכת בלוגים אחרים תחוקק חוקים שלא ימצאו חן בעיני, אני אקח את הדברים שלי ואעזוב. אף אחד מהצדדים לא רוצה בזה, ולכן עלי לכבד את החוקים, ועל המקום (המסעדה, הבלוגיה, ישראבלוג..) לכבד אותי ולחוקק חוקים הגיוניים שלא יהיו מנותקים מהמציאות. לפחות כך אני רואה את זה.

דנטל

New member
לא לסמוך על הזכרון שלי

אבל, למיטב זכרוני, בתקנון של התשלומים כתוב שיבחנו אם נעשה שימוש לא ראוי כלשהו למען העלאת הכניסות. הוספת תגית הנושא החם לפוסט שאין לו קשר לתגית זו, היא בדיוק סיבה מספקת לבטל את התשלום. לגבי בלוגים שלא מנויים על שירות התשלומים, בכאלה יש סבירות ממש נמוכה שישתמשו במרמה בתגית הנושא החם, ואם בכל זאת השתמשו, אז "עונש" כמו אי-הופעה בעדכונים אחרונים למשך כמה חודשים, הוא יותר סביר ממחיקה.

siv30

New member
../images/Emo45.gif ביטול תשלום נראה לי סנקציה הולמת

אחרי פרסום מקרה אחד לא נראה לי שיהיו עוד מקרים כאלה...

0r0r

New member
זה לא באמת יקרה

יש לתפוז כלים אחרים כמו פניה לבלוגר, הסרת התגית או הסרת ההופעה של הבלוגר מכל מה שקשור לדף הבלוגיה הראשי. ההגיון אומר שישתמשו קודם בכלים האלה. ובגלל שלא נראה לי שבלוגר שהוסר מהדף הראשי יחליף כל יומיים כתובת בלוג כדי להופיע שם, השלב של מחיקה לא יגיע.

siv30

New member
אור, אני חושבת שזה רע מספיק

כשכותבים משהו בסגנון הזה של מחיקת רשומה, אז לכתוב משהו שלא מתכוונים אליו מאבד את האפקט. זה כמו הנער שקרא זאב זאב ולא התכוון לכך...אני כמו יותר הבלוגרים שקראו את הרשומה של בצלאל מניחים שאם הוא כתב הוא התכוון לכך.

siv30

New member
../images/Emo35.gif

לי זה לא אומר כלום, אין לי מושג מה זו עדיפות אחרונה או ראשונה. שכיש מצב כזה על הפרק, אותי זה מטריד.

0r0r

New member
.......

אחרונה אומרת שלפניה יבואו מסר ואז הסרה כללית מדף הבלוגיה, כנראה.

דם דם

New member
כן ולא

כן בגלל שזה בסדר ונכון להסיר רשומה מהנושא החם אם היא עלתה לשם במרמה לא כי לא צריך למחוק רשומה למישהו אלא רק להסיר אותה מאותו נושא חם חד וחלק בלי הרבה כאבי ראש...ואם אותו בנאדם חוזר על סורו כמה פעמים אז אפשר בהחלט למחוק לו רשומה ואחר כך גם להחריף את האמצעים. כמו שאני מכיר את תפוז הם הרבה דיבורים אבל בסוף לא פוגעים בזבוב

L a b a m b a

New member
זה מעורר רחמים

זה יתחיל מבקרת תגיות וימשיך לחדירה לפרטיות ולפרטי הבלוג ולפני שהם ידעו יתחילו לערוך להם רשומות ע"פ רצונם הפרטי. במקרה שזה יגיע למקום כמו תפוז מבחינתי זה סוף עידן הבלוג!

למעלה