שחמט
לא רק לחכמים. מה שכן, המשחק הזה מפתח את החשיבה ודורש ממך איכויות שנרכשות עם הזמן או שלא. המשחק הזה מלמד אותך שתמיד (כמעט) אפשר לעשות מהלך יותר טוב. לא חייבים להיות חכמים גדולים בכדי לשחק את המשחק הזה ויש בו אין ספור של רמות. יש כאלו, בודדים, (קספרוב, פישר ודומיהם) שהם אנליטים. הם מכירים כל מהלך אפשרי במשחק ומספר רב של תוצאות אפשריות, אי אפשר לשחק נגדם אבל כיף להפסיד להם וללמוד. יש כאלו, הרוב, ביניהם אני, שכל יום לומדים עוד משהו ותמיד יש מישהו פחות טוב מהם ומישהו שהוא יותר טוב מהם. ויש את אלו שמבינים את החוקים אך לא מצליחים להשתפר, גם הם מיעוט. עשיתי עם המשחק הזה היכרות בערך לפני ארבע שנים ועד אז חשבתי בדיוק כמוך, חשבתי שהמשחק הזה הוא משחק לחכמים בלבד ולא רציתי ללמוד אותו. עד שחבר של חבר אמר לי "אם תלמד את המשחק הזה אתה תהיה אלוף". אלוף לא נהייתי וכפי שאני רואה את היכולות שלי לעולם לא אגיע לרמות של האנליטים. מה שכן, אני משתפר כל הזמן וזה כיף גדול. משחק שלא נמאס ממנו אף פעם. מאז שהכרתי את השחמט, הפסקתי לשחק שש בש שמאוד אהבתי כי הוא משעמם אותי והיום, אני קורע את כל חבריי לעבודה בדמקה. כך שיש לזה עוד יתרונות... אה, ואין מצב שמישהו אומר לי "בוא שחמט" ואני לא בא. משחק ממכר. אלו היו שישים שניות על שחמט.