חבל שאתה מרגיש כך
נכון, הנושא טעון ורגיש, ולכן הרוחות כאן סוערות. יחד עם זאת, אם היית עושה השוואה בין המחיקות והחסימות כאן בפורום, היית מתפלא על התוצאה, והיית הופך את מסקנתך באשר ל "איפה ואיפה".
אני לא יודע מי הם הנציגים של הממסד הרפואי שכאן להגן על מעמד החיסונים, אבל אני בטוח שהם כאן. ולא, הם ממש לא בהכרח צריכים להפנות לקישורים של משרד הבריאות כדי לקדם את העניין של משרד הבריאות (גם אין למשרד הבריאות אתר ראוי בנושא החיסונים, אז האפשרות אינה קיימת. יחד עם זאת, יש כאן הפניות קבועות לאתר של וולפסון - וזה לגיטימי לגמרי מבחינתי).
לא זכור לי מתי הפנית אותי לטעות בתרגום אצלנו באתר שלא תוקנה, אשמח להפניה נוספת.
תראה, אפשר לעשות מבחן פשוט. האם הנוכחים הקבועים כאן, כולם, יכולים לכתוב באופן ברור שהם מסכימים
שלא קיימים מחקרי בטיחות נאותים על החיסונים ולכן מבחינה מדעית, אנו לא יודעים האם החיסונים בטוחים לשימוש?
זה לא עניין של דיעה - זאת עובדה מדעית, כפי שגם עולה ממסמך זה:
"בריאותם של אוכלוסיות מחוסנות לפי התכנית המומלצת מעולם לא השוותה לבריאותם של אוכלוסיות בלתי מחוסנות באף מחקר"
"מחקרים לבחינת תופעות הלוואי של כמות החיסונים המצטברת בטווח הארוך, או היבטים אחרים בתכנית החיסונים, מעולם לא בוצעו"
"מרכיבי מפתח בתכנית החיסונים המומלצת: מספר החיסונים, תדירותם, תזמונם, סדר החיסונים וגילאי מתן החיסונים - לא נבדקו באופן שיטתי במחקרים מדעיים"
"מאחר ומחקרים בשלב 3 מתוכננים לבדיקת יעילות, מסקנות באשר לבטיחות החיסון ממחקרים אלה מוגבלות ועשויות, לכל היותר, להצביע על תופעות לוואי שכיחות"
"מחקרים שלבים 1+2 המבוצעים על אוכלוסיות קטנות (עד 1,000 נבדקים), מיועדים לבדיקת מרכיבי החיסון, מינון, דרכי מתן החיסון, צורך במנות דחף ותופעות לוואי שכיחות"
IOM, The Childhood Immunization Schedule and Safety: Stakeholder Concerns, Scientific Evidence, and Future Studies, Jan 17, 2013
עכשיו, נמתין ונראה מי מיישר קו עם המסקנות המדעיות הברורות, ומי נפקד.